Ce este un apelant VoIP? 7 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți în 2023

Ce este un apelant VoIP? 7 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți în 2023

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai digitalizată, nu este de mirare că apelurile telefonice urmează.

Voice Over Internet Protocol, sau VoIP, este un tip de apel care folosește o conexiune la internet în loc de o linie telefonică tradițională.

În timp ce VoIP a fost de ceva vreme, abia recent tehnologia a devenit mainstream.

Cu pandemia Covid-19 accelerând tendința de a lucra de acasă, oamenii vor folosi probabil VoIP mult mai mult în anii următori.

cu multe mari furnizori VoIP Pe piață, nu a existat niciodată Un moment mai bun pentru a trece la VoIP.

Dar ce este un apelant VoIP?

Și ce trebuie să știți înainte de alegerea unui Furnizor VoIP ?

În acest articol, voi parcurge tot ceea ce trebuie să știți despre apelanții VoIP, de la modul în care funcționează până la beneficiile utilizării VoIP pentru afacerea dvs.

Mai exact, voi acoperi:

 1. Primirea apelurilor de la „VoIP Caller”.
 2. Furnizori de servicii VoIP.
 3. Beneficiile utilizării unui serviciu VoIP.
 4. Tipuri de afaceri care utilizează tehnologia VoIP.
 5. Utilizarea telefoanelor VoIP intern în cadrul unei afaceri.
 6. Caracteristici VoIP în comparație cu telefoanele tradiționale.
 7. fraudă VoIP.

Să ne aruncăm adânc în acest subiect.

Primirea apelurilor de la » VoIP Caller « 

Mulți oameni au început să -și dea seama că primesc apeluri de la ceea ce părea a fi un apelant VoIP numai după ce furnizorii de servicii de telefon au început să afișeze „VoIP” pe ID -ul apelantului.

Având apeluri primite care afișează „VoIP Caller” pe ID -ul apelantului dvs. nu înseamnă că se întâmplă ceva suspect.

Nu este nevoie să fie îngrijorat dacă este un apelant VoIP – în timp ce un apel efectuat pe o linie telefonică tradițională va arăta numărul de telefon al apelantului, un apel VoIP va afișa de obicei numele furnizorului de servicii VoIP.

< /a> furnizori de servicii VoIP

Identificarea apelantului nu este singura zonă în care VoIP și liniile telefonice tradiționale diferă.

Când efectuați un apel VoIP, apelul este dirijat prin rețeaua furnizorului de servicii VoIP înainte de a ajunge la persoana pe care o apelați.

Aceasta înseamnă că, în funcție de furnizorul dvs., apelurile dvs. pot fi dirijate prin diferite părți ale lumii .

Un furnizor de servicii VoIP folosește un protocol de internet pentru a trimite datele vocale digital în loc să folosești o linie telefonică obișnuită.

Beneficiile utilizării unui serviciu VoIP

ca afacere, efectuarea de apeluri telefonice folosind o conexiune la internet poate avea multe avantaje.

Funcționalitatea, de asemenea, se extinde la apelurile personale , unde se poate folosi VoIP pentru a efectua apeluri low-cost sau chiar gratuite către alte persoane.

Următoarele sunt câteva dintre avantajele cheie ale utilizării VOIP.

apelanții VoIP combină comunicații de calitate

Telefoanele IP au fost pentru a oferi audio de înaltă calitate care rivalizează cu liniile de telefon tradiționale.

Efectuarea apelurilor de ieșire dintr-un sistem VoIP va duce la audio de înaltă calitate, oferind afacerii dvs. un avantaj profesional.

Crește-ți atingerea

telecomunicațiile nu mai sunt limitate de locație.

cu VoIP, întreprinderile pot avea o prezență virtuală în orice țară cu conexiune la internet.

Multe servicii de telefon VoIP vă permit să faceți și să primiți apeluri de oriunde în lume atâta timp cât aveți o conexiune la internet.

întreținere ușoară

Sistemele VoIP sunt ușor de configurat și de întreținut cu timp de oprire minimă folosind o conexiune la internet în bandă largă standard .

În mod tradițional, sistemele telefonice au necesitat o anumită cantitate de infrastructură fizică și cabluri, companiile pot configura și sisteme VoIP mai rapid și mai ușor.

constant uptime

Un sistem de telefon VoIP poate avea un timp de funcționare mai mare decât o linie telefonică tradițională.

cu o conexiune la internet care nu se bazează pe o singură linie fizică în sediul dvs. – deoarece furnizorii de servicii de internet pot livra acest lucru pe mai multe linii de bandă largă sau chiar date wireless – nu există niciun motiv să nu aveți aproape 24/7 Internet < /puternic> ca standard într -o afacere.

Pentru întreprinderi, efectuarea de apeluri vocale folosind o conexiune cu fir sau Wi-Fi este adesea mai fiabilă decât o linie de cupru.

rutare simplă a apelurilor

având numere de telefon care pot fi direcționate către diferite părți ale lumii pot beneficia semnificativ întreprinderile.

cu VoIP, întreprinderile pot avea numere locale în mai multe țări care sună prin același telefon.

Acest lucru face ușor pentru clienți să vă sune indiferent unde sunt localizați.

Furnizarea de servicii de mesagerie vocală

spre deosebire de o linie telefonică obișnuită, VoIP Phone Systems vă pot oferi servicii de mesagerie vocală care, în unele situații, vă sunt trimise automat prin e -mail ca fișier audio.

Acesta poate fi un mare economisitor de timp, deoarece puteți ascultați mesaje la timp și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa unui apel.

Proprietarii de afaceri cu clienți în diferite zone de timp pot profita, de asemenea, de această caracteristică, obținând mesaje vocale livrate într -o singură dată și într -un moment convenabil.

Efectuarea apelurilor la distanță lungă

În timp ce aveți un număr local cu un cod de zonă locală este esențial pentru întreprinderile locale, VoIP Services facilitează efectuarea apelurilor pe distanțe lungi .

Nu este necesară configurarea locației fizice pentru a vă conecta la o rețea VoIP, astfel încât întreprinderile pot primi și apeluri de oriunde.

cu telefonie tradițională, întreprinderile ar trebui să stabilească un plan pe distanțe lungi cu furnizorul lor de servicii pentru a efectua apeluri în afara zonei lor locale.

Tipuri de afaceri care utilizează tehnologia VOIP

folosind un Numărul de telefon VoIP a devenit din ce în ce mai mult popular printre întreprinderile mici și startup -urile.

Nu sunt doar economiile de costuri care sunt atrăgătoare, ci și mobilitate și caracteristici pe care sistemele VoIP le oferă .

Iată câteva tipuri de afaceri care pot beneficia de utilizarea tehnologiei VoIP:

 • echipe de vânzări : apelurile VoIP pot fi transmise oricărui dispozitiv, care este ideal pentru echipele de vânzări care trebuie să efectueze volume mari de apeluri.
 • Serviciul pentru clienți : Utilizarea numerelor de telefon VoIP pentru serviciul pentru clienți poate fi o modalitate excelentă de a oferi o prezență locală pentru întreprinderile care au clienți în diferite zone de timp.
 • startups : Deoarece serviciile VoIP vin cu un număr de telefon care poate fi transmis către orice dispozitiv, acestea sunt perfecte pentru întreprinderile care abia încep și nu au încă un birou.
 • birouri virtuale : Protocolul Voice Over Internet este de asemenea perfect pentru întreprinderile cu angajații care lucrează de la distanță că, similar cu startup -urile, nu își desfășoară activitatea de la birouri fizice.

Utilizarea telefoanelor VoIP pe plan intern în cadrul unei afaceri

A avea un sistem intern de afaceri VoIP este ceva de care mulți profită.

Există mai multe motive pentru acest lucru, dar unul dintre principalele este că poate fi o o modalitate excelentă de a menține angajații conectați , indiferent unde sunt localizați.

cu diverse aplicații care rulează pe un telefon mobil standard, oferind posibilitatea de a apela video, de a înregistra apeluri și chiar de partajarea ecranului, VoIP oferă o modalitate excelentă pentru angajați de a colabora fără a fi în aceeași locație fizică.

Companiile de telefonie creează, de asemenea, specific multi- Sisteme de telefonie liniară care au fost proiectate pentru utilizarea internă a afacerii.

Aceste telefoane se pot conecta la o rețea VoIP și pot oferi funcții de afaceri benefice.

Există, de asemenea, conceptul de softphone, un telefon VoIP bazat pe software și rulează pe un computer sau un dispozitiv mobil.

Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru întreprinderile care doresc să economisească bani pe costurile hardware.

Caracteristici VoIP în comparație cu telefoanele tradiționale

O afacere care dorește să folosească VoIP ar putea aștepta să obțină mai multe funcții în comparație cu un sistem de telefon tradițional.

Acest lucru se datorează în principal faptului că sistemele VoIP sunt bazate pe software, ceea ce oferă posibilitatea de a adăuga o mare varietate de caracteristici care nu ar fi posibilă cu telefoanele tradiționale.

companiile pot utiliza, de asemenea, un telefon de afaceri pentru a maximiza funcțiile disponibile.

Aceste telefoane oferă diverse caracteristici, inclusiv:

 • Capacitatea de a cere apeluri în așteptare.
 • Transferul de apeluri.
 • Apelarea conferinței.
 • ID -ul apelantului
 • mesagerie vocală.
 • și multe altele.

O afacere poate utiliza, de asemenea, un adaptor pentru a -și conecta telefoanele curente la o rețea VoIP, ceea ce le -ar permite să utilizeze VoIP fără a fi nevoiți să -și înlocuiască sistemul de telefon existent.

din moment ce nu este nevoie să aveți un telefon de birou în mod specific, având în vedere VoIP, acesta poate fi o modalitate excelentă pentru întreprinderi de a economisi bani.

După cum puteți vedea, caracteristicile telefonului VoIP depășesc cu mult cele găsite în telefoanele tradiționale.

Fraudă VoIP

trebuie să menționez, de asemenea, că există un astfel de lucru ca frauda VoIP.

Un escrocher poate utiliza numărul de telefon al unei victime pentru a efectua apeluri sau a trimite mesaje text pentru a obține bani de la acea persoană.

dintr -o perspectivă de afaceri, când cineva vă sună numărul de telefon fără permisiunea dvs. și cu intenție proastă , este considerat utilizarea neautorizată a serviciilor de comunicare plătite.

Comisia federală de comunicații (FCC ) a luat măsuri împotriva fraudatorilor VoIP în trecut, deci acest tip de fraudă este ceva de care trebuie să fiți conștienți.

caracteristici precum VoIP Lookup vă pot ajuta dacă credeți că se întâmplă o înșelătorie.

Aici puteți căuta CNAM -ul ID -ului apelantului pentru a vedea dacă numărul este înregistrat la o adresă de afaceri sau rezidențială.

Acest lucru este similar cu ID -ul apelantului unui telefon tradițional, dar de obicei poate oferi mai multe informații.

puteți face toate acestea pentru a vă asigura că nu veți fi înșelat din bani.

< /a> VoIP Caller-FAQ

Ce este un adaptor telefonic analogic?

Un adaptor telefonic analogic (ATA) este un dispozitiv care conectează un telefon analogic la o rețea VoIP.

Acest lucru permite întreprinderilor să își păstreze telefoanele actuale și să folosească în continuare VoIP.

Semnalele digitale dintr -o rețea VoIP sunt transformate în semnale analogice care pot fi utilizate de un telefon analogic.

ATA convertește, de asemenea, semnalul analog de la telefon într -un semnal digital pentru a fi trimis prin rețeaua VoIP.

Care este cel mai bun telefon VoIP pentru întreprinderile mici?

Cel mai bun telefon VoIP pentru întreprinderile mici depinde de nevoile specifice ale companiei.

Există multe telefoane VoIP diferite disponibile, deci este esențial pentru a determina ce caracteristici sunt cele mai importante înainte de cumpărare.

Ce este VoIP bazat pe SIP?

SIP reprezintă protocolul de inițiere a sesiunii.

Este un protocol VoIP utilizat pentru a iniția, întreține și încheia sesiunile de comunicare .

SIP este responsabil pentru semnalizarea și controlul apelurilor VoIP.

Ce este un apel de apel VoIP?

Un ID de apelant VoIP este un număr afișat atunci când cineva face un apel VoIP.

Acest număr poate fi diferit de un număr de telefon tradițional și poate include numele persoanei sau afacerii care apelează.

Ce înseamnă PBX?

PBX reprezintă schimbul de sucursale private.

Este un sistem de telefon care este utilizat într -o afacere sau organizație .

Un sistem PBX permite efectuarea apelurilor interne fără a utiliza rețeaua de telefonie publică.

Aveți nevoie de un anumit router pentru a face Business VOIP să funcționeze?

Nu aveți nevoie de un anumit router pentru a face Business VoIP să funcționeze.

Orice router care se poate conecta la Internet va funcționa pentru VoIP.

Cu toate acestea, unele routere sunt concepute special pentru VoIP și pot oferi funcții pentru a îmbunătăți calitatea apelurilor VoIP.

Înfășurați.

Avansările în industria rețelei de telefonie înseamnă că VoIP devine din ce în ce mai popular.

Pe măsură ce tehnologia continuă să se dezvolte, ne putem aștepta să vedem și mai multe afaceri și persoane care folosesc VoIP pentru nevoile lor de comunicare.

A avea o linie fixă ​​nu mai este o cerință, iar VoIP oferă mai multe avantaje față de serviciul telefonic tradițional.

Dacă aveți în vedere trecerea la VoIP, țineți cont de informațiile de mai sus.

Vă va ajuta să determinați dacă VoIP este potrivit pentru dvs. și pentru afacerea dvs.

utilizați în prezent VOIP?

cum a fost experiența ta?

anunță -mă în comentariile de mai jos.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Pe lângă faptul că aveți un furnizor VoIP solid în afacerea dvs., știind care Servicii de apeluri de conferință Pentru a utiliza pot adăuga un strat suplimentar de eficiență și profesionalism organizației dvs.

Dacă acest lucru vă interesează, consultați recenzia mea completă despre RingCentral vs. Zoom , două dintre cele mai populare servicii de apeluri de conferințe astăzi.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *