Lista finală a statisticilor de management de proiect pentru 2023

Lista finală a statisticilor de management de proiect pentru 2023

într -un mediu de lucru în care lucrurile nu merg întotdeauna la plan, managementul de proiect este o disciplină care este necesară acum mai mult ca oricând.

Pe măsură ce apar noi tehnologii și metodologii, management de proiect Institutul (PMI) și alți experți își actualizează continuu și își revizuiesc standardele și examenele de certificare.

Scrum este una dintre cele mai utilizate metodologii de gestionare a proiectului din jur. managementul proiectului scrum este un subset al ghidului de practică agilă, care utilizează iterații cu cutie de timp, numite Sprints.

Lucrările sunt efectuate treptat și finalizate în cadrul fiecărui sprint pentru a crea un produs de lucru numit increment.

Utilizarea software și instrumente de management de proiect ajută organizațiile să gestioneze proiecte Prin furnizarea unei locații centrale pentru toate documentele proiectului, facilitând colaborarea dintre membrii echipei și urmărind progresul fiecărui proiect.

În acest articol, am compilat cele mai recente statistici despre industria de management de proiect.

Scopul meu este să vă ofer statistici cheie de management al proiectului care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine modul în care industria a evoluat și unde se îndreaptă.

Să intrăm corect în ea.

Table des matières

Proiect de management (PM) Productivitate

1. Ca practică, PM este de 28 de ori mai productiv în organizațiile care îl angajează decât cele care nu.

(CIO)

Organizațiile care angajează tehnici de PM au 28% mai multe șanse să își îndeplinească obiectivele de afaceri țintă.

Acest lucru evidențiază necesitatea managerilor de proiect pentru a implementa măsurile necesare pentru creșterea productivității proiectului.

2. Planificarea slabă a managementului de proiect duce la pierderea resurselor companiei.

(PMI)

Nu este suficient să se execute managementul de proiect ca o gândire ulterioară.

Managerii de proiect trebuie să planifice pentru fiecare rezultat posibil pentru a optimiza gestionarea resurselor și a reduce costurile.

Planul corect duce la o metodă de lucru mai organizată și mai eficientă, permițând managerilor de proiect să evite pierderile inutile.

3. Primii trei factori cruciali pentru succesul software -ului PM sunt ușurința integrării, utilizării și fiabilității. Acestea fiind spuse, soluțiile actuale nu sunt încă potrivite pentru a satisface acești factori, conform 73% din întreprinderi.

(stup)

Mulți înțeleg că software -ul PM poate crește eficiența în sarcinile specifice de gestionare a proiectului.

integrările, ușurința de utilizare și fiabilitatea sunt evidențiate ca fiind cei trei factori cruciali pentru ca software -ul PM să aibă succes.

Din păcate, soluțiile actuale nu îndeplinesc aceste cerințe pentru 73% din întreprinderi.

Cu alte cuvinte, există încă mult spațiu pentru creștere în spațiul software PM.

< /a> Priorități de gestionare a proiectului

4. O cultură care pune managementul de proiect în vârf este crucială doar la 46% din organizațiile chestionate.

(PMI)

Există multe priorități în afaceri, iar PM nu este încă unul dintre cei mai buni.

Doar 46% din organizațiile examinate afirmă că a avea o cultură care pune premierul în vârf este crucial.

Structura organizațională, leadershipul și strategia de afaceri sunt printre puținele alte variabile care vin înaintea managementului de proiect pentru aceste afaceri.

Credit imagine: workamajig.com

5. 23% – Numărul organizațiilor care utilizează software destinat managementului de proiect.

(wellingtone)

Este îngrijorător faptul că doar 23% din organizații folosesc software -ul destinat managementului de proiect.

Acest lucru pune întrebarea: „Câte companii realizează beneficiile de a avea un software PM bun și de a utiliza software -ul potrivit”?

6. Până la 67% dintre companiile care spun că PM nu este esențial eșuează.

(PMI)

Aceasta este o statistică interesantă care observă efectul pe termen lung al celor care nu îmbrățișează managementul de proiect.

Conform sondajelor recente, până la 67% din toate companiile care spun că managementul de proiect nu este necesar să eșueze.

Nevoia de management de proiect

7. 52% – Respondenții sondajului care sunt oarecum nemulțumiți de aranjamentele lor actuale de gestionare a proiectului în compania lor.

(wellingtone)

Cei implicați în gestionarea de zi cu zi a proiectelor software se pot confrunta cu provocări diferite.

Conform ultimelor rezultate ale sondajului, 52% dintre respondenții sondajului sunt oarecum nemulțumiți de aranjamentele actuale de management de proiect din compania lor.

Mulți angajați înțeleg beneficiile aplicării tehnicilor de management al proiectului, dar diverse obstacole le împiedică să facă acest lucru.

8. Până la 33% dintre profesioniștii în managementul proiectului nu au avut binecuvântarea organizației lor (complete) pentru a investi în software de management de proiect.

(stup)

managerii de proiect înșiși consideră că este dificil să decidă ce instrumente să folosească, mai ales atunci când există îngrijorări cu privire la bugetul proiectului.

în conformitate cu rezultatele unui sondaj recent, până la 33% dintre profesioniștii în managementul proiectului s-au confruntat cu diverse obiecții atunci când au decis pentru prima dată să investească în software de management de proiect.

încercarea de a -ți face treaba fără instrumentele potrivite este dificilă, dar exact aceasta trec o treime din toți managerii de proiect.

9. Având în vedere managementul portofoliului de management de proiect adecvat este esențial pentru influențarea factorilor de decizie cheie, conform 80% dintre managerii de proiect.

(axel)

Un portofoliu PM este unul dintre cele mai critice aspecte care influențează factorii de decizie cheie.

80% dintre cei chestionați afirmă că un portofoliu de management de proiect este esențial pentru influențarea persoanelor care contează.

PM Profesioniștii trebuie să aibă o afișare clară și inteligibilă a muncii lor și a rezultatelor obținute.

Acest lucru face mai ușor pentru managementul superior să ia decizii mai bune cu privire la premier și ceea ce oferă lumina verde anumitor proiecte poate realiza.

< /a> Piața de management de proiect

10. Până la 44% dintre manageri nu sunt credincioși în software -ul de management de proiect.

(stup)

Când vine vorba de beneficiile pe care PM le aduce la masă, nu toată lumea este credincios.

De fapt, potrivit unui sondaj realizat de Hive, până la 44% dintre manageri nu cred că este nevoie de software PM.

Această lipsă de credință poate împiedica o companie să adopte un sistem de management de proiect și să le împiedice să -și realizeze beneficiile.

11. 35% dintre managerii de proiect folosesc în continuare Microsoft Excel atunci când planifică resursele.

(wellingtone)

Software-ul popular de foarie Microsoft Excel este încă utilizat ca instrument de gestionare a proiectului.

în conformitate cu rezultatele unui sondaj recent, până la 35% dintre managerii de proiect folosesc în continuare Microsoft Excel pentru a planifica resursele de care ar putea avea nevoie pentru sarcinile lor.

Deși nu este un instrument rău de utilizat, nu este construit având în vedere managementul de proiect și, de obicei, nu este suficient pentru a gestiona toate nevoile managerului de proiect.

Acest lucru este mai ales atunci când vine vorba de proiecte mai semnificative.

< IMG Decoding = "async" width = "750" înălțime = "391" src = "date: imagine/svg+xml,%3csvg%20xmlns%3d%22http%3a%2f%2fwww.w3.org%2f2000%2fsvg% 22%20ViewBox%3d%220%200%20750%20391%22%3E%3C%2FSVG%3E "ALT =" Caracteristici de gestionare a proiectului "Class =" WP-Image-203544 Lazyload "Srcset =" Date: Image/SVG++ XML,%3CSVG%20XMLNS%3D%22HTTP%3A%2F%2FWWW.W3.org%2F2000%2FSVG%22%20ViewBox%3D%220%200%20750%20391%22%3E%3C%2FSVG%3E 750W " Dimensiuni = "(Max-Width: 750px) 100Vw, 750px" data-srcset = "https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/project-management-features.jpeg 750w, https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/project-management-features-300x156.jpeg 300w "data-src =" https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/project- Management-Features.jpeg ">

credit de imagine: workamajig.com

Managementul proiectului ca carieră

12. Există 1.279.290 de manageri de proiect în Statele Unite.

(Biroul SUA al Statisticilor Muncii)

Peste un milion de oameni lucrează ca manageri de proiect în Statele Unite.

Aceasta înseamnă că există o cerere semnificativă pentru profesioniști în managementul proiectului, ceea ce reprezintă un stimulent bun pe care îl aveți dacă aveți în vedere să urmați această cale de carieră.

13. Un manager de proiect a câștigat puțin mai mult de 66.000 USD pe an în ianuarie 2021.

(Glassdoor)

Salariul mediu pentru un manager de proiect în ianuarie 2021 a fost de aproximativ 66.000 de dolari.

oameni diferiți au opinii diferite despre dacă salariul este prea mult, prea puțin sau corect.

Unii spun că aceștia sunt mulți bani pentru un loc de muncă care uneori nu necesită nici măcar o diplomă de licență sau un master.

Pe de altă parte, alții spun că salariul PM este prea scăzut în comparație cu cantitatea de muncă pe care trebuie să o facă.

Această cifră poate varia în funcție de locul în care locuiți, cât de mare este compania dvs. și în ce industrie vă aflați.

14. Dintre toate organizațiile care angajează manageri de proiect, 61% oferă o foaie de parcurs în carieră, 47% dintre acestea având un mod clar definit și simplu de a progresa.

(PMI)

evoluția carierei este esențială pentru toți lucrătorii, iar managerii de proiect nu sunt diferiți.

PMI a efectuat recent un sondaj și a aflat că 61% dintre organizațiile care angajează manageri de proiect oferă o foaie de parcurs pentru carieră pentru PM -urile lor, 47% dintre ei oferind o modalitate clară de a merge mai departe în foaia de parcurs menționată.

Aceasta este o veste bună, deoarece arată că există un potențial de creștere în cadrul acestei poziții de muncă.

15. Profesioniștii cu certificări de management de proiect câștigă cu 22% mai mult decât cei fără.

(PMI)

a fi PMP (Project Management Professional) este esențial dacă doriți să reușiți în domeniu.

Conform PMI, profesioniștii cu certificări de management de proiect câștigă cu 22% mai mult decât cei care nu au calificări.

Profesionistul potrivit va aduce de obicei multă valoare organizației și va putea gestiona proiecte mai semnificative, obținând în același timp rezultate mai bune.

16. Când au comparat 2020 până în 2019, cu 6% mai multe organizații au avut manageri de proiect ca angajați.

(wellingtone)

O creștere de 6% a numărului de manageri de proiect angajați pe parcursul unui an este o cifră destul de interesantă.

Acest lucru înseamnă că tot mai multe companii încep să -și valorizeze PM -urile și să vadă beneficiile de a avea unul în cadrul organizației.

Ce face un manager de proiect?

îndatoririle de muncă ale unui manager de proiect includ următoarele.

Asigurați-vă că nimic nu se destramă în timpul implementării proiectului

Managerul de proiect este responsabil pentru planificarea și gestionarea unei anumite etape sau sarcini.

responsabilitățile lor includ, de asemenea, asigurarea faptului că angajații obțin ceea ce au nevoie pentru a -și face treaba, a rezolva problemele între membrii echipei și a face ajustări la planuri atunci când este necesar.

În plus, trebuie să se asigure că valorile companiei sunt confirmate pe parcursul implementării proiectului.

diverse instrumente de gestionare a proiectului asigură ajutor pentru a se asigura că astfel de proiecte funcționează fără probleme.

Asigurați-vă că echipa lor de proiect funcționează ca o unitate coerentă.

Managerii de proiect sunt responsabili de planificarea și gestionarea anumitor etape sau sarcini care le sunt atribuite în cadrul unui proiect.

În plus, trebuie să se asigure că valorile afacerii sunt confirmate în timpul procesului de implementare pentru această sarcină sau etapa particulară a locului de muncă.

munca în echipă este una dintre cele mai bune metode de a se asigura că cele de mai sus se realizează.

Comunicarea cu membrii echipei, părțile interesate și clienții

Performanța proiectului depinde de comunicarea în timp real între membrii echipei, părțile interesate și clienții.

Este responsabilitatea unui manager de proiect să se asigure că această comunicare funcționează fără probleme, pentru a nu confunda sau dezinforma pe nimeni.

Lipsa de comunicare este una dintre principalele cauze ale eșecului proiectului, iar un PM bun se poate asigura că nu se întâmplă nimic de genul acesta.

În plus, premierul trebuie să se ocupe de probleme de conflict între lucrători și alte părți pe un loc de muncă.

Asigurarea standardelor de calitate aplicabile activității echipei sale sunt îndeplinite

managementul de proiect rău este unul în care standardele stabilite pentru calitate nu sunt îndeplinite sau orice altceva care ar putea afecta produsul final de lucru nu merge greșit.

un PM trebuie să se asigure că membrii echipei respectă măsurile adecvate de control al calității.

Managerul de proiect trebuie să se asigure că condițiile care permit acest comportament inacceptabil sunt eliminate atunci când nu.

Planificarea proiectelor în avans

Practicile de gestionare a proiectului sunt strâns legate de planificarea proiectului.

Un manager de proiect trebuie să se asigure că proiectul său este planificat în avans în funcție de lista cerințelor prevăzute de un client sau alte părți implicate și asigurați -vă că respectă toate standardele de calitate în timp ce este finalizat într -un interval de timp specific. < /P>

Instruirea în managementul proiectului se concentrează pe planificarea ca unul dintre componentele critice.

Instruirea în managementul proiectului subliniază, de asemenea, planificarea ca cheie pentru asigurarea unui rezultat de succes.

Planul de proiect constă în pașii necesari pentru finalizarea sarcinii sau etapei de care este responsabil și ar trebui să includă orice documentație utilizată în timpul acestui proces.

Aceasta include documentația legată de CV -urile membrilor echipei, înregistrările de control al calității, rapoartele de analiză a costurilor și orarul pentru diferite etape.

Urmărirea resurselor

Managerul de proiect trebuie să se asigure că resursele necesare pentru finalizarea unui loc de muncă sau a unui proiect sunt disponibile și în furnizare suficientă pentru a finaliza sarcina la îndemână într -un interval de timp specific.

El trebuie să țină evidența resurselor și să -și actualizeze echipa cu privire la aceste informații atunci când se schimbă.

Aceasta face parte din ceea ce este considerat resurse care trebuie împărtășite în cadrul unei echipe.

aderarea la termene

Piața de software de management de proiect este plină de instrumente care ajută un manager de proiect să respecte termenele și alte markeri din cronologia unui proiect dat.

Aceste instrumente ajută PM să își îndeplinească obiectivele specifice ale proiectului și cele stabilite de clienți, colaboratori și alte părți interesate.

Pe deasupra, îl ajută să rămână organizat și să aibă un control complet asupra resurselor necesare pentru a finaliza un proiect sau o etapă anume a unui proiect.

Participarea la toate tipurile de întâlniri legate de managementul de proiect

Un manager de proiect se concentrează, de asemenea, pe întâlnirea cu diverse grupuri legate de proiect pentru a se asigura că totul merge conform planului, păstrând toată lumea în buclă.

El trebuie să se asigure că toate părțile implicate sunt mulțumite de o anumită etapă sau proces și că sunt perfect confortabile cu tehnicile de gestionare a proiectului său și a echipei sale.

Gestionarea gestionării riscurilor

Managementul riscurilor este unul dintre aspectele mai complexe ale managementului de proiect.

Este, de asemenea, acolo unde se fac multe greșeli de rookie în ceea ce privește implementarea proiectului.

este necesar un mare efort și atenție la detalii pentru a preveni apariția unor astfel de probleme.

Managementul riscului este adesea cel mai provocator aspect al oricărui proiect și aproape întotdeauna necesită timp și efort din partea tuturor celor implicați.

Utilizarea software -ului de gestionare a proiectului potrivit ajută la gestionarea riscurilor în orice etapă de implementare.

diverse metodologii de gestionare a proiectului

Patru dintre cele mai populare metodologii de gestionare a proiectului sunt: ​​

  • Metodologia cascadei
  • metodologie agilă.
  • Metodologie Scrum.
  • Metodologie Kanban.

Să parcurgem o imagine de ansamblu rapidă a fiecăruia.

Metodologie cascadă

ca unul dintre formularele originale de gestionare a proiectului, metodologia cascadei beneficiază în continuare de mediul de lucru de astăzi.

un PM folosind metoda cascadei se coordonează cu diverse echipe pentru a se asigura că toate lucrează la un obiectiv comun.

Un pas este finalizat înainte de a începe altul, iar acest proces continuă până la finalizarea etapei finale a proiectului.

metodologie agilă

metodologie agilă este o abordare extrem de flexibilă a managementului de proiect. Permite unei echipe să lucreze împreună și să facă modificări pentru a îmbunătăți un aspect dat al unui proiect.

Agile este o metodă de dezvoltare a software -ului care folosește o dezvoltare incrementală pentru a crea proiecte.

A fost inițial destinată ca o alternativă la metodologia de gestionare a proiectului cascadei, care este încă folosită de multe companii astăzi.

Metodologia de gestionare a proiectelor agile se concentrează pe colaborare și autoorganizare pentru a finaliza sarcinile și obiectivele mai eficient și mai eficient decât alte metode de implementare.

diverse instrumente agile de gestionare a proiectelor ajută la toate aspectele implementării metodologiilor.

metodologie scrum

Managementul proiectului Scrum este o metodologie agilă utilizată pe scară largă și, de asemenea Numele său de la Rugby, care este sportul care i -a inspirat crearea.

Managementul proiectelor Scrum se concentrează pe a face lucrurile corect prin accentuarea produselor de înaltă calitate create pe un interval de timp setat.

Una dintre caracteristicile critice ale metodologiei proiectului Scrum este accentul său pe maximizarea productivității prin crearea unui mediu de echipă care permite discuții deschise și schimbul de idei între toți cei implicați.

metodologie kanban

Abordarea de management al proiectului Kanban se concentrează pe vizualizarea sarcinilor pentru a se asigura că totul funcționează fără probleme și poate fi ajustat, după cum este necesar, pentru a se adapta modificărilor unui proiect.

necesită o planificare mai mică înainte de timp, deoarece se presupune că este adaptativă, ceea ce înseamnă că metoda Kanban se va schimba în funcție de modul în care progresează un aspect al unui proiect.

< /a> Certificări de management de proiect

diverse certificări de management de proiect sunt disponibile pentru cei care doresc să -și îmbunătățească CV -ul.

Cea mai frecventă certificare este certificarea profesională de management de proiect sau PMP. Institutul de management de proiect (PMI) îl oferă și poate fi câștigat prin experiență sau instruire.

În plus, biroul de management al proiectului (PMO) este un grup de entități care urmăresc standardizarea proceselor în cadrul unei organizații.

Deși nu este o certificare, este un departament bun de a avea – dacă resursele o permit.

Starea de management de proiect la nivel mondial

managementul de proiect a devenit o parte integrantă a multor companii, PM -urile fiind la cerere mare în diverse sectoare.

Unele dintre cele mai bune poziții de management sunt destinate celor care au obținut certificări de management de proiect sau diplome cu abilitățile tehnice pentru a asigura rentabilitatea și o rată ridicată de succes a proiectului.

Când vine vorba de a menține degetul unuia pe pulsul profesiei, înțelegerea a ceea ce face ca obiectivele proiectului să reușească sau să eșueze este un aspect crucial.

diverse organizații raportează că managementul de proiect este o parte zilnică a activității lor, în timp ce altele o folosesc rar pentru inițiative specifice.

Inteligența artificială face și valuri în industria de management de proiect, cu Procese dezvoltate < /a> pentru a asigura instrumentele AI performante sunt implementate cu succes.

Tehnologia de management de proiect a înregistrat, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă, multe instrumente create pentru a ajuta întreprinderile mai eficiente.

Dezavantajul managementului de proiect

proiectele nu reușesc uneori, unele provocând daune semnificative unei organizații.

Când proiectele nu reușesc, acesta poate reflecta slab managerii de proiect, ceea ce îi poate determina să -și piardă locurile de muncă.

Credit de imagine: FinancesSonline.com

o rată de eșec în zonele care implică proiecte IT (printre altele) este adesea considerată inacceptabilă, mai ales dacă KPI -urile cheie stabilite de managerii de proiect nu sunt îndeplinite.

Majoritatea industriilor iau în considerare depășirea costurilor, eșecurile proiectului sau întârzierile inacceptabile, motiv pentru care gestionarea corespunzătoare a proiectului de la început este esențială pentru succesul pe termen lung.

Înfășurați.

Managementul de proiect este un domeniu de expertiză utilizat în diverse industrii, care pot fi îmbunătățite prin instruire și certificare.

În timp ce există atât statistici de succes în managementul proiectului, cât și statistici despre eșecul de gestionare a proiectului, de obicei se reduce companiile care iau decizia corectă la recrutare.

O persoană calificată care înțelege modul în care funcționează managementul de proiect de succes este critic.

cu organizații majore (cum ar fi PWC, Wrike, Capterra, Gartner, KPMG, McKinsey și multe altele) Studierea efectului managementului de proiect asupra mai multor industrii, cererea pentru managerii de proiect calificați va crește în următorii câțiva ani .

Un manager de proiect bine instruit, care poate respecta protocoalele adecvate va face toată diferența în succesul unui proiect.

cu acest lucru, statisticile privind eșecul proiectului pot fi adesea atribuite lipsei de înțelegere și pot fi evitate cu ajutorul unui manager de proiect profesionist.

Ați folosit vreodată o metodologie agilă de gestionare a proiectelor la locul de muncă?

A ieșit în evidență vreuna dintre statisticile de mai sus?

Vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos și anunțați -mi ce credeți.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *