Lista finală a statisticilor CRM pentru 2023

Lista finală a statisticilor CRM pentru 2023

având o scurtă înțelegere din ceea ce este un CRM și Cum vă poate ajuta afacerea este un lucru, dar a avea cunoștințe profunde despre piața CRM și a ști unde se îndreaptă este altul.

Există mai multe software de gestionare a relațiilor cu clienții Pe piață chiar acum, cu unii chiar și specializați în soluții CRM pentru întreprinderi .

Acest software este de obicei umplut cu tot felul de caracteristici inovatoare, rapoarte și tablouri de bord.

cu acest lucru, unii utilizatori pot găsi copleșitor să -și dea seama cum să beneficieze pe deplin de platforma CRM cu care decid să meargă.

indiferent dacă sunteți un începător La utilizarea CRMS sau utilizați unul de foarte mult timp, este posibil să puteți obține întotdeauna mai mult din CRM.

Nu există nici o îndoială că piața CRM este în continuă creștere și vom vedea câteva schimbări interesante și noi tendințe CRM în viitor.

Acest articol va analiza statisticile CRM de top de pe piață și va evidenția unele dintre cele mai recente idei din cercetarea din această industrie.

Să ne aruncăm adânc în acest subiect.

Table des matières

CRM și utilizatorii săi

1. Dacă o companie are zece sau mai mulți angajați, un CRM este utilizat în 91% din cazuri.

(Grand View Research)

zece pare a fi numărul mediu care face ca companiile să treacă la un CRM.

În timp ce o afacere mică ar putea să nu aibă nevoie de un CRM, cele mai mari o fac.

Pe măsură ce operațiunea se extinde, necesitatea unui depozit centralizat de informații, precum și fluxul de lucru de automatizare adecvat, crește – care este locul în care vine CRM -ul potrivit.

2. Unul dintre cele mai mari motive pentru care este utilizat un CRM este să pună la punct lacunele dintre profesioniștii din vânzări dintr -o organizație (52% din cazuri). Alte cauze includ gestionarea datelor și îmbunătățirea unei culturi care nu este super concentrată pe nevoile clienților.

(Super Office)

Fiecare organizație folosește un CRM din diferite motive, dar cele mai frecvente sunt reducerea lacunelor în echipele de vânzări, gestionarea datelor și îmbunătățirea culturii companiei.

În timp ce s-ar putea părea că organizațiile nu folosesc în mod activ platforma lor CRM din motivele cele mai frecvent așteptate, frumusețea unui CRM este că reunește date din diverse surse.

ilustrat mai sus: utilizarea CRM atunci când comparați 2008 cu astăzi.

credit de imagine: Supeffice.com

3. Doar 25% dintre organizații consideră că închid suficiente oferte. Restul vor să închidă mai mult cu ajutorul unui CRM și a unei pâlnii de vânzare eficiente.

(hubspot)

mai multe vânzări egale mai multor venituri, pe care majoritatea companiilor le caută.

Deși situația actuală ar putea să nu fie la fel de bună pentru unii, aceasta este întotdeauna o oportunitate excelentă de a utiliza un CRM și de a crește vânzările și veniturile prin închiderea mai multor oferte.

ca atare, 75% dintre organizații intenționează să -și folosească software -ul CRM mai bine pentru a închide mai multe oferte.

Utilizarea CRM cu clienții

4. Satisfacția și reținerea clienților s -au îmbunătățit în 47% din cazuri a fost utilizat un CRM.

(capterra)

Îmbunătățirea satisfacției și reținerii clienților este o prioritate maximă pentru multe companii.

și, în timp ce nu toți ar fi putut să îmbunătățească acești factori în măsura în care și-au dorit, cei care au înregistrat rezultate grozave.

O rată de îmbunătățire de 47% este un număr semnificativ și arată că platformele CRM pot ajuta la păstrarea clienților și la îmbunătățirea experienței clienților în același timp.

5. 92% dintre companii consideră că a fi centrat pe clienți este esențial pentru succes, care poate fi obținut prin soluțiile oferite de un CRM.

(Super Office)

se poate defini o companie centrată pe client ca una care pune clientul mai întâi.

Este o prioritate să faceți acest lucru și să faceți o companie să iasă în evidență pe piață.

În același timp, aceste companii vor atrage mai mulți clienți decât cei care nu îmbrățișează această abordare.

*

6. Factorii de decizie sunt cu 14,6% mai productivi atunci când folosesc un CRM social și mobil

(cercetarea nucleului)

O creștere de aproape 15% a productivității este semnificativă și va juca un rol important în orice decizie luată de oamenii care contează.

Nu există nici o îndoială că orice companie poate beneficia de un mod simplu de a -și gestiona contactele și de a lua decizii mai bune, în special de cei care doresc să își atingă obiectivele de afaceri și să le depășească.

7. Relațiile cu clienții mai buni și interacțiunile de urmărire sunt printre principalele motive pentru care 72% dintre companii folosesc un CRM.

(resco.net)

Uneori, interacțiunile de urmărire este mai ușor spus decât făcut – mai ales dacă este în vigoare CRM greșit.

72% dintre companii au folosit un CRM pentru a îmbunătăți relațiile cu clienții și a urmări interacțiunile.

Aceasta înseamnă că un CRM este o metodă pentru a obține un management eficient al afacerilor, permițând întreprinderilor să țină evidența tuturor și a tuturor celor din companie.

8. Industriile în care CRM -urile sunt utilizate cel mai pe scară largă sunt imobiliarele (25% dintre utilizatori) și industria consultantă (11% dintre utilizatori). Industriile de asigurare și distribuție urmează acestea la 8% fiecare.

(consiliere software)

Înțelegerea care industrii joacă un rol semnificativ pe piața CRM este esențială pentru cei care încearcă să se poziționeze pe calea cea bună.

Numerele arată că imobiliare și consultanță joacă un rol important în sectorul CRM, ceea ce înseamnă că pot fi la cerere mai mare pentru sisteme CRM.

Având în vedere acest lucru, asigurarea și distribuția se clasează foarte mult în această zonă.

sursa de imagine: Hubspot.com

CRM ușurința accesului

9. Până la 87% din toate CRM -urile se bazează în cloud.

(Super Office)

cu accentularea pe cloud computing și beneficiile pe care le poate aduce, sunt oferite din ce în ce mai multe soluții de afaceri în cloud.

CRM nu face excepție și a fost o tendință de ceva vreme din cauza cât de eficiente sunt comparate sistemele bazate pe cloud cu funcționalitatea la premisă.

87% din totalul CRM -urilor funcționează în cloud, ceea ce înseamnă că întreprinderile au o modalitate mai bună de a -și gestiona contactele și conturile, chiar în timp ce se îndreaptă sau pe diferite dispozitive.

10. Peste 80% dintre utilizatorii CRM își accesează datele de pe mai multe dispozitive.

(OnePage Express)

a vorbi despre dispozitive, accesarea informațiilor de la mai multe este foarte utilă.

Un exemplu în acest sens ar fi accesarea datelor sau fișierelor clientului de pe orice dispozitiv, oriunde, în timp ce vizitați clienții sau când apare o oportunitate.

cu comoditatea cloud computing și a serviciilor sale, nu este de mirare că 80% dintre utilizatorii CRM își accesează datele de pe mai multe dispozitive.

11. Există până la 400 de platforme CRM diferite pe piață. Acestea fiind spuse, 4 din 5 platforme nu au un rating bun.

(g2)

Concurența pentru platformele CRM este la un nivel constant, multe companii încercând să ofere propriile lor servicii pentru a ieși în evidență.

Aceasta înseamnă că există nenumărate opțiuni pentru întreprinderile care doresc să cumpere într -un sistem CRM și să beneficieze de acesta, dar cu atât de multe platforme, există și riscul de a alege cea greșită.

Cu toate acestea, competiția nu este la fel de intensă pentru acele platforme care oferă servicii stelare.

Deoarece multe platforme sunt evaluate scăzute, este esențial să analizăm opțiunile disponibile și să facem comparații, asigurându -vă că vă uitați la toate opțiunile dvs. înainte de a decide cu privire la cel mai bun CRM.

12. Social media este utilizată de 1 din 4 persoane atunci când se ocupă de companii, ceea ce face ca CRMST -ul social să fie mult mai critic.

(gwi)

întâlnirea cu clienții unde se află este un lucru important atunci când vine vorba de afaceri și asta include social media.

Mulți clienți folosesc platforme de socializare atunci când încearcă să contacteze companii.

Acest lucru înseamnă că se așteaptă la răspunsuri rapide și comunicare profesională.

Deoarece serviciul pentru clienți este atât de crucial în această zi și vârstă, trebuie să existe o modalitate pentru întreprinderi de a-și gestiona interacțiunile cu consumatorii fără a-și supraîncărca resursele.

Un CRM care se concentrează pe interacțiunile de social media este calea de urmat, permițând mărcilor să ofere răspunsuri rapide și să rămână în vârful lucrurilor.

< /a> CRM Market Party

13. Piața CRM la nivel mondial este evaluată la aproximativ 66,5 miliarde de dolari.

(statista)

Nu este de mirare că CRM -urile se descurcă bine atunci când luați în considerare cifra de 66,5 miliarde de dolari.

Piața CRM a fost cunoscută pentru a genera o mulțime de venituri și asta se datorează cât de esențial este această platformă pentru companii.

Fiind un instrument care ajută companiile să -și gestioneze contactele mai eficient și mai eficient, CRM este o soluție de piață software de care întreprinderile nu pot trăi fără.

14. O preconizată de 11,6% este anticipată în rata de creștere anuală continuă (CAGR) de la CRMS între 2022 și 2027.

(Globe Newswire)

un CAGR aproape de 12% nu este ușor, dar industria CRM o face să se întâmple.

Această valoare este prevăzută în următorii cinci ani, ceea ce arată că vor exista întotdeauna noi modalități de a vă îmbunătăți procesele CRM și de a obține beneficiile.

Cu atât de multe companii care lucrează din greu la CRM -urile lor pentru a asigura opțiuni eficiente, prognozele CAGR se așteaptă niciun semn de încetinire în curând.

15. În medie, software -ul CRM dă înapoi un ROI de 8,71 USD pentru fiecare dolar cheltuit.

(cercetarea nucleului)

randamentul investițiilor care vine cu CRM este uluitor și nu este greu de văzut de ce.

Un CRM ajută întreprinderile să economisească mai mulți bani decât cheltuiesc, deci nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să investească într -o astfel de platformă.

Eficiența este întotdeauna un obiectiv pentru întreprinderi, ceea ce face ca ROI să fie atrăgător, deoarece arată cât de eficientă investiția în CRM este.

[

(Gartner)

Valoarea pe care o oferă industria CRM este de așteptat să crească în următorii ani, ceea ce înseamnă că există tone de noi caracteristici care vor veni, caracteristici de care întreprinderile vor putea profita.

Deoarece CRM este o industrie în continuă evoluție, companiile trebuie să investească în această platformă pentru a rămâne în fața curbei atunci când vine vorba de noi funcții.

Credit de imagine: softwaradvice.com

Inteligență artificială și CRMS

16. Veniturile din CRM -urile de inteligență artificială ar putea crește până la 1,1 trilioane de dolari.

(Salesforce)

Inteligența artificială este următorul lucru important în afaceri, multe companii care lucrează din greu pentru a o încorpora în CRM -urile lor.

Salesforce prezice că veniturile din CRM activate AI ar putea crește până la 1,1 trilioane de dolari până în 2022.

AI în CRMS face ca interacțiunile cu clienții să fie mai eficientă.

Acest lucru face mai ușor pentru întreprinderi să ofere răspunsuri rapide și un serviciu mai bun pentru clienți.

17. Utilizarea tehnologiei vocale este una dintre cele mai așteptate caracteristici ale CRMS.

(Salesforce)

Numeroase caracteristici CRM sunt așteptate să apară în următorii câțiva ani, comenzile vocale fiind una dintre cele mai așteptate.

Pe măsură ce mai multe companii încearcă să ofere răspunsuri mai rapide, implementarea comenzilor vocale ca tehnologie de vânzări în CRMS este calea de urmat.

Această caracteristică va permite întreprinderilor să -și servească consumatorii mai eficient și să faciliteze și mai ușor mărcilor să ofere un serviciu mai bun pentru clienți.

Ce este un CRM?

Software -ul de gestionare a relațiilor cu clienții servește ca un instrument pentru a gestiona interacțiunea unei afaceri cu clienții existenți și potențiali prin stocarea informațiilor de contact, istoricul achizițiilor și detalii despre modul în care au avut loc aceste interacțiuni.

În plus, soluțiile CRM au evoluat pentru a include funcții mai avansate, despre care vom discuta în secțiunea următoare.

Înțelegerea datelor clienților ajută vânzătorii cu păstrarea clienților prin găsirea și stabilirea comunicării cu clienții care exprimă interesul pentru o marcă, dar nu fac o achiziție la acel moment.

pot identifica, de asemenea, lacunele în comunicare studiind ceea ce s -a întâmplat pe social media.

Acest tip de software ajută la creșterea ROI pentru companii, deoarece îmbunătățește păstrarea clienților, gestionează mai eficient contactele și optimizează campaniile de marketing pentru a ajunge la publicul țintă mai bine.

Obiectivul principal al unei soluții CRM este de a urmări fiecare interacțiune posibilă cu clienții, inclusiv feedback și reclamații. În acest fel, nu există loc pentru informații pierdute sau oportunități ratate.

CRM vs. software de servicii pentru clienți

Software-ul de servicii pentru clienți nu stochează de obicei informațiile despre clienți, deși ar putea avea sisteme de ticketing prin e-mail sau ajutor care permit organizațiilor să țină evidența problemelor clienților.

include, de asemenea, baze de cunoștințe, secțiuni de întrebări frecvente și chiar chatbots.

Software -ul de servicii pentru clienți este eficient pentru companiile care încearcă să -și gestioneze interacțiunile cu clienții prin e -mail marketing sau chat -uri live.

Soluțiile CRM sunt mai eficiente, deoarece stochează toate informațiile de care aveți nevoie despre fiecare interacțiune pe care organizația dvs. a avut -o cu clienții.

Caracteristicile unui mare CRM

Să ne uităm acum la unele dintre funcțiile pe care ar trebui să le căutați atunci când alegeți o soluție CRM.

Management de plumb

Managementul principal ar trebui să fie una dintre cele mai importante priorități de vânzări din orice echipă.

Acest lucru permite reprezentanților de vânzări să acorde prioritate mai bine și să urmărească oportunitățile lor de software CRM, inclusiv istoricul de contact, interacțiunile și multe altele.

aplicațiile CRM adecvate duc la o performanță mai bună a vânzărilor, deoarece se poate urmări cu ușurință conducerea, iar reprezentanții știu care duce la concentrarea pe primul loc.

Fluxuri de lucru

Acest lucru vă permite să setați regulile declanșate de evenimente specifice, cum ar fi atunci când un plumb atinge un anumit statut.

Aceste alerte pot ajuta reprezentanții de vânzări să urmeze oportunitățile mai eficient și să închidă mai multe vânzări pe termen lung.

De asemenea, această caracteristică permite reprezentanților să personalizeze procesul de urmărire a oportunităților, ceea ce le face mai ușor să se concentreze pe oportunități care au șanse mai mari de a se converti cu succes.

CRM bazat pe cloud

Angajații folosesc un CRM pentru a accesa datele lor de lucru de pe orice dispozitiv, permițându-le să își îndeplinească toate sarcinile mai eficient prin cloud fără a descărca software suplimentar.

permite, de asemenea, utilizatorilor să acceseze și să partajeze informații cu alți angajați din echipa lor, ceea ce stimulează colaborarea și productivitatea și mai mult.

Acces CRM mobil

Soluția CRM potrivită oferă utilizatorilor acces la toate datele lor din mers.

În acest fel, își pot gestiona oportunitățile și interacțiunile cu clienții în timp ce călătoresc pentru muncă sau chiar în timpul vacanței – pentru acei vânzători care nu încetează niciodată să funcționeze!

părțile interesate potrivite primesc, de asemenea, notificări importante despre evenimente și noi, atunci când își accesează conturile pe telefonul lor, ceea ce înseamnă că accesul la CRM pe dispozitive mobile este crucial dacă o afacere trebuie să rămână la zi.

< IMG Decoding = "async" width = "750" înălțime = "454" src = "date: imagine/svg+xml,%3csvg%20xmlns%3d%22http%3a%2f%2fwww.w3.org%2f2000%2fsvg% 22%20ViewBox%3d%220%200%20750%20454%22%3E%3C%2FSVG%3E "ALT =" Mobile CRM Access "Class =" WP-Image-203729 Lazyload "Srcset =" Date: Image/SVG+ XML,%3CSVG%20XMLNS%3D%22HTTP%3A%2F%2FWWW.W3.org%2F2000%2FSVG%22%20ViewBox%3d%220%200%20750%20454%22%%3C%2FSVG%3E 750W " dimensiuni = "(max-width: 750px) 100vw, 750px" data-srcset = "https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/mobile-crm-access.jpeg 750w, https: // www. Adamenfroy.com/wp-content/uploads/mobile-crm-acc ESS-300X182.JPEG 300W "data-src =" https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/mobile-crm-access.jpeg ">

Credit imagine: superoffice.com

Ajută cu productivitatea vânzărilor

Ratele de adoptare ridicate ale CRM de către angajați vor duce la creșterea productivității vânzărilor.

Cu caracteristicile potrivite, puteți vedea, de asemenea, că utilizatorii finalizează mai multe sarcini într-o perioadă mai scurtă.

Acest lucru facilitează maximizarea eficacității echipei dvs. chiar și atunci când lucrează de la distanță sau din diferite locații.

Instrumentele de vânzare CRM pot ajuta, de asemenea, managerii de vânzări cu sarcinile lor, ghidându -i pe următorii pași.

Ei pot decide ce pași trebuie să facă pentru a îmbunătăți performanța vânzărilor și a maximiza veniturile cu listele de verificare corespunzătoare.

CRM Research indică faptul că întreprinderile cu un proces de vânzare eficient și un CRM pentru a -și gestiona activitățile de vânzare își pot crește drastic performanța de vânzare și productivitatea generală.

Memento automată

printr -un CRM, agenții de servicii pentru clienți ar trebui să obțină memento -uri dacă un client nu a fost contactat de ceva vreme.

Acest lucru împiedică o companie să piardă potențiali clienți și, de asemenea, ajută la ratele de conversie, deoarece agenții contactează aceste oportunități în cel mai convenabil moment pentru ei.

De exemplu, puteți obține alerte ori de câte ori un eveniment semnificativ este pe cale să se întâmple cu unul dintre contactele dvs., cum ar fi atunci când conturile lor urmează să expire.

CRM -ul potrivit va automatiza memento -urile pentru a vă menține echipa pe cale de activitate cu activitățile lor în ciclul de vânzări.

Managementul cunoștințelor

Având un software de gestionare a cunoștințelor corect integrat într -un CRM vă poate ajuta să economisiți timp și să îmbunătățiți eficiența, permițând angajaților să găsească răspunsuri rapid, chiar dacă nu sunt experți în domenii specifice.

În acest fel, reprezentanții pot obține acces instantaneu la informații despre produs sau alte detalii relevante în timp ce închide vânzările.

Unele soluții chiar se integrează cu alte software și partajează aceste informații în diferite departamente.

Design ușor de utilizat

Sistemul ar trebui să fie ușor de utilizat de către întreaga echipă, indiferent de experiența lor cu instrumentele CRM în trecut.

O interfață ușor de utilizat va facilita începerea noilor utilizatori, mai ales dacă echipa dvs. funcționează din diferite locații.

tablouri de bord personalizabile

Tablourile de bord personalizabile sunt locul pentru ca angajații să-și vadă toate datele contului dintr-o privire, într-un mod care să aibă cel mai mult sens pentru ei.

Cu software -ul potrivit, puteți personaliza alerte și notificări ușor de citit, ceea ce face mult mai ușor să vă monitorizați performanțele de vânzare.

Majoritatea sistemelor CRM permit, de asemenea, utilizatorilor să descarce widget -uri suplimentare și să creeze tablouri de bord separate, după cum este necesar.

analize precise

Pentru fiecare dolar cheltuit pentru o soluție CRM, întreprinderile ar trebui să vadă un randament al investițiilor.

Un sistem bun ar trebui să vă ajute să vizați clienții potriviți și să vă îmbunătățiți performanța vânzărilor.

ar trebui să ofere, de asemenea, detalii despre activitățile care sunt cele mai eficiente în generarea de noi oportunități sau transformarea contactelor în clienți fideli.

Având acces la datele clienților poate ajuta, de asemenea, întreprinderile să ia decizii de marketing în cunoștință de cauză.

Atunci când prezice precizia prognozei, întreprinderile vor putea vedea ce canale oferă cele mai multe rezultate și dacă aceste canale merită să fie investite pentru campaniile viitoare.

În general, cu analizele adecvate și utilizarea corectă a CRM a crescut, după cum este necesar, clienții vor obține o experiență mai bună.

Înfășurați.

Piața globală CRM este de așteptat să evolueze, rezultând soluții mai precise și eficiente pentru întreprinderile de tot felul.

Aceste instrumente pot eficientiza procesele și pot stimula performanța vânzărilor, urmărind interacțiunile cu clienții pe diferite canale.

, de asemenea, le oferă managerilor informațiile necesare pentru a decide ce măsuri trebuie să facă lângă creșterea veniturilor.

Creșterea CRM într -o anumită industrie semnifică o industrie tânără și înfloritoare.

Diferitele statistici ROI CRM de mai sus indică faptul că acesta este un moment bun pentru a investi în aceste soluții și pentru a profita de numeroasele lor beneficii.

Alături de strategiile de marketing potrivite, instrumentele CRM pot ajuta întreprinderile să țină pasul cu concurența lor și chiar să concureze la nivel global.

Ați folosit vreodată o soluție CRM? Dacă da, cum a influențat afacerea dvs.? Care este instrumentul tău preferat?

anunță -mă în comentariile de mai jos.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Vrei să alegi cel mai bun software CRM pentru afacerea ta? Iată o comparație de Hubspot vs. Salesforce , două dintre două dintre cele mai mari platforme CRM în acest moment.

Puteți, de asemenea, să vă uitați la cel mai bun software de gestionare a clienților pe piață pentru a compara opțiunile.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *