10 Cel mai bun software de contabilitate a carbonului din 2023 (clasat)

10 Cel mai bun software de contabilitate a carbonului din 2023 (clasat)

Termenii software de contabilitate pentru afaceri și Planificarea resurselor întreprinderii (ERP) sunt adesea utilizate în mod interschimbabil, dar se referă la două diferite tipuri de instrumente.

Cel mai recent, contabilitatea carbonului a început să vină în minte atunci când se vor vorbi despre cei doi termeni de mai sus, întrucât din ce în ce mai multe companii încearcă să fie proactive în monitorizarea și raportarea emisiilor lor de gaze cu efect de seră (GES) .

, cu majoritatea companiilor care sunt mai conștiente de impactul lor asupra mediului, a devenit din ce în ce mai important să avem o modalitate de a gestiona și raporta cu privire la emisiile de carbon.

a face acest lucru poate ajuta companiile să -și stabilească obiective pentru reducerea emisiilor, să urmărească progresul și să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de a opera mai durabil.

Mai multe companii încearcă să ajungă la o emisie net-zero, unde își compensează amprenta de carbon în întregime.

Acestea fiind spuse, atingerea unui obiectiv de emisii net-zero necesită o planificare strategică de către diferitele companii.

În acest articol, voi parcurge cel mai bun software de contabilitate a carbonului și voi evidenția caracteristicile sale, astfel încât să puteți decide ce software se potrivește cel mai bine companiei dvs.

Să intrăm corect în ea.

& nbsp;

< /div>

Ce este software-ul de contabilitate a carbonului?

software de contabilitate a carbonului funcționează pentru a ajuta organizațiile să cuantifice și să gestioneze toate aspectele eforturilor lor de reducere a carbonului.

cu instrumente adecvate de gestionare a carbonului, companiile își pot eficientiza procesul de colectare a intel și pot atrage informații pentru a lua decizii mai bune bazate pe date.

Cu toate acestea, industria software -ului de contabilitate a carbonului este încă la început.

Din acest motiv, este important să rețineți că „carbonul” este utilizat ca termen umbrelă pentru mai multe tipuri de gaze cu efect de seră.

Așa cum s-a subliniat de Protocol de gaze cu efect de seră , Aceasta include:

 • metan
 • perfluorochemicals
 • sulf
 • hexafluoride
 • Hydrofluorocarbons
 • Oxid de azot

Companiile care lucrează pentru integrarea software -ului de contabilitate a carbonului în abordarea lor mai largă a gestionării carbonului sunt mai bine echipate pentru a să gestioneze problemele de conformitate și așteptările părților interesate .

Ambele sunt esențiale pentru reputația publică a unei companii.

Cei care îmbrățișează software-ul de contabilitate a carbonului de grad de audit sunt mai bine pregătiți să comunice amprentele CO2 către părțile interesate critice și să gestioneze problemele de conformitate.

Care sunt cel mai bun software de contabilitate a carbonului?

Pe măsură ce sectorul emisiilor de carbon crește, noi soluții sunt lansate tot timpul.

Cu toate acestea, următoarele sunt în prezent unele dintre cele mai bune din domeniu.

1. Persefoni.

Cel mai bun pentru contabilitatea carbonului.

Soluție de contabilitate a carbonului persefoni este cunoscută ca un lider în gestionarea carbonului în mare parte datorită experienței de neegalare a industriei fondatorilor săi.

are sediul în SUA și serviciile de întreprinderi multinaționale și IMM -uri prin oferind instrumente exacte de raportare financiară și de contabilitate a carbonului .

Consiliul său consultativ include o duzină de lideri notabili ai industriei, cu cunoștințe profunde despre starea actuală a eforturilor de control al climatului.

Persefoni își propune să facă controlul emisiilor mai accesibil prin stabilirea unui sistem standardizat între utilizatori pentru raportarea durabilității și colectarea datelor.

are parteneriate critice cu giganți din industrie precum Bain, Workiva, CGI și Patch ca soluție de emisii.

În plus, Persefoni este scalabil și rezistent la manipulare. Din acest motiv, multe companii Fortune 500 contează pe acesta când vine timpul să comunice cu părțile interesate și să distribuie date critice.

2. IBM Environmental Intelligence Suite.

Cel mai bun pentru întreprinderi mari și prognoză.

Cumpărarea IBM a Envizi a devenit IBM Suite de informații de mediu . Ca software moștenire, suita de informații de mediu a IBM este construită pentru a gestiona cantități mari de date.

Cu ajutorul AI, oferă analitice de bază ale riscului climatic pentru planificarea strategică .

Selecția IBM a instrumentelor de control al emisiilor se poate dovedi util pentru întreprinderile în cauză cu prevenirea și prognozarea emisiilor.

Este ușor pentru organizații să urmărească schimbarea scenariilor climatice să acționeze în consecință.

3. Sphera.

Cel mai bun pentru scalarea întreprinderilor.

sphera se concentrează pe siguranța emisiilor și reducerea răspunderii . Abordarea sa în ceea ce privește contabilitatea carbonului se concentrează pe ajutorarea organizațiilor să stabilească încrederea publică și înfățișează o reputație pozitivă a emisiilor.

it combină instrumentele de raportare și gestionare a datelor pentru a ajuta companiile să stabilească practici sigure și să reducă pasivele.

Sphera oferă consultanță pentru orice nevoi unice de mediu pe care o companie le poate avea pentru o experiență mai personalizată.

Organizațiile s-au concentrat pe siguranța corporativă și care doresc să-și integreze datele de carbon într-o platformă ușor de utilizat ar trebui să considere SPHERA ca o posibilă alegere.

4. Emitwise.

Cel mai bun pentru întreprinderile complexe și gestionarea personalizată a carbonului.

La reducerea emisiilor de carbon pe lanțurile de aprovizionare pentru a atinge statutul de carbon Net-Zero, luați în considerare emitwise .

se concentrează pe o abordare bazată pe cloud pentru gestionarea și centralizarea datelor.

perspective comerciale, o mulțime de caracteristici de raportare și instrumente de gestionare a lanțului de aprovizionare toate se reunesc pentru a se forma emitent ca o soluție care permite companiilor să execute inițiative de carbon solid.

Cu ajutorul automatizării și contabililor de carbon live gata să -i sprijine pe utilizatori cu orice întrebări, emitentwise face ca contabilitatea carbonului să fie gestionabilă.

< /a> 5. Sinai Technologies.

cel mai bun pentru gestionarea emisiilor cu mai multe echipe.

Sinai Technologies face ca atingerea net- Zero vizează un obiectiv mai realist. Ajută la deblocarea strategiilor de reducere a emisiilor rentabile prin bugete dinamice de carbon, raportare și analiză și soluții de analiză a sensibilității.

Capacitățile sale de proiecție robuste sunt activate printr-un proces flexibil de colectare a datelor pe care echipele le pot personaliza pentru o experiență mai adaptată informată de țintele emisiilor relevante ale companiei.

ca o soluție de carbon , combină emisiile și datele financiare într-o singură sursă de adevăr, astfel încât echipele să poată lua decizii informate, bazate pe date.

Cu toate acestea, ca soluție de emisii, este posibil să nu fie la fel de intuitiv și ușor de utilizat ca și alte opțiuni.

6. Net Zero Cloud by Salesforce.

Cel mai bun pentru IMM-uri și începând din contabilitatea carbonului.

Salesforce a arătat de mult un interes pentru reducerea carbonului. Este zero cloud zero Soluția este un pas în această direcție.

Caracteristici de forță de vânzări cheie, cum ar fi suportul limbajului, automatizarea robustă și capacitățile de integrare fac din Cloud zero o opțiune accesibilă.

Cu toate acestea, în comparație cu soluțiile mai robuste de emisii de carbon, zero Cloud poate fi o opțiune mai bună pentru IMM -urile abia începând.

Scalabilitatea sa poate fi limitată, deși tabloul de bord ușor de utilizat este greu de învins.

7. Diligent.

Cel mai bun pentru nonprofit, ONG-uri și organizații guvernamentale.

diligent este cel mai bun pentru membrii consiliului de administrație , nonprofit, directori și oficialii guvernamentali însărcinați cu inițiative de reducere a gestionării carbonului.

Fondat în 1994 în Noua Zeelandă, Diligent are sucursale în S.U.A. și a fost în jur de mult mai mult decât software -ul de carbon mai nou în spațiu.

Diligent își propune să îmbunătățească guvernarea carbonului.

Combinarea conformității, economiile de costuri, gestionarea riscurilor și caracteristicile de audiție într -un sistem centralizat ajută liderii climatici să creeze rapoarte de responsabilitate socială și să comunice cu părțile interesate pentru a menține conformitatea.

Cu toate acestea, în funcție de nevoile unei organizații, pot găsi diligente lipsite de calcule cuprinzătoare ale emisiilor de carbon concepute pentru nevoi mai complexe.

8. Greenly.

Cel mai bun pentru întreprinderile mici și antreprenorii.

numit în mod adecvat, verde este o soluție accesibilă de contabilitate a carbonului pentru întreprinderile mici, cu inițiative de emisii mai puțin implicate pentru a executa.

Alături de aplicații terțe, folosește puterea a analizei datelor pentru a ajuta companiile să reducă emisiile de gaze cu efect de seră .

în ceea ce privește capacitățile de scalare, ecologic este oarecum limitat.

Organizațiile mai mari ar putea avea un timp mai dificil de gestionare a timpului de emisii complexe în mai multe etape care necesită o personalizare mai granulară.

Cu toate acestea, are un tablou de bord simplu accesibil la echipe de gestionare a carbonului au nevoie de simplitate.

9. Watershed.

Cel mai bun pentru planificarea reducerii emisiilor de carbon.

ca soluție de emisii all-in-one, bazinul hidrografic < /a> este mai nou pentru spațiu.

a lansat operațiuni în 2019 și ajută companiile să creeze planuri de acțiune pentru emisii de seră pentru a combate schimbările climatice.

cu bazinul hidrografic, echipele pot măsura, reduce, elimina și raporta inițiativele de emisii cu ușurință.

Instrumentele sale de modelare oferă o imagine de ansamblu la nivel înalt a profilului actual de emisii al unei companii , astfel încât toate părțile interesate pot primi rapoarte accesibile.

Când verificați bazinul hidrografic, luați în considerare planurile dvs. pe termen lung și capacitatea lor actuală de a se extinde cu nevoile companiei dvs.

10. Mătura.

Cel mai bun pentru IMM-uri la un buget.

măturați Abordarea software-ului cu emisii de carbon accentuează colaborarea.

echipele sunt echipate cu instrumentele potrivite pentru a urmări și aloca sarcini în timp ce accesați date cheie într -o singură platformă unificată.

Cu toate acestea, pentru companii care caută caracteristici de raportare mai sofisticate și flexibilitate de scalare , poate să nu fie alegerea optimă.

Cu toate acestea, IMM-urile conștiente de prețuri pot considera măturarea ca o posibilă soluție care vine cu compromisurile sale.

Caracteristici de căutat în software de contabilitate a carbonului

Acum, întrebarea este: Ce caracteristici ar trebui să căutați în software -ul de contabilitate a carbonului și de ce?

Este important să rețineți că companiile caută în cele din urmă modalități gestionabile de a -și gestiona amprenta de carbon în mod responsabil și în mod adecvat cu legislația privind emisiile.

Datorită reglementărilor care se schimbă de la regiune la regiune , un instrument de contabilitate a carbonului suficient de flexibil pentru a acoperi aceste nevoi – adesea la scară – este critic.

Pe măsură ce parcurgeți verificarea celor mai bune sisteme de contabilitate a carbonului, luați în considerare următoarele indicatoare pentru a face o alegere în cunoștință de cauză.

unificarea datelor

Cum este rezistent la manipulare procesul de colectare a datelor și ce caracteristici de automatizare puteți utiliza pentru a ține pasul cu procesul de colectare a datelor sunt toate importante.

cu cât datele mai precise puteți centraliza, cu atât timp mai ușor o companie are perspective și creează rapoarte precise.

record de pistă a industriei

Nu este suficient să știm ce caracteristici oferă un instrument de contabilitate a carbonului.

Piesa sa din industrie contează, de asemenea, .

Puneți -vă întrebări, cum ar fi următoarele, este cheia:

 • Cine sunt fondatorii?
 • Ce istorie au în industria emisiilor?
 • Care sunt parteneriatele lor relevante și cum sunt efectuate?

Mai mult puteți afla despre fundalul unei soluții de emisii și cum a ajuns să fie, cu atât mai bine rotunjirea dvs. înțelegerea a ceea ce soluția este capabilă să fie implementată odată.

Raportare robustă și analitică

nevoia de raportare accesibilă și caracteristici de analiză nu poate fi subliniată suficient.

Software-ul de contabilitate a carbonului este conceput pentru a vă ajuta să eliminați procesul care consumă timp de gestionare a datelor în silogi sau prin procese manuale.

Când vă verificați opțiunile, înțelegeți ce valoare puteți recolta din capacitățile sale de raportare și analitică.

mai multe opțiuni de automatizare pe care trebuie să le configurați un flux de lucru de raportare și analitică , cu atât mai bine.

Cel mai bun software de contabilitate de carbon-FAQ

Ce face o platformă software de contabilitate a carbonului?

O platformă software de contabilitate a carbonului ajută organizațiile să urmărească și să gestioneze toate aspectele emisiilor lor de carbon .

Raportarea carbonului ajută organizațiile să:

 • Înțelegeți amprenta lor totală de carbon
 • Performanța de referință împotriva colegilor din industrie
 • Stabiliți obiective pentru reducerea emisiilor
 • Gestionați și monitorizați progresul către aceste obiective
 • Prin rapoartele privind emisiile, comunicați -le datele privind emisiile și eforturile de sustenabilitate către părțile interesate cheie

cu cadre precum protocolul de GES în vigoare, mai multe întreprinderi realizează importanța datelor exacte de sustenabilitate a carbonului în ceea ce privește emisiile de GES.

[

Ce metodologii pot compensa platformele software de contabilitate de carbon?

Protocolul de gaze cu efect de seră (protocolul de GES) este cea mai frecventă metodologie de contabilitate a carbonului.

Protocolul GES oferă o abordare cuprinzătoare pentru măsurarea și gestionarea emisiilor de carbon și reducerea emisiilor de GES.

raportarea ESG este un alt cadru pe care întreprinderile îl pot folosi pentru a măsura și raporta asupra valorilor lor de mediu, sociale și de guvernare.

Evaluarea lanțului valoric sau a ciclului de viață (LCA) este o altă abordare populară pe care întreprinderile o folosesc pentru a înțelege și gestiona impactul lor asupra mediului.

compensările de carbon pot fi utilizate pentru a ajuta întreprinderile să -și compenseze emisiile .

compensările de carbon pot fi achiziționate din proiecte de compensare a carbonului, care ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă.

organizațiile pot utiliza platforme de software de contabilitate a carbonului pentru a urmări și gestiona achizițiile lor de compensări, precum și pentru a raporta progresul lor către compensarea emisiilor lor.

De ce este necesară acțiunea climatică?

Impactul asupra mediului al activităților umane pe planetă a fost bine documentat.

A Platforma software care poate ajuta organizațiile să urmărească și să gestioneze emisiile lor este o parte critică a atenuării impactului schimbărilor climatice.

organizațiile care își pot gestiona eficient emisiile își pot reduce impactul asupra mediului și își pot îmbunătăți linia de jos.

Ce înseamnă neutru de carbon?

Neutralitatea carbonului este obiectivul de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră la zero.

a organizația neutră de carbon nu ar avea emisii nete , ceea ce înseamnă că măsurile de reducere a carbonului ar compensa orice emisii pe care le produc.

Amprenta de carbon măsoară cantitatea totală de gaze cu efect de seră emise de un individ, produs, eveniment sau companie.

Care sunt factorii de emisii pe care le folosesc platformele software de contabilitate de carbon?

Factorii de emisii sunt date care cuantifică emisiile dintr -o activitate dată.

Factorii de emisii pot fi exprimați în greutate, volum sau distanță parcursă.

Abilitatea de a urmări emisiile și de a înțelege factorii de emisii este esențială pentru întreprinderile care doresc să gestioneze și să reducă impactul lor asupra mediului.

Creditele de energie regenerabilă (REC) sunt un tip de compensare a carbonului care poate fi utilizat pentru a compensa emisiile.

REC -urile sunt credite generate din producția de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară sau eoliană.

organizațiile pot folosi reclame pentru a -și compensa emisiile și pentru a raporta progresul lor pentru compensarea emisiilor lor.

Ce este decarbonzarea?

decarbonizarea este procesul de reducere a amprentei de carbon a unei organizații sau a unei persoane.

Se poate realiza prin diferite mijloace , cum ar fi investițiile în energie regenerabilă, trecerea la transportul cu conținut scăzut de carbon sau utilizarea clădirilor mai eficiente.

Când vine vorba de consumul de energie, monitorizarea datelor în timp real poate fi un instrument puternic pentru reducerea consumului de energie.

organizațiile care își pot gestiona eficient emisiile își pot reduce impactul asupra mediului și își pot îmbunătăți linia de jos.

Înfășurați.

Schimbările climatice sunt o preocupare globală continuă, pe măsură ce întreprinderile se maturizează și sunt implementate noi reglementări.

Organizațiile din întreaga lume se pot aștepta la ținte de reducere pentru a obține mai stricte pe măsură ce eforturile de reducere a schimbărilor climatice cresc.

Vestea bună este că organizațiile pot la bordul multor soluții de contabilitate a carbonului end-to-end pentru a-și valorifica inițiativele Net-Zero.

Această listă a furnizat astăzi unele dintre cele mai bune opțiuni de software de cont de carbon.

mi -a fost dor de vreun?

anunță -mă în comentariile de mai jos.

citire ulterioară pe adamenfroy.com: Cel mai bun software și instrumente pentru planul de afaceri se poate asigura că o afacere este bine pregătită pentru succes.

În plus, software de gestionare a inventarului poate ajuta la eficientizarea operațiunilor unei companii asigurându -se în același timp că nivelurile de inventar sunt menținute la niveluri optime.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *