37+ sfaturi de blog pentru a face primii dvs. 10k $/lună <90 zile

37+ sfaturi de blog pentru a face primii dvs. 10k $/lună <90 zile

Cred că blogging este una dintre cele mai influente afaceri Puteți alerga și, dacă sunteți dispus să depuneți efortul, poate fi o modalitate excelentă de a genera bani online.

În acest articol, voi împărtăși cele mai puternice sfaturi pentru a vă ajuta să începeți pe piciorul drept.

indiferent dacă tocmai începeți sau un blogger cu experiență, aceste sfaturi vă vor ajuta să vă creșteți câștigurile prin intermediul blogului dvs.

Table des matières

Cele mai bune sfaturi de blog pentru a lua în considerare

Iată cele mai bune sfaturi despre blogging de luat în considerare.

Rețineți că nu sunt într -o anumită ordine.

1. Explorați diverse modalități de monetizare a blogului dvs.

de la plasarea link -ului de afiliere corect în conținutul blogului dvs. până la utilizarea programului Amazon și asociatul său pentru a câștiga comisioane din achiziții, există multe moduri diferite de a face bani de la blogging.

Există, de asemenea, Google AdSense pe care îl puteți utiliza pentru a genera venituri din clicuri pe anunțurile afișate pe blogul dvs.

Cu toate acestea, nu recomand AdSense ca fiind cea mai eficientă strategie de monetizare, deoarece randamentele sunt de obicei scăzute.

Diverse alte strategii de blogging vă pot ajuta să vă monetizați blogul mai profitabil, cum ar fi Marketing prin e -mail , vânzarea de produse și servicii digitale sau oferind programe de coaching.

În plus, utilizarea apelurilor corecte la acțiune (CTAS) ca parte a creării de conținut va crește, de asemenea, șansele de a câștiga bani prin intermediul blogului dvs.

Monetizarea și câștigarea de bani online printr -un blog se referă la găsirea strategiilor potrivite care vi se potrivesc.

nu ezitați să experimentați cu diferite opțiuni până când veți găsi ceva care funcționează pentru dvs.

2. Utilizați un tabel de conținut clic pe conținut

Dacă doriți să atrageți cititorii și să îi ajutați să găsească conținut rapid și ușor, atunci un conținut de clic este calea de urmat.

Un tabel de conținut este, de asemenea, o idee strălucitoare pentru cititorii online și roboții de optimizare a motoarelor de căutare (SEO), deoarece acest lucru crește șansele clasamentului conținutului dvs. pe paginile de rezultate ale motorului de căutare (SERP).

fiind ceva ce puteți implementa imediat ce începeți bloggingul, vă puteți asigura că munca grea nu trece neobservată.

3. Nu vă fie frică să vă cercetați publicul

Crearea de conținut de blog de înaltă calitate înseamnă a avea conținut care rezonează cu cititorii tăi.

O modalitate sigură de a face acest lucru este aflând ce sunt interesați să citească și apoi adaptarea postărilor pe blog în consecință.

Pentru a obține feedback și pentru a construi un blog profitabil, puteți crea un sondaj în ceea ce privește opțiunea, întrebând cititorilor ce subiecte doresc să vadă mai multe.

În acest fel, veți primi abonați prin e -mail interesați cu adevărat de conținutul dvs.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a decide ce strategie de conținut ar trebui să luați, supravegherea publicului dvs. poate fi o modalitate excelentă de a obține o perspectivă.

4. Oferiți resurse utile, cum ar fi cărțile electronice sau webinarii

Unul dintre cele mai utile sfaturi despre blogging se învârte în jurul creării de conținut de calitate în diferite formate.

Când crești conținutul pe care ar trebui să -l creezi pentru blogul tău, asigurați -vă că vă extindeți dincolo de postările de text simplu.

Pe măsură ce marketingul digital evoluează și mai mulți cititori interesați își găsesc blogul, oferind resurse utile, cum ar fi cărțile electronice sau webinarii poate fi o modalitate excelentă de a le angaja în continuare.

Creați cărți electronice, webinarii, podcast -uri și alte resurse care beneficiază cititorii dvs.

După ceva timp petrecut blogging, acesta a fost unul dintre sfaturile care m -au ajutat să construiesc un public mai angajat și să -mi dezvolt blogul în continuare.

5. Urmăriți analizele legate de postările dvs. de blog

Puteți înțelege cum funcționează conținutul dvs. folosind urmărirea marketingului social media și instalarea Google Analytics pe blogul dvs.

A fi capabil să urmăresc traficul de căutare organică și să înțeleg factorii care contribuie la succesul unei postări pe blog m -a ajutat să mă concentrez pe crearea mai mult din conținutul potrivit.

De exemplu, s -ar putea să -ți dai seama că publicului tău îi place o lungime de postare specifică în loc de alta, din cauza petrecerii tone de timp pe o anumită pagină.

cu tone de aplicații care utilizează sisteme complexe de urmărire (sau doar utilizarea Google Analytics pe site -ul dvs.), analiza traficului site -ului dvs. web ar trebui să fie relativ ușor.

6. Creați conținut care vorbește unui prieten

Unul dintre cele mai bune sfaturi de blog pentru începători este să scrie ca și cum ar vorbi cu un prieten.

Acest stil de scriere crește, în general, rata de clic, care este numărul de persoane care fac clic pe postarea dvs. de blog.

În plus, scrierea informațiilor de înaltă calitate pe un ton la care o persoană ar putea să se raporteze la ajută cititorii să construiască o conexiune emoțională cu tine și cu conținutul tău.

Bloggerii de succes îmbrățișează acest lucru și îl folosesc în avantajul lor.

Oferirea de scenarii simple din lumea reală este de asemenea utilă pentru cititor.

ca blogger începător, o greșeală comună pe care o văd adesea este nevoia de a explica totul în detaliu, care poate copleși vizitatorii site -ului.

trafic organic care îți găsește blogul și citește conținutul tău va rămâne mai probabil dacă îți păstrezi conținutul simplu și concis.

Concentrarea pe scrierea conversațională vă va ajuta să parcurgeți kilometrul suplimentar și să aveți o carieră de scriere excelentă.

7. Creați un calendar editorial

Crearea de conținut nou și postări noi este distractivă.

Cu toate acestea, a avea un program de postare și a rămâne la acesta este cheia pentru menținerea cititorilor consistenți.

Înainte de a începe să scrieți, știți când doriți să publicați fiecare piesă de conținut.

Un blog de succes este unul în care cititorii săi știu când să se aștepte la mai mult conținut.

În plus, dacă cititorii știu ce tip specific de conținut pot găsi în ce zile, este probabil să -l întoarcă și să -l consume.

8. Folosiți imagini în postările dvs.

Picting interesul publicului tău înseamnă adăugarea de imagini creative la postările tale de pe blog.

De -a lungul călătoriei dvs. de blog, veți descoperi cât de puternice pot captiva atenția publicului.

Explicarea conceptelor altfel vagi cu imagini, videoclipuri și infografii ajută la digerarea conținutului.

Marketingul de conținut devine din ce în ce mai bazat pe vizual, iar imaginile sunt esențiale în postările tale.

9. Nu vă bazați doar pe pasiunea voastră

În timp ce s -ar putea să credeți că cele mai bune idei de postare pe blog provin din pasiunea și creativitatea voastră, acesta este doar uneori cazul.

Strategia de marketing potrivită depinde de ceea ce oamenii se angajează – nu neapărat despre ceea ce te simți obligat să scrii.

Multe comunități online vă pot oferi un indiciu despre subiectele pe care ar trebui să le includeți în blogurile dvs.

Când scriu postări pe blog, subiecte de cercetare oamenii sunt curioși și scriu conținut pe care îl vor găsi captivant și plăcut.

10. Extindeți -vă acoperirea prin rețea cu influenți

ca blogger, nu există în vid.

Rețeaua cu influenți în domeniul dvs. este o modalitate excelentă de a vă extinde acoperirea și de a obține acces la noii cititori.

Scrierea postărilor de oaspeți care urmăresc să construiască relații cu alți bloggeri te pot pune în fața mai multor oameni.

În plus, creșterea prezenței online înseamnă a oferi conținut în mod constant și a te angaja cu oamenii pe platformele de socializare.

Construirea backlink-urilor este un alt beneficiu al rețelei, deoarece va ajuta Conduceți mai mult trafic către site -ul dvs. de pe alte site -uri web.

11. Nu trebuie să fiți o echipă de o singură persoană

de la a avea marketing prin e-mail Campanii create pentru a obține mai mult timp blog Postări scrise, nu vă fie frică să cereți ajutor atunci când este nevoie.

Pe măsură ce începeți să vă construiți blogul, alți bloggeri ar putea fi dispuși să colaboreze sau să le ofere sfaturi.

cu posibilitatea de a adăuga cu ușurință utilizatorii WordPress, mai mult de o persoană poate avea grijă de partea tehnică a bloggingului.

Există și alte oportunități de colaborare, cum ar fi postările invitați și interviurile cu experți din industrie.

de la a merge pe un specific podcast legat de nișa dvs. la Crearea unui curs online cu cineva stabilit, Există o mulțime de oportunități de colaborare.

12. Folosiți o gazdă web bună

Blogurile de afaceri necesită servicii de găzduire pentru a rămâne online și continuați să oferiți conținut.

cu viteza fiind un factor critic în clasamentul motoarelor de căutare, trebuie să găzduiești blogul tău pe un server cu timp și performanță excelente.

Multe gazde oferă un ghid pas cu pas și sfaturi pentru începători, ajutându-vă să treceți blogul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org.

Alegerea gazdei web potrivite < /a> este critic.

13. Folosiți povestirea pentru a capta atenția cititorilor dvs.

Toată lumea adoră o poveste bună.

de la a avea cârligul drept pe paginile de destinație până la pornirea fiecărui conținut cu o anecdotă rapidă, povestirea captează efectiv atenția cititorilor și îi menține angajați.

În timp ce se potrivește intenției de căutare este esențială, fiecare blogger nou ar trebui să -și facă timp pentru a construi o colecție unică de povești pentru brandul lor.

Folosind acestea ca șabloane înainte, bloggerii pot apoi să creeze povești care se potrivesc publicului și subiectelor lor specifice.

14. Luați în considerare experiența utilizatorului

tone de instrumente de blog pot ajuta conținutul să arate bine și să funcționeze mai bine, dar ar trebui să le utilizați cu moderație.

O postare completată cu pluginuri sau pop-up-uri inutile poate împiedica experiența utilizatorului și poate enerva cititorii.

Deoarece experiența paginii web pe diverse dispozitive devine mai critică pentru clasamentul motoarelor de căutare, trebuie să optimizați blogul dvs. pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Pentru a face acest lucru, ar trebui să utilizați un design receptiv, astfel încât paginile să se ajusteze automat în funcție de ce dispozitiv folosesc oamenii.

15. Asigurați -vă că actualizați în mod regulat conținutul de pe blogul dvs.

Actualizările de conținut sunt vitale pentru a vă menține cititorii angajați și a reveni pe blogul dvs.

ar trebui să vă faceți timp pentru a revizui postările vechi și asigurați -vă că conținutul este încă relevant și precis.

16. Includeți un apel la acțiune (CTA) la sfârșitul fiecărui post

La sfârșitul postului, luați în considerare utilizarea CTA corespunzătoare pentru a menține vizitatorii angajați cu lucrurile dvs.

De exemplu, folosind marketing afiliat Pentru a promova produse sau servicii legate de dvs. nișa este într -o singură cale.

puteți chiar să cereți oamenilor să se înscrie la buletinul dvs. de e -mail sau să comentați mai jos postarea cu gândurile lor.

17. Utilizați cercetarea cuvintelor cheie pentru a crea titluri, titluri și meta -descrieri extrem de eficiente

Utilizarea cuvintelor cheie potrivite pentru fiecare postare este esențială dacă doriți ca motoarele de căutare să vă găsească site -ul.

cercetând cei mai populari termeni și fraze legate de postarea dvs., puteți crea titluri și titluri care ies în evidență în paginile de rezultate ale motorului de căutare (SERP).

nu uitați să utilizați cuvinte cheie în descrieri, deoarece acesta este un alt mod pentru căutători de a -ți găsi conținutul.

18. Utilizați social media pentru a vă promova conținutul blogului

Bloggerii noi sunt uneori mai puțin înclinați să -și împărtășească munca pe rețelele de socializare, dar este esențial dacă doriți ca mai mulți oameni să vă citească blogul.

Conturile de social media servesc un scop dublu-promovează postările existente și oferă cititorilor acces în spatele scenei la ceea ce se întâmplă în blogul dvs.

cu tone de rețele sociale disponibile pe baza tipului de conținut, aflați ce platformă funcționează cel mai bine pentru dvs. și folosiți -o la potențialul său maxim.

19. Nu mergeți întotdeauna pentru un singur tip de blog

diverse tipuri de postări pe blog vă pot ajuta să vă păstrați conținutul proaspăt și interesant pentru cititori.

Fie că este vorba de liste, interviuri, recenzii sau povești de formă lungă, încercați să amestecați tipul de conținut pe care îl produceți.

20. Alegeți un nume de domeniu captivant și memorabil

Alegerea numelui de domeniu potrivit este esențial pentru a ajuta oamenii să-și amintească de dvs. Blog.

ar trebui să fie scurt, unic și ușor de reținut în timp ce transmiteți despre ce este site -ul web.

Un nume de domeniu bun ajută, de asemenea, cu SEO, deoarece site -urile de valoare a motoarelor de căutare sunt bine marcate în SERP -urile lor.

21. Găsiți -vă vocea și nișa

odată ce știi ce fel de blog doriți să creați, găsirea vocii și nișei dvs. este esențială.

este, de asemenea, o idee bună să vă concentrați pe un subiect sau subiect, astfel încât blogul dvs. să se evidențieze ca autoritate.

22. Aveți un post de linkbait

Dreptul strategie de butonare a legături p>

Link Baiting este atunci când un site web creează un conținut extrem de partajat, care încurajează oamenii să se conecteze la acesta de pe site -urile lor web.

O postare Linkbait face ușor pentru alte site -uri să se conecteze la al tău, oferind informații convingătoare și valoroase pe care (în mod ideal) le pot găsi cititorii în altă parte.

23. Nu folosiți imagini uriașe

Imaginile mari pot încetini timpul de încărcare a paginii, afectând negativ clasamentele SEO.

Optimizarea imaginilor dvs. este esențială pentru a vă asigura cele mai rapide timpi de încărcare posibile, astfel încât să mențineți dimensiunile fișierelor cât mai mici, fără a compromite calitatea.

24. Amintiți -vă că oamenii sunt atrași de numere

Utilizarea numerelor din conținutul dvs. adaugă interes vizual și ajută la spargerea unor blocuri mari de text care altfel ar putea fi dificil de citit.

De exemplu, dacă scrieți un articol despre tendințele recente din industria dvs., un titlu bun ar putea fi „5 tendințe emergente în industria X” sau „10 motive pentru care Y este important”. < /P>

25. Perfecțiunea nu există

Mulți oameni nu au început pentru că se străduiesc pentru perfecțiune și nu își pun niciodată ideile acolo.

Cu toate acestea, perfecționarea noului dvs. blog înainte de lansare este aproape imposibil.

De la tema dvs. WordPress până la conținutul site -ului dvs. web, fiți pregătiți să faceți greșeli și să iterați pe măsură ce mergeți.

26. Purtați postarea invitaților de la influenți sau alți experți din industrie

Conectarea cu influențarii sau experții din industrie vă poate ajuta să aduceți mai mult trafic și credibilitate pe blogul dvs.

Invitarea acestora să scrie pe site-ul dvs. poate servi, de asemenea, ca o modalitate excelentă de a oferi cititorilor conținut provocator de gândire care adaugă valoare conversației.

[ /a> pentru a obține mai multă pârghie.

27. Construiți o listă de e -mail a abonaților

O nișă de blog poate fi un segment bine definit al pieței tale.

Construirea unei liste de persoane interesate de conținutul dvs. vă va ajuta să păstrați legătura cu ei și să vă asigurați că primesc toate actualizările de pe blogul dvs.

mai degrabă decât să vă vedeți afacerea ca doar un blog, o listă de e -mail poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de clienți și clienți noi.

tone de software de marketing prin e-mail poate face din aceasta o piesă o piesă de tort.

28. Luați în considerare care este platforma de blogging potrivită

Platforma de conținut pe care o alegeți face o diferență uriașă.

Un blog WordPress este una dintre cele mai bune opțiuni, în special pentru începători.

puteți, de asemenea, să consultați Wix ca o alternativă-iată WIX vs. WordPress Comparație.

Cu toate acestea, mergeți cu WordPress dacă doriți să începeți pe piciorul drept.

29. Utilizați puterea optimizării motorului de căutare (SEO)

SEO este una dintre acele strategii pe termen lung care pot avea recompense semnificative în timp atunci când sunt făcute corect.

Direcționarea intenției de căutare și optimizarea conținutului dvs. pentru cuvinte cheie specifice va ajuta la îmbunătățirea clasamentului organic și să oferiți propriul blog mai multă vizibilitate în motoarele de căutare precum Google și Bing în timp.

Indiferent dacă creați tutoriale care oferă soluții la probleme comune sau postări de blog concepute pentru a răspunde la o interogare specifică, SEO ar trebui să fie o parte esențială a strategiei dvs. de conținut.

30. Includeți cel puțin două link -uri interne către alte pagini din fiecare postare pe care o publicați

Link -urile interne sunt esențiale pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului și pentru a ajuta motoarele de căutare să indexeze site -ul dvs. web mai eficient.

În timp ce linkurile externe către alte bloguri sunt esențiale, având link -uri către blogul dvs. îi va ajuta pe vizitatori să fie mai adânc pe site -ul dvs. și să -și crească șansele de a le transforma în clienți.

Unele pluginuri, cum ar fi Yoastseo sau RankMath, pot facilita acest proces, așa că verificați -le.

31. Utilizați un instrument de analiză cu titlu pentru a scrie titluri care captează atenția rapid și eficient

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a veni cu titluri solide pentru postările dvs. de blog, utilizați un instrument pentru a vă ajuta cu acest lucru.

cu diverse instrumente de scriere AI care vă pot analiza și marca titlurile , este mai ușor ca niciodată să creezi titluri care ies în evidență de restul competiției.

32. Nu vă ignorați concurenții

Văzând ce fac alți bloggeri avansați în nișa dvs. vă poate oferi o perspectivă valoroasă asupra modului în care ar trebui să structurați conținutul, elementele de proiectare și chiar strategiile de marketing.

indiferent dacă adăugați noi funcționalități pe site-ul dvs. sau mergeți mai mult în profunzime cu conținutul fiecărei postări, urmarea celor mai bune practici este esențială dacă doriți să rămâneți competitivi în lumea online de astăzi.

33. Creați o pagină de pornire memorabilă

O pagină de pornire bine proiectată îi atrage pe vizitatori pentru a rămâne pe site-ul dvs. și a afla mai multe despre cine sunteți și ce oferiți.

Asigurați-vă că includeți toate elementele esențiale, cum ar fi un formular de opțiune, link-uri de social media, informații de contact și alte funcții care vor ajuta la convingerea oamenilor că blogul dvs. merită timpul lor.

34. Cercetează și înțelege publicul țintă

Una dintre cele mai bune strategii de marketing digital implică efectuarea unei cercetări adecvate în Publicul dvs. țintă și ce fel de conținut sunt interesați să consume.

Înțelegerea ce fel de conținut caută și postările pe care le consideră că cea mai antrenantă va merge mult în a decide ce direcție să -ți iei blogul.

În plus, cercetarea subiectelor populare legate de nișa dvs. vă poate ajuta să dezvoltați idei proaspete pentru conținut și chiar să creați piese virale care vor fi împărtășite pe platformele de socializare.

35. Scrieți despre subiecte care oferă valoare pentru cititori

Conținutul dvs. ar trebui să fie valoros, informativ și distractiv pentru cititorii dvs.

Scrierea de conținut care ajută la rezolvarea problemelor sau oferă informații utile este o modalitate excelentă de a arăta cititorilor că sunteți expert în domeniul dvs.

oferind conținut de calitate care rezonează cu cititorii, veți crește șansele lor de a revizui blogul dvs. și de a le transforma în clienți.

36. Experimentați cu diferite stiluri de scriere și formate

Nu vă lipiți doar de un stil de scriere sau format; Experimentați cu diverse metode atunci când creați alte postări pe blog.

Acestea pot include postări cu videoclipuri, scrierea de articole în formă lungă sau chiar folosind Instrumente de vizualizare a datelor Pentru a crea infografii.

37. Implicați -vă cu cititorii dvs.

Un format ușor de absorb, cum ar fi puncte de glonț sau liste, este esențial pentru a menține cititorii angajați și pentru a se asigura că preiau toate informațiile vitale pe care le oferiți.

Mai mult, prin mijloace precum un pop-up bine programat, folosind canale de social media și răspunzând rapid la comentarii, puteți ajuta la îmbunătățirea experienței utilizatorului blogului dvs.

Când te angajezi cu cititorii tăi, acordă atenție ortografiei și gramaticii tale.

Stilul potrivit va reflecta credibilitatea site -ului dvs. web.

38. Utilizați strategiile de construire a legăturilor pentru a crește traficul către site-ul dvs. web

clădirea legăturilor implică crearea de link-uri de pe alte site-uri web care duc înapoi la ale tale.

Această strategie ajută la creșterea traficului organic pentru un clasament SEO mai bun, așa că trebuie să vă concentrați pe construirea legăturilor atunci când încercați să construiți un blog de succes.

Puteți utiliza tactici precum blogging -ul oaspeților, campanii de e -mail sau chiar sindicalizarea conținutului pentru a obține mai mulți ochi pe site -ul dvs.

39. Familiarizați -vă cu elementele de bază ale HTML și CSS pentru optimizarea blogului

Familiaritatea de bază cu limbile de codare vă poate ajuta să vă optimizați blogul pentru o experiență mai bună a utilizatorului.

nu trebuie să fiți un codificator expert, dar înțelegerea elementelor de bază vă va permite să faceți mici schimbări care pot parcurge un drum lung în îmbunătățirea aspectului blogului dvs.

40. Cercetează subiecte actuale în nișa dvs. pe care cititorii le consideră interesante sau informative

rețele profesionale precum LinkedIn (împreună cu forumuri specifice pieței) vă pot ajuta să vă ofere o perspectivă asupra subiectelor care sunt interesate de cititorii.

Puteți chiar să începeți propriul dvs. cont de Twitter pentru a înțelege ce fel de conținut funcționează pentru diferite audiențe.

Cu ușurința de a împărtăși tweet -uri, postări și alte piese de conținut, a devenit mai ușor să vă adresați cititorilor dvs. în timp ce înțelegeți ce funcționează.

41. Continuați să învățați și să creșteți

La fel ca orice alt domeniu, bloggingul este în continuă evoluție și ar trebui să -ți faci timp pentru a ține pasul cu tendințele în curs de dezvoltare.

Citiți articole, bloguri și cărți legate de nișa dvs. pentru a rămâne la curent cu ultimele evoluții și pentru a vă ține la curent, astfel încât să puteți aduce idei de conținut proaspete cititorilor dvs.

Înfășurați.

Bloggingul este un mod eficient de a crea conținut care aduce cititori pe site -ul dvs. web.

Pentru a profita la maximum de această oportunitate, folosiți sfaturile de mai sus pentru a dezvolta conținut valoros, informativ și antrenant care rezonează cu cititorii.

respectând ceea ce se dovedește a funcționa, ar trebui să observați o creștere a traficului organic și a vizitelor de întoarcere.

În plus, faceți timp pentru a experimenta cu diferite stiluri și formate de scriere, angajați-vă cu cititorii dvs. și utilizați strategii de construire a linkurilor-toate acestea vor ajuta blogul dvs. să aibă succes mai reușit.

În cele din urmă, amintiți -vă că bloggingul este un proces; Continuați să învățați noi tendințe și să aflați ce subiecte sunt favorizate pentru a vă menține conținutul proaspăt și antrenant.

mi -a fost dor de ceva?

Ați adăuga alte sfaturi la această listă?

Dacă da, vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în comentariile de mai jos!

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Iată câteva dintre lucruri pe care mi-aș dori să le cunosc înainte de a începe blogul meu.

Învățarea din aceste greșeli vă poate ajuta să evitați să le faceți pe aceleași și să faceți blogul dvs. cu succes mai rapid.

În cele din urmă, consultați motor de creștere a blogului , pasul meu pas -PROCESTE PENTRU CONSTRUȚIA UNUI BLOG de la zero.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *