În acest articol, vă voi împărtăși cele mai puternice sfaturi pentru a vă ajuta să începeți cu dreptul.
Fie că sunteți la început de drum, fie că sunteți un blogger experimentat, aceste sfaturi vă vor ajuta să vă creșteți câștigurile prin intermediul blogului dumneavoastră.
Cele mai bune sfaturi de blogging pentru a lua în considerare
Iată cele mai bune sfaturi de blogging pe care trebuie să le luați în considerare.
Rețineți că acestea nu sunt într-o anumită ordine.
1. Explorați diverse modalități de monetizare a blogului dvs.
De la plasarea unui link afiliat corect în conținutul blogului dvs. până la utilizarea Amazon și a programului său de asociere pentru a câștiga comisioane din achiziții, există multe moduri diferite prin care puteți face bani din blogging.
Există, de asemenea, Google AdSense, care poate fi folosit pentru a genera venituri din clicuri pe anunțurile afișate pe blog.
Cu toate acestea, nu recomand Adsense ca fiind cea mai eficientă strategie de monetizare, deoarece randamentele sunt de obicei scăzute.
Diverse alte strategii de blogging vă pot ajuta să vă monetizați blogul în mod mai profitabil, cum ar fi marketingul prin e-mail, vânzarea de produse și servicii digitale sau oferirea de programe de coaching.
În plus, utilizarea unor apeluri la acțiune (CTA) corecte ca parte a creării de conținut vă va crește, de asemenea, șansele de a câștiga bani prin intermediul blogului dumneavoastră.
Monetizarea și câștigarea de bani online prin intermediul unui blog constau în găsirea strategiilor potrivite care vi se potrivesc.
Nu ezitați să experimentați cu diferite opțiuni până când găsiți ceva care să funcționeze pentru dumneavoastră.
2. Folosiți un cuprins pe care se poate da click
Dacă doriți să atrageți cititorii și să îi ajutați să găsească conținutul rapid și ușor, atunci un cuprins care poate fi accesat cu un clic este soluția.
Un cuprins este, de asemenea, o idee genială pentru cititorii online și pentru roboții de optimizare a motoarelor de căutare (SEO), deoarece crește șansele ca conținutul dvs. să fie poziționat în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP).
Fiind ceva ce puteți pune în aplicare de îndată ce începeți să scrieți pe blog, vă puteți asigura că munca dvs. grea nu trece neobservată.
3. Nu vă fie teamă să vă sondați publicul
Crearea unui conținut de blog de înaltă calitate înseamnă să ai un conținut care rezonează cu cititorii tăi.
O modalitate sigură de a face acest lucru este de a afla ce sunt interesați să citească și apoi să vă adaptați postările de pe blog în consecință.
Pentru a obține feedback și a construi un blog profitabil, puteți crea un sondaj opt-in în care să întrebați cititorii ce subiecte doresc să vadă mai mult.
În acest fel, veți obține abonați de e-mail cu adevărat interesați de conținutul dvs.
Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a decide ce strategie de conținut ar trebui să adoptați, chestionarea publicului dumneavoastră poate fi o modalitate excelentă de a obține informații.
4. Oferiți resurse utile, cum ar fi cărți electronice sau seminarii web
Unul dintre cele mai utile sfaturi de blogging se învârte în jurul creării de conținut de calitate în diferite formate.
Atunci când vă gândiți la conținutul pe care ar trebui să-l creați pentru blogul dumneavoastră, asigurați-vă că nu vă limitați la postările de text simplu.
Pe măsură ce marketingul digital evoluează și tot mai mulți cititori interesați vă găsesc blogul, oferirea de resurse utile, cum ar fi cărți electronice sau webinarii, poate fi o modalitate excelentă de a-i implica și mai mult.
Creați cărți electronice, webinarii, podcast-uri și alte resurse de care să beneficieze cititorii dumneavoastră.
După ceva timp petrecut la blogging, acesta a fost unul dintre sfaturile care m-au ajutat să construiesc o audiență mai angajată și să îmi dezvolt blogul mai departe.
5. Urmăriți analizele legate de postările de pe blogul dvs.
Puteți înțelege cum se comportă conținutul dvs. utilizând urmărirea marketingului în social media și instalând Google Analytics pe blogul dvs.
Faptul că pot urmări traficul de căutare organică și pot înțelege factorii care contribuie la succesul unei postări pe blog m-a ajutat să mă concentrez pe crearea unui conținut mai bun.
De exemplu, s-ar putea să vă dați seama că audiența dvs. preferă o anumită lungime a postării în locul alteia din cauza faptului că a petrecut foarte mult timp pe o anumită pagină.
Având în vedere că o mulțime de aplicații folosesc sisteme de urmărire complexe (sau pur și simplu folosesc Google Analytics pe site-ul dvs.), analiza traficului de pe site-ul dvs. ar trebui să fie relativ ușoară.
6. Creați conținut care se adresează unui prieten
Unul dintre sfaturile de top pentru începători în materie de blogging este să scrieți ca și cum ați vorbi cu un prieten.
Acest stil de scriere crește, în general, rata de click-through, adică numărul de persoane care dau click pe postarea dvs. de pe blog.
În plus, scrierea de informații de înaltă calitate pe un ton cu care o persoană se poate identifica îi ajută pe cititori să creeze o conexiune emoțională cu dumneavoastră și cu conținutul dumneavoastră.
Bloggerii de succes îmbrățișează acest lucru și îl folosesc în avantajul lor.
Oferirea unor scenarii simple din lumea reală este, de asemenea, utilă pentru cititorul dumneavoastră.
În calitate de blogger începător, o greșeală comună pe care o văd adesea este nevoia de a explica totul în detaliu, ceea ce poate copleși vizitatorii site-ului.
Traficul organic care vă găsește blogul și vă citește conținutul va rămâne mai mult decât probabil dacă vă păstrați conținutul simplu și concis.
Concentrându-vă pe scrierea conversațională vă va ajuta să faceți un pas în plus și să aveți o carieră excelentă în domeniul scrisului.
7. Creați un calendar editorial
Crearea de conținut nou și de posturi noi este distractivă.
Cu toate acestea, stabilirea unui program de publicare și respectarea acestuia este cheia pentru a menține un număr constant de cititori.
Înainte de a începe să scrieți, știți când intenționați să publicați fiecare bucată de conținut.
Un blog de succes este unul în care cititorii știu când să se aștepte la mai mult conținut.
În plus, dacă cititorii știu ce tip specific de conținut pot găsi în ce zile, este mai probabil să revină și să îl consume.
8. Folosiți elemente vizuale în postările dvs.
Pentru a stârni interesul publicului dumneavoastră, trebuie să adăugați elemente vizuale creative la postările de pe blog.
De-a lungul călătoriei dvs. în blogging, veți descoperi cât de puternice sunt elementele vizuale care pot capta atenția publicului.
Explicarea unor concepte altfel vagi cu ajutorul imaginilor, videoclipurilor și infografiilor ajută la o mai bună asimilare a conținutului.
Marketingul de conținut devine din ce în ce mai orientat spre vizual, iar elementele vizuale sunt esențiale în postările tale.
9. Nu te baza doar pe pasiunea ta
Deși ai putea crede că cele mai bune idei de articole de blog provin din pasiunea și creativitatea ta, acest lucru se întâmplă doar uneori.
Strategia de marketing corectă depinde de ceea ce fac oamenii – nu neapărat de ceea ce vă simțiți obligat să scrieți.
Multe comunități online vă pot da un indiciu despre ce subiecte ar trebui să includeți în blogurile dumneavoastră.
Atunci când scrieți articole pe blog, cercetați subiecte de care oamenii sunt curioși și scrieți conținut pe care aceștia îl vor găsi atractiv și plăcut.
10. Extindeți-vă raza de acțiune prin crearea de rețele cu influenceri
În calitate de blogger, nu exiști într-un vid.
Crearea de rețele cu persoane cu influență în domeniul dvs. este o modalitate excelentă de a vă extinde raza de acțiune și de a avea acces la noi cititori.
Scrierea de articole pentru invitați care au ca scop construirea de relații cu alți bloggeri vă poate pune în fața mai multor persoane.
În plus, creșterea prezenței tale online înseamnă să livrezi conținut în mod constant și să te implici cu oamenii pe platformele de socializare.
Construirea de backlink-uri este un alt beneficiu al rețelei, deoarece va ajuta la creșterea traficului către site-ul dvs. de pe alte site-uri web.
11. Nu trebuie să fiți o echipă formată dintr-o singură persoană
De la crearea campaniilor de marketing prin e-mail până la scrierea unor articole mai lungi pe blog, nu vă fie teamă să cereți ajutor atunci când este nevoie.
Pe măsură ce începeți să vă dezvoltați blogul, alți bloggeri ar putea fi dispuși să colaboreze sau să vă ofere sfaturi.
Datorită posibilității de a adăuga cu ușurință utilizatori WordPress, mai multe persoane se pot ocupa de partea tehnică a blogurilor.
Există, de asemenea, și alte oportunități de colaborare, cum ar fi postările invitaților și interviurile cu experți din industrie.
De la participarea la un podcast specific legat de nișa ta până la crearea unui curs online cu cineva consacrat, există o mulțime de oportunități de colaborare.
12. Folosiți o gazdă web bună
Blogurile de afaceri au nevoie de servicii de găzduire fiabile pentru a rămâne online și a continua să furnizeze conținut.
Având în vedere că viteza este un factor critic în clasamentul motoarelor de căutare, trebuie să vă găzduiți blogul pe un server cu o durată de funcționare și performanță excelente.
Multe gazde oferă un ghid pas cu pas și sfaturi pentru începători, ajutându-vă să vă transferați blogul de la WordPress.com la WordPress.org.
Alegerea gazdei web potrivite este esențială.
13. Folosiți povestirea pentru a capta atenția cititorilor dvs.
Toată lumea iubește o poveste bună.
De la a avea cârligul potrivit pe paginile de aterizare până la a începe fiecare conținut cu o anecdotă rapidă, povestirea captează eficient atenția cititorilor și îi menține implicați.
Deși este esențial să se potrivească intenției de căutare, fiecare blogger nou ar trebui să își ia timp pentru a construi o colecție unică de povești pentru marca sa.
Utilizând aceste modele ca modele pentru viitor, bloggerii pot crea povești care să se potrivească cu publicul și subiectele lor specifice.
14. Luați în considerare experiența utilizatorului
O mulțime de instrumente de blogging vă pot ajuta să faceți conținutul să arate bine și să aibă performanțe mai bune, dar trebuie să le folosiți cu moderație.
O postare plină de plugin-uri sau pop-up-uri inutile poate împiedica experiența utilizatorului și îi poate enerva pe cititori.
Pe măsură ce experiența paginilor web pe diferite dispozitive devine din ce în ce mai importantă pentru clasamentul motoarelor de căutare, trebuie să vă optimizați blogul pentru utilizatorii de dispozitive mobile.
Pentru a face acest lucru, ar trebui să folosiți un design responsiv, astfel încât paginile să se adapteze automat în funcție de dispozitivul utilizat de către utilizatori.
15. Asigurați-vă că actualizați în mod regulat conținutul de pe blogul dvs.
Actualizările de conținut sunt vitale pentru a vă menține cititorii implicați și pentru a reveni pe blogul dvs.
De asemenea, ar trebui să vă faceți timp să revizuiți postările vechi și să vă asigurați că conținutul este încă relevant și precis.
16. Includeți un apel la acțiune (CTA) la sfârșitul fiecărei postări
La sfârșitul postării, luați în considerare utilizarea unui CTA adecvat pentru a menține vizitatorii interesați de materialul dvs.
De exemplu, utilizarea marketingului afiliat pentru a promova produse sau servicii legate de nișa ta este o modalitate.
Puteți chiar să le cereți oamenilor să se înscrie la newsletter-ul dvs. de e-mail sau să comenteze sub postare cu părerile lor.
17. Utilizați cercetarea cuvintelor cheie pentru a crea titluri, titluri și meta descrieri foarte eficiente
Folosirea cuvintelor cheie potrivite pentru fiecare articol este esențială dacă doriți ca motoarele de căutare să vă găsească site-ul.
Cercetând cei mai populari termeni și expresii legate de articolul dvs., puteți crea titluri și titluri care să iasă în evidență în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP).
Nu uitați să folosiți cuvinte-cheie în descrieri, deoarece aceasta este o altă modalitate prin care cei care caută să vă găsească conținutul.
18. Folosiți social media pentru a vă promova conținutul blogului
Bloggerii noi sunt uneori mai puțin înclinați să își împărtășească activitatea pe rețelele sociale, dar acest lucru este esențial dacă doriți ca mai mulți oameni să vă citească blogul.
Conturile de social media au un dublu scop – promovează postările existente și oferă cititorilor acces la ceea ce se întâmplă în culisele blogului dumneavoastră.
Cu tone de rețele sociale disponibile în funcție de tipul de conținut, aflați care platformă funcționează cel mai bine pentru dvs. și folosiți-o la potențialul maxim.
19. Nu alegeți întotdeauna un singur tip de blog
Diferitele tipuri de postări de blog vă pot ajuta să păstrați conținutul proaspăt și interesant pentru cititori.
Fie că este vorba de liste, interviuri, recenzii sau povestiri de lungă durată, încercați să amestecați tipurile de conținut pe care le produceți.
20. Alegeți un nume de domeniu atractiv și memorabil
Alegerea numelui de domeniu potrivit este esențială pentru a-i ajuta pe oameni să își amintească blogul dumneavoastră.
Acesta trebuie să fie scurt, unic și ușor de reținut, transmițând în același timp despre ce este vorba pe site-ul web.
Un nume de domeniu bun ajută, de asemenea, la optimizarea SEO, deoarece motoarele de căutare apreciază site-urile cu un nume de marcă bun în SERP-urile lor.
21. Găsește-ți vocea și nișa
Odată ce știți ce fel de blog doriți să creați, este esențial să vă găsiți vocea și nișa.
De asemenea, este o idee bună să vă concentrați pe un singur subiect sau temă, astfel încât blogul dumneavoastră să se evidențieze ca o autoritate.
22. Aveți o postare Linkbait
Strategia corectă de link-building utilizează link baiting.
Link baiting este atunci când un site web creează un conținut foarte ușor de partajat care încurajează oamenii să se conecteze la el de pe site-urile lor.
O postare de tip linkbait facilitează altor site-uri să se lege către site-ul dvs. prin furnizarea de informații convingătoare și valoroase pe care (în mod ideal) cititorii nu le pot găsi în altă parte.
23. Nu folosiți imagini uriașe
Imaginile de mari dimensiuni pot încetini timpul de încărcare a paginilor, având un impact negativ asupra clasamentului SEO.
Optimizarea imaginilor este esențială pentru a asigura cel mai rapid timp de încărcare posibil, așa că păstrați dimensiunea fișierelor cât mai mică posibil, fără a compromite calitatea.
24. Amintiți-vă că oamenii sunt atrași de numere
Utilizarea numerelor în conținutul dvs. adaugă interes vizual și ajută la fragmentarea blocurilor mari de text care altfel ar putea fi dificil de citit.
De exemplu, dacă scrieți un articol despre tendințele recente din industria dumneavoastră, un titlu bun ar putea fi « 5 tendințe emergente în industria X » sau « 10 motive pentru care Y este important ».
25. Perfecțiunea nu există
Mulți oameni nu se lansează pentru că se străduiesc să atingă perfecțiunea și nu-și expun niciodată ideile.
Cu toate acestea, este aproape imposibil să vă perfecționați noul blog înainte de a-l lansa.
De la tema WordPress la conținutul site-ului dvs. web, fiți pregătit să faceți greșeli și să improvizați pe parcurs.
26. Profitați de postările invitaților de la influenceri sau de la alți experți din industrie
Conectarea cu influenceri sau experți din industrie poate contribui la creșterea traficului și a credibilității blogului tău.
Invitarea lor să scrie pe site-ul dvs. poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a oferi cititorilor un conținut provocator, care adaugă valoare conversației.
Puteți, de asemenea, să externalizați diverse elemente ale blogului dvs. pentru a obține mai multă influență.
27. Construiți o listă de abonați prin e-mail
O nișă de blog poate fi un segment bine definit al pieței dumneavoastră.
Construirea unei liste de persoane interesate de conținutul tău te va ajuta să ții legătura cu ele și să te asiguri că primesc toate actualizările de pe blogul tău.
Mai degrabă decât să vă vedeți afacerea ca pe un simplu blog, o listă de e-mailuri poate fi, de asemenea, o sursă excelentă de clienți potențiali și noi clienți.
O mulțime de programe de marketing prin e-mail pot face acest lucru foarte simplu.
28. Luați în considerare care este platforma de blogging potrivită
Platforma de conținut pe care o alegeți face o mare diferență.
Un blog WordPress este una dintre cele mai bune opțiuni, în special pentru începători.
Puteți verifica, de asemenea, Wix ca o alternativă – aici este comparația mea Wix vs. WordPress.
Cu toate acestea, alegeți WordPress dacă doriți să începeți cu dreptul.
29. Profitați de puterea optimizării pentru motoarele de căutare (SEO)
SEO este una dintre acele strategii pe termen lung care poate avea recompense semnificative în timp, atunci când este realizată corect.
Țintirea intenției de căutare și optimizarea conținutului dvs. pentru anumite cuvinte cheie va contribui la îmbunătățirea clasamentelor organice și va oferi blogului dvs. mai multă vizibilitate în motoarele de căutare precum Google și Bing în timp.
Fie că creați tutoriale care oferă soluții la probleme comune sau articole de blog concepute pentru a răspunde la o anumită întrebare, SEO ar trebui să fie o parte esențială a strategiei dvs. de conținut.
30. Includeți cel puțin două linkuri interne către alte pagini pe fiecare postare pe care o publicați
Legăturile interne sunt esențiale pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului și pentru a ajuta motoarele de căutare să indexeze mai eficient site-ul dvs. web.
În timp ce linkurile externe către alte bloguri sunt esențiale, existența unor linkuri către blogul dvs. va ajuta vizitatorii să pătrundă mai adânc în site-ul dvs. și va crește șansele de a-i transforma în clienți.
Unele plugin-uri, cum ar fi YoastSEO sau RankMath, pot facilita acest proces, așa că verificați-le.
31. Folosiți un instrument de analiză a titlurilor pentru a scrie titluri care să capteze atenția rapid și eficient
Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a găsi titluri solide pentru postările de pe blog, folosiți un instrument care să vă ajute în acest sens.
Cu diverse instrumente de scriere AI care pot analiza și evalua titlurile, este mai ușor ca niciodată să creați titluri care să iasă în evidență față de restul competitorilor.
32. Nu vă ignorați concurenții
Văzând ce fac alți bloggeri avansați în nișa dvs., puteți obține informații valoroase despre cum ar trebui să structurați conținutul, elementele de design și chiar strategiile de marketing.
Fie că adăugați noi funcționalități pe site-ul dvs., fie că aprofundați conținutul fiecărei postări, respectarea celor mai bune practici este esențială dacă doriți să rămâneți competitiv în lumea online de astăzi.
33. Creați o pagină de start memorabilă
O pagină de pornire bine concepută îi determină pe vizitatori să rămână pe site-ul dvs. și să afle mai multe despre cine sunteți și ce oferiți.
Asigurați-vă că includeți toate elementele esențiale, cum ar fi un formular de înscriere, linkuri către rețelele de socializare, informații de contact și alte caracteristici care vă vor ajuta să convingeți oamenii că blogul dvs. merită timpul lor.
34. Cercetați și înțelegeți publicul țintă
Una dintre cele mai bune strategii de marketing digital implică o cercetare adecvată a publicului țintă și a tipului de conținut pe care acesta este interesat să îl consume.
Înțelegerea tipului de conținut pe care îl caută și a postărilor pe care le consideră cele mai atractive va fi de mare ajutor pentru a decide în ce direcție să vă orientați blogul.
În plus, cercetarea subiectelor populare legate de nișa dvs. vă poate ajuta să dezvoltați idei noi pentru conținut și chiar să creați articole virale care vor fi distribuite pe platformele de socializare.
35. Scrieți despre subiecte care oferă valoare pentru cititori
Conținutul dvs. trebuie să fie valoros, informativ și distractiv pentru cititorii dvs.
Scrierea de conținut care ajută la rezolvarea problemelor sau oferă informații utile este o modalitate excelentă de a le arăta cititorilor că sunteți un expert în domeniul dumneavoastră.
Prin furnizarea de conținut de calitate care rezonează cu cititorii, veți crește șansele ca aceștia să vă viziteze din nou blogul și să îi transformați în clienți.
36. Experimentați cu diferite stiluri și formate de scriere
Nu vă limitați la un singur stil sau format de scriere; experimentați diverse metode atunci când creați alte articole de blog.
Acestea pot include postări cu clipuri video, scrierea de articole de lungă durată sau chiar utilizarea instrumentelor de vizualizare a datelor pentru a crea infografice.
37. Implică-te cu cititorii tăi
Un format ușor de asimilat, cum ar fi bullet points sau liste, este esențial pentru a menține cititorii implicați și pentru a vă asigura că aceștia asimilează toate informațiile vitale pe care le furnizați.
În plus, prin mijloace precum un pop-up bine sincronizat, utilizarea canalelor de socializare și un răspuns rapid la comentarii, puteți contribui la îmbunătățirea experienței utilizatorilor de pe blogul dumneavoastră.
Atunci când interacționați cu cititorii dumneavoastră, acordați atenție ortografiei și gramaticii.
Stilul potrivit va reflecta credibilitatea site-ului dumneavoastră.
38. Utilizarea strategiilor de creare de legături pentru a crește traficul pe site-ul dvs. web
Construirea de link-uri implică crearea de link-uri de pe alte site-uri web care să ducă la site-ul dvs.
Această strategie ajută la creșterea traficului organic pentru o mai bună clasificare SEO, așa că trebuie să vă concentrați pe construirea de link-uri atunci când încercați să construiți un blog de succes.
Puteți utiliza tactici precum guest blogging, campanii de e-mail sau chiar sindicalizarea conținutului pentru a atrage mai mulți vizitatori pe site-ul dvs. web.
39. Familiarizați-vă cu elementele de bază ale HTML și CSS pentru optimizarea blogului
Cunoașterea de bază a limbajelor de codare vă poate ajuta să vă optimizați blogul pentru o experiență mai bună a utilizatorilor.
Nu trebuie să fiți un expert în programare, dar înțelegerea noțiunilor de bază vă va permite să faceți mici modificări care pot contribui în mare măsură la îmbunătățirea aspectului blogului dumneavoastră.
40. Cercetați subiecte actuale din nișa dvs. pe care cititorii le consideră interesante sau informative
Rețelele profesionale precum Linkedin (împreună cu forumurile specifice pieței) vă pot ajuta să vă faceți o idee despre subiectele care îi interesează pe cititori.
Puteți chiar să vă deschideți propriul cont de Twitter pentru a înțelege ce tip de conținut funcționează pentru diferite categorii de public.
Odată cu ușurința de a partaja tweet-uri, postări și alte elemente de conținut, a devenit mai ușor să ajungi la cititorii tăi, înțelegând în același timp ce funcționează.
41. Continuați să învățați și să vă dezvoltați
La fel ca orice alt domeniu, blogging-ul evoluează în mod constant și ar trebui să vă faceți timp pentru a ține pasul cu tendințele în curs de dezvoltare.
Citiți articole, bloguri și cărți legate de nișa dvs. pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții și pentru a vă menține informat, astfel încât să puteți aduce idei proaspete de conținut cititorilor dvs.
Încheiere.
Blogging-ul este o modalitate eficientă de a crea conținut care să aducă cititori pe site-ul dumneavoastră.
Pentru a profita la maximum de această oportunitate, folosiți sfaturile de mai sus pentru a dezvolta conținut valoros, informativ și atractiv, care să rezoneze cu cititorii.
Respectând ceea ce s-a dovedit a fi eficient, ar trebui să vedeți o creștere a traficului organic și a vizitelor de revenire.
În plus, acordați-vă timp pentru a experimenta cu diferite stiluri și formate de scriere, pentru a vă implica cu cititorii și pentru a utiliza strategii de creare de linkuri – toate acestea vă vor ajuta să vă faceți blogul mai de succes.
În cele din urmă, nu uitați că blogging-ul este un proces; continuați să învățați noi tendințe și să aflați ce subiecte sunt preferate pentru a vă menține conținutul proaspăt și atractiv.
Mi-a scăpat ceva?
Ați adăuga și alte sfaturi la această listă?
Dacă da, vă rugăm să ne împărtășiți gândurile dumneavoastră în comentariile de mai jos!
Iată câteva dintre lucrurile pe care mi-aș fi dorit să le știu înainte de a-mi începe blogul.
Învățând din aceste greșeli, puteți evita să faceți aceleași greșeli și să vă faceți blogul să aibă succes mai repede.
În cele din urmă, consultați Blog Growth Engine, procesul meu pas cu pas pentru construirea unui blog de la zero.