SAP vs. Oracle: Care furnizor de sistem ERP este cel mai bun? (2023)

SAP vs. Oracle: Care furnizor de sistem ERP este cel mai bun? (2023)

Un sistem ERP este o aplicație software care integrează toate procesele de bază ale unei organizații , inclusiv Conturi plătibile și automatizări , uman Resurse Software (HR), Managementul relațiilor cu clienții (CRM) și software de gestionare a lanțului de aprovizionare (SCM).

Scopul unui mare sistem ERP este de a eficientiza aceste procese într -un singur sistem pentru a îmbunătăți eficiența și a optimiza operațiunile de afaceri.

Un sistem integrat unic reduce, de asemenea, nevoia de introducere a datelor duplicate, ceea ce duce la erori și ineficiențe.

Problema este că, din moment ce sistemele ERP sunt de obicei mari și completează x, ele pot fi costisitoare de implementat și întreținut.

Aici intră platforme precum SAP și Oracle.

Aceștia sunt doi dintre cei mai importanți furnizori de sisteme ERP din lume.

oferă o gamă largă de soluții ERP și aplicații software, fiecare cu caracteristici și funcții unice.

În acest articol, voi compara sap și Oracle Cloud ERP sisteme pe o serie de criterii , inclusiv:

 • Funcționalitate
 • Personalizare
 • Caracteristici de preț
 • Bugetare
 • inteligență artificială
 • personalizare
 • CRM
 • și multe altele.

Până la sfârșitul acestui articol, ar trebui să aveți o bună înțelegere a principalelor diferențe funcționale între sistemele SAP și Oracle ERP, împreună cu o idee definitivă despre care unul este mai bun pentru nevoile dvs. /P>

Să ne aruncăm adânc în acest subiect.

Ce este Oracle ERP?

Oracle ERP este un software de planificare a resurselor întreprinderii bazat pe cloud, care ajută întreprinderile cu management financiar, lanț de aprovizionare și resurse umane

Software-ul este conceput pentru a automatiza procesele de back-office și pentru a oferi utilizatorilor informații în timp real asupra activității lor.

Fie că este vorba de sarcini automate, decizii bazate pe date sau colaborare în timp real , Oracle ERP poate ajuta întreprinderile să-și îmbunătățească linia de jos.

cu Oracle ERP, managementul poate vedea o imagine completă a activității lor, inclusiv vânzări, inventar, financiar, etc.

Software -ul permite, de asemenea, utilizatorilor să se reducă la seturi de date specifice pentru o analiză detaliată.

În plus, software -ul Oracle ERP se integrează cu alte produse Oracle, cum ar fi Oracle CRM și Oracle SCM.

Acest lucru permite întreprinderilor să obțină la maxim investițiile lor Oracle.

Caracteristici cheie

 • Raportarea multidimensională, auto-service, asigură că utilizatorii accesează constant cele mai actualizate informații.
 • Cu Oracle ERP Cloud, întreprinderile pot lua decizii bazate pe date care își îmbunătățesc linia de jos.
 • Caracteristicile de colaborare ale software-ului permit echipelor să lucreze la managementul de proiect în timp real. Acest lucru ajută la reducerea erorilor și la creșterea eficienței.
 • În plus, funcțiile medii zilnice și tranzacțiile Oracle ERP oferă utilizatorilor o imagine completă a finanțelor lor de afaceri. Acest lucru permite întreprinderilor să -și gestioneze mai bine fluxul de numerar și să ia decizii mai informate cu privire la unde să investească banii lor.

Ce este SAP ERP?

software SAP ERP (cunoscut și sub numele de SAP Business One) este un software de planificare a resurselor întreprinderii dezvoltat de compania germană SAP SE.

Este conceput pentru a ajuta întreprinderile să își gestioneze finanțele, logistica și resursele umane.

Cu finanțe, producție și resurse umane rulate într -un singur software, întreprinderile pot avea o soluție cuprinzătoare pentru gestionarea operațiunilor lor.

acest lucru poate să crească eficiența și productivitatea, oferind întreprinderilor un EDGE competitiv .

Cu diverse opțiuni de integrare, întreprinderile își pot conecta sistemul ERP la alte software, cum ar fi CRM sau platforma lor de comerț electronic.

Învățarea automată și inteligența artificială ajută, de asemenea, întreprinderile să automatizeze sarcini precum crearea de facturi sau plasarea comenzilor.

Caracteristici cheie

 • Procese de producție optimizate prin planificarea și execuția programată a producției
 • Informații integrate între procesele de afaceri (de exemplu, finanțe, vânzări și CRM)
 • Urmărirea fluxurilor de venituri din contractul și managementul clienților
 • țintă de vânzări și gestionarea cotelor
 • Materiale și planificarea planificării inventarului Planificarea capacității și planificarea cerințelor materiale (MRP)

bugetare

Când comparați aceste două software în capacitățile de bugetare, SAP are funcții de bugetare de bază, care vă permit să gestionați și să executați planificare generală.

Pe de altă parte, Oracle ERP este un software mult mai cuprinzător care vă poate gestiona bugetarea în producție, vânzări și multe altele.

Mai mult, Oracle ERP permite utilizatorilor să se reducă la seturi de date specifice pentru o analiză detaliată.

cu instrumentul său „Managementul ciclului de viață al activelor”, întreprinderile pot urmări activele și inventarul lor într -un singur loc, ceea ce face mai ușor bugetul și prognozarea pentru viitor.

O serie de caracteristici ajută, de asemenea, cu Planificarea resurselor și managementul afacerilor .

Aceste caracteristici ajută întreprinderile să ia decizii bazate pe date care să-și îmbunătățească linia de jos.

prețuri

Oracle are instrumente avansate de prețuri care permit întreprinderilor să își gestioneze prețurile mai eficient.

Abilități, cum ar fi gestionarea mai multor liste de prețuri, configurarea cărților de prețuri și crearea de programe de reduceri ajută întreprinderile să rămână la curent cu prețurile lor.

Există, de asemenea, schimburi valutare care pot fi utilizate pentru a gestiona prețurile în diferite valute.

Acest lucru este util pentru întreprinderile care operează în mai multe țări sau care își vând produsele la nivel internațional.

Pe de altă parte, SAP are un modul „Finanțe simple” care oferă funcții de bugetare de bază.

Aceasta include capacitatea de a crea și gestiona bugetele prin diferite tablouri de bord, de a urmări numerele reale față de buget și de a genera rapoarte.

În timp ce acest lucru va face treaba cu întreprinderile mai mici , nu oferă aceleași caracteristici cuprinzătoare ca Oracle.

AI într-un Oracle vs. SAP Business

Ambele software folosesc AI în modurile lor specifice.

caracteristicile AI ale Oracle ajută întreprinderile ori de câte ori există o modificare a cererii și pot actualiza automat prognoza de vânzări.

inteligența artificială, așa cum este folosită de Oracle, asigură, de asemenea, că procesele de afaceri funcționează așa cum ar trebui prin monitorizare pentru anomalii.

Dacă există o problemă, aceasta va fi semnalizată și întreprinderile pot lua măsuri pentru a o remedia .

În plus față de cele de mai sus, inteligența artificială este utilizată și în modulele de servicii financiare.

Aceasta folosește analize predictive pentru a se asigura că tranzacțiile sunt conforme cu reglementările.

poate ajuta, de asemenea, întreprinderile să testeze diverse situații ipotetice și care ar fi impactul lor asupra companiei.

Există, de asemenea, opțiunea de a utiliza Chatbots ca o modalitate de a elimina decalajul dintre utilizatori și suportul de back-office.

companiile pot utiliza acest lucru pentru a răspunde la întrebări comune sau pentru a ajuta la sarcini care trebuie finalizate.

Pe de altă parte, SAP folosește inteligența artificială pentru generarea și gestionarea facturilor , ajutând utilizatorii săi să reducă introducerea manuală a datelor.

Caracteristicile Chatbot folosesc, de asemenea, procesarea limbajului natural pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a răspunde la întrebări folosind date specifice de afaceri.

întreprinderile pot utiliza acest lucru pentru a răspunde la întrebări comune sau ajutor cu sarcini care trebuie finalizate.

personalizabilitatea

Oracle oferă șabloane pe care utilizatorii le pot edita pentru a răspunde nevoilor specifice.

Aceste șabloane pot fi utilizate ca punct de plecare și apoi personalizate după cum este necesar.

Pentru cei care au nevoie de soluții mai avansate, există și opțiunea de a codifica personalizări specifice.

Acest lucru este util pentru întreprinderile cu nevoi particulare care nu sunt îndeplinite de funcționalitatea din afara casei

Acest lucru implică de obicei un cost substanțial, deoarece obținerea greșită a unor astfel de personalizări poate avea un impact semnificativ asupra afacerii.

ERP -ul SAP este mai limitat atunci când vine vorba de personalizare și necesită realist utilizatorii săi să utilizeze platforma așa cum este.

Opțiunile de personalizare disponibile se învârt de obicei în jurul modificărilor minore în ceea ce privește integrarea cu software -ul terților.

securitate

Securitatea este întotdeauna în mintea întreprinderilor, mai ales când vine vorba de date confidențiale.

Atât Oracle, cât și SAP oferă funcții de securitate robuste care ajută întreprinderile să își păstreze datele în siguranță.

Caracteristicile de securitate ale Oracle sunt încorporate în designul și infrastructura sa cloud .

cu caracteristici precum virtualizarea rețelei izolate, utilizatorii se pot asigura că datele lor sunt în siguranță de acces neautorizat.

O rețea fizică controlată se ocupă, de asemenea, de gestionarea riscurilor și reduce șansele de încălcare a datelor.

Segmentarea rețelei oferă un strat suplimentar de securitate și se asigură că numai utilizatorii autorizați pot accesa date specifice.

În schimb, SAP folosește infrastructura tehnologică avansată pentru a -și actualiza continuu caracteristicile de securitate.

Aceasta include protecție împotriva amenințărilor de securitate care evoluează constant .

audituri de securitate regulate ajută, de asemenea, să se asigure că sistemul este întotdeauna actualizat.

cu echipe de securitate dedicate angajate de SAP, întreprinderile se pot asigura că datele lor sunt întotdeauna în siguranță.

Ambele platforme pun securitatea datelor ca unul dintre elementele de top din lista lor de priorități.

Resurse umane

SAP cu siguranță iese în vârf când vine vorba de resurse umane.

Această platformă oferă o suită de afaceri cuprinzătoare de instrumente care ajută întreprinderile să -și gestioneze angajații.

Aceasta include totul, de la salarii până la gestionarea talentelor.

< IMG Decoding = "async" width = "750" înălțime = "257" src = "date: imagine/svg+xml,%3csvg%20xmlns%3d%22http%3a%2f%2fwww.w3.org%2f2000%2fsvg% 22%20ViewBox%3d%220%200%20750%20257%22%3E%3C%2FSVG%3E "ALT =" Oracle Client Succes "Class =" WP-Image-208834 Lazyload "Srcset =" Date: Image/SVG+ XML,%3CSVG%20XMLNS%3D%22HTTP%3A%2F%2FWWW.W3.org%2F2000%2FSVG%22%20ViewBox%3d%220%200%20750%20257%2E 3E%3C%2FSVG%3E 750W " dimensiuni = "(max-width: 750px) 100vw, 750px" data-srcset = "https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/oracle-customer-success.jpeg 750w, https: // www. ADAMENFROY.C om/wp-content/uploads/oracle-customer-success-300x103.jpeg 300w "data-src =" https://www.adamenfroy.com/wp-content/uploads/oracle-customer-success.jpeg "> < /Figura>

utilizatorii pot accesa toate informațiile de care au nevoie într -un singur loc, ceea ce face ușor de gestionat.

angajații obțin, de asemenea, un portal conceput doar pentru ei , ajutându-i să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în companie.

pot utiliza, de asemenea, această platformă pentru a accesa cioturile de plată și alte informații importante.

Acest lucru înseamnă că atunci când vine vorba de caracteristici esențiale (inclusiv salarizare și oferă recrutare electronică), SAP este opțiunea mai bună, deoarece ajută întreprinderile să-și gestioneze cel mai important activ, angajații lor.

Acestea fiind spuse, Oracle oferă funcții de raportare bune când vine vorba de HR.

cu accent pe vizualizări, întreprinderile pot obține o imagine de ansamblu bună a datelor lor de resurse umane.

Acest lucru poate fi util pentru cei care doresc să se asigure că obțin la maximum datele lor de resurse umane.

Oracle oferă, de asemenea, Oracle HCM (managementul capitalului uman), care poate fi o modalitate bună pentru întreprinderile mici și mari de a -și gestiona resursele umane.

CRM

Cunoașterea diferențe între un ERP și CRM , împreună cu modul în care Ei lucrează împreună, ar trebui să ajute în procesul de luare a deciziilor.

Ca întotdeauna, există argumente pro și contra pentru utilizarea ambelor sisteme atunci când vine vorba de capacitățile lor CRM.

Oracle este mai mult un jack al tuturor tranzacțiilor în această privință.

oferă o gamă largă de caracteristici de care întreprinderile pot profita.

acest lucru include totul, de la vânzări și marketing la servicii și asistență pentru clienți .

cu atât de multe caracteristici, întreprinderile pot obține un randament general în investiția lor.

Dezavantajul este că găsirea unui instrument specializat într -o anumită zonă poate fi dificilă.

Pe de altă parte, când vine vorba de orice lucru orientat către clienți, SAP este cel mai bun sistem .

oferă o suită cuprinzătoare de instrumente pentru a ajuta întreprinderile să -și gestioneze clienții.

Aceasta include caracteristici precum segmentarea clienților și analize în timp real.

cu accentul pe client, întreprinderile se pot asigura că oferă un serviciu și experiență excelentă oamenilor lor.

Folosind SAP, puteți vedea istoricul complet al clienților într -un singur loc, ceea ce vă ajută să serviți mai bine acești oameni în cea mai bună capacitate.

Diverse integrări cu finanțe, vânzări și marketing fac, de asemenea, ușor obținerea unei viziuni de 360 ​​de grade a clientului.

Managementul bazei de date

Când vine vorba de gestionarea bazelor de date, există un câștigător clar, care este Oracle.

Această platformă oferă o suită cuprinzătoare de instrumente care ajută întreprinderile să -și gestioneze bazele de date, inclusiv securitate și performanță.

cu o bază de date Oracle , întreprinderile se pot asigura că datele lor sunt gestionate în cel mai eficient mod posibil.

SAP, pe de altă parte, oferă un set de instrumente mai de bază.

Acest lucru se întâmplă deoarece SAP nu are propria sa bază de date, ci se bazează în schimb pe diverse integrări care se vor întâmpla.

În timp ce acest lucru face mai ușor de gestionat, înseamnă, de asemenea, că întreprinderile ratează unele dintre caracteristicile mai avansate.

< /a> Managementul lanțului de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare se referă la procesele de afaceri care permit companiilor să -și obțină produsele de la furnizori la clienți.

include totul, de la fabricație la logistică și distribuție.

Ambele aceste platforme oferă multe caracteristici în acest sens.

Modulul „Procurat pentru a plăti” SAP ajută companiile să -și gestioneze lanțul de aprovizionare.

Când vine vorba de achiziții, acest lucru ajută la întreprinderile să economisească timp și bani pe lanțul lor de aprovizionare .

Pe de altă parte, Oracle folosește un instrument de gestionare a proceselor „factură de furnizor la plată”.

Acest instrument ajută întreprinderile să -și automatizeze lanțul de aprovizionare și să îmbunătățească eficiența.

În general, ambele platforme sunt potrivite atunci când vine vorba de un lanț de aprovizionare fiabil.

Managementul inventarului

Managementul inventarului se referă la procesul de urmărire și gestionare a inventarului.

include totul, de la achiziții la depozitare și distribuție.

Ambele platforme oferă multe caracteristici specifice în acest sens .

Cu toate acestea, amândoi au calea lor de a face față acestei zone de afaceri.

SAP se concentrează pe prevenirea deficiențelor în inventar.

folosește o abordare „bazată pe cerere” atunci când aveți de-a face cu furnizorii ERP.

Aceasta înseamnă că întreprinderile pot fi proactive în gestionarea inventarului lor.

Pe de altă parte, platforma ERP a Oracle se concentrează pe creșterea productivității .

face acest lucru folosind de obicei o abordare „just-in-time”.

Aceasta înseamnă că întreprinderile produc doar ceea ce este necesar atunci când este necesar.

În această privință, să știi ce tip de informații de afaceri este necesar pentru nevoile proprii și alegerea unui sistem mai bun pe baza acestui lucru este de obicei cea mai bună cale de urmat.

SAP vs. Oracle-FAQ

Ce este Oracle NetSuite?

Oracle Netsuite este o suită de software de gestionare a afacerilor bazate pe cloud, care oferă o serie de aplicații, inclusiv Managementul relațiilor cu clienții (CRM), Planificarea resurselor Enterprise (ERP) și e-commerce .

Este conceput pentru a ajuta întreprinderile să -și automatizeze și să -și eficientizeze operațiunile.

Ce este Microsoft Azure Interconect?

Microsoft Azure Interconect este o conexiune sigură, de mare viteză, între Oracle Cloud Infrastructure și Microsoft Azure.

întreprinderi adesea Îngrijorați-vă cu privire la problemele de securitate și performanță a datelor cu sisteme tradiționale la fața locului.

Cu toate acestea, cu interconectarea Oracle Cloud și Microsoft Azure, întreprinderile pot profita de securitatea și performanța cloudului, fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru aceste probleme.

Ce sunt ofertele ERP?

Ofertele de cloud ERP sunt soluții de planificare a resurselor întreprinderii oferite de diverși furnizori, cum ar fi Oracle și SAP.

Aceste soluții ajută întreprinderile să își gestioneze operațiunile mai eficient și mai eficient.

Fie că se ocupă de asistență medicală, conturi plătibile sau creanțe sau orice altă operație de afaceri , o soluție ERP poate ajuta la automatizarea și eficientizarea procesului.

Cât de vitală este automatizarea SaaS atunci când alegeți un ERP?

SaaS Automation este o considerație importantă atunci când alegeți o soluție ERP.

Motivul pentru aceasta este că poate ajuta la îmbunătățirea eficienței operațiunilor dvs. și la reducerea cantității de muncă manuală care este necesară.

aplicațiile cloud adecvate pot ajuta, de asemenea, să automatizeze și să eficientizeze operațiunile de afaceri .

Cu IoT (Internet of Things) acum devine mai răspândit, platforma cloud potrivită vă poate ajuta, de asemenea, să vă conectați dispozitivele și sistemele.

Acest lucru vă poate oferi date în timp real pentru a vă ajuta să luați decizii mai bune.

În cele din urmă, cea mai bună soluție ERP pentru afacerea dvs. (indiferent dacă se întâmplă să fie un SaaS sau altfel) va depinde de nevoile și cerințele dvs. specifice.

Ce este Oracle Fusion?

Oracle Fusion este un sistem bazat pe cloud de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) de la Oracle Corporation .

Este un software ERP complet, integrat, care include tot ceea ce ai nevoie pentru a -ți rula afacerea în cloud.

SAP vs. Oracle-Cine este câștigătorul?

Nu există un răspuns ușor cu privire la ce sistem este mai bun, deoarece totul depinde de nevoile afacerii dvs.

software -ul Oracle ar putea fi alegerea mai bună dacă sunteți în căutarea unei soluții cuprinzătoare care oferă multe caracteristici.

 Oracle Demo

Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei soluții centrate pe client, atunci SAP este calea de urmat.

Până la urmă, decizia se rezumă la ceea ce are nevoie afacerea dvs.

Punerea ambelor furnizori întrebările care contează pentru afacerea dvs. și trecerea printr -un gratuit ar fi cea mai bună modalitate de a lua decizia corectă .

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: În afară de cele de mai sus, există și alte aspecte ale unui ERP care ar putea fi importante pentru afacerea dvs.

Acestea ar putea include sisteme de gestionare a depozitelor care vă pot automatiza Inventar, software și instrumente de gestionare a proiectului Pentru a ajuta cu timp cu termene și resurse sau Chiar și software de logistică terță parte Pentru a ajuta la transport și primire.

Vă încurajez să consultați postările de mai sus pentru a afla mai multe despre aceste subiecte și pentru a fi bine informat atunci când alegeți un ERP pentru afacerea dvs.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *