Podcast Marketing: 7 cele mai bune strategii pentru a vă promova podcast -ul

Podcast Marketing: 7 cele mai bune strategii pentru a vă promova podcast -ul

în urmă cu 10 ani, cele mai complicate două piese au descoperit găzduire de podcast și software de podcast necesar pentru editarea emisiunii. Acum podcasting -ul a devenit atât de popular încât cea mai grea parte acum este descoperită.

cu literalmente 10 de milioane de podcast-uri online, care se întinde pe online Fiecare subiect și limbaj posibil care se întinde pe fiecare colț al globului, trebuie să înțelegeți strategiile de marketing de podcast care vă vor ajuta de fapt să construiți un trib loial de abonați și fani răvășiți.

În acest ghid, vă voi parcurge prin șapte strategii eficiente pe care le puteți utiliza pentru a vă comercializa podcast -ul astăzi.

Table des matières

1. Trimiteți la toate directoarele populare de podcast.

Una dintre cele mai eficiente metode de promovare a podcast -ului dvs. este distribuirea acestuia în cât mai multe directoare de podcast.

în timp ce podcast -urile Apple (fostă iTunes), Google Podcasts și Spotify cont pentru descărcări maxime de podcast, alte aplicații vă pot obține mult mai mulți ascultători.

Conform Chartable, iată Top 10 aplicații de podcast Pe baza descărcărilor, dispozitivelor și descărcărilor medii pe dispozitiv.

Alte directoare care au apărut în rezultat sunt: ​​

 • Podbean
 • player.fm
 • Podcast Republica
 • Downcast
 • Podkicker
 • Castro
 • BeyondPod
 • Amazon Echo Devices

Pentru a enumera podcast -ul dvs. pe toate aceste platforme, trebuie să vă creați fluxul RSS. Rețineți că ar trebui să fie un feed numai pentru podcast; Feed -ul RSS al site -ului dvs. web nu va fi suficient aici.

din fericire, crearea unui feed RSS numai pentru podcast este simplă și va face doar patru pași.

Pasul 1. Înscrieți-vă pentru un gratuit cont de podcasting rss prin introducerea e-mailului și a parolei.

Pasul 2. confirmați și verificați adresa dvs. de e -mail introducând codul de verificare pe care îl primiți în căsuța de e -mail.

Pasul 3. Faceți clic pe opțiunea „Podcast nou”. Veți fi direcționat către pagina dvs. de podcast, unde trebuie să adăugați detalii despre podcast, cum ar fi descrierea, titlul, adresa site -ului public, adresa de feed RSS etc.

Pasul 4. Apoi, adăugați categorii de podcast (până la trei), cover -uri, informații despre autor și faceți clic pe butonul „Salvați și finisați”. Faceți clic pe butonul „RSS Feed” pentru a copia și lipi fluxul RSS și adăugați-l în aplicații și directoare terțe.

Trimiterea fluxului RSS la aceste directoare este, de asemenea, un proces pas cu pas.

cel mai bine este să începeți prin trimiterea podcast -ului dvs. la Apple Podcasts.

Odată ce Apple aprobă podcast -ul dvs., acesta va apărea automat și în aceste directoare:

Veți putea să vă prezentați spectacolul pe toate aceste 13 aplicații cu o singură aprobare.

pentru publică -ți noile episoade pe Apple Podcasts , trebuie să creezi mai întâi un ID Apple. De asemenea, va trebui să Înscrieți-vă cu un site de găzduire a podcast-ului pentru a găzdui RSS-ul dvs. Fișiere de alimentare și audio.

În continuare, urmați acești pași pentru a distribui spectacolul dvs. pe Apple:

 • Publicați cel puțin un episod (poate fi și un trailer scurt).
 • Configurați corect podcast -ul și verificați toate setările. Utilizați validator podcast podbase Pentru a vă asigura că totul este În loc.
 • Configurați-vă Podcast -urile Apple se conectează Cont.
 • Adăugați URL -ul RSS Feed în Apple Podcasts Connect.
 • În cele din urmă, așteptați ca Apple să aprobe trimiterea dvs. Ar putea dura până la 8 zile pentru a fi aprobat.

Majoritatea celorlalte directoare au, de asemenea, un proces similar. În primul rând, vă înscrieți la platforma lor și la un site de găzduire. După aceea, creați un flux RSS, copiați-vă feed-ul RSS în aplicație, verificați-vă detaliile și așteptați aprobarea lor.

Acestea fiind spuse, cerințele și timpul lor de aprobare pot diferi.

De exemplu, trebuie să aveți cel puțin un episod publicat în gazda dvs. de podcast existentă pentru a fi aprobat de Spotify. Vor respinge aplicația dvs. în mod direct dacă nu pot găsi un episod existent.

Câteva directoare precum Aflați cu voce tare chiar respinge podcast -urile care nu se potrivesc cu lista lor actuală de categorii. Asigurați -vă că verificați categoriile înainte de a trimite podcast -ul în diferite directoare.

2. Promovează-ți podcast-ul pe YouTube.

Conform A Raport de la Universitatea din Florida În parteneriat cu Futuri Media, YouTube este sursa principală pentru ascultătorii de podcast cu vârste cuprinse între 18-54.

și nu doar acest lucru, 45% dintre ascultători afirmă că YouTube face ușor să găsești podcast-urile pe care le doresc-în timp ce 55% numește YouTube este ușor ca locul lor pentru divertisment.

Platforma are o bază de utilizator mult mai mare decât aplicațiile obișnuite de podcasting, inclusiv podcast -urile Apple, Spotify, SoundCloud, Stitcher, etc. Obținerea podcast -ului dvs. pe YouTube vă va ajuta în mod natural să vă extindeți amploarea și mai departe.

Acestea sunt motive suficient de bune pentru a vă promova podcast -ul pe YouTube.

De fapt, unele dintre cele mai cunoscute emisiuni de podcast sunt disponibile ca podcast -uri video pe YouTube, inclusiv Joe Rogan Experience.

Pe lângă faptul că are o bază mare de utilizatori, YouTube este, de asemenea, al doilea cel mai mare motor de căutare după Google și procesează peste trei miliarde de căutări într-o lună. Cu YouTube, podcast -ul dvs. are mai multe șanse de a câștiga vizibilitate și de a fi descoperit de mai mulți ascultători țintă.

Există, de asemenea, posibilitatea ca podcast -ul dvs. să fie recomandat prin clasamentul algoritmilor.

Iată câteva avantaje ale podcasturilor YouTube:

 • O audiență diferită ar putea întâlni emisiunea dvs.
 • Puteți acum să vă angajați publicul folosind comentarii YouTube.
 • Metadatele YouTube vă poate ajuta să vă stimulați clasamentul Google. < /li>
 • Puteți vedea statisticile videoclipurilor dvs. folosind analitice de platformă încorporate.
 • vă permite direct Faceți bani de pe youtube prin publicitatea sa nativă.

Acum, o modalitate de a obține podcast -ul dvs. pe YouTube este transformarea acestuia într -o audiogramă. O audiogramă este o combinație între o imagine statică, o formă de undă, audio podcast și transcrieri convertite într -un videoclip.

Iată un exemplu de audiogramă:

(imagine: getaudiogram.com )

Această abordare este cea mai potrivită dacă nu aveți un buget greu sau nu aveți un timp limitat.

Cu toate acestea, dacă doriți să fiți specific platformei, mai creativ și să atrageți mai mult public, trebuie să vă puneți mai multă muncă și să vă repuneți conținutul audio la emisiunile video.

și nu trebuie să încărcați întregul podcast.

puteți să creați un trailer scurt pentru a vă atrage publicul țintă și a le direcționa către site -ul sau aplicația dvs. de podcast. Amintiți-vă doar să-l optimizați și să faceți modificări compatibile cu platforma.

De exemplu, scopul tău ar trebui să fie să-i faci pe ascultători interesați în primele 10 secunde din trailer. Trailerul dvs. poate sări chiar și partea de introducere dacă doriți și vă scufundați chiar în partea esențială a spectacolului.

nu puteți uita nici SEO YouTube, având în vedere că este în esență și o platformă de motor de căutare. Asigurați -vă că faceți suficiente cercetări de cuvinte cheie pentru a crea descrierea și titlul videoclipului dvs.

De asemenea, trebuie să luați în considerare miniatura. Va fi primul punct de contact pe care îl au telespectatorii cu videoclipul. Evitați să folosiți același titlu pe miniatura dvs. ca și titlul videoclipului. Scopul este de a atrage ascultători, așa că nu pierdeți această șansă repetând titlul.

Crearea de remorci scurte care rezumă spectacolele dvs. de podcast nu este singura modalitate de a vă promova conținutul pe YouTube.

Puteți crea podcast -ul dvs. cu intenția de a posta pe YouTube în alte moduri, inclusiv:

 • Faceți un videoclip în timp ce înregistrați podcast -ul dvs. audio.
 • Capturați interviurile oaspeților dvs. podcast.
 • Adăugați imagini în fișierul dvs. audio și transformați -l într -un videoclip. < /li>
 • Înregistrați -vă ecranul și prezentați -vă pe un mic ecran folosind o cameră web.
 • Publicați -vă podcast -ul pe YouTube așa cum este, deși cu o lucrare de artă. Puteți integra, de asemenea, platformele de podcasting cu YouTube pentru a o face automat.

YouTube poate dura ceva timp pentru a crește, dar are o mulțime de avantaje. Este o modalitate de a obține mai multă vizibilitate, de a obține emisiunea dvs. pe o nouă platformă și creați și conținut de podcast în două medii.

3. Creați Apple Smart Banner.

Apple Podcasts este jucătorul cheie și cea mai populară aplicație de podcast din arena podcastingului. Pe iPhone și Apple Watches, este încă unul dintre modalitățile populare de a asculta podcast -uri.

Statisticile sugerează că 728 milioane iPhone au fost utilizate în întreaga lume în aprilie 2017. Făcând mai ușor pentru utilizatorii de iPhone să descopere și să asculte podcast-ul dvs. vă va ajuta Câștigă mai multe audiențe de podcast.

și crearea inteligent App Banner Vă va ajuta să faceți doar asta.

(Image: thebusycreattor.com )

Bannere de aplicații inteligente apar în partea de sus a paginilor web, deși doar pe versiunea mobilă a Safari. Acestea leagă publicul direct la emisiunea dvs. de podcast odată ce faceți clic pe opțiunea „Vizualizare” de pe banner. De asemenea, îl pot respinge făcând clic pe pictograma „X”.

Cea mai bună parte a acestor bannere inteligente este aceea că includ cuvinte cheie relevante și sunt neintruzive. Dacă spectatorilor le place ceea ce văd, pot fi direcționați cu ușurință către podcast -ul dvs. În caz contrar, ei îl pot ignora și pot continua să răsfoiască site -ul tău.

Adăugarea unui banner inteligent pentru aplicații pe site-ul dvs. de podcast.

Adăugarea bannerului pe site-ul dvs. de podcast este doar un proces în două etape. Aveți nevoie de ID-ul unic de 10 cifre al show-ului dvs. de podcast pentru a face acest lucru.

Pentru a găsi ID-ul dvs. de afișare Apple Podcasts, accesați https://podcastsconect.apple.com/my-podcasts și conectați-vă.

Din fluxul dvs., faceți clic pe podcast al cărui ID aveți nevoie. Veți vedea ID -ul sub secțiunea „Apple Podcasts Show” sau secțiunea „URL -ul Apple Podcasts”.

Dacă îl faceți pe cont propriu, introduceți următorul cod în site -ul dvs. & lt; head & gt; :

& lt; meta name = « Apple-Itunes-App » Content = « App-id = xxxxxxxxxxx » & gt;

Știți deja ID -ul dvs. de podcast, așa că trebuie doar să -l introduceți în locul xxxxxxxxxx.

Dacă nu știți unde să localizați capul site -ului dvs. & gt; Sau aveți puține cunoștințe tehnice, îl puteți face și folosind Smart App Banner WordPress plugin .

În plus, puteți face, de asemenea, banner-ul dvs. dacă utilizați Programul de afiliere Apple -administrat de companie numită Performance Horizon.

Aveți nevoie de trei lucruri pentru a vă face banner -ul:

 • ID -ul dvs. de podcast
 • ID -ul dvs. de afiliere
 • O etichetă de campanie unică

În continuare, adăugați următorul cod la tabloul de bord Horizon de performanță.

& lt; meta name = « Apple-Itunes-App » Content = « App-id = xxxxxxxxxxx, afiliate-data = at = yyyyyyyy & amp; ct = Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzură » & gt;

Vizitatorii de pe orice dispozitiv iOS pot vedea și face clic pe acest banner urmărit din partea de sus a ferestrei browserului. Cu toate acestea, dispozitivele și browserele Android, altele decât Safari, îl vor ignora.

4. Invitați oaspeții la spectacolul dvs.

A avea un alt invitat sau chiar mai mulți invitați în emisiunea dvs. înseamnă că puteți atinge cu totul un nou public.

Luați -l pe Joe Rogan, de exemplu. Puteți vedea că invită toate tipurile de invitați în emisiunea sa, de la pundituri politice la astrofizicieni.

Odată ce oaspeții săi cu nume mari precum Elon Musk își anunță segmentele pe rețelele de socializare, emisiunea lui Rogan primește o vizionare cu totul nouă.

 Twitter Podcast

și dacă nu puteți invita celebrități populare din lista A, atunci este în regulă.

Invitarea influenților din nișa dvs. care au o urmărire fidelă și să -i determine să împărtășească podcast -ul va fi suficient.

aterizarea oaspeților cu o urmărire semnificativă este doar jumătate din bătălia câștigată. Încă trebuie să -i încurajezi să promoveze episodul fanilor și adepților lor.

Cu toate acestea, trebuie să vă ușurați oaspeții să promoveze episodul în care au apărut pe toate canalele lor.

Cereți oaspeților dvs. să partajeze episodul cu lista lor de e-mail:

Nu spuneți dacă un invitat ar fi dispus să creeze un buletin de e -mail pentru a promova episodul de podcast în care au prezentat.

Cu toate acestea, puteți partaja un buletin de e-mail pre-compus cu ei și le puteți cere să-l împărtășească cu lista lor. Dacă oaspetele dvs. s -ar fi distrat bine la emisiunea dvs., s -ar putea să nu aibă calificări cu privire la trimiterea buletinului informativ.

Buletinul informativ ar trebui să includă mânerele de socializare ale oaspeților și un link către produsul pe care ar putea dori să îl promoveze. Acest lucru îi va obliga să împărtășească și mai mult buletinul informativ.

Asigurați -vă că trimiteți un alt e -mail cu un link către episodul , astfel încât să poată vedea cum s -a dovedit. Cereți oaspeților dvs. să împărtășească acest link și pe paginile lor de Facebook și Twitter.

În afară de linkul episodului, includeți alte parțiale cu e -mailul:

 • Imagini
 • Trailere video
 • Tweet-uri pre-compuse
 • Infografii
 • grafică bazată pe cotație

Nu uitați să le reamintiți că nu există nicio obligație în acest sens. Și încheiați e -mailul mulțumindu -vă oaspeților pentru că ați apărut în emisiunea dvs. și împărtășind mesajul lor.

Partajarea pe Twitter și Facebook:

Împărtășirea podcast -ului dvs. pe canale precum Facebook, Twitter și LinkedIn ar trebui să fie ușor pentru oaspeții dvs.

În timp ce ați notificat deja prin e -mail, asigurați -vă că le etichetați și în postările dvs. de Facebook și Twitter.

Iată un exemplu din Postarea pe Facebook a podcast -ului Expert pentru fotoliu:

Odată ce oaspeții dvs. sunt notificați cu privire la etichetă, ar putea să împărtășească sau să retweeteze postarea dvs. așa cum este. Asigurați -vă că includeți și hashtag -uri relevante în timp ce postați pe Twitter pentru a crește descoperirea.

Partajarea pe Instagram.

Instagram nu permite remaniere sau retușare imediată precum Facebook și Twitter, ceea ce face greoi ca oaspeții dvs. să vă împărtășească postarea.

Unii oaspeți pot alege chiar să vă ignore postarea, mai ales dacă nu se potrivește cu tema lor de Instagram în curs. Asigurați -vă că țineți cont de culorile tematice ale oaspeților dvs. dacă creați postări pentru a le împărtăși.

Poveștile Instagram rezolvă, de asemenea, această problemă într -o mare măsură. Ei rămân live doar 24 de ore și sunt mai ușor de împărtășit.

Etichetați -vă oaspetele și adăugați hashtag -uri relevante în timp ce vă creați povestea. Oaspeții dvs. vă pot împărtăși povestea pe pagina lor de Instagram cu un singur clic.

Poveștile Instagram vă permit, de asemenea, să adăugați un link și să permiteți publicului să se ridice până la directorul capului către pagina legată. Cu toate acestea, trebuie să aveți 10.000 de adepți pentru a utiliza această caracteristică.

(sursă: storrito.com )

5. Oferiți cadouri în schimbul recenziilor și acțiunilor.

Nu mulți spectatori ar putea ignora atragerea concursurilor și a lucrurilor gratuite, mai ales dacă este ceva relevant pentru cerințele lor.

Rețineți că relevant este cuvântul cheie aici. Produsul pe care alegeți să îl oferiți ar trebui să fie relevant pentru nișa și publicul țintă.

De exemplu, publicul tău este cel mai probabil format din fete tinere, dacă vorbești de obicei despre rutina de machiaj universitar în emisiunea ta. În acest caz, asigurați-vă că oferiți ceva de genul rujului de culoare deschisă.

În afară de produse specifice, puteți oferi, de asemenea, lucruri precum:

 • Stickers
 • Marfa dvs.
 • Carduri cadou
 • Cupoane de reducere
 • Sfaturi secrete
 • O mențiune în show note

Cu toate acestea, aceste cadouri sunt posibile numai dacă bugetul dvs. le permite.

Dacă aveți un buget restrâns, puteți striga câștigători speciali sau o mențiune în emisiunea dvs. Puteți chiar oferi un loc de oaspeți la sfârșitul spectacolului câștigătorilor norocoși.

Următorul pas este să anunțați cadoul pe canalele dvs. sociale și să cereți recenzii pe platforme precum Apple Podcasts și Castbox în schimb. Puteți, de asemenea, să vă constrângeți publicul să vă urmeze pe diverse aplicații de podcast, platforme de socializare și să partajați un anumit episod.

Iată un anunțând un concurs de podcast :

Când postați cadoul dvs. pe rețelele de socializare, asigurați-vă că adăugați o grafică atrăgătoare și explicați clar cum să participați la concurs. Nu uitați să adăugați un link la podcast -ul dvs.

6. Promoții plătite folosind anunțuri PPC.

Fiecare platforme de socializare și motoare de căutare vă permit să vă promovați conținutul folosind reclame plătite. În timp ce strategiile organice vă ajută să vă încurajați publicul țintă să vă viziteze emisiunea de podcast, anunțurile plătite îl primesc direct în fața lor.

PPC (Pay-pe-clic) anunțuri vă pot ajuta, de asemenea, să explicați despre ce este vorba despre podcast-ul dvs. și despre ce îl diferențiază. Traficul rapid este un alt avantaj pe care anunțurile plătite îl au asupra strategiilor de promovare ecologică.

anunțurile PPC sunt, de asemenea, rentabile, deoarece plătiți pe baza fiecărui clic sau conversie, astfel încât veți obține un randament complet al investițiilor.

Mai mult, puteți ajunge la publicul dvs. pe orice platformă pe care doriți să o utilizați de reclame.

Dacă publicul dvs. țintă folosește în principal Instagram, puteți folosi anunțurile Instagram. Facebook este platforma dominantă din nișa ta? În acest caz, rulați campanii publicitare Facebook.

poți fi oriunde ai publicul tău.

Există două modalități de a rula reclame plătite pentru promovarea podcastului:

 • vizați întregul podcast – Puteți crea un anunț PPC și puteți direcționa publicul țintă către pagina de destinație a podcastului. Cu toate acestea, poate fi scump, deoarece vizați o audiență largă simultan.
 • vizați un episod specific – de anunțuri care direcționează către episoade individuale pentru a viza ascultătorii specifici. De exemplu, puteți viza numele oaspeților dvs., deoarece așteptați potențialilor ascultători să -și tasteze numele.

Înainte de a crea anunțul PPC, asigurați-vă că alegeți o grafică care se atrage pentru a atrage ascultătorii țintă.

iată un exemplu de Tim Ferris ‘AD Facebook :

Anunțul conține o schiță izbitoare a celebrei gazde de podcast. Puteți vedea, de asemenea, un citat convingător care încurajează spectatorii să facă clic pe anunț pentru a afla mai multe.

Iată câteva sfaturi pentru crearea de reclame PPC pentru podcast -ul dvs.:

 • Introduceți cuvinte cheie relevante.
 • Alegeți o grafică convingătoare.
 • Vizați publicul de nișă.
 • Executați teste A/B pentru a identifica elementele ideale și demografii pentru anunțul dvs.
 • Urmăriți rezultatele anunțului dvs. pentru a aduna date importante și a le folosi pentru a vă îmbunătăți anunțurile.

puteți, de asemenea, să folosiți reclame Google plătite pentru a viza publicul care caută podcast -uri specifice folosind cuvinte cheie relevante. Deoarece anunțurile Google sunt doar text, nici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la adăugarea unei imagini.

7. Rețea cu alte gazde de podcast.

De la promovarea blogului dvs., obținerea podcast -ului dvs. în fața publicului dvs. și creșterea abonaților YouTube, totul necesită rețea pe internet.

Începeți să vă conectați cu alți podcasteri din verticale dvs., astfel încât să poată răspândi în continuare cuvântul despre spectacolul dvs. Rețeaua cu experți în industria dvs. și câștigarea cuvântului în gură vă va ajuta, de asemenea, să apăreați ca o figură de încredere.

Iată câteva sfaturi pentru a începe rețeaua pentru a vă promova podcast -ul:

În plus, puteți face echipă cu influenți din industria dvs. pentru a -i determina să vă expună emisiunea la noi audiențe. Va trebui să oferiți stimulente și în schimb. Poate fi orice, inclusiv compensația monetară, un segment din emisiunea dvs. sau un produs gratuit.

Rezumatul executiv.

Nu aveți nevoie de un buget expansiv, celebrități cu nume mari sau o echipă de marketeri care să vă promoveze podcast-ul. Trebuie doar să vă faceți spectacolul în fața publicului țintă și să -i faceți entuziasmați de asta.

din fericire, aveți la dispoziție mai multe opțiuni, inclusiv instrumente de podcasting, anunțuri de socializare, comunități online, etc.

Dacă aveți nevoie de câteva strategii unice de marketing digital pentru a câștiga noi ascultători, oferiți aceste sfaturi testate o șansă. Încercați -le pe toate și vedeți ce vă funcționează.

Care este cea mai bună strategie de marketing de podcast pe care ați întâlnit -o? Anunțați -mă comentând mai jos.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *