8 strategii de marketing pentru comerț electronic pentru a vă dezvolta afacerea

8 strategii de marketing pentru comerț electronic pentru a vă dezvolta afacerea

comercializează noul tău business coecherce ia hotărâre. Marketingul de comerț electronic include testarea și modificarea campaniilor publicitare, optimizând paginile pentru conversii, perfecționarea conținutului și Strategia SEO , punând bugetul potrivit în tactica potrivită și menținând un randament puternic al investițiilor.

Dacă rulați un magazin online, vestea bună este că statisticile recente de comerț electronic sunt în favoarea dvs.:

Acestea sunt câteva numere puternice.

Cu toate acestea, odată cu creșterea așteptărilor consumatorilor conduși de Amazon, există noi provocări, inclusiv o așteptare de transport de două zile, căruțe abandonate și Rising Marketing digital Costuri.

cumpărătorii online sunt din ce în ce mai solicitanți, așa că nu numai că tactica dvs. de marketing trebuie să fie de top, dar pâlnia de conversie și procesul de checkout trebuie să fie și o mașină bine unsă.

Când vine vorba de marketingul comerțului electronic, nu puteți efectua perfect fiecare tactică, ci prin înțelegerea locului tacticii individuale în pâlnie, creând o bază de performanță puternică și menținând Coerență pe platforme, vă veți configura pentru cele mai mari câștiguri de venituri.

De exemplu, dacă vă planificați Strategii de promovare a comerțului electronic de vacanță , întreabă -te:

anunțurile mele Facebook se potrivesc cu campaniile mele de e-mail și bannerele de afiliere?

do my Anunțurile de cumpărături Google includ promoțiile corecte care se potrivesc cu anunțurile mele PPC și glisoarele de pagini de pornire?

Dacă răspunsul dvs. nu este (sau nu este sigur), este posibil să doriți să citiți câteva dintre sfaturile de mai jos.

Cu acest ghid de marketing de comerț electronic, voi evidenția cele mai eficiente strategii de marketing pentru magazinul dvs. online, cum fiecare tactică joacă un rol în pâlnia dvs. de marketing și sfaturi care trebuie să fie succes în acest an.

Ce este marketingul comerțului electronic?

marketingul comerțului electronic este procesul Promovarea magazinului dvs. online prin intermediul publicității de intrare, SEO organic și alte tactici de marketing pentru a crește traficul de site -uri, vizibilitatea mărcii și vânzările. Aceasta include conștientizarea conducerii cu social media , motoare de căutare, e-mail și Active digitale , precum și conducerea acțiunilor site-ului web cu optimizarea ratei de conversie.

Marketingul de comerț electronic folosește multe strategii de marketing digital pentru a converti vizitatorii în clienți.

Pentru a vă înțelege ce presupune o strategie eficientă de marketing de comerț electronic, iată câteva canale comune de marketing pentru a genera mai multe vânzări pentru magazinul dvs. online.

sursa: net -A-Porter.com

Ce sunt Strategiile de marketing de comerț electronic de top?

Marketingul de comerț electronic necesită o abordare omnichannel, unele canale performând mai bine decât altele. De exemplu, ratele de conversie variază pe scară largă atât prin trafic Tipul sursei și dispozitivului:

  • rata medie de conversie a comerțului electronic după dispozitiv: desktop: 3,8%; tabletă: 3,3%; Smartphone: 1,3%
  • rata de conversie mediană pe sursa de trafic: directă: 2,2%; E -mail: 5,3%; Organic: 2,1%; Facebook: 0,9%; Căutare plătită (AdWords): 1,4%; Recomandare: 5,4%; Social: 0,7%

1. Optimizarea motorului de căutare (SEO).

Optimizarea motorului de căutare (SEO) este o strategie pe termen lung pentru a obține mai mult trafic pe site-ul dvs. de comerț electronic prin creșterea clasamentelor organice sau neplătite pe motoarele de căutare.

Pentru site-urile de comerț electronic, aceasta include optimizarea SEO tehnică și strategia de conținut pentru a avea succes. SEO tehnică include tactici la fața locului, cum ar fi optimizarea mobilă, structura URL, etichetele de cuvinte cheie, legătura internă, viteza site-ului și multe altele.

Pe lângă SEO tehnic, conținutul de calitate este un factor de conducere pentru generarea traficului de comerț electronic organic. Ar trebui să aveți conținut de înaltă calitate pe paginile de produse și categorii și un blog actualizat în mod regulat, optimizat SEO.

2. Plătiți pe clic (PPC) publicitate.

Pe lângă strategiile de trafic organic de mai sus, publicitatea Pay Per Click (PPC) include utilizarea instrumentelor precum Google AdWords și Bing Anunțuri pentru a plăti plasarea pe motoarele de căutare.

Rularea unei campanii PPC eficiente include licitația în termeni de căutare legați de afacerea dvs. pentru a obține mai mult trafic și vânzări. Aceste reclame apar mai sus și sub rezultatele organice pe motoarele de căutare și sunt o modalitate excelentă de a stimula rapid traficul site -ului.

3. Marketing prin e -mail.

folosind software de marketing prin e-mail este unul dintre Cele mai bune modalități de a se angaja cu potențiali clienți și de vânzare a clienților actuali.

Când vine vorba de Marketing prin e -mail de comerț electronic , există o mulțime de strategii. Puteți utiliza e-mailuri automate, cum ar fi o serie de e-mailuri de bun venit atunci când un utilizator optează pe site-ul dvs., precum și e-mailuri de coș abandonate, pentru a le reaminti utilizatorilor că au un articol în coșul lor.

În plus față de e-mailuri automate, e-mailuri de marketing și buletine informative pot spune abonaților despre promoțiile viitoare, știri despre produse și să ofere stimulente pentru cumpărare.

4. Marketing afiliat.

marketing afiliat este actul de a utiliza o rețea de afiliere pentru Conectați -vă cu alte site -uri web pentru a vă promova produsele.

Acești alți proprietari de site-uri web sau filiale, promovează produsul dvs. cu link-uri și bannere de text, iar un retailer de comerț electronic le plătește o comisie a prețului de vânzare odată ce a fost finalizată o achiziție.

Frumusețea marketingului afiliat este că este un scalabil, roi-pozitiv Forma de marketing de performanță , deoarece agenții de publicitate de comerț electronic își stabilesc propriile rate de comision și li se garantează un anumit randament al investițiilor. < /P>

Puteți consulta ghidul meu pentru Top 105+ programe de afiliere pentru mai multe informații.

5. Marketing social media.

Toată lumea este pe Facebook, Instagram și Twitter în fiecare zi, iar marca dvs. de comerț electronic ar trebui să fie și el.

prin marketingul social media, puteți crește următoarele, angajați-vă cu clienții actuali, Gestionați -vă reputația și personalizați anunțurile către utilizatori pe baza intereselor lor.

Social media organică include crearea de postări și actualizări pe pagina de socializare a mărcii dvs., astfel încât utilizatorii să se poată conecta cu marca dvs. în fluxurile lor de știri.

Social media plătită include crearea de reclame de imagine sau video personalizate și plata pentru a le promova către o audiență specifică pe baza intereselor, demografiei și comportamentului lor de cumpărături. Este un client-centric Forma de marketing de comerț electronic bazat pe furnizarea unei experiențe excelente pentru clienți.

organic și plătit Instrumente de socializare ar trebui să fie utilizate în Tandem pentru a vedea cel mai mare impact asupra afacerii dvs. online. Este o modalitate excelentă de a crește conștientizarea mărcii și de a prezenta personalitatea mărcii tale.

6. Afișează publicitate.

Utilizarea rețelei Google Display (GDN), proprietarii de afaceri de comerț electronic pot crea cu ușurință anunțuri banner și le pot servi persoanelor navigând pe web.

Această rețea puternică ajunge mai mult decât 2 milioane de site -uri web și 90% dintre utilizatorii de internet. Cu toate tipurile de dimensiuni și formate de anunțuri diferite, GDN este o modalitate excelentă de a ajunge la persoanele cu reclame banner vizate pe baza intereselor și a comportamentelor online.

7. Retargeting.

Retargeting este procesul de a afișa text, banner și reclame sociale pentru utilizatorii web care au vizitat site-ul dvs. web sau au interacționat cu produsele dvs.

Când utilizatorii vizitează site-ul dvs. de comerț electronic, Google sau Facebook poate plasa un pixel pe browserele lor și le poate arăta anunțuri în timp ce navighează pe web, amintindu-le de afacerea dvs.

Aceste anunțuri sunt de obicei plătite pe bază de cost-per-imprimare și sunt o tactică excelentă pentru marketingul digital vizat, așa cum știți că utilizatorii au interacționat deja cu site-ul dvs. web .

8. Marketing influencer.

Când fac achiziții online, utilizatorii se bazează foarte mult de opiniile altora pentru a informa deciziile de cumpărare.

Ei caută recenzii online și recomandări de la colegi și influenți pentru a le spune cu ce să cumpere și cu ce mărci să interacționeze.

Prin alăturarea unei rețele de marketing influencer, vă puteți conecta cu micro-influenți din nișa dvs. pentru a vă promova.

Un magazin de comerț electronic va plăti de obicei unui influencer o taxă în avans (mai mulți adepți = taxă mai mare) și își vor promova produsele pe blogurile lor, conturile Instagram, Facebook sau YouTube canale.

Cum pot stăpâni pâlnia de conversie a comerțului electronic?

Înainte de a putea optimiza fiecare tactică de marketing de mai sus, trebuie să înțelegeți obiectivele dvs. de afaceri, bugetul de marketing și modul în care aceste canale funcționează împreună.

Obținerea unui utilizator pentru a achiziționa un produs este o sarcină pe termen lung-poate lua 7-13 atingeri Pentru a livra o vânzare calificată. Un utilizator va trebui să vadă marca și produsele dvs. de mai multe ori înainte de prima achiziție. Din această cauză, abordarea dvs. trebuie să includă mai multe tactici la unison pentru a atinge cumpărătorii în diferite etape din călătoria lor.

sursă: Code95.com

1. Marketing de top-of-funnel

Eforturile dvs. de marketing de top-de-funnel (sau de conștientizare a mărcii) ajung la utilizatorii care nu au văzut niciodată produsele dvs. înainte.

Probabil că nu vor cumpăra imediat. Tactica de prospectare a vânzărilor includ postări de socializare plătite și organice și publicitate afișată, cu obiective finale precum impresiuni, înscrieri prin e-mail, trafic web și adepți sociali.

De exemplu, trebuie să vă stăpâniți strategia SEO de comerț electronic și să obțineți trafic pentru termeni legați de ofertele de produse. Dacă vindeți provizii de camping, puteți scrie o postare pe blog de lungă durată pe Top Ten Destinații de camping din Statele Unite , aducând cititori să creeze conștientizarea mărcii și apoi să le retargeze cu reclame. Există o tonă de agenții SEO de comerț electronic de acolo Acest lucru vă poate ajuta cu strategiile motorului de căutare.

Un utilizator poate vizualiza unul dintre anunțurile dvs. de pe Facebook, vizitați site-ul dvs. web, dar nu este gata să cumpărați încă. Acești vizitatori web vă ajută să vă construiți lista de e -mailuri, să deveniți adepții dvs. sociali și sunt perfecți pentru campanii de retargeting.

Acum, de fiecare dată când un utilizator de top-din șurub vizitează o pagină de produs, dar nu este gata să se transforme într-un client, acesta poate fi adăugat în continuare pe lista de e-mailuri ca un rol cald.

Un randament bun al investițiilor (ROI) pentru tactica de marketing de top-of-funnel este 2-2.5: 1

2. Marketingul de jos-de-alungat

Odată ce utilizatorii se încălzesc la marca dvs., au mai multe șanse să facă o achiziție, astfel încât să puteți implementa strategii de marketing din partea de jos.

Aceasta include plata mărcii pe clic pe clic (PPC), campanii de retargeting și e-mailuri de coș abandonate. Aceste tactici de jos de pete sunt destinate utilizatorilor care caută marca dvs. pe Google sau care au vizitat deja site-ul dvs. sau au adăugat un produs în coșul lor.

Obiectivul final aici este să generați vânzări.

De exemplu, consultați cum Zoma somn folosește atât animații atrăgătoare, cât și clienți Recenzii pentru a crește ratele de conversie pe pagina produsului lor pentru saltele.

pentru a-i duce pe utilizatori la paginile dvs. de produs și categorie, publicitatea de plată pe clic pe clic (PPC) joacă un rol important. Acești anunțuri Google vizează utilizatorii care caută numele dvs. de marcă – vă cunosc deja și doresc să vă vizitați site -ul, ceea ce este excelent pentru vânzările potențiale.

Cuvintele cheie ale mărcii vor avea întotdeauna un ROI mai puternic , deoarece căutătorul știe suficient despre dvs. pentru a căuta numele dvs. de marcă specific. Ar trebui să dețineți acești termeni de marcă și să mențineți poziția 1.0-1.5 pe instrumentele de marketing ale motorului de căutare (SEM).

termenii non-brand vor avea întotdeauna un ROI mai mic , deoarece acești utilizatori încă caută produsele dvs., poate nu au auzit niciodată sau marca dvs. , sau cumpără și vizionează concurenți.

Este important să licitați în unii dintre acești termeni dacă doriți să fiți competitivi pe piață, dar menținerea unei poziții de 2,5-4.0 poate fi o strategie mai bună.

Asigurați-vă că efectuați eforturi de retargeting atât pe Google, cât și pe Facebook. Retargeting -ul Facebook poate include anunțuri dinamice pentru produse (DPAS) care fac reclamă produsele exacte pe care utilizatorii le -au vizualizat pe site -ul dvs. într -un format de carusel de defilare, pe baza istoricului lor de navigare.

În plus, prin implementarea diferitelor ferestre de durată, puteți viza vizitatorii care vă vizualizează produsele 3, 7, 14, 30 sau chiar la 180 de zile după vizualizarea lor. Cu această strategie, puteți licita mai sus pentru publicul dvs. de 3 zile decât publicul dvs. de 30 de zile și puteți îmbunătăți ROI-ul campaniei dvs.

Folosind editorul de putere Facebook, licitați mai mult pe ferestrele cu durată mai scurtă și mai puțin pe ferestrele cu durată mai lungă- un utilizator retarget care a adăugat un produs în coșul lor acum trei zile este mult mai probabil să cumpărați decât un utilizator care a vizitat pagina de pornire acum 90 de zile .

același lucru este valabil și cu Google. Separați -vă publicul de retargeting după fereastra de durată pentru a vă îmbunătăți strategiile de licitație și a reveni la cheltuielile publicitare (ROAS).

În plus, prin implementarea testării A/B și oferind o reducere pentru anumite audiențe de retargeting, puteți vedea dacă mesageria cu reduceri vă oferă un randament mai puternic al investițiilor.

Un randament bun al investițiilor (ROI) pentru partea de jos a campaniilor de pâlnie include 3: 1 pentru cuvinte cheie de marcă Google și 5+: 1 pentru retargeting Facebook.

3. Cumpărători de emercializare, vânzare încrucișată și repetare

Știți rata de cumpărare repetată (RPR)? O rată de cumpărare repetată măsoară procentul de clienți care se întorc și fac o altă achiziție. Acest lucru este calculat luând clienții repetiți, împărțind la totalul clienților dvs. și înmulțiți cu 100.

De asemenea, trebuie să acordați atenție la silențioase ucigașii ratei de conversie precum lipsa reducerilor, a taxelor de transport ascuns și a opțiunilor de plată limitate.

În al doilea rând, cum comercializați la baza dvs. actuală de clienți? Costă cu 5x mai mult pentru a atrage un nou client decât pentru a păstra unul existent. Principalele strategii de marketing pentru a vă viza baza de clienți includ retargeting, e -mail și campanii de social media care vizează doar cumpărătorii trecuți.

Cu reclame Facebook și opțiuni de marketing prin e-mail legate de platforma dvs. de comerț electronic, puteți crea campanii specifice doar pentru utilizatorii care au achiziționat deja de la dvs.

Acestea pot fi promoționale în natură, pot oferi reduceri VIP și le pot face să se simtă speciale (pentru că sunt).

ECOMMERCE Marketing Rezumat

Există mai multe oportunități de a câștiga bani cu un magazin online ca niciodată. Cu toate acestea, tactica dvs. de marketing și pâlnia de conversie trebuie să fie de vârf și să se potrivească nevoilor consumatorului în evoluție și solicitant. Comercializarea magazinului dvs. online nu trebuie să fie învăluit în mister.

prin implementarea unei unele dintre tactici de marketing de comerț electronic de mai sus și obținerea fiecăruia la o linie de bază ROI, vă puteți permite să vă extindeți, să vă obțineți produsele în fața mai multor persoane și să generați mai multe venituri în acest an.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *