Ce este Scrum Project Management? Ghidul definitiv

Ce este Scrum Project Management? Ghidul definitiv

în timp ce folosiți software de gestionare a produselor a devenit norma pentru majoritatea organizațiilor , mulți angajați nu sunt destul de mulțumiți de modul în care se derulează lucrurile.

Într-un sondaj recent, 52% dintre respondenți au spus că sunt Oarecum nemulțumit de aranjamentele actuale de gestionare a proiectului din compania lor.

Introduceți Scrum. Scrum este este o metodologie agilă de gestionare a proiectului care poate fi utilizată pentru orice tip de software, web sau dezvoltare mobilă.

Scrum, care este un termen de rugby (unde își derivă numele), promovează învățarea prin experiențe prin încurajarea organizațiilor să pună tot ceea ce au învățat în practică.

Acesta este Cadru care este cel mai folosit de dezvoltatori , și prin utilizarea acestei metodologii de gestionare a proiectului, se poate planifica munca, urmări progresul și completează cu succes proiectele.

În acest articol, vom oferi un ghid definitiv pentru scrum și vom răspunde la cele mai cruciale întrebări comune despre această metodologie populară de management de proiect.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

& nbsp;

< /div>

Table des matières

Ce este Scrum Project Management?

Scrum este un cadru iterativ care funcționează într -o creștere fixă ​​și care vă permite să vă gestionați proiectele în cicluri scurte cunoscute sub numele de Sprints.

O echipă Scrum lucrează împreună pentru a realiza munca necesară pentru un proiect. Adesea, o echipă transversală combină resursele pentru a face acest lucru.

Credit imagine: http://pmi.org

Cea mai mare idee din spatele Scrum este că permite unei echipe să construiască software prin iterații mici, cu cutie de timp, numite Sprints.

În timpul fiecărui sprint, echipa va planifica și estima toate sarcinile sale pe baza unui întârziere prioritară. În acest fel, veți ști întotdeauna următorii pași și cât de multă muncă este în fața voastră.

Folosind software de gestionare a fluxurilor de lucru , procesul Scrum devine iterativ și permite Pentru schimbare și flexibilitate pe tot parcursul ciclului de viață al proiectului, astfel încât echipele să poată răspunde la noi provocări și oportunități. Se bazează pe transparență, inspecție și adaptare, astfel încât progresul să poată fi măsurat și problemele rezolvate rapid.

Există patru faze într -un proiect Scrum:

1) Planificarea sprintului – Planificarea următorului obiectiv Sprint

(2) Întâlnirea zilnică de stand-up-Actualizări rapide privind progresul fiecărei echipe

(3) Ședința de revizuire a sprintului – Afișarea rezultatelor ultimului sprint

(4) Întâlnirea retrospectivă Sprint – Analizarea a ceea ce a funcționat sau nu a funcționat în timpul sprinturilor anterioare și cum să îmbunătățiți.

credit: http://nutcache.com

O metodologie de succes Scrum va implica o echipă de autoorganizare care se răspunde pentru finalizarea sarcinilor. Scrum asigură succesul proiectului provocând echipa să ofere rezultate valoroase la intervale regulate, permițându -le să răspundă rapid la noile oportunități și cerințele de schimbare.

De ce să folosiți Scrum Project Management?

Utilizarea metodologiei Scrum cu un instrument de gestionare a proiectelor agile este Ceva care poate fi aplicat oricărui tip de afacere, orice dimensiune a echipei de proiect și pentru toate tipurile de produse/proiecte. Scrum nu este folosit doar de echipele de software; De asemenea, este utilizat în construcții, dezvoltare, fabricație și nu numai.

iată câteva motive pentru care ar trebui să utilizați Scrum:

1) Proiectele termină mai repede

Echipa dvs. va finaliza proiectele în jumătate din timp cu cheltuieli reduse prin livrări periodice.

2) echipele Scrum oferă rezultate de calitate superioară

Transparența și flexibilitatea scrum înseamnă mai multă ascultare și colaborare între membrii echipei dvs., permițându -le să construiască produse mai bune împreună.

3) Satisfacția îmbunătățită a clienților

Clienții vor ști ce se întâmplă la fiecare pas al drumului și vor simți că nevoile lor sunt auzite.

4) Morala de echipă îmbunătățită

Deoarece Scrum încurajează autoorganizarea, autonomia individuală și transparența, echipele tale se vor simți mai motivate. Productivitatea este mai mare atunci când oamenii sunt fericiți.

5) ușor de învățat

Scrum este cunoscut pentru a fi suficient de simplu încât îl puteți înțelege în câteva minute, dar suficient de puternic pentru a -l pune în practică imediat. Există o mulțime de resurse disponibile online pentru a vă ajuta să începeți cu Scrum.

6) Creșterea vizibilității proiectului

Conceptul de transparență la fiecare etapă a procesului Scrum oferă managerilor o perspectivă mai bună asupra volumului de muncă al fiecărui membru al echipei, ceea ce face planificarea viitoare mult mai ușoară.

7) a scăzut riscul de eșec

Riscul este redus, deoarece metodologia Scrum nu are un design în avans, în loc să se concentreze pe construirea unui produs viabil minim, care poate fi lansat din timp pentru a obține feedback -ul clientului dvs.

8) Managementul simplificat al resurselor

Deoarece Scrum este flexibil, aveți mai puține re-planificări și întâlniri pentru a parcurge fiecare etapă a proiectului. În plus, echipele Scrum folosesc o varietate din cele mai bune instrumente de management de proiect în loc de apartamente software scumpe. Aceasta înseamnă mai mulți bani în bancă la sfârșitul zilei.

9) Timp redus timp la piață

Veți avea un interval de timp mai scurt între ciclurile de eliberare, ceea ce vă oferă mai multe șanse să inovați și să ieșiți în evidență de la concurenți într -o lume digitală din ce în ce mai competitivă.

10) Rentabilitate mai mare a investițiilor (ROI)

Echipa dvs. va finaliza proiectele mai rapide cu rezultate de calitate superioară atunci când utilizați Scrum, ceea ce înseamnă că obțineți mai multe rezultate pentru mai puțini bani.

Cum să implementați o metodologie de succes a echipei Scrum în organizația dvs. /H2>

Scrum funcționează cel mai bine atunci când organizația dvs. este gata să îmbrățișeze schimbarea, așa că este mai bine să nu încercați să forțați Scrum asupra echipei dvs. Iată câteva orientări pentru implementarea cu succes a Scrum.

1) Educați-vă managerii

Managerii joacă un rol cheie în implementarea cu succes a scrumului, oferind echipelor lor spațiu pentru a se autoorganiza. Ar trebui să fie pregătiți cu instrumentele necesare pentru a -și susține echipa, precum și o înțelegere a metodologiei Scrum.

2) Asigurați pregătirea culturală

Toți cei din proiect trebuie să înțeleagă obiectivul din ziua 1, deoarece, fără cumpărare de la toți membrii organizației dvs., nu veți avea un produs final de succes.

3) Identificați un singur proprietar de produs

trebuie să existe un singur proprietar pentru proiectul care este responsabil pentru prioritizarea muncii și asigurarea faptului că toată lumea înțelege ce este necesar de către client.

4) Identificați membrii cheie ai echipei (scrum master, dezvoltator, tester)

Echipa dvs. Scrum ar trebui să fie formată din dezvoltatori, testeri și un maestru Scrum; Acești oameni vor fi responsabili pentru facilitarea întâlnirilor, scrierea codului și testarea produsului. Asigurați -vă că identificați cea mai potrivită persoană pentru a prelua fiecare rol mai devreme – în acest fel veți avea un proiect de succes de succes în afara terenului.

5) Începeți cu sprinturi mici

Sprint-urile sunt perioade de lucru ale timpului în care echipa dvs. se concentrează pe atingerea obiectivelor specifice în cadrul proiectului dvs. La început, cel mai bine este să începeți cu sprinturi de o săptămână care vă permit să împărțiți munca în bucăți mai mici.

6) țineți întâlniri zilnice de scrum

asigurați -vă că dețineți zilnic scrum – acestea sunt întâlniri scurte care se desfășoară în fiecare zi, astfel încât toată lumea să știe la ce lucrează și unde se află proiectul lor.

7) Introduceți treptat noi membri în echipa dvs.

Dacă introduceți prea mulți oameni simultan, vor fi confuzie cu privire la cine face ce. Așadar, asigurați -vă că adăugați încet jucători cheie, cum ar fi analiștii QA sau proiectanții UI pe măsură ce scalezi.

Ce este Scrum Project Management-FAQ

Ce înseamnă Scrum?

Scrum reprezintă un cadru agil flexibil, iterativ și extrem de productiv, care vă permite să construiți produse complexe, cum ar fi software. Este o metodologie care oferă echipei tale libertatea și responsabilitatea finalizării proiectelor într-o manieră auto-organizată.

În loc să se angajeze la faze fixe și pe timp, Scrum începe cu sprinturi lunare în care echipele pot livra produse de lucru în mod regulat. De asemenea, este deosebit de eficient atunci când alte metode de gestionare a proiectului par să se descompună.

Acest lucru înseamnă că se pot adapta mai ușor la schimbarea condițiilor de piață prin adăugarea sau eliminarea funcțiilor fără a avea nevoie de aprobare din partea managerilor lor. În plus, întrucât știu exact care sunt necesitățile echipei și ce trebuie făcut până la sfârșitul sprintului, dezvoltatorii se pot organiza în jurul proiectului.

Care este diferența dintre scrum și agil?

Agile este o gamă largă de metode care se învârt toate în jurul dezvoltării iterative. Permite echipelor să -și adapteze constant procesele pe măsură ce progresează pe un proiect.

se concentrează foarte mult pe comunicarea între membrii echipei, care se organizează în unități auto-organizante auto-organizate numite echipe sau echipe de caracteristici care pot funcționa autonom.

Scrum este o modalitate prin care poate fi implementată o metodologie agilă; Este format din sprinturi cu cutie de timp care livrează software de lucru în fiecare lună. Are roluri clare pentru proprietarii de produse, dezvoltatori, testeri și maeștri Scrum, care încurajează responsabilitatea între membrii echipei.

Backlogul produsului este prioritat de proprietarul produsului înainte de fiecare sprint, permițându-le să direcționeze direcția de dezvoltare în funcție de condiții. Deoarece testarea nu se face decât după finalizarea sprintului, echipele se dezvoltă de calitate din start.

Care sunt cele 6 principii scrum?

Acestea sunt principiile pe care echipele trebuie să le adapteze pentru a avea succes atunci când folosesc Scrum:

1) Cea mai mare prioritate este să satisfacă clientul prin livrarea timpurie și continuă a software -ului valoros.

2) Bun venit la schimbarea cerințelor, chiar târziu în dezvoltare. Procesele agile se schimbă pentru avantajul competitiv al clientului.

3) livrează software de lucru frecvent, de la câteva săptămâni la câteva luni, cu o preferință pentru o perioadă mai scurtă de timp.

4) Oamenii de afaceri și dezvoltatorii trebuie să lucreze zilnic pe tot parcursul proiectului.

5) Construiți proiecte în jurul persoanelor motivate. Dă -le mediul și sprijinul de care au nevoie și ai încredere în ei pentru a -și termina treaba.

6) Cea mai eficientă și eficientă metodă de transmitere a informațiilor către și în cadrul unei echipe de dezvoltare este conversația față în față.

Scrum este un cadru de gestionare a proiectului?

Scrum este atât o metodologie, cât și un cadru care poate fi aplicat la orice tip de proiect sau scenariu de lucru. Este un proces agil care cuprinde schimbarea și încurajează comunicarea pe întregul ciclu de dezvoltare a produselor.

urmând cadrul Scrum, puteți livra produse de lucru la intervale regulate, în loc să vă angajați la faze fixe și pe timp.

Ce înseamnă „timp de timp”?

Scrum nu are termene, deoarece proiectele sunt destinate să se adapteze la schimbare. În schimb, are cutii de timp cu limite de timp stricte, cum ar fi două săptămâni sau o lună pentru sprinturi. Acest lucru face mai ușor să vă organizați programul pentru a vă încadra în lucrările de proiect în jurul altor responsabilități.

Care sunt rolurile scrum într-un cadru agil de gestionare a proiectului?

Există trei roluri principale în Scrum care pot fi completate de membrii echipei sau de părțile interesate din afara.

Proprietar al produsului : Acest rol este plin de persoana care are autoritate finală asupra întârzierii produsului. De asemenea, aceștia prioritizează sarcinile pentru fiecare sprint folosind viziunea produsului și condițiile pieței lor.

dezvoltator: Acești oameni construiesc software de lucru în fiecare lună prin echipe auto-organizate sau echipe de caracteristici.

scrum master: Maestrul Scrum lucrează direct cu dezvoltatorii pentru a îmbunătăți procesele, a elimina blocajele rutiere și a ajuta la facilitarea comunicării pe întregul ciclu de dezvoltare.

Ce este un „retrograd de produse” și cum funcționează?

Aceasta este o listă prioritară de caracteristici care trebuie încorporate în produs. Este actualizat constant de către proprietarul produsului și revizuit la ședințele de planificare sprint, unde este defalcat în sarcini gestionabile pentru fiecare echipă de dezvoltatori.

De asemenea, membrii echipei și părțile interesate pot colabora și adăuga ideile lor la întârzierele produsului pe întregul ciclu de dezvoltare.

Cum ar trebui gestionat un produs de produs pe tot parcursul ciclului de viață al proiectului?

Backlogul produsului ar trebui gestionat în colaborare de către echipa și proprietarul produsului. Toată lumea poate adăuga, elimina sau edita articole din listă ori de câte ori văd o modificare care trebuie făcută.

prin prioritizarea sarcinilor la ședințele de planificare sprint, se asigură că toată lumea lucrează la un obiectiv comun prin actualizări de progres constant.

O bună luare a deciziilor este critică, iar Scrum minimizează riscul și efortul irosit, plasând o importanță ridicată a muncii în echipă și a transparenței pe întregul ciclu de dezvoltare a produsului.

Ce sunt poveștile utilizatorilor și cum ajută la gestionarea back-ului produsului?

Acestea surprind cerințe scurte, dar cuprinzătoare din partea utilizatorului și a afacerii unui proiect. Sunt obișnuiți să execute proiecte de scrum agile și să implice tot ceea ce trebuie inclus într -o aplicație, cum ar fi nivelurile de performanță, interacțiunile utilizatorilor și potențialele capcane.

Poveștile utilizatorilor îi ajută pe proprietarii de produse să acorde prioritate sarcinilor pe parcursul dezvoltării, făcându -i să fie de acord cu privire la ceea ce ar trebui construit mai întâi în funcție de viziunea lor generală.

La sfârșitul fiecărui sprint, echipa poate alege câteva povești ale utilizatorilor pentru a se transforma în software de lucru pentru utilizatori. Acest lucru asigură că oferă în mod constant feedback valoros despre experiența lor de produs, care este apoi utilizată pentru a prioritiza mai bine sarcinile de pe întârzierele produsului.

Ce este Kanban?

Kanban este un proces slab care se concentrează pe livrarea continuă și eliminarea blocajelor în proiectele de dezvoltare software. Sarcinile sunt împărțite în diferite categorii, cum ar fi „a face”, „în curs” și „finalizate”.

Elementele de lucru pot fi mutate de la coloană la coloană pe tot parcursul ciclului de dezvoltare, cu indicii vizuale reprezentând etapele pentru a menține pe toți la zi.

La ce se referă modelul cascadei?

Aceasta este o abordare a vechilor școli a managementului de proiect care promovează dezvoltarea în etape cu repere distincte.

Modelul cascadei ignoră modificările cerințelor și nu permite dezvoltatorilor să efectueze actualizări incrementale înainte de etapele finale. Este învechit din mai multe motive, dar încă este predat în unele cursuri de inginerie software.

Care sunt cele mai importante cuvinte cheie scrum?

ședința de planificare sprint : Aici este un maestru scrum și proprietarul produsului cu dezvoltatorii pentru a acorda prioritate sarcinilor pentru fiecare sprint.

Sprint Backlog : Aceasta este o listă de sarcini pe care proprietarul produsului a prioritizat -o pentru fiecare sprint. Este împărțit în două categorii: must-haves și frumos-la-haves.

Agile Software Development : Agile este o filozofie și un set de valori, mai degrabă decât un proces de dezvoltare specific. Subliniază îmbunătățirea continuă și software -ul de lucru asupra documentației cuprinzătoare.

echipe de autoorganizare: având o echipă întreagă (sau chiar mai multe echipe) care pot lucra la funcții separate, fără a fi nevoie de un manager de proiect tradițional. Fiecare membru al echipei este responsabil pentru luarea deciziilor cu privire la modul de a -și îndeplini sarcinile.

certificat scrum master : cineva care a urmat un curs de pregătire online și îndeplinește cerințele pentru a deveni un maestru certificat Scrum.

Daily Scrum Meeting : Acesta este un moment pentru dezvoltatori să împărtășească ceea ce au finalizat ieri și să își planifice ziua printr-o întâlnire de stand-up.

scrum bord : Aceasta este o placă care afișează backlogul sprint pe o parte și sarcini zilnice pe cealaltă. Este util pentru a urmări sarcinile sensibile la timp și pentru a facilita comunicarea.

viitoare Sprint : Acesta este un sprint cu cutie de timp care nu a început încă.

echipe agile: Funcționalitatea acestor echipe este cea mai bună atunci când există 5-9 persoane care lucrează la o caracteristică specifică pentru fiecare sprint.

Înfășurați

În concluzie, Scrum este o abordare ușoară a managementului de proiect care accentuează colaborarea în echipă și delegarea sarcinilor.

prin utilizarea cel mai bun software de gestionare a sarcinilor Disponibil în piață în acest moment, Agile permite unei organizații să fie mai flexibilă decât ar fi utilizarea altor abordări tradiționale de management de proiect.

Rețineți că pentru ca acest lucru să funcționeze, cumpărați de la întreaga organizație, precum și cerințe clare și concise pentru fiecare articol de întârziere a produsului.

Cel mai important, Scrum este despre îmbunătățirea continuă pe tot parcursul ciclului de dezvoltare, astfel încât echipele să se poată adapta rapid la noi informații și să producă software de lucru în fiecare lună.

În cele din urmă, livrarea așteptărilor clienților este ceea ce contează, iar Scrum facilitează facilarea acestui lucru.

În cele din urmă, dacă sunteți o întreprindere și doriți să vă asigurați că profitați la maxim de resursele dvs., consultați acest articol pe Cel mai bun software de planificare a resurselor pentru întreprinderi După ce ați terminat cu acest articol.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *