7 întrebări comune de interviu și cele mai bune răspunsuri

7 întrebări comune de interviu și cele mai bune răspunsuri

Deși poate fi tentant să folosiți întrebări comune de interviu atunci când intervievați candidații, luați acest traseu în pericolul dvs. HIRES BAD nu sunt doar costisitoare; Acestea pot afecta moralul personalului și pot deteriora reputația mărcii tale.

Rolurile care trebuie completate sunt la fel de diverse ca și persoanele care solicită pentru ei. Dinamica echipei evoluează constant. Întrebările de interviu care au fost geniale în urmă cu un an ar putea să nu fie atât de grozave astăzi.

Procesul dvs. de interviu trebuie să evolueze.

Indiferent dacă sunteți recrutor, manageri de angajare sau candidat potențial de muncă, trebuie să cunoașteți întrebările și răspunsurile comune pe care să vă concentrați.

Ce face răspunsuri grozave?

Ce experiență de muncă este cea mai importantă?

Petreceți timp în avans planificare și creare de întrebări care se potrivesc rolului și candidatului ideal, astfel încât următorul dvs. interviu de muncă să fie un succes.

Și dacă sunteți un candidat la job în căutarea unui nou rol, consultați aceste întrebări comune de interviu și posibile răspunsuri pentru a vă pregăti pentru următorul dvs. interviu.

Să începem.

1. Spune -mi despre tine.

Aceasta este o primă întrebare comună de interviu care vă permite să obțineți o perspectivă asupra a ceea ce contează pentru un candidat. Ascultați cu atenție și puneți întrebări de urmărire pentru a sonda probleme de interes sau îngrijorare. Nu există niciun drept sau greșit aici; Depinde de cerințele locului de muncă. Această întrebare oferă o perspectivă asupra motivațiilor personale.

sursă: pinterest.com

răspunsuri posibile:

Dacă candidatul se concentrează în principal pe viața personală și familia lor, știți că aceasta este prioritatea lor. Dacă se concentrează puternic pe progresul lor în carieră, sunt ambițioși. Majoritatea oamenilor vă vor spune despre ambele aspecte ale vieții lor. Veți afla, de asemenea, care sunt obiectivele lor viitoare.

ce veți învăța:

Un candidat foarte orientat spre familie caută de obicei stabilitate și un echilibru sănătos între viața profesională. Vor fi reticenți să fie departe de casă dincolo de orele de lucru obișnuite și vor fi probabil motivați de lucruri precum Flex-Time.

Un candidat ambițios dorește ca camera să crească într-un spațiu care încurajează inovația și independența. Sunt dispuși să depășească mult dincolo de kilometrul suplimentar, dar vor dori, de asemenea, libertatea de a lua decizii.

pentru a accepta meseria de care va trebui să știe că există loc pentru creștere și progresie în carieră.

& nbsp; 2. Ce înseamnă serviciul pentru clienți pentru dvs.?

Când puneți această întrebare, nu vă referiți doar la clienți. Persoanele cu oameni bine dezvoltați și abilități interpersonale nu fac o distincție între clienți și colegii lor de muncă.

Aceasta este o întrebare importantă pentru a pune dacă un candidat va interacționa cu clienții sau nu. De asemenea, cereți exemple reale.

ce veți învăța:

Cum candidatul vede mediul din jurul lor. Sunt un supraviețuitor într -o lume ostilă sau lumea este un loc frumos?

Cât de multă negativitate sau pozitivitate este în răspunsul lor?

cât de conștienți de sine sunt?

Întrebați -i dacă cred că serviciul pentru clienți se extinde la locul de muncă; Dacă ar trebui să fim de serviciu și colegilor noștri?

Persoanele care extind conceptul de serviciu și colegilor lor sunt jucători de echipă. Vor face ceea ce este în interesul echipei, chiar dacă nu sunt neapărat de acord cu ceva sau cu cineva.

Persoanele care nu cred că sunt în slujba colegilor lor tind să fie autocratici. Cu toate acestea, s -ar putea descurca bine în roluri de specialitate, asta necesită puține contribuții din partea celorlalți.

3. Descrieți -vă mediul de lucru ideal.

lămuriți clar că întrebați despre o situație reală sau ipotetică. Puteți afla multe despre ceea ce motivează pe cineva, ce le place, ce nu le place și care ar putea fi meseria lor de vis.

Dacă își descriu jobul actual, urmăriți ceea ce i-a făcut să vrea să plece și să înceapă o căutare de locuri de muncă. Deoarece răspunsul poate fi literalmente orice, doriți să le comparați idealul cu mediul real în care vor fi dacă vor fi angajați.

De asemenea, luați în considerare personalitățile cu care vor lucra, mai ales dacă listează trăsăturile de caracter.

Sursa: Twitter. com

ce veți învăța:

Această întrebare de interviu vă poate spune multe despre personalitățile și interesele candidaților. Răspunsuri greșite ar putea include vorbirea despre prea multă presiune, conflict cu colegii și a fi înțeles greșit.

Care au fost motivatorii din spatele problemelor?

cineva care dorește libertatea de a -și face treaba, de exemplu, va ura să fie micromaniat și care poate declanșa presiune și conflict. Opusul este, de asemenea, adevărat.

Candidatul s-ar putea plânge că nu primește suficient sprijin. Luați în considerare ce aveți nevoie. Căutați independență și capacitatea de a lua măsuri decisive sau există un control strâns?

continuați să puneți întrebări de sondare și cântăriți răspunsurile împotriva a ceea ce căutați și cultura echipei.

4. Povestește -mi despre când te -ai încurcat cu adevărat și cum ai obținut -o în jurul lui, aka Care este cea mai mare slăbiciune a ta?

Puteți face din aceasta doar o situație legată de locuri de muncă sau puteți include greșeli personale. Aici aflați despre conștientizarea de sine, despre capacitatea de a admite greșeli, de a gestiona presiunea, de a accepta critici constructive și de a învăța de la Blunders.

Cere câteva exemple, astfel încât să puteți vedea dacă există o tendință sau dacă repetă comportamente similare. Petreceți timp aici și sondă.

ce veți învăța:

Unii oameni se străduiesc să recunoască greșelile și să -și dea vina pe oriunde altundeva. Acesta este un steag roșu masiv! Oamenii care dau vina pe alții tind să aplice această trăsătură în fiecare aspect al vieții lor.

Majoritatea candidaților vor vorbi despre greșelile de carieră timpurie și despre modul în care folosesc acum lecțiile învățate. Cu toate acestea, nu reduceți poveștile personale, deoarece oamenii care depășesc tragedia sau nenorocirea dezvoltă adesea un puternic sentiment de conștientizare de sine și mindfulness.

prin suferință personală și luptă, câștigăm înțelepciune și empatie, astfel încât oamenii noștri și abilitățile interpersonale se îmbunătățesc radical.

5. Cum crezi că te -ar descrie colegii tăi?

Această întrebare vă duce direct în conștientizarea de sine, care la rândul său duce la motivații, abilități și trăsături precum empatia, atenția și responsabilitatea personală.

Persoanele care se subvalorizează se vor concentra asupra negativului; Oamenii pretențioși le vor exagera importanța. Majoritatea oamenilor cad undeva între ele.

sursă: boredpanda.com

ce veți învăța:

Puteți obține niveluri de încredere în sine și stima de sine, precum și cât de bine interacționează candidatul cu colegii lor. O percepție negativă a ceva poate indica zone în care persoana poate fi redusă.

amărăciunea față de ceilalți este de obicei un semn al unor probleme personale mai profunde, dar sondă înainte de a scrie pe cineva. Un candidat care nu poate răspunde la această întrebare fie ascunde ceva, fie a fost complet dezactivat de colegii lor. Sondă, sondă, sondă!

6. De ce ai ales această linie de lucru? Cât timp intenționați să o continuați?

Acest lucru este esențial pentru succesul cuiva în job:

au o rațiune adecvată pentru alegerea muncii pe care o solicită?

Care sunt motivațiile lor? Se bucură de terenul în care se află? De ce își părăsesc ultimul loc de muncă?

Și, cel mai important, sunt dispuși să lucreze pentru îmbunătățirea abilităților lor cu o privire asupra perspectivei pe termen lung, cu imagini mari?

Oamenii care răspund la acest lucru într -o manieră excesiv de succintă, sau chiar mai rău, deloc, cu siguranță nu vor face cei mai buni angajați. Angajatorii potențiali ar trebui să utilizeze aceste întrebări de interviu comportamental pentru a evalua ambele obiective de carieră și cât de bine se poate încadra angajatul în locul de muncă actual.

În sfârșit, chiar dacă unele locuri de muncă sunt temporare, solicitantul ar trebui, cel puțin, să înțeleagă necesitățile de bază ale rolului (de exemplu, pentru un rol de chelneriță, ar trebui să poată numi un serviciu bun pentru clienți ca motiv pentru ia slujba).

ce veți învăța:

Întrebând acest lucru, veți ști dacă candidatul este motivat intrinsec să funcționeze bine în rolul pe care îl oferiți. Un răspuns bun va conține, în mod inevitabil, unele referințe la fondul, personalitatea sau viziunea asupra lumii.

oamenii ar putea fi, de asemenea, cu adevărat pasionați atunci când răspund la această întrebare, ceea ce ar fi de dorit pentru roluri mai provocatoare sau senior – fără o acțiune emoțională puternică și un sens clar al sensului, aceste tipuri de roluri s -ar putea dovedi copleșitoare.

Mai mult, pentru candidații care își doresc cu adevărat locul de muncă, va fi o oportunitate de a se deschide.

În cele din urmă, a doua parte a răspunsului arată dacă s -au angajat cu linia de lucru sau pur și simplu solicitanții de șansă.

7. Ce te face cel mai bun candidat pentru acest job?

Păstrați această întrebare pentru ultima.

puteți, de asemenea, să vă întrebați: „De ce doriți să lucrați aici?”

Această întrebare va arăta cât de bine a cercetat candidatul nevoile companiei, ale culturii companiei și a celor mai mari puncte forte pe care le pot aduce la locul de muncă.

Răspunsurile de aici vă vor spune câtă atenție a acordat candidatul în timpul interviului. Discuțiile legate de locuri de muncă, precum și cele centrate pe caracteristici personale, like-uri și neplăceri, precum și punctele forte și punctele slabe ar trebui să ofere o idee bună dacă sunt o potrivire bună sau nu.

Deși candidatul nu are idee cine sunt concurenții lor, raționamentul și abilitățile lor de comunicare ar trebui să ofere un răspuns.

Ce veți învăța:

Cât de implicat a fost candidatul în timpul interviului? Trec doar prin moțiunile pentru a -și asigura un loc de muncă sau vor de fapt să lucreze pentru compania dvs.? Conștientizarea de sine și raționamentul solid ne spuneți dacă suntem probabil potriviți unui loc de muncă sau nu!

candidatul ar putea răspunde „Da, dar…”, iar îngrijorarea lor ar putea fi valabilă sau ușor de rezolvat.

În schimb, ei ar putea spune că sunt atunci când au existat probleme evidente. De exemplu, dacă au indicat o neplăcere pentru un plan deschis și le -ați spus că toată lumea din echipa dvs. lucrează într -un plan deschis.

cu vedere la lucruri care nu pot fi rezolvate este un indiciu că candidatul nu a fost angajat în timpul interviului.

Sfaturi pentru interviuri de muncă pentru a ne aminti.

Deci aveți descrierea postului și CV -urile candidaților. Provocarea cu care se confruntă toate echipele de angajare este înțelegerea persoanei din spatele CV -ului și evaluarea dacă sunt potrivite pentru echipă și companie.

angajare colaborativă este esențial pentru a asigura o experiență de candidat echitabilă și transparentă.

Există două elemente esențiale de reținut despre interviuri:

  1. Este o situație socială total nefirească în care echipa de angajare și candidatul sunt de acord să se întâlnească, dar toată puterea este în mâinile echipei de angajare. Candidatul, indiferent de nivelul locului de muncă, este pe cont propriu pe un teritoriu necunoscut. O echipă de angajare este un grup de oameni pe teren comun cu un obiectiv comun. Echilibrul puterii este nefiresc.
  2. O minte umană este un loc fascinant și nu putem prezice niciodată cum crede cineva sau cum va reacționa, fie în timpul unui interviu, fie după aceea, dacă sunt angajați.

Având în vedere acest lucru, trebuie să cunoașteți pe cineva cât mai bine puteți în doar câteva ore (cel mult) și apoi să luați o decizie crucială de a le angaja sau nu.

Este foarte ușor să luați o decizie slabă și să angajați o persoană greșită sau să lăsați cel mai bun candidat să vă alunece prin degete.

Cum să vină cu întrebări de pus într-un interviu. < /H2>

Analizați postul vacant în ceea ce privește tipul de persoană care se va încadra și se va bucura de ceea ce fac. Apoi, luați în considerare dacă acel tip de persoană este cineva care va avea probabil aspirații în carieră.

Puteți găzdui diferite ambiții? Diverse caracteristici personale vin atât cu satisfacția locului de muncă, cât și cu ambiția.

Defalcare pozitiv trăsături personale de caracter pentru a-i izola pe cele care se vor potrivi cel mai bine rolului și apoi să vă structureze întrebările de interviu de muncă în jurul acestui lucru. Întrebări de construcție care sondă:

  • Abilități ale oamenilor
  • Abilități interpersonale
  • calități de conducere
  • Motivații personale
  • Nivelul de conștientizare de sine
  • Abilitatea de a gestiona presiunea
  • Abilitatea de a învăța și de a crește din greșelile trecute
  • Abilitatea de a accepta și de a da critici constructive

Acestea sunt doar câteva exemple, dar vă oferă o idee despre cum să structurați întrebările pentru a identifica punctele forte și punctele slabe ale caracteristicilor personale ale unui candidat. Desigur, nu toate punctele slabe percepute sunt defecte autentice. Vizualizați -le în raport cu rolul specific.

Pentru a rezuma.

Întrebările bune pentru interviu sunt o problemă de planificare și ascultare atentă. Luați răspunsurile candidatului și cântăriți -le față de circumstanțele pe care le descriu, precum și nevoile dvs.

Majoritatea candidaților vin cu idei preconcepute despre cum să răspundă la întrebările interviului.

Întrebările de interviu legate de experiență și abilități sunt ușor de obținut și pot fi verificate cu evaluări și referințe de angajare din trecut.

Caracteristicile personale, însă, sunt la fel de importante, dacă nu mai importante pentru a se asigura că candidatul este o potrivire bună și nu va cădea după câteva luni.

Abilitățile pot fi ușor îmbunătățite odată cu pregătirea potrivită, dar personalitatea nu este ușor schimbată. Așteptați-vă ca candidații să cerceteze comun Întrebări de interviu, răspunsuri și sfaturi online .

Aceasta înseamnă că răspunsurile lor inițiale pot fi generice sau ceea ce cred că vrei să auzi. Intervievatorii trebuie să pună întrebări de urmărire și sondare pentru a obține cele mai bune informații de care au nevoie pentru a lua o decizie corectă pentru fiecare candidat.

În cele din urmă, știind ce motivează pe cineva la un nivel intrinsec îți oferă un cap în sus atunci când vine vorba de negocierea unei oferte de muncă.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Dacă sunteți în căutarea mai multor sfaturi în carieră, consultați ghidul meu pe calități de conducere , obținerea unui job de marketing digital la nivel de intrare și cel mai bun locuri de muncă online pentru Studenți de colegiu .

***

autorul invitat: Sim Samra este recrutee marketer de conținut și este unul dintre Principalele curatoare ale blogului Recruitee. De obicei, este din greu la muncă, care dezvăluie tendințele de recrutare demne de titlu și intervievează nume de despartire în afacerea tehnologiei HR.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *