Ce sunt instrumentele ITSM? Cele mai bune 7 instrumente ITSM pentru 2023

Ce sunt instrumentele ITSM? Cele mai bune 7 instrumente ITSM pentru 2023

A avea un gestionare corespunzătoare a serviciilor IT (ITSM) în afacerea dvs. este vital.

Procesele potrivite de gestionare în vigoare vă pot ajuta să fiți proactivi în managementul IT în loc de reactiv, permițându -vă să vă atingeți obiectivele de afaceri și să continuați să vă deplasați în direcția corectă.

Similar cu importanța de a avea combinația potrivită de software de gestionare a proceselor de afaceri și software de gestionare a fluxurilor de lucru Lucrul eficient într-o companie, cel mai potrivit ITSM va asigura că compania dvs. este eficientă, eficientă și productivă.

Pe lângă înțelegerea a ceea ce ITSM este și cum este folosit de întreprinderile din întreaga lume, știind ce caracteristici și instrumente aveți nevoie pentru afacerea dvs. este esențială.

cu o varietate atât de mare de instrumente disponibile pe piață, în această postare, clasez și revizuiesc cele mai bune instrumente ITSM în acest moment, ajutându -vă să găsiți cel care este potrivit pentru afacerea dvs.

Să intrăm corect în ea.

Care sunt cele mai bune instrumente ITSM?

Următoarele sunt cele mai bune instrumente ITSM disponibile pentru întreprinderi în acest moment.

1. wrike .

Cel mai bun în general ca instrument ITSM.

wrike este excelent pentru cei care doresc să înlăture dificultatea colaborării și defalcării sarcinilor.

wrike este util și pentru cei cu mai multe proiecte diferite care se desfășoară deodată, gestionându -le dintr -un singur loc fiind puterea sa vitală.

Dacă doriți să depășiți obiectivele în afacerea dvs. în timp ce găsiți claritate în proiectele dvs., atunci Wrike este un instrument ITSM excelent pentru dvs.

wrike poate fi personalizat pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor dvs., ceea ce înseamnă că puteți profita la maximum de diversele sale caracteristici.

O singură sursă de adevăr se va asigura că toată lumea lucrează în același program, ajutându -vă să deveniți mai eficient – și asta oferă Wrike.

Fie că sunteți în căutarea unui tablou de bord care să se potrivească nevoilor dvs. sau capacității de a stabili termene pentru proiectele dvs., Wrike este o alegere excelentă pentru afacerea dvs.

Caracteristici cheie:

 • Profitați la maxim de resursele IT existente prin integrarea informațiilor în cadrul sarcinilor.
 • Vizualizați modul în care fiecare loc de muncă este conectat la ceilalți, ajutându -vă să acordați prioritate sarcinilor cele mai critice.
 • Profitați la maxim de securitatea și confidențialitatea datelor lider în industrie.
 • Fiți întotdeauna gata pentru următorul lucru, asigurându -vă că resursele și activele sunt disponibile atunci când aveți nevoie de ele.
 • Colaborați în timp real cu toată lumea din organizația dvs., asigurându-vă că compania dvs. este întotdeauna pe aceeași pagină.

prețuri:

Următoarele sunt planurile de prețuri pentru wrike:

 • gratuit : $ 0
 • profesionist : 9,80 USD/utilizator/lună
 • business : 24,80 USD/utilizator/lună
 • Enterprise
 • pinnacle

pentru punctele de preț pentru întreprindere și pinnacle, contactați echipa lor de vânzări pentru mai multe informații.

Începeți cu wrike .

2. proaspătservice .

Cel mai bun pentru cei care doresc o soluție ITSM modernă.

 Freshworks HomePage

Freshservice ajută la modernizarea managementului serviciilor IT și la accelerarea transformării digitale a companiei tale.

Oferind o platformă integrată care să permită companiilor să -și optimizeze furnizarea serviciilor IT, FreshService ajută companiile să îmbunătățească eficiența operațională prin software de servicii cloud și să producă mai multă valoare din tehnologie.

Acestea oferă, de asemenea, o abordare modernă a ITSM prin intermediul unor instrumente simple și intuitive pe care oricine le poate folosi.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții unificate de gestionare a serviciilor, Freshservice este unul de luat în considerare – cu o eficiență crescută, veți putea oferi un serviciu mai bun.

În plus, cu automatizare și integrări robuste, FreshService îți păstrează afacerea fără probleme.

Caracteristici cheie:

 • Utilizați fluxuri de lucru fără cod și automatizare puternică pentru a elimina nevoia de procese manuale, eliberându-vă timpul pentru a vă concentra pe mai multe inițiative strategice.
 • Integrați funcțiile de gestionare a serviciilor în ERP, software de asistență și alte sisteme folosind servicii web.
 • Înțelegeți gestionarea incidentelor și managementul SLA pentru a asigura serviciul de calitate la fiecare rând.
 • Automatizarea sarcinilor care consumă timp, crește vizibilitatea și luați decizii bazate pe date.
 • Oferiți resurse suplimentare pentru a aborda orice reglementări necesare, asigurând în același timp probleme de conformitate.

prețuri:

Există o încercare gratuită de 21 de zile, unde veți putea încerca toate caracteristicile fără nicio obligație.

După aceea, planurile de prețuri sunt următoarele:

 • starter : $ 19
 • Growth : 49 $
 • itsm + itom + management de proiect : 89 $
 • Enterprise : $ 109

Toate acestea sunt facturate pe agent pe lună și facturate anual.

Începeți cu Freshservice .

3. Ezofficeinventory.

Cel mai bun pentru integrarea ITSM perfectă.

ezofficeinventiv Vă permite să vă conduceți Procesul de gestionare a serviciilor IT în întreaga companie.

binecunoscut pentru procesele sale simple, dar eficiente, EzofficeInventory este cel mai bine utilizat de companii mai mici care poate nu au mijloacele de a-și gestiona infrastructura.

Dacă în prezent petreceți prea mult timp pentru urmărirea activelor, atunci acesta este instrumentul pentru dvs., deoarece una dintre caracteristicile sale cheie este că permite utilizatorilor finali să urmărească activele companiei în doar câteva clicuri, cu posibilitatea de a găsi articole rapid când este nevoie.

Când vine vorba de ciclul de viață complet al activelor, EzofficeInventory vă oferă imaginea completă, asigurându -vă că nimic nu este ratat.

Cu fluxuri de lucru operaționale simplificate, Ezofficeinventory asigură că ciclul de viață al activelor este gestionat rapid, cu puține erori pe parcurs.

În plus, puteți gestiona, de asemenea, active între locații și furnizori, asigurându -vă că datele și informațiile companiei dvs. sunt sigure.

Caracteristici cheie:

 • Un sistem bazat pe web cu raportare avansată, monitorizare și analize.
 • Fluxuri de lucru complete încorporate pentru a optimiza eficiența.
 • stoc de active & amp; Soluțiile de urmărire a stocurilor vă permit să știți unde sunt activele companiei dvs.
 • Aplicații mobile pentru Android și iOS ajută la cerințele de date din timp.

prețuri:

 • esențial : 35,00 USD pe lună, facturare anuală
 • Advanced : 45,00 USD pe lună, facturare anuală
 • Premium : 50,00 USD pe lună, facturare anuală
 • Enterprise : prețuri personalizate, după cum este necesar,

4. Haloitsm.

Cel mai bun pentru managementul ciclului de viață al ITSM.

software-ul ITSM expert-lED, haloitsm oferă Managementul serviciilor IT și software -ul de gestionare a ciclului de viață către întreprinderi de toate dimensiunile.

haloitsm vă va transforma afacerea, ajutându -vă să reduceți efortul necesar în timp ce crește productivitatea.

obținând perspective acționabile în cadrul organizației dvs., Haloitsm oferă vederi clare despre ceea ce funcționează bine și de ce se întâmplă erorile atunci când o fac.

Haloitsm poate oferi, de asemenea, afacerii dvs. un serviciu mai bun folosind cea mai recentă tehnologie în externalizare ca niciodată, așa că, dacă în prezent oferiți lucrări contractorilor, acest instrument vă poate îmbunătăți operațiunile.

Dacă doriți să lucrați cu fluxuri de lucru actualizate, făcând viața mai ușoară atât pentru echipa IT, cât și pentru alte departamente, Haloitsm este cu siguranță un instrument de verificat.

Cadrul modular al haloitsm-ului integrat permite departamentului IT să vă standardizeze operațiunile în timp ce le personalizați în cel mai ușor mod de utilizat posibil.

În cele din urmă, Haloitsm vă oferă o imagine clară a modului în care afacerea dvs. lucrează cu analize valoroase.

Caracteristici cheie:

 • Modulul de gestionare a incidentelor Haloitsm se distinge de alte instrumente de pe piață și oferă o abordare nouă și convingătoare a operațiunilor locale, servicii de construcție și birou.
 • Capacitățile unice de gestionare a problemelor de haloitsm asigură timpul maxim de utilizare, performanța maximă și riscul minim.
 • O bază de cunoștințe este inclusă cu haloitsm pentru a reduce numărul de incidente inutile.
 • Managementul SLA vă asigură că veți avea calitatea serviciului pe care ați specificat -o, indiferent dacă este un furnizor intern sau extern.
 • Un portal de gestionare a eliberării este, de asemenea, inclus cu Haloitsm pentru a vă oferi o imagine completă în sistemele IT.

prețuri:

cu două planuri simple, este ușor să începeți cu Haloitsm:

 • Sistemul ITSM : 69 USD pe agent, pe lună, facturat anual.
 • Enterprise : contactați -le pentru mai multe informații despre prețuri.

5. Solarwinds MSP.

cel mai bun pentru întreprinderile mici până la mijlocul dimensiunii.

Solarwinds MSP ajută la maximizarea valorii a resurselor IT, oferindu -vă un nivel de integrare fără precedent.

Folosind diferitele instrumente MSP SolarWinds, puteți eficientiza procesele și asigurați o experiență pozitivă pentru clienți.

cu toate instrumentele dintr -un tablou de bord virtual, Solarwinds MSP este ușor de utilizat pentru întreprinderile mici până la mijlocul dimensiunii.

În plus, caracteristicile puternice de raportare oferă informații acționabile care vă permit să monitorizați performanțele companiei dvs.

Dacă doriți să reduceți costurile și să economisiți ore de muncă în timp ce mențineți respectarea reglementărilor, atunci biroul de servicii Solarwinds și MSP este alegerea potrivită pentru dvs.

Caracteristici cheie:

 • Accesați și analizați cu ușurință datele mașinii pentru a vă ajuta să identificați mai repede sursa dificultăților IT.
 • Essential Up/Down și Monitorizarea performanței rețelei asigură timpul de funcționare al companiei dvs.
 • Sistemele de gestionare a bazelor de date vă ajută să evaluați bazele de date și să le monitorizați rapid.
 • Instrumentele de gestionare a aplicațiilor raportează diverse statistici și vă oferă șansa de a vă gestiona rețelele.

prețuri:

va trebui să obțineți o ofertă online pentru a obține costurile complete implicate în această soluție.

< /a> 6. Zendesk ITSM.

Cel mai bine pentru servicii de clienți excepționali.

Zendesk itsm face ca serviciul pentru clienți să fie excepțional Prin furnizarea unei platforme de gestionare simplă care combină serviciul pentru clienți și într-o soluție unică, ușor de utilizat.

Obțineți acces rapid la cercetări aprofundate, gestionarea problemelor, solicitări de modificări și solicitări de servicii, precum și articole de cunoștințe care vă vor ajuta să aveți grijă de toate nevoile și cerințele clientului dvs.

Dacă doriți să întâlniți clienți în stadiul călătoriei lor în care se află, Zendesk ITSM este o opțiune excelentă pentru dvs.

Prin perspective și analize puternice, Zendesk ITSM vă oferă posibilitatea de a identifica tendințele și modelele critice care vă pot ajuta afacerea.

Caracteristici cheie:

 • Un sistem de ticketing care vă permite să primiți solicitări de asistență și probleme de urmărire creează rapoarte și automatizează sarcinile.
 • mesagerie & amp; Chat -ul live oferă cea mai rapidă și mai simplă modalitate pentru ca clienții să ia legătura.
 • O interfață de utilizator ușor de navigat și este simplă de înțeles – este oferită – ceea ce o face o alegere excelentă pentru orice companie.
 • Forumurile comunitare sunt incluse pentru a permite clienților dvs. acces rapid și ușor la conținut de asistență uimitor.
 • Un bot de răspuns vă ajută clienții să găsească informațiile de care au nevoie fără a fi nevoie să ajungă manual.

prețuri:

Există trei planuri de prețuri pentru a alege dintre:

 • echipă : 49 USD pe agent/lună facturat anual
 • Creștere : 79 USD pe agent/lună facturat anual
 • profesiona l: 99 USD pe agent/lună facturat anual

< /a> 7. Remediu BMC.

Cel mai bine pentru reducerea costurilor IT.

bmc Remedy este o soluție de gestionare a serviciilor de ultimă generație care oferă o soluție ITSM completă pentru a vă ajuta să gestionați operațiunile și să creșteți eficiența.

BMC Remedy Suite vă oferă puterea de a reduce costurile și de a o transforma, oferind angajaților dvs. o vizibilitate mai profundă în munca lor și instrumente mai bune pentru a o face.

Folosind un instrument sofisticat, centrat pe oameni, care îl optimizează, remediul BMC vă poate ajuta să îmbunătățiți performanța și fiabilitatea generală a serviciilor IT.

Inteligența artificială (AI) și învățarea automată sunt în centrul acestei platforme. Vă puteți aștepta ca remediul BMC să ofere multe beneficii și caracteristici.

Cu mai mult de 6.500 de organizații IT care au încredere și folosesc suita ITSM a BMC, puteți fi sigur că BMC Remedy va oferi rezultatele corecte.

Caracteristici cheie:

 • Combinați toate funcțiile de asistență IT într -un singur spațiu de lucru.
 • Obțineți o perspectivă directă asupra obiectivelor de afaceri vizualizând impactul acesteia asupra nivelurilor serviciilor de afaceri.
 • Creați și integrați portaluri de autoservire, baze de cunoștințe și chatbots pentru a oferi clienților dvs. o experiență de utilizator mai bună.
 • Managementul ciclului de viață ajută la reducerea complexității, la controlul costurilor și la creșterea agilității.
 • Colaborează eficient cu furnizorii terți pentru a diagnostica și rezolva rapid problemele.

prețuri:

va trebui să solicitați prețurile pentru a descoperi pachetele disponibile ale BMC Remedy.

Alte produse ITSM care nu sunt menționate mai sus includ procese de desktop și ITIL Microsoft gestionate, ServiceDedesk Plus, Sysaid, Jira, ServiceNow și ManageEngine.

Ce sunt instrumentele ITSM?

Instrumentele ITSM joacă un rol semnificativ în toate organizațiile IT.

oferă mijloacele pentru întreprinderi care să -și sprijine clienții – de la rezoluția incidentelor, gestionarea schimbărilor, gestionarea problemelor și orice lucru între ele poate fi gestionat folosind instrumentele ITSM potrivite.

Tehnologia informației este o zonă vastă care oferă soluții pentru diferite domenii de afaceri, oferind mai multă flexibilitate în cadrul setului de instrumente al unei organizații.

era că aveai doar câteva opțiuni pentru catalogul de servicii furnizat de ITSM Tools.

Totuși, în ultimii ani, gama a crescut considerabil, așa că acum aveți o mulțime de oportunități pentru a alege ce se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de afaceri.

Aceasta este o veste excelentă pentru cei arși în trecut de către furnizorii de soluții cu oferte limitate și/sau prețuri ridicate, ca acum, mai mult decât oricând, ITSM este piața unui cumpărător.

Caracteristici de top ale instrumentelor ITSM

Să ne uităm acum la unele dintre caracteristicile cheie pe care ar trebui să le căutați atunci când priviți instrumentele ITSM.

managementul activului

Managementul activelor vă ajută să urmăriți toate hardware -ul și software -ul din afacerea dvs.

În termeni simpli, aceasta cuprinde toate lucrurile care alcătuiesc tehnologia dvs. de afaceri, inclusiv servere, desktop, dispozitive mobile și multe altele.

Scopul principal al gestionării activelor este îmbunătățirea gradului de conștientizare a activelor IT. Acest lucru vă asigură că obțineți notificările adecvate pentru a ști ce aveți și a înțelege valoarea acesteia în timp.

vă permite, de asemenea, să vă gestionați activele în mod eficient, oferind informații despre hardware (cum ar fi garanția sau starea garanției), software -ul (informații de licență) și chiar istoricul instalării.

Managementul configurației

Un CMDB (baza de date de gestionare a configurației) este în esență un depozit al tuturor informațiilor cunoscute despre elementele hardware și software ale afacerii dvs.

principalele scopuri sunt îmbunătățirea eficienței, urmărirea dispozitivelor și a licențelor software și de a se asigura că toate informațiile sunt ușor accesibile.

Când este făcut corect, CMDB vă oferă informații critice despre toate aspectele activelor IT.

Instrumente de gestionare a serviciilor

Software -ul de gestionare a serviciilor vă ajută să răspundeți la întrebarea „Cum este experiența mea de clienți?”

Acest lucru ajută organizațiile IT să -și îmbunătățească capacitatea de a aborda problemele, de a identifica problemele și de a folosi rapid mai bine personalul de asistență.

Soluțiile de gestionare a serviciilor sunt formate de obicei din diverse instrumente utilizate pentru monitorizarea serviciilor în toate locațiile din organizația dvs.

Managementul cunoștințelor

Furnizarea de îmbunătățire a serviciilor continue nu este ușoară, dar puteți face acest lucru mai ușor prin încorporarea practicilor de gestionare a cunoștințelor în organizația dvs. IT.

software -ul de gestionare a cunoștințelor ITSM este conceput pentru a ajuta organizațiile să împărtășească cele mai bune practici și lecții învățate în toată afacerea.

Aceasta înseamnă că personalul poate analiza ce s -a întâmplat înainte și rezolvă rapid problemele fără a contacta părțile externe pentru asistență atunci când are loc un incident.

Instrumente de gestionare a desktopului

Scopul principal al instrumentelor de gestionare a desktopului este de a urmări toate desktop -urile din întreaga afacere, inclusiv gestionarea actualizărilor, localizarea hardware -ului, instalarea aplicațiilor și securizarea desktop -urilor.

Orice instrument ITSM pentru desktop trebuie să se integreze cu alte instrumente ITSM pentru a gestiona cu ușurință aceste procese dintr -o singură consolă.

Acest lucru va reduce complexitatea, contribuind, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței generale.

Instrumente de gestionare a dispozitivelor mobile

Cu numărul tot mai mare de angajați care aduc propriile dispozitive la locul de muncă, Managementul dispozitivelor mobile (MDM) devine din ce în ce mai important.

Posibilitatea de a gestiona dispozitivele mobile permite cu ușurință organizațiilor IT să se asigure că acestea sunt sub control, permițând în același timp utilizatorilor să acceseze toate aplicațiile și datele lor.

Instrumentele ITSM pentru MDM vă ajută, de asemenea, să urmăriți mesajele de stare, informațiile despre locație și procesele de rulare pe aceste dispozitive, astfel încât echipele de asistență să poată răspunde rapid atunci când este necesar.

Ca și în cazul managementului desktop, orice soluție ITSM ar trebui să se integreze cu alte produse conexe, dacă este posibil, să vă ușurați să vă gestionați întregul portofoliu de tehnologie dintr -o singură consolă.

Managementul incidentelor

Multe instrumente de gestionare a serviciilor IT au fost concepute pentru a include instrumente de gestionare a incidentelor și capabilități.

Managementul incidentelor este o caracteristică crucială a soluțiilor ITSM, deoarece oferă capacitatea dvs. de a identifica și rezolva problemele imediat ce apar.

Acest lucru asigură că utilizatorii pot continua să funcționeze fără întrerupere, ajutând, de asemenea, afacerea dvs. să fie conforme cu obligațiile legale.

Soluția de serviciu IT potrivită ar trebui să vă permită să acordați prioritate incidentelor bazate pe impact, astfel încât problemele cele mai critice să fie rezolvate mai întâi.

Portal de autoservire

software-ul potrivit de gestionare a serviciilor IT ar trebui să ofere utilizatorilor acces la un portal de autoservire care să le permită să rezolve unele probleme fără a fi nevoie să contacteze biroul de service.

Un portal de autoservire va permite adesea utilizatorilor să își actualizeze propriile profiluri, să reseteze parolele și să acceseze toate informațiile de care au nevoie pentru a-și face treaba cu succes.

Această funcționalitate necesită de obicei integrarea cu software -ul dvs. HR pentru a face schimbări rapid.

Furnizori de servicii gestionați

Dacă oferiți servicii gestionate clienților dvs., orice soluție ITSM trebuie să aibă capacitatea de a se integra cu software -ul MSP.

Acest lucru permite agenților de birou să facă schimbări rapide cu privire la ce companie aparține unui client – toate fără a pierde informații sau fără a provoca probleme.

Această integrare vă va permite, de obicei, să vă identificați rapid când un client se datorează unei recenzii și automatizează multe dintre aceste procese, astfel încât acestea să fie finalizate în timp util.

DevOps Considerații

Deși DevOps ar putea să nu afecteze în mod direct proiectarea instrumentelor ITSM, acesta ar trebui să fie luat în considerare în timpul procesului de dezvoltare.

DevOps se referă la asigurarea faptului că testarea software poate fi finalizată mai rapid, asigurându -vă, de asemenea, că dezvoltatorii dvs. pot lucra îndeaproape cu echipa de asistență.

Acest lucru asigură că toată lumea este conștientă de orice probleme care pot apărea imediat ce sunt identificate și ajută la rezolvarea rapidă a acestor probleme.

Terminologie cheie pentru a ști despre instrumentele ITSM

Să aruncăm o privire la unii dintre cei mai obișnuiți termeni ITSM, astfel încât să puteți înțelege mai bine de ce sunt capabili aceste instrumente.

 • ruting : Acesta este procesul de atribuire automată a unui incident unui anumit agent de birou. Acest lucru ar trebui finalizat cât mai curând posibil pentru a acorda prioritate incidentelor prin critica de afaceri.
 • SaaS : Software ca serviciu este software găzduit de o terță parte și livrat pe internet.
 • metrics : Aceste statistici arată cât de bine este soluția dvs. de gestionare a serviciilor IT. Valorile bune vă vor ajuta să identificați rapid problemele și să urmăriți întregul birou de service.
 • endpoint : Un punct final este dispozitivul unui utilizator, inclusiv desktopul, laptopul sau telefonul mobil. Aceste articole pot fi gestionate printr -o soluție de gestionare a serviciilor IT și ar trebui monitorizate îndeaproape pentru orice modificări de statut suspecte.

Enterprise Solutions

Gestionarea serviciilor de întreprindere devine din ce în ce mai importantă, deoarece organizațiile caută să -și eficientizeze operațiunile IT și să ofere o singură sursă de adevăr pentru gestionarea tuturor aspectelor din aceasta.

Ca și în cazul multor soluții de întreprindere, o abordare integrată va fi adesea necesară, astfel încât să puteți avea o viziune clară a întregii afaceri dintr -o singură consolă.

Acest lucru vă oferă capacitatea de a identifica noi probleme înainte de a deveni probleme grave.

Înfășurați

Importanța satisfacției clienților nu poate fi niciodată supraevaluată. Satisfacția clienților este singura diferență care va face în cele din urmă afacerea dvs. să iasă în evidență de concurenții dvs.

Un instrument ITSM ar trebui, prin urmare, să aibă capacitatea de a -și urmări nivelurile de satisfacție, astfel încât să puteți identifica rapid zonele în care sunt necesare îmbunătățiri.

software -ul ITSM ca acesta vă permite adesea să urmăriți incidente specifice și să le urmați până când nu sunt hotărâți să se asigure că utilizatorii nu sunt obligați să continue să întrebe când au nevoie de ceva sau chiar să aștepte asistența inutil.

Ați mai folosit vreodată un instrument ITSM?

pe care îl recomandați?

anunță -mă în comentariile de mai jos.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Iată lista mea preferată de Instrumente de informații de afaceri pe care le puteți folosi pentru a simplifica procesele lor de afaceri.

În plus, consultați aceste instrumente de vizualizare a datelor Dacă doriți Pentru a face raportarea BI și mai eficientă.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *