Înșelătorii IRA de aur: modul în care investitorii de aur pot evita să se ardă

Înșelătorii IRA de aur: modul în care investitorii de aur pot evita să se ardă

ca vehicul de investiții, aurul a fost deosebit de popular în ultimii ani, ceea ce îl face o țintă principală pentru escrocii care profită de cele care nu înțeleg diverse concepte – inclusiv ceea ce conduce prețul aurului < /a>.

pentru a vă proteja de a fi profitați, este esențial să fiți conștienți de cele mai frecvente escrocherii de aur și cum să le evitați.

În plus, folosind aplicații de investiții corecte pentru a monitoriza piețele Și rămâneți în vârful investițiilor dvs. vă poate ajuta, de asemenea, să evitați să fiți înșelat.

În acest articol, voi trece peste unele dintre cele mai frecvente escrocherii de aur cunoscute în lumea investițiilor și vă voi oferi sfaturi pentru a rămâne în siguranță în timp ce investiți în aur.

înainte de a începe, dacă sunteți interesat să aflați totul despre minciunile pe care le spun dealerii IRA de aur (și ce să faceți despre ei), iată un raport gratuit pe care s-ar putea să-l găsești util . /em>

Aceasta este aceeași informație folosită de fostul sfert american de fotbal & nbsp; Joe Montana pentru a face o investiție în aur.

escrocherii de aur cunoscute

Mai multe instituții bancare și bănci de umbră din China continentală au fost dublate de un scandal masiv de aur contrafăcut centrat-ați ghicit-Wuhan.

o companie de bijuterii numită Kingold, odată suficient de mare pentru a fi listat pe NASDAQ , a depus miliarde de baruri de aur ca garanție cu 14 diferite diferite diferite bănci și împrumutate 2,8 miliarde USD împotriva lor să investească în bulă imobiliară chineză.

Problema: aproximativ 83 de tone din acea garanție de aur a fost aparent falsă.

Frauda a fost descoperită atunci când unul dintre creditorii lor – Dongguan Trust – s -a confruntat cu probleme financiare și a trebuit să apeleze la împrumutul lor.

Kingold nu a avut bani-nu în ultimul rând pentru că 65 de milioane de case recent construite sunt încă neocupate, și nu generează venituri din închiriere pentru investitori. Deci, banca s -a mutat pentru a lichida garanții de aur.

La inspecție, banca a descoperit că multe dintre barele de aur de la depozit au fost făcute din cupru aurit.

niciun investitori individuali de aur nu a fost afectat direct în acest scandal.

Dar amploarea fraudei – 83 de tone de metal – arată cât de mult capital și resurse sunt direcționate către fraudă.

Dacă 14 bănci consacrate ar putea fi atât de ușor dublate, ce șansă are cumpărătorul sau investitorul de aur individual?

Ei bine, se dovedește că puteți face destul de multe pentru a vă proteja.

Dar nu poți fi leneș sau gullibil.

Consilierii financiari recomandă în mod obișnuit cel puțin o expunere la aur și metale prețioase în planul dvs. de pensionare.

deținut în combinație cu fonduri mutuale, anuități, fonduri de pensionare, economii și pensii de pensii și pensii și alte active, aur fizic și alte metale prețioase reprezintă o modalitate de diversificare și alte pericole.

Primul pas pentru a vă proteja împotriva înșelătoriei de aur, a fraudei prețioase ale metalelor și a inelelor contrafăcute este de a înțelege diversele tehnici și abordări ale acestor infractori pentru a -și continua escrocherii de investiții.

China găzduiește unele dintre cele mai mari și mai sofisticate înșelătorii de aur din lume și operațiuni contrafăcute.

escrocherii non-livrare/scheme Ponzi

Multe escrocherii de aur iau forma unei scheme Ponzi, în care escrocii își pun în buzunar banii investitorilor în loc să o investească așa cum a fost promis – să plătească suficient pentru a menține frauda.

Într -un astfel de caz, proprietarii de mentă teritorială de nord -vest au luat milioane în ordine pentru a livra monede de lingouri de aur.

Dar și -au înșelat cumpărătorii prin minciuna despre orele de transport, în timp ce au folosit banii pentru a extinde frauda în alte state și pentru stilul lor de viață.

au folosit banii din noi comenzi pentru a plăti clienții mai în vârstă.

Potrivit Departamentului de Justiție, Northwestern Mint a defraudat peste 2.500 de clienți, rezultând pierderi totale de peste 25 de milioane de dolari- și 14 condamnări penale.

într -un alt caz similar, Hannes Tulving din Newport Beach, California, a fost președintele companiei Tulving, care a vândut monede, lingouri și alte metale prețioase pe internet.

Din nou, schema lui Tulving a început cu faptul că nu a livrat aurul și metalele prețioase promise clienților.

În schimb, Tulving și -a folosit banii pentru a -și finanța stilul de viață și a menține înșelăciunea cât a putut.

Când clienții au cerut să știe de ce transporturile lor nu au sosit, Tulving a făcut diverse scuze și a livrat banii clienților din metal sau rambursat doar atunci când au amenințat acțiunea legală.

Până când Departamentul de Justiție s -a implicat, Tulving a furat deja peste 15 milioane de dolari de la aproximativ 380 de victime diferite.

Lecții învățate

Faceți zgomot devreme.

Da, există probleme ocazionale de livrare, chiar și cu dealeri legitimi.

Dar dacă simți că te -ai înrădăcinat, este mult mai bine să ceri o rambursare mai devreme – chiar dacă trebuie să ameninți acțiunea legală – mai degrabă decât să fii unul dintre ultimii oameni din schema Ponzi care deține un sac.

‘Rare Coin’ Evaluație înșelătorii

În această înșelătorie răspândită, dealerii de monede fără scrupule pot convinge cumpărătorii să achiziționeze „rare”, „dovadă”, „necirculate” sau monede ale colecționarilor la marcaje foarte mari la prețul spot.

Uneori, dealerul de aur oferă o monedă similară de valoare mai mică.

Consumatorul obișnuit nu este în măsură să observe diferența.

Într -un caz, o văduvă pensionată din anii 70 a primit o ofertă de la un dealer pentru a -și cumpăra colecția de monede de aur elvețiene pentru 10.000 USD.

a fost de acord și a trimis monedele către dealer. Dar dealerul i -a spus că prețul aurului a scăzut și el nu i -a putut da decât 8.500 de dolari.

mirosea un șobolan, a refuzat și i -a cerut monedele înapoi.

dealerul a întârziat să -și întoarcă monedele până când a amenințat acțiunea legală.

În cele din urmă, dealerul i -a trimis un set diferit de monede.

Când le -a evaluat, a descoperit că monedele de înlocuire valorau doar 1.100 USD.

Conform Oficiul avocatului general din Minnesota , ea nu a fost niciodată capabilă să recuperează -i monedele pierdute sau banii ei.

Lecții învățate

Majoritatea consumatorilor obișnuiți și a investitorilor cu amănuntul ar trebui să se concentreze pe lingouri: monedele și barurile sunt fabricate în mod explicit pentru conținutul lor de metale prețioase și se vând foarte aproape de prețul lor la fața locului.

non-experții ar trebui să evite speculațiile rare ale monedelor, dovezile și articolele colecționarilor.

prin lipirea de produse obișnuite de lingouri și plătind foarte aproape de prețul spot pentru conținutul prețios de metale, consumatorii și investitorii lasă o oportunitate minimă pentru escroci de a -și exploata ignoranța într -o înșelătorie de evaluare.

< /a> escrocherii ira de aur

să presupunem că doriți să cumpărați aur pentru a vă menține în metalele dvs. prețioase ira.

În acest caz, este o idee bună să ne ocupăm de un Gold Ira Companie care se ocupă în mod regulat cu IRA și alte conturi de pensionare.

Există mai multe motive pentru acest lucru:

În primul rând, Congresul și IRS au plasat limitări semnificative la tipurile de aur și metale prețioase permise în cadrul unui IRA:

 • Nu puteți cumpăra pietre, bijuterii sau colecții, altele decât tipuri specifice de monede de lingouri pentru investiția dvs. IRA.
 • Toate exploatațiile dvs. de metale prețioase trebuie să fie monede, baruri sau runde de suficientă finețe și puritate: aurul trebuie să fie 99,5% pur, argintul trebuie să fie 99,9% pur, iar platina și paladiul trebuie să fie ambele 99,95% pure.
 • Metale prețioase IRA trebuie produse de un guvern național de mentă guvernului național sau un test, rafinator sau producător care este acreditat sau certificat de Nymex, Comex, NYSE/Liffe, LME, LBMA, LPPM, Tocom sau ISO 9000.
 • Monedele de probă trebuie ambalaje și în stare excelentă. De asemenea, trebuie să includă un certificat de autenticitate.
 • bare de lingouri mici (altele decât aur de 400 de uncii, aur de 100 de uncii, 1000 de uncii de argint, 50 de uncii de platină și 100 de uncii bare de paladiu) trebuie să fie fabricate în conformitate cu specificațiile de greutate exactă.
 • Monedele non-rezistente (lingouri) trebuie să fie lipsite de deteriorare și în condiții strălucitoare necirculate.

Unii dealeri și vânzători de metale fără scrupule sau fără educație pot încerca să vă ofere terenuri de vânzări și să vă vândă monede numismatice colectate, bare sau runde pentru contul dvs. de pensionare individuală – chiar dacă legea dezactivează colecțiile și produsele numismatice în IRA.

acești vânzători sunt doar pentru comisionul lor.

să presupunem că încercați să dețineți numismatici, colecții sau monede neautorizate în contul dvs. de pensionare individuală.

În acest caz, IRS poate respinge întregul IRA și vă pot obliga să luați o distribuție impozabilă a sumei complete.

Acest lucru poate duce la o obligație substanțială a impozitului pe venit și la penalități.

Storage de aur înșelătorie IRA

IRS necesită ca orice aur fizic, argint, platină sau paladiu deținut într-un IRA sau un alt cont de pensionare să fie păstrat în posesia unui custod aprobat de IRS, cum ar fi o boltă terță parte sau o instalație de depozitare.

Nu puteți lua posesia personală a activelor dvs. Ira de aur.

Nu le puteți depozita într -o casă sigură sau chiar într -o cutie de depozit de siguranță sub controlul dvs.

Unii dealeri de metale prețioase s -au angajat în publicitate nepăsătoare sau înșelătoare pentru ceva numit „IRA de depozitare la domiciliu”.

Ele implică faptul că puteți cumpăra lingouri de aur, paladiu, platină și alte forme de metale prețioase și luați la domiciliu la domiciliu, mai degrabă decât să le depozitați la o terță parte a bolții depozitare care acționează ca un custod IRA.

Un dosar recent al instanței face clar, totuși: încercarea de a stoca active prețioase ale IRA metalice la domiciliu este ilegală.

Puteți stoca tot lingoul de aur și alte metale care vă plac acasă dacă îl dețineți în numele propriu, în afara unui cont de pensionare.

Dar dacă doriți să țineți aurul fizic sau alte metale prețioase în IRA auto-direcționată, 401 (k), sep sau IRA simplă sau alte conturi de pensionare, nu trebuie să puneți posesia nici măcar pentru o clipă.

În schimb, aveți dealerul dvs. de metale prețioase să trimită activele fizice de aur sau argint IRA către o unitate de depozitare terță parte până când vindeți activul sau luați o distribuție.

Escrocherii afiliate

Într -o înșelătorie afiliată, criminalul exploatează afilierea împărtășită pentru a construi încredere și apoi exploatează marca.

Adesea, escrocherul profită de alți membri ai unei biserici, sinagogă sau organizație veterani.

Oamenii tind să aibă încredere în ceilalți care sunt ca ei – și, prin urmare, sunt deosebit de vulnerabili la bărbați și escroci.

De exemplu, Larry Bates, împreună cu soția și cei doi fii, și -au promovat puternic activitatea de metale prețioase, primii consultanți monetari americani, prin intermediul posturilor de televiziune și radio creștine și evreiești.

a organizat conferințe și seminarii în SUA, promovat la audiențe religioase, semănând frica de o colaps economic iminent și a vândut necesitatea de a investi în metale prețioase.

a fost un bun vânzător: între 2007 și 2013, clienții săi i -au oferit lui și firmei sale mai mult de 87 de milioane de dolari.

Dar el nu a fost un bun ispravnic al banilor lor: potrivit Departamentului de Justiție, el și -a redirecționat banii pentru a -și finanța propriul stil de viață și tranzacționarea mărfurilor.

a cheltuit patru milioane de dolari creând o organizație media creștină, rețeaua de radio internațională, pentru a promova în continuare schemele familiei sale și a construit o casă de 10.000 de metri pătrați pe 300 de acri în Tennessee.

Până în 2009, compania a împrăștiat deja investitorii cu 26 de milioane de dolari în comenzi neumplute pentru aur și metale prețioase.

Familia a fost în cele din urmă Condamnat la 627 luni combinate în închisoare federală.

Schema de afiliere nu se limitează la afilieri religioase. Rapoartele Comisiei Federale pentru Comerț că afro-americanii și latino-americanii sunt, de asemenea, vulnerabili la exploatarea infractorilor care doresc să profite de a profita de încrederea lor în minorități colegi.

Contractare

Există mai multe inele contrafăcute la scară largă, care operează cu ajutorul oficialilor corupți de stat și bancare atât în ​​China, cât și în Africa.

Dar problema nu este în niciun caz limitată la acele zone: contrafesii funcționează aproape peste tot în lume. Cumpărătorii de aur și argint trebuie să fie în alertă constantă.

Jonathan Kirschner, în vârstă de 34 de ani, din Morristown, New Jersey, a fost condamnat pentru importul și vânzarea „Morgan Dolars” din argint contrafăcut.

a recunoscut, de asemenea, că a vândut bare de aur false către un alt cumpărător pentru 11.000 USD în numerar.

The Twist: Kirschner a fost, de asemenea, Condamnat pentru a impune un agent federal. Când s -a întâlnit cu cumpărătorii, el ar purta un birou fals de alcool, tutun și arme de foc pentru a scădea suspiciunea cumpărătorilor și rezistența la înșelătorie.

Alți infractori bine capitalizați fac de fapt bare contrafăcute folosind aur real. Doar marcajele sunt falsificate.

Schema permite infractorilor să eludeze sancțiunile și să spele sume mari de bani.

China, în special, este sursa multor monede și bare de aur contrafăcute. Infractorii au făcut sute de mii de falsuri din plumb, tungsten sau cupru și Aplicați o placare subțire de aur pentru culoare.

Majoritatea acestor monede sunt vândute prin internet, mai degrabă decât în ​​persoană.

Cumpărătorii de aur cu experiență pot de obicei să -și repete rapid falsurile din experiență după aspectul monedei.

În cazul în care acest lucru nu reușește, cumpărătorii experimentați folosesc în mod obișnuit cântare și etrieri pentru a evalua greutatea și grosimea exactă a monedelor pe care le cumpără, ceea ce este extrem de dificil de duplicat, chiar și pentru cei mai sofisticați falsificatori.

Cu toate acestea, infractorii care vând monede false consumatorilor de pe internet nu au această problemă. Este greu de spus falsuri pe internet.

și fotografia de pe site poate să nu fie moneda pe care o primiți – dacă primiți moneda deloc.

Mulți oameni cumpără monede false foarte convingătoare pe internet și nu își dau seama că au fost păcăliți de ani buni – când încearcă să vândă moneda.

află că este fals din partea dealerului lor de cartier tocmai atunci când au nevoie de bani.

Lecții învățate

 • Cumpărați numai de la dealeri consacrați și de renume.
 • Verificați recenziile online din surse verificate.
 • Investiți într -o scară și etriere, care ar trebui să identifice rapid toate, dar cel mai mult Fals evident.
 • Fii foarte suspect de monede sau bare care vând cu mai puțin decât prețul la fața locului.
 • Dacă finanțați achiziția dvs. de metale prețioase și nu primiți fizic metalul (de exemplu, Metalul urmează să fie stocat într -un depozit sau o facilitate de boltă), asigurați -vă că firma este înregistrată la Asociația Națională Futures.
 • Investiți într-o scară și etrieri. Cunoașteți greutatea și grosimea exactă a fiecărei monede pe care le considerați cumpărarea. De exemplu:
 • Monede de aur de 24k de 24k, cum ar fi monedele canadiene de frunze de arțar de aur, ar trebui să cântărească cu exactitate 31,1 grame.
 • Monede de aur 22K, cum ar fi Eagles de aur american și sud-african Krugerrands de aur, format dintr -un aliaj „Coroană de aur” de 91,67% aur, 5,33% argint și 3% cupru, ar trebui să cântărească 33,93 grame.

Semne de avertizare în escrocherie de aur

 • Atenție la oricine vă spune că investițiile din aur nu sunt riscante. Este. Prețurile pieței aurului fluctuează. Nu există nicio garanție bancară sau guvernamentală în investiții în aur. Puteți pierde bani.
 • Nu credeți că oricine susține că poate „garanta” se întoarce pe piața de metale prețioase.
 • Fii prudent cu privire la cumpărare ca răspuns direct la radio, televiziune, sau reclame pe internet.
 • Fii prudent cu privire la oricine vinde aur sau argint la prețul la fața locului. Dacă metalele prețioase se vând cu mult mai puțin decât prețurile la fața locului pe uncie, ceva este aproape întotdeauna greșit.
 • S.U.A. Cititorii ar trebui să fie atenți la trimiterea de bani către dealeri de peste mări, comercianți sau oricine în afara atingerii forțelor de ordine din SUA.
 • Fii atent la gropile „camerei de cazane” – apeluri telefonice nesolicitate sau e -mailuri de la brokerii de metale prețioase. < /li>
 • Aveți grijă de oricine susține că furnizarea de monede de aur sau argint este limitată. „În inventar au rămas doar cinci dintre aceste monede; Ar fi bine să cumperi acum. ” Dacă rămâneți să investiți în lingouri, există multe vulturi americane de aur, bivoli de aur și monede canadiene de frunze de arțar. Veți putea să -l cumpărați mâine după ce ați făcut diligența cuvenită.

Cum se raportează escrocherii de investiții cu metale prețioase

Dacă credeți că ați căzut victimă a companiilor IRA de aur (sau a oricărui alt tip de escrocherie de aur), puteți contacta diverse autorități de reglementare federale și de stat.

Puteți contacta biroul procurorului general al statului sau Biroul local al Biroului Federal de Investigații .

Puteți raporta, de asemenea, o fraudă suspectată la Comisia Federală a Comerțului .

pentru a raporta frauda suspectată prin poștă, contactați Serviciul de inspecție poștală din Statele Unite:

Centrul de servicii de investigații penale

1745 Stout Street, Suite 900

Denver, CO 80299-3034

(877) 876-2455

Există, de asemenea, Comisia de tranzacționare a mărfurilor Futures (CFTC) care poate ajuta la nevoie.

Vrei să afli mai multe despre minciunile dealerului IRA de aur și cum să le evite?

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Vrei să afli mai multe despre ce poți face cu un Ira de aur?

Iată un ghid despre Cum să rulați un ira de aur .

Mai mult, iată unele dintre cele mai recente statistici de pensionare Dacă sunteți ‘ interesat să afle mai multe despre acest lucru.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *