Echipa funcțională încrucișată: ce este și cum ar trebui să funcționeze

Echipa funcțională încrucișată: ce este și cum ar trebui să funcționeze

În trecut, echipele au lucrat singuri fără prea multe contribuții din partea altor departamente.

Problema cu asta a fost că nu a existat prea multe clarificări atunci când a fost vorba de a înțelege imaginea mai mare.

În zilele noastre, conceptul unei echipe funcționale încrucișate este destul de puternic.

Aceasta reprezintă un grup de oameni cu abilități diferite care folosesc diferite calități de conducere și să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv.

Sistemele de informații despre resurse umane au fost dezvoltate pentru a face din aceasta o posibilitate .

marea veste este că o echipă poate fi compusă din ingineri, proiectanți, marketeri și vânzători care lucrează pentru același obiectiv.

De fapt, într-un sondaj recent, 53% dintre respondenți au răspuns că trecerea la un model bazat pe echipă a oferit O îmbunătățire semnificativă a performanței .

În acest articol, vom acoperi definiția unei echipe funcționale încrucișate, beneficiile sale, dezavantajele și modul în care puteți crea una la locul de muncă.

Cuprins

Ce este o echipă funcțională încrucișată?

Înțelegerea din ce este compusă o echipă funcțională încrucișată este crucială în această etapă.

O echipă funcțională încrucișată este compusă din membri diferiți cu expertiză diferită care se reunesc pentru a atinge un obiectiv principal.

lucrează împreună prin combinarea cunoștințelor și abilităților lor pentru a finaliza treaba, ceea ce nu ar fi putut fi posibil dacă ar lucra individual.

permite, de asemenea, perspective diferite care ajută la stimularea inovației în organizație.

Credit imagine: pingboard.com

Acest lucru este în contrast cu o echipă funcțională în care membrii au aceeași concentrare și se îndreaptă către același obiectiv.

Exemple de echipe funcționale încrucișate ar fi dezvoltarea agilă, maeștri scrum, manageri de proiect, dezvoltatori etc.

Managerii de produse pot fi, de asemenea, incluși în acest tip de echipă folosind o parte din cel mai bun Software de gestionare a produselor pentru a face procesul și mai bun.

De ce sunt importante echipele funcționale încrucișate?

echipele funcționale încrucișate oferă un avantaj competitiv organizațiilor, în special în acest climat de afaceri în schimbare.

Această structură permite companiilor să atingă mai rapid obiective, utilizând cunoștințele și experiența celuilalt.

Luarea deciziilor la timp este un alt beneficiu al echipelor funcționale încrucișate, deoarece responsabilitățile sunt împărțite între oameni diferiți.

Colaborarea solidă duce la o mai bună gestionare a proiectului, reducând astfel risipa de timp și creșterea ratelor de productivitate.

Mai mult, o echipă transversală are o viziune mai largă a problemelor, deoarece membrii săi interacționează cu diferite grupuri din interiorul și din afara companiei.

, de asemenea, sunt capabili să aducă idei noi și perspective unice pe masă, ceea ce poate ajuta la luarea deciziilor de afaceri mai bune

Cum se creează o echipă funcțională transversală

Companiile își structurează de obicei echipele funcționale încrucișate pe baza cerințelor proiectului.

De exemplu, o organizație poate avea o echipă de dezvoltatori, proiectanți, o echipă de vânzări și marketeri care au cu toții sarcini de a lansa un anumit produs sau campanie.

Membrii sunt selectați cu atenție pe baza expertizei, punctelor lor forte și a punctelor slabe care se măsoară împotriva criteriilor stabilite de companie pentru acea sarcină particulară.

Credit de imagine: appinventiv.com

echipele funcționale încrucișate sunt construite prin diferite etape care necesită contribuții de la alte părți, cum ar fi managementul, clienții și chiar clienții înșiși.

După cum am menționat anterior, companiile trebuie să ia în considerare echipele funcționale încrucișate pentru a rămâne competitive mai ales în aceste perioade de schimbare.

Cu toate acestea, este important să fiți la curent cu dezavantajele și ce măsuri pot fi puse în aplicare pentru a le atenua pentru a avea rezultate mai bune.

De exemplu, este posibil ca membrii să nu poată lucra împreună eficient, deoarece nu au un obiectiv comun, iar împărtășirea unui obiectiv ar complica lucrurile în continuare.

În plus, faptul că diferiți membri ai echipei din medii diferite ar putea duce la confuzie și lipsa de concentrare, ceea ce ar putea duce la pierderea productivității.

Beneficiile echipelor funcționale transversale

O echipă funcțională încrucișată vă poate ajuta să vă atingeți mai repede obiectivele de afaceri prin colaborare și împărtășire a cunoștințelor.

Această structură permite companiilor să profite de punctele forte ale celuilalt, ceea ce ajută la stimularea inovației în organizație, în special în aceste perioade de schimbare.

Luarea deciziilor la timp este un alt beneficiu al echipelor funcționale încrucișate, deoarece responsabilitățile sunt împărțite între oameni diferiți. Colaborarea solidă duce la o mai bună gestionare a proiectului, reducând astfel risipa de timp și creșterea ratelor de productivitate.

Mai mult, o echipă transversală are o viziune mai largă a problemelor, deoarece membrii săi interacționează cu diferite grupuri din interiorul și din afara companiei.

sunt, de asemenea, capabili să aducă idei noi și perspective unice pe masă, ceea ce poate ajuta la luarea deciziilor de afaceri mai bune.

?

În plus, diferite seturi de abilități înseamnă că funcționalitatea echipei crește.

au loc idei de dezvoltare a produselor noi și se ating obiectivele organizaționale.

Când toată lumea poate vedea imaginea mai mare și se folosesc experți în materie, toată lumea câștigă.

În cele din urmă, din motivele de mai sus, timpul mediu al ciclului ar putea deveni mai scurt. Aceasta înseamnă că experiența utilizatorului se îmbunătățește și – ceea ce este în cele din urmă obiectivul echipei.

dezavantajele unei echipe funcționale transversale

Un dezavantaj al unei echipe funcționale încrucișate se întâmplă dacă membrii unei astfel de echipe nu pot lucra împreună eficient – cum ar fi în cazul în care nu au un obiectiv comun sau nu împărtășesc un obiectiv.

În acest caz, acest lucru ar complica lucrurile în continuare.

În plus, faptul că diferiți membri ai echipei din medii diferite ar putea duce la confuzie și lipsă de concentrare, ceea ce ar putea duce la pierderea productivității, în special în timpul timpului sau termenelor.

Aceasta înseamnă că diferite echipe și indivizi trebuie să fie conștienți de problemele din zonele lor și să privească posibile erori.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, trebuie să petreci mai mult timp comunicând cu diferite persoane, care pot prelua multă lățime de bandă.

organizațiile trebuie să obțină un echilibru între delegarea sarcinilor, managementul echipei și integrarea.

echipele funcționale încrucișate sunt construite prin diferite etape care necesită contribuții de la alte părți, cum ar fi managementul, clienții și chiar clienții înșiși.

Credit de imagine: vantagecircle.com

În plus, faptul că diferiți membri ai echipei din medii diferite ar putea duce la confuzie și lipsa de concentrare, ceea ce ar putea duce la pierderea productivității.

Având în vedere că, profesioniștii depășesc cu mult contra.

Aceasta înseamnă că a fi strategic la configurarea echipelor funcționale încrucișate este o necesitate. Acest lucru permite companiilor să se adapteze rapid la schimbări fără a avea nevoie de prea mult timp pentru restructurarea structurii lor.

De exemplu, dacă compania dvs. este cunoscută mai mult pentru produsele sale software, s -ar putea să fie mai bine cu inginerii de la bord, mai degrabă decât cu contabili sau experți financiari.

ajută, de asemenea, că există roluri clare desemnate de companie, care permite tuturor celor de la bord să știe care sunt contribuțiile lor.

Afacerile de astăzi funcționează în medii extrem de rapide în care tehnologia se schimbă în fiecare zi, iar cerințele clienților sunt foarte diferite unele de altele.

Pe măsură ce apar noi tehnologii, unii clienți ar putea fi mai receptivi la utilizarea unui anumit produs, în timp ce alții nu pot avea niciun folos deloc.

Aceasta înseamnă că companiile ar trebui să fie suficient de flexibile pentru a face schimbările necesare în resursele și structura lor, ceea ce ajută echipele funcționale încrucișate.

Sfaturi pentru ca mediul dvs. de lucru să fie mai favorabil lucrărilor în echipă și colaborării

Următoarele sfaturi sunt furnizate pentru a face procesul de creare a unei echipe mai puțin intimidante și mai ușor de gestionat.

Aveți un set de obiective clare

A avea un set clar de obiective ar asigura că comunicarea este mult mai ușoară între diferiți membri ai echipei.

Membrii echipei pot avea roluri specifice în cadrul companiei în funcție de abilitățile lor, ceea ce le permite să își asume responsabilitățile adecvate pentru seturile de abilități ale fiecăruia.

Credit de imagine: kissflow.com

se asigură, de asemenea, că toți membrii echipei sunt încântați de ceea ce fac și îi menține motivați pe întregul proiect sau în fazele de proiect specifice.

Implementați proceduri care îmbunătățesc calitatea rezultatelor

Acest lucru ajută la eliminarea posibilelor greșeli care pot fi comise de orice individ, asigurând astfel rezultate mai bune în general.

Acest lucru asigură, de asemenea, că toată lumea este la bord cu ceea ce se așteaptă de la ei să mențină gestionarea timpului, precum și să crească productivitatea.

acestea s -ar dovedi utile mai ales în perioadele în care termenele se apropie de timp.

Identificați roluri specifice pentru fiecare membru al echipei

Acest lucru asigură că toată lumea este conștientă de ceea ce trebuie să facă.

Numărul de membri necesari, precum și rolurile lor specifice în cadrul organizației ar depinde de natura proiectului, precum și de obiectivele sale.

Companiile trebuie să aibă o structură în loc, pentru a nu pierde concentrarea și a aloca mai bine atât resursele umane, cât și altele.

Cu toate acestea, este necesar să se asigure, de asemenea, că nu există prea multe persoane implicate, deoarece acest lucru poate complica și mai mult lucrurile și să conducă la birocrație și confuzie excesivă.

Asigurați-vă că toți membrii echipei sunt încântați de ceea ce fac

Acest lucru ajută la crearea unui mediu de lucru mai dinamic, care poate ajuta la creșterea moralului în rândul angajaților care vor simți că joacă un rol integral în atingerea obiectivelor companiei.

A avea oameni care sunt încântați de munca lor este un factor major în creșterea productivității angajaților.

Oferiți-le oamenilor resursele de care au nevoie pentru a-și face treaba bine

Furnizarea angajaților cu o pregătire și echipamente adecvate le permite să se concentreze mai mult pe a -și face treaba bine, mai degrabă decât să se lupte prin ea.

Acest lucru asigură, de asemenea, că termenele vor fi respectate, asigurând că nu există blocaje rutiere care să împiedice progresul.

Adăugați valoare muncii dvs. gestionând așteptările și punând întrebări pertinente atunci când este nevoie

Acest lucru este foarte important, deoarece ajută la evaluarea dacă un anumit termen poate fi chiar îndeplinit în primul rând pe baza anumitor constrângeri.

, de asemenea, ajută la eliminarea oricăror conflicte posibile de la apariția, plus că poate ajuta la îmbunătățirea dinamicii echipei.

Echipa funcțională încrucișată-FAQ

Cum se întâmplă colaborarea încrucișată?

echipele pot colabora prin diverse instrumente în zilele noastre, dar discuțiile față în față fac întotdeauna o comunicare mai bună și mai perfectă.

Acest lucru permite oamenilor cheie să obțină rapid răspunsuri sau chiar doar clarificări cu privire la anumite aspecte pe care le -ar putea înțelege dificultăți.

Structura organizațională ajută, de asemenea, la furnizarea de continuitate de lucru realizată de anumiți indivizi pentru a se asigura că nu există sughițe care să conducă la pierderea timpului sau a productivității.

Colaborarea funcțională a echipei este vitală pentru a vă asigura că munca se face corect pentru a respecta termenele și că angajații sunt fericiți, deoarece se simt ca o parte integrantă a procesului.

Nu este întotdeauna ușor să dezvolți colaborarea funcțională încrucișată, în special în companiile mari, unde există divizii diferite fiecare cu obiectivele sale specifice.

poate dura timp pentru a implementa aceste modificări, dar lucrul bun este că ați ști exact ce funcționează cel mai bine pentru organizația dvs., ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea productivității și a satisfacției locului de muncă în timp.

Ce sunt echipele agile?

echipele agile se pot adapta rapid și eficient pentru a respecta termenele.

folosind cel mai bun instrumente de gestionare a proiectelor agile , ele, ele acestea sunt capabili să scape de unele birocrații și, de asemenea, au un mediu de lucru mai dinamic, în care toată lumea are ocazia să joace un rol important.

Echipele funcționale încrucișate necesită soluții inovatoare și îmbunătățiri continue. Fiecare membru al echipei aduce responsabilitatea echipei la munca sa, ceea ce le permite să rămână concentrați și să nu fie să fie scăpați.

Întâlnirile echipei și comunicarea ajută la consolidarea acestor concepte și permit creativitatea și inovația să crească. Utilizarea software de gestionare a ședinței de echipă poate ajuta, de asemenea, cu o mai bună comunicare.

Acesta are avantajul suplimentar de a permite angajaților să se simtă mai apreciați și să crească productivitatea, crescând astfel și satisfacția locului de muncă.

Un lider de echipă bun trebuie să aibă calitățile de conducere potrivite, precum și abilitățile potrivite de management pentru a putea încuraja aceste lucruri, deoarece poate ajuta la stimularea productivității și să producă rezultate mai bune.

De asemenea, echipele agile acoperă granițele organizaționale și toate diferitele domenii funcționale.

Aceasta înseamnă că echipele de marketing, inginerie, dezvoltare de afaceri și proiectare UX lucrează împreună pentru a se asigura că calitatea este menținută.

În plus, colaborarea trans-funcțională permite echipelor mici să se ocupe de proiecte mai mari, deoarece toată lumea poate juca un rol de lider.

membrii echipei devin solutori de probleme care pot ajuta la îmbunătățirea creativității și a inovației, precum și a creșterii muncii în echipă.

Cum combinați diferite expertize funcționale în echipe funcționale transversale?

Echipele funcționale încrucișate nu au nevoie de specialiști tot timpul, deoarece membrii echipei înșiși devin experți în domeniul lor și pot gestiona mai multe sarcini.

Când vine vorba de combinarea diferitelor expertize, acest lucru este posibil numai dacă fiecare membru al echipei înțelege fiecare proces.

Acest lucru creează o dinamică în care părțile interesate pot fi implicate și lucrează împreună pentru realizarea obiectivelor – acest lucru înseamnă, de asemenea, că diferite departamente pot colabora mai bine.

Acesta este un factor de conducere pentru echipele funcționale încrucișate, deoarece se pot adapta rapid și pot lua modificări cu ușurință.

Știind acest lucru, este clar că colaborarea în echipă funcțională poate fi benefică, deoarece permite oamenilor din diferite departamente să lucreze împreună pentru atingerea obiectivelor, crescând astfel probabilitatea de succes.

Un proiect funcțional încrucișat nu poate fi realizat corect fără comunicare și lucru în echipă.

Acesta este motivul pentru care este relevant pentru fiecare membru al echipei să știe despre celelalte părți implicate pentru a evita confuzia și neînțelegerile.

Chiar și o mică schimbare într -o zonă poate avea un efect de ondulare asupra restului proiectului, astfel încât toată lumea ar trebui să fie conștientă de ceea ce fac.

Care este principala problemă cu majoritatea organizațiilor?

Majoritatea organizațiilor au membri care lucrează în silozuri care merg în prea multe direcții: un minut vorbesc despre schimbări în marketing, iar următoarea este o mașină nouă în care vor să investească pentru producție.

Acest lucru confundă oamenii și ar putea duce la faptul că nu știu dacă meseria lor este încă relevantă sau dacă compania merge bine deloc.

a lucra eficient este ceea ce contează și schimbările constante nu sunt răspunsul.

Conceptul echipei funcționale încrucișate funcționează mai bine, deoarece oamenii cunosc limitele și nu le este frică să pună la îndoială lucrurile atunci când este necesar.

Toată lumea ar trebui să se simtă încrezătoare în abilitățile lor și să nu fie timidă în a împărtăși idei.

oferind oamenilor responsabilitatea pentru succesul proiectului lor și permițându-le să-și folosească perspectiva în procesele de luare a deciziilor permite idei mai bune de rezolvare a problemelor.

De fapt, majoritatea companiilor încep să stabilească obiective clare atunci când vine vorba de implicarea angajaților în această problemă.

Până la urmă, satisfacția clienților este ceea ce contează cel mai mult; De asemenea, clienții pot fi mai bine deserviți de o forță de muncă fericită și dispusă.

Înfășurați.

În concluzie, echipele funcționale încrucișate vă pot ajuta compania într -o serie de moduri, inclusiv asigurarea faptului că sunt îndeplinite termenele și rezultatele de calitate mai bune.

echipele trebuie să fie compuse din membri care au roluri specifice, astfel încât să nu provoace probleme pentru alți membri ai echipei. Acest lucru le va permite să lucreze împreună mai eficient și fără să apară conflicte majore.

O echipă funcțională încrucișată transformă echipele în cei mai buni, permițând membrilor din interiorul lor să ofere cel mai bun produs posibil într -un timp stabilit.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți utiliza cu succes software -ul potrivit pentru a gestiona o echipă și a atinge obiective stabilite, consultați acest articol pe cel mai bun software de gestionare a resurselor disponibil chiar acum.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *