Dispozitiv OTT: Ce este și cum este utilizat în 2023

Dispozitiv OTT: Ce este și cum este utilizat în 2023

Over-the-top (OTT) platforme devin din ce în ce mai populare, deoarece tot mai mulți oameni taie cordon și scurgerea abonamentelor lor prin televiziune prin cablu.

cu video-on-demand streaming servicii precum Netflix , hulu , și Amazon Prime Video Devenind mai popular în fiecare an, nu este de mirare că Ott Device sunt, de asemenea, în creștere.

Un dispozitiv OTT este un streaming media player care se conectează de obicei la un cdn < /Strong> , permițându -i să transmită conținut de pe internet la dispozitiv.

cu atât de multe dispozitive OTT de pe piață, este bine să știți care sunt și cum funcționează, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când vine timpul să achiziționați una.

În acest articol, voi examina unele dintre cele mai bune dispozitive OTT de pe piață și voi explica principalele lor caracteristici.

Vă voi oferi, de asemenea, toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți când vine vorba de utilizarea platformelor OTT ca furnizor de conținut, așa că dacă ați dorit vreodată să știți cum să utilizați astfel de platforme pentru a livra conținut unui public, acest ghid este perfect pentru tine.

Să intrăm corect în ea.

Care sunt dispozitivele OTT de top?

În timp ce alegeți cele mai bune servicii OTT este esențială, veți avea nevoie și de un dispozitiv OTT de top pentru a vizionați spectacolele și filmele preferate cât mai bine posibil.

Acestea fiind spuse, există o mulțime de opțiuni pe piață, așa că găsirea celei mai bune înseamnă mai ales să faci cercetarea corespunzătoare.

pentru a vă ajuta cu asta, iată cele mai bune dispozitive OTT în acest moment.

Chromecast cu Google TV

fiind unul dintre cele mai bune dispozitive de streaming OTT, Chromecast cu Google TV vă permite să urmăriți, să ascultați și să jucați conținutul preferat .

vă oferă, de asemenea, acces la aplicații precum Netflix, Hulu, HBO Max, Disney+, Peacock și multe altele.

Google TV organizează tot conținutul dvs., astfel încât să puteți găsi cu ușurință ceea ce căutați și să continuați să vizionați unde ați plecat.

Acest lucru înseamnă că veți obține toate serviciile de streaming OTT pe o singură interfață, făcând ușor să găsiți ceva de urmărit.

cu butonul Google Assistant, puteți, de asemenea, să vă folosiți vocea pentru a vă controla televizorul .

De exemplu, îl puteți cere să joace emisiunea preferată, să caute un anumit actor sau regizor sau chiar să diminuezi luminile din camera de zi de pe dispozitivul tău.

Dacă sunteți în căutarea unui dispozitiv OTT care face totul, Chromecast cu Google TV este o opțiune excelentă.

Apple TV 4K

Fiind o faimoasă piață de dispozitive OTT pentru cei care folosesc produse Apple, Apple TV 4K este o opțiune excelentă.

Această platformă OTT oferă o calitate excelentă a imaginii și acceptă conținut 4K și HDR .

Nu veți rata o bătaie din emisiunea sau filmul dvs. preferat cu imagini și sunet adevărat.

Puteți echilibra culoarea cu un combo roșu, verde și albastru perfect calibrat pentru mai multe tonuri naturale ale pielii.

Rezultatul este o experiență de vizionare mai mai realistă și reală .

În plus, cu o telecomandă Apple TV care combină estetica Apple cu funcționalitatea, viteza, controlul precis și un clicpad, veți putea să vă controlați televizorul cu ușurință.

Amazon Fire TV Stick 4K

cu multe televizoare inteligente care oferă conținut peste top, Amazon Fire TV Stick 4K este un dispozitiv excelent de streaming OTT, care vine și cu Voice Alexa inclus.

Amazon’s Fire TV Stick permite conținut 4K Ultra HD, astfel încât să puteți intra în toate acțiunile.

cu atât TV live, cât și gratuit, la oferirea unui abonament la sling tv , puteți viziona ce Vrei, când vrei.

Dispozitivul este, de asemenea, ușor de configurat și de început.

NVIDIA Shield TV

Pentru cei care doresc să profite la maximum de 4k, NVIDIA Shield TV Oferă o îmbunătățire a AI-INCHISATĂ pentru până la 4K la 30 fps conținut.

cu compatibilitate cu Google Home și Amazon Echo, puteți controla și televizorul doar cu vocea dvs.

În plus, noul procesor Tegra X1+ oferă 25% performanță mai rapidă decât generația anterioară , astfel încât să puteți ajunge la spectacolele dvs. cât mai repede posibil.

Acest dispozitiv are, de asemenea, o sursă de alimentare încorporată, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru a avea cabluri suplimentare.

Ce este difuzarea OTT ?

platformele OTT permit livrarea de conținut pe internet fără a fi nevoie de un abonament la cablu sau prin satelit.

Fie prin console de jocuri, dispozitive mobile sau un televizor conectat , platformele OTT permit utilizatorilor să își acceseze conținutul după dorință.

Oferind posibilitatea de a obține servicii de streaming video plătit celor care nu doresc să plătească pentru un pachet de televiziune prin cablu, serviciile OTT au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani.

Cum face Lucrare de difuzare OTT?

Pentru a transmite conținut OTT, servicii precum Netflix și Hulu utilizează o conexiune la internet pentru a livra videoclipuri la cerere celor care sunt abonați.

Oferind, de asemenea, posibilitățile de conținut video de streaming în timp real , fiecare platformă de streaming va oferi selecții diferite de filme și emisiuni TV.

În plus, platformele OTT pot oferi, de asemenea, acces la evenimente sportive live și emisiuni de știri, astfel încât posibilitățile depind de platforma aleasă și de publicul țintă.

Diferite tipuri De streaming OTT

Există, de asemenea, o mulțime de platforme OTT diferite din care să alegeți.

în comparație cu televizorul tradițional (sau chiar cablul tradițional), care avea doar o mână de opțiuni, există o mulțime de formate de streaming oferite în zilele noastre .

cu dispozitivele conectate capabile să primească conținut din orice număr de surse, există mai multe opțiuni ca niciodată cu privire la ceea ce puteți urmări.

Să trecem în revistă unele dintre cele mai populare tipuri de streaming disponibile.

video la cerere

Aici, experiența de vizionare se referă la vizionarea conținutului la timp.

Acesta este cel mai popular tip de streaming, deoarece permite telespectatorilor să urmărească orice vor , ori de câte ori doresc.

Cu toți principalii furnizori OTT care oferă servicii video la cerere, o mulțime de conținut este disponibilă pentru a fi vizionată în timpul liber.

Diverse modele pot fi luate în considerare cu video la cerere atunci când vă creați propriul conținut.

acestea includ:

  • video tranzacțional la cerere (TVOD): Utilizatorii plătesc pentru fiecare conținut pe care îl urmăresc.
  • Video abonament la cerere (SVOD): cu SVOD, utilizatorii plătesc o taxă lunară pentru a accesa o bibliotecă de conținut.
  • Video-susținut de anunțuri la cerere (AVOD): După cum sugerează numele, acest model vede că anunțurile acceptă conținut video.
  • video gratuit la cerere (FVOD): În sfârșit, există FVOD, care este tocmai cum sună. Utilizatorii au acces la conținut video fără a fi nevoie să plătească nimic.

Streaming TV live

Având emisiuni live disponibile pentru a face parte din televizor tradițional.

aplicațiile OTT fac acest pas mai departe, permițând spectatorii să urmărească spectacole live din oriunde în lume.

Fie că este un eveniment sportiv live sau o știre de ultimă oră, puteți fi la curent cu ceea ce se întâmplă-în momentul în care se întâmplă.

streaming liniar

Aceasta se referă la utilizarea aplicațiilor de streaming pentru a viziona emisiuni TV care par a fi live, dar au fost deja înregistrate .

În timp ce acest tip de streaming este mai puțin popular decât video la cerere, mulți utilizatori preferă totuși să urmărească conținut în acest fel, deoarece nu trebuie să -și facă timp pentru a decide ce vor să urmărească.

De remarcat, de asemenea, că unii furnizori OTT oferă servicii de streaming live, liniare și la cerere.

OTT PUBLICITATE

cu această tehnologie în joc, diverse modele de anunțuri funcționează, de asemenea, cu diferitele tipuri de conținut transmise .

ca atare, publicitatea OTT crește în popularitate, oferind un ecosistem care să le permită agenților de publicitate să -și primească mesajul în fața utilizatorilor angajați activi.

Iată câteva dintre cele mai frecvente tipuri de publicitate pe care le veți găsi pe platformele OTT.

ADS pre-rol

După cum sugerează și numele, anunțurile pre-roll sunt cele care apar înainte ca conținutul să înceapă să joace .

Acest tip de anunț este cel mai frecvent utilizat la serviciile video-on-cerere, permițând spectatorilor să sară anunțul (după câteva secunde) dacă aleg.

ADS de la mijlocul rolului

reclame la mijlocul rolului apar în mijlocul conținutului, determinând întreruperea spectatorilor din orice urmăresc.

Ca și în cazul reclamelor pre-roll, telespectatorii ar putea omite anunțurile la nivel mediu dacă aleg după câteva secunde.

reclame post-rol

apărut la sfârșitul conținutului, anunțurile post-roll sunt mai puțin intruzive decât alte tipuri de publicitate OTT.

În timp ce spectatorii nu pot omite de obicei aceste reclame, acestea sunt în general considerate mai puțin perturbatoare la experiența de vizionare, deoarece conținutul principal s -ar fi terminat.

Caracteristici ale unui furnizor de servicii OTT

Există diverse caracteristici și funcții pe care ar trebui să le caute furnizorii OTT atunci când aleg un furnizor de servicii OTT.

Iată câteva dintre lucrurile critice de luat în considerare.

Pregătirea media elastică

Media elastică este capacitatea de a ajusta automat .

Acest lucru asigură că calitatea videoclipului este întotdeauna ridicată, indiferent dacă utilizatorul are o conexiune rapidă sau lentă.

Capacitatea de a transmite conținut în calitate HD și 4K

Furnizorii OTT ar trebui să caute un serviciu care să poată transmite conținut în definiție înaltă (HD) și 4K Quality .

Cu tot mai mulți utilizatori care au acces la dispozitive care susțin aceste rezoluții mai mari, este esențial ca furnizorii OTT să poată oferi cea mai mare experiență posibilă celor care au lățimea de bandă adecvată pentru a susține acest lucru.

Un model de prețuri competitive

Când vine vorba de alegerea unui furnizor OTT, prețul va fi întotdeauna o considerație cheie.

ca atare, furnizorii ar trebui să caute un serviciu care să ofere un model de prețuri competitive în raport cu alte platforme pe piața OTT.

Centrul de preferințe pentru securitate și confidențialitate

dacă cineva se află pe PlayStation, Xbox, Android Telefon Mobile sau pe diverse dispozitive Samsung Smart TV, accesul la un centru de preferințe este esențial.

Aici utilizatorii pot controla cu ușurință setările de confidențialitate și se pot asigura că împărtășesc doar datele cu care sunt confortabile.

Opțiuni pentru personalizare

Un obiectiv cheie al unei platforme OTT este capacitatea de a recomandă spectacolele corecte utilizatorilor pe baza preferințelor personale .

De la Disney Shows la Amazon Prime Video, o platformă inteligentă OTT va putea sugera conținut de care utilizatorul ar putea fi interesat, pe baza alegerilor anterioare.

Monetizare video avansată

agenții de publicitate care lucrează cu furnizorii OTT trebuie să ajungă în mod eficient publicul țintă.

Furnizorii OTT ar trebui să caute un serviciu care să ofere funcții avansate de monetizare video .

Indiferent dacă sunt interesați de reclame pre-roll, mijlociu sau post-rol, furnizorii OTT trebuie să ofere agenților de publicitate o serie de opțiuni.

de stocare de date de înaltă performanță, de înaltă disponibilitate, memorie în cache și management.

Nimeni nu vrea să experimenteze tamponarea atunci când stai jos pentru a urmări emisiunea lor preferată.

ca atare, furnizorul OTT trebuie să aibă un sistem de stocare a datelor de înaltă performanță.

Acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că conținutul este memorat în cache și gestionat eficient, reducând probabilitatea oricăror probleme de tamponare.

Analitice detaliate

Cei care folosesc platforme OTT pentru a -și livra spectacolele trebuie să să înțeleagă ce tip de conținut rezonează cu spectatorii lor.

dacă utilizatorii se află pe smartphone -urile lor, folosind iTunes pe un dispozitiv iOS sau sunt conectați prin Google Chromecast, o platformă OTT trebuie să capteze datele de vizualizare a utilizatorilor și să le livreze într -un format ușor de înțeles.

Din aceasta, furnizorii OTT pot face modificări pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și pentru a se asigura că spectatorii continuă să se întoarcă pentru mai mult.

Managementul drepturilor digitale (DRM)

DRM se referă la tehnologia folosită pentru protejarea conținutului digital de copierea sau distribuția neautorizată .

furnizorii OTT trebuie să se asigure că conținutul lor este protejat de DRM, deoarece acest lucru va ajuta la reducerea riscului de piraterie.

Experiență multi-device fără timp de oprire.

concentrându -se pe asigurarea faptului că mai multe dispozitive joacă conținut lin este esențial pentru a oferi o experiență excelentă a utilizatorului.

Furnizorii OTT ar trebui să înțeleagă diferitele tipuri de dispozitive pe care utilizatorii lor le urmăresc și să se asigure că conținutul este livrat într -un format care poate fi redat pe fiecare dispozitiv.

sdks și apis

Având toate piesele în mișcare integrate și oferind o experiență excelentă utilizatorului final este fundamentul oricărei platforme OTT bune.

Un SDK (kit de dezvoltare software) este un set de instrumente care permite dezvoltatorilor să creeze aplicații pentru o platformă specifică.

O API (Interfața de programare a aplicațiilor) este un set de reguli și protocoale care permit componentelor software să interacționeze între ele.

Combinarea acestor două lucruri este esențială pentru orice furnizor OTT care dorește să asigure o experiență excelentă pentru utilizatori pentru toți cei implicați.

wrap up.

Pe măsură ce numărul furnizorilor OTT de pe piață crește, oferind valoare consumatorilor va deveni mai critică.

Pentru furnizorii de conținut, aceasta înseamnă crearea de programare de calitate care poate fi consumată pe orice ecran.

înseamnă, de asemenea, utilizarea platformelor OTT drepte pentru a ajunge la publicul dvs. țintă .

Când vine vorba de proprietarii platformelor OTT, asigurându -se că diferitele dispozitive OTT de pe piață sunt compatibile cu conținutul lor este esențial.

În acest fel, pot fi siguri că publicul lor țintă va putea urmări conținutul lor preferat, indiferent de dispozitivul lor.

În cele din urmă, ca utilizator final, să faci cercetarea ta atunci când vine vorba de diferitele tipuri de dispozitive OTT disponibile este întotdeauna o idee bună.

În acest fel, puteți găsi dispozitivul care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs., asigurându -vă în același timp că veți putea urmări conținutul preferat.

Care este experiența dvs. cu dispozitivele OTT?

anunță -mă în comentariile de mai jos!

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Iată câteva articole de recenzie despre două dintre cele mai bune platforme OTT în acest moment:

acestea vă pot ajuta să înțelegeți mai bine ce este disponibil în prezent și să luați o decizie în cunoștință de cauză despre care este potrivit pentru dvs.

Mai mult, dacă începeți în lumea video, iată cele mai bune site-uri de găzduire video care vă permit să Găzduiește -ți și împărtășește videoclipurile tale cu publicul țintă.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *