7 Moduri de a monetiza un podcast (Ghidul 2023)

7 Moduri de a monetiza un podcast (Ghidul 2023)

Ați dorit vreodată să știți cum să Începeți un podcast și să câștigați bani din acesta?

dacă da, nu ești singur.

cu tone de site-uri de găzduire podcast și platforme disponibile, Începerea emisiunii dvs. este acum mai ușoară ca niciodată .

În plus, cu persoana obișnuită Petrecerea a peste 7 ore Pe săptămână ascultând podcast-uri, există o oportunitate uriașă de a face bani în acest spațiu.

Dar cum monetizați cu succes un podcast?

Aceasta este întrebarea la care trebuie să puteți răspunde înainte de Înregistrarea vreodată primul dvs. podcast episod .

În acest articol, voi împărtăși cu voi unele dintre cele mai populare modalități de a monetiza un podcast chiar acum, astfel încât veți putea să nu împărtășiți doar conținut valoros cu lumea, ci și să câștigați bani din acesta.

Să ne aruncăm adânc în acest subiect.

Cele mai bune modalități de a monetiza un podcast

ca gazdă de podcast, trebuie să vă amintiți că controlați modul în care vă monetizați spectacolul.

puteți să amestecați și să potriviți diferite metode pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și publicul dvs.

Acesta este un concept excelent de reținut pe măsură ce treceți peste următoarea secțiune despre cele mai bune moduri de a vă monetiza podcast -ul.

1. Vindeți spațiu publicitar pe podcast-ul dvs.

Un episod de podcast este o modalitate excelentă de a vinde spațiu publicitar .

Puteți găsi publicitate de care publicul dvs. țintă va fi interesat și care se va potrivi bine cu conținutul emisiunii dvs.

a rețea de publicitate podcast precum reclamast poate ajuta Găsiți sponsorizarea podcast -ului potrivit care funcționează pentru dvs. și publicul dvs.

În mod alternativ, vă puteți conecta cu companii care ar putea fi dispuse să plătească pentru spațiul publicitar în emisiunea dvs. și să explicați beneficiile pe care le -ar obține dacă ar face acest lucru.

Chiar dacă aveți o audiență mai mică, extrem de angajată, probabil că veți putea totuși să vindeți publicitate, dar este posibil să nu fie la fel de profitabil ca și cei cu o urmărire mai mare.

2. Solicitați ascultătorilor să doneze bani pentru a susține emisiunea

Gazdele de podcast pot cere ascultătorilor lor să doneze bani ca semn de sprijin.

Fie prin crearea de conținut premium, fie că a solicitat pur și simplu donații, aceasta este una dintre metodele de monetizare în care cerul este limita.

De la Crearea de conținut plătit către donații directe , multe opțiuni sunt disponibile pentru cei care doresc să -și ceară ascultătorii pentru acest tip de ajutor.

a Patreon Contul poate fi folosit și pentru a colecta donații lunare de la ascultătorii dvs. Schimbați mai mult conținut din partea dvs.

Aceasta este o opțiune populară pentru cei care doresc să ofere ascultătorilor lor conținut exclusiv în schimbul sprijinului lor și poate varia de la câțiva dolari la câteva sute de dolari de fiecare dată.

În mod alternativ, puteți utiliza soluții de plată precum paypal și Square Pentru a colecta donații de la ascultătorii dvs.

Indiferent de platforma pe care o utilizați, apelul dvs. la acțiune în această situație va fi foarte important pentru a obține corect.

trebuie să le explicați ascultătorilor dvs. ce vor primi în schimbul donației lor și cum le va beneficia.

3. Oferiți servicii de consultanță sau de coaching legate de subiectele dvs. de podcast

Începerea unei afaceri de coaching legată de subiectul dvs. de podcast este o modalitate excelentă de a vă transforma spectacolul dvs. într -o afacere profitabilă.

Puteți împărtăși cunoștințele și expertiza dvs. cu cei care au nevoie și să fiți plătiți pentru a face acest lucru.

Aceasta este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să să -și transforme pasiunea într -o afacere și îi ajută pe ceilalți în același timp .

Un podcast poate fi introducerea perfectă de care au nevoie potențialii clienți pentru a vă vedea ca expert în domeniul dvs. și pentru a vă simți confortabil lucrând cu dvs.

Apoi, cu platforme de coaching care pot înlătura durerea de cap de a începe și a conduce o afacere de coaching, puteți începe și monetizați -vă podcast -ul în cel mai scurt timp.

4. Utilizați marketing afiliat pentru a câștiga bani din produse sau servicii menționate în emisiunea dvs.

De la recomandarea serviciilor online până la vânzarea produselor altor companii printr-un link personalizat, există multe modalități de a câștiga bani prin marketing afiliat .

A avea un public de nișă poate funcționa uneori mai bine, deoarece conținutul podcastului se poate lega direct de produsele sau serviciile recomandate.

Amintiți -vă că ascultătorii de podcast sunt un grup de oameni cu cunoștințe și exigente.

Dacă încercați să faceți bani podcasting prin legătura de afiliere potrivită, asigurați -vă că recomandările dvs. se aliniază valorilor dvs. și că nu încercați doar să vindeți ceva și totul pentru a face câțiva dolari .

5. Vindeți mărfuri legate de podcast-ul dvs.

Gazdele de podcast pot vinde merch legat de emisiunea lor pentru a -și monetiza podcast -urile.

Acest lucru poate fi orice, de la tricouri și căni la mai multe articole unice, cum ar fi autocolante și pini .

cu capacitatea suplimentară de a oferi acces exclusiv la mărfuri numai ascultătorilor de podcast (și, eventual, într -o sumă limitată), puteți utiliza prejudecăți umane, cum ar fi deficitul și exclusivitatea pentru a lucra în favoarea dvs.

6. Vindeți acces la produsele sau serviciile dvs.

de la Vânzarea unui curs online legat de subiectul dvs. de podcast la evenimentele de găzduire care oferă tone de valoare ascultătorilor dvs., există multe modalități de a vă monetiza podcast -ul prin vânzarea accesului la propriile produse sau servicii.

Podcast -urile permit clienților viitori să vadă valoarea pe care o puteți oferi și să se gândească la dacă vor sau nu să investească în ea.

având un site web de podcast se pretează, de asemenea, să aibă o secțiune care se ocupă de a intra în detalii despre produsele sau serviciile dvs.

Luând exemplul de cursuri online menționat anterior, puteți să oferiți conținut gratuit ca un teaser al ceea ce oamenii se pot aștepta de la sistem , găzduit direct pe site -ul dvs. web sau prin integrarea corectă cu un Platforma de curs online .

Acest lucru poate face un podcast mai de succes și să îmbunătățească numărul întreprinderilor de vânzări din produsele sau serviciile lor.

7. Repuneți-vă conținutul

Când te uiți la analiza podcast -ului, vei vedea că numărul ascultătorilor pentru podcast -uri specifice va fi mai mare decât alții.

Acest lucru este de așteptat, deoarece unele subiecte vor fi mai populare decât altele.

Când vedeți că conținutul unui podcast popular a rezonat mai mult cu publicul dvs. decât cu alte subiecte, este esențial să luați notă.

În timp ce majoritatea creatorilor de podcast -uri vor crea conținut nou în jurul unui astfel de subiect și vor folosi asta în viitoarele podcast -uri, o idee mai bună ar fi utilizarea conținutului similar și a reconstitui pentru alte canale.

Posibilitățile sunt nesfârșite în acest caz.

de la pornirea unui canal YouTube unde postați fluxul video din podcast, la pornirea unui blog și extinderea pe subiecte în format scris, la găzduirea webinari care îi învață pe oameni mai multe despre subiectul dvs. de podcast, există mai multe modalități de a face acest lucru .

Unele instrumente pot ajuta chiar și cu procesul de conversie a podcastului, ceea ce face mai ușor pentru antreprenorii care doresc să se extindă în mai multe canale după podcasting.

Repus de conținut popular, puteți profita la maxim de ceea ce funcționează bine și vă asigurați că mesajul dvs. ajunge la cât mai mulți oameni.

Creșterea unui podcast Ascultăreați

Având în vedere strategie de marketing Când creșterea fluxurilor de venituri prin podcast-uri este esențială.

la fundația sa, Construirea unui public fidel merge mână în mână cu nivelul la care sunteți capabil să vă monetizați podcast -ul .

Cu cât publicul dvs. este mai mare în propria afacere, cu atât mai multe parteneriate și oportunități se vor deschide, astfel încât să aveți un plan de a vă crește ascultătorii ar trebui să fie o prioritate.

Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a crește o ascultare a podcastului.

a completat episoadele de podcast cu valoare

de la obținerea mai multor descărcări, la recomandări de cuvânt din partea ascultătorilor, valoarea este numele jocului când vine vorba de podcasting.

Dacă episoadele dvs. sunt pline de informații acționabile pe care oamenii le pot folosi în viața lor de zi cu zi, este mult mai probabil să continue să revină pentru mai mult.

este, de asemenea, esențial să vă asigurați că fiecare episod este digerabil și relevant.

Nimeni nu vrea să asculte un podcast Rambling care se simte că nu va merge nicăieri.

Păstrați -vă episoadele concentrate pe un subiect și asigurați -vă că oferiți valoare pe parcursul întregului lucru.

Oferiți ceva unic

legat de punctul precedent, nimeni nu vrea să asculte conținutul pe care îl pot obține oriunde altundeva.

Dacă regurgitați informații pe care oamenii le pot găsi în altă parte, oamenii nu vor rămâne mult timp.

indiferent dacă oferiți punctul dvs. de vedere unic despre un subiect și experiența dvs. în acest domeniu, sau creați conținut exclusiv care nu poate fi găsit nicăieri în altă parte , oferirea de ceva unic este esențial pentru menținerea persoanelor angajate .

tachinează conținutul viitor

Obținerea abonaților actuali pentru a continua să se întoarcă pentru fiecare nou podcast depinde foarte mult de ceea ce se întâmplă atât în ​​timpul cât și la sfârșitul podcastului anterior.

Capacitatea de a tachina ceea ce este în magazin în episoadele viitoare este o modalitate excelentă de a menține oamenii agățați și de a se asigura că vor reveni pentru mai mult.

, de asemenea, ajută la să creeze un sentiment de anticipare și emoție în jurul spectacolului tău, care poate face minuni pentru promovarea cuvântului-guth.

Interacționați cu ascultătorii dvs.

Nu vă puteți aștepta doar să eliberați un podcast în lume și să faceți ca oamenii să înceapă magic să -l asculte.

trebuie să ieșiți și să vă promovați în mod activ spectacolul dacă doriți ca oamenii să -l găsească.

Una dintre cele mai bune metode de a face acest lucru este prin interacționând cu publicul tău potențial .

fie prin intermediul rețelelor de socializare, al forumurilor sau al altor comunități online, implicarea cu persoane care ar putea fi interesate de podcast -ul dvs. este o modalitate excelentă de a -i determina să o verifice.

, de asemenea, ajută la crearea unei conexiuni între dvs. și ascultătorii dvs., făcându -i mai probabil să devină fani fideli în timp.

Feedback-ul este o stradă cu două sensuri, , așa că asigurați-vă că vă luați timp pentru a interacționa cu publicul dvs. și pentru a vă aborda preocupările.

Fii în concordanță cu programele de lansare

Având un ton al publicului de podcast în fiecare dată când lansați un nou episod este esențial pentru creșterea emisiunii dvs.

Dar pentru a atinge acest nivel de consecvență, trebuie să aveți un program setat și să rămâneți la acesta .

Eliberarea episoadelor pe o bază aleatorie va servi doar pentru a confunda și frustra ascultătorii tăi.

nu se vor lipi de mult timp dacă nu pot conta pe tine pentru a elibera conținut nou în mod regulat.

În plus, un program stabilit este cea mai bună modalitate de a vă asigura că publicul dvs. continuă să se întoarcă pentru mai mult și că vă păstrați responsabili atunci când creați spectacole.

Folosiți social media pentru a vă promova emisiunea

Oricât de mult s -ar putea răni, oamenii ar putea uita de spectacolul tău, dacă nu le amintești.

Una dintre cele mai bune metode de a face acest lucru este folosind social media.

Asigurați -vă că promovați în mod activ spectacolul dvs. pe canalele dvs. de socializare și profitați de profilurile relevante din diverse rețele.

Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că podcast -ul dvs. va ajunge în fața cât mai multor ascultători potențiali.

Puteți utiliza, de asemenea, social media pentru a interacționa cu publicul dvs. și pentru a obține feedback la episoadele dvs.

Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăți calitatea emisiunii dvs. în timp și de a vă asigura că livrați în mod constant conținut pe care oamenii doresc să -l audă.

Folosiți-vă abilitățile de povestire

obținerea unui public care să -ți asculte podcast -ul este un lucru, dar obținerea lor să se lipească până la sfârșit este alta.

Utilizarea abilităților tale de povestire este cea mai bună modalitate de a -ți împărtăși poveștile și de a menține oamenii angajați.

a fi autentic atunci când spuneți poveștile dvs. este, de asemenea, esențial pentru conectarea cu publicul dvs.

Cei care au podcast -uri de succes știu să -și folosească abilitățile de povestire pentru a menține oamenii angajați și revenind pentru mai mult.

Alegerea Platforma de podcast dreapta

Iată câteva caracteristici de top de luat în considerare atunci când alegeți o platformă de podcast.

ușurința de utilizare

Nimeni nu vrea să petreacă ore întregi să -și dea seama cum să folosească un software complicat.

Când alegeți o platformă de podcast, asigurați-vă că mergeți cu unul care este ușor de utilizat și ușor de navigat.

Ultimul lucru pe care îl doriți este să să pierdeți timpul de a descoperi cum să utilizați platforma de podcasting în loc să creați conținut.

Opțiuni de distribuție și monetizare

Există mai multe moduri în care vă puteți monetiza podcast -ul, astfel încât alegerea unei platforme care oferă opțiunile de care aveți nevoie este esențială.

de la care rulează anunțuri de podcast pre-roll, midroll sau post-roll la vânzarea produselor printr-un paywall , asigurați-vă că platforma pe care o alegeți vă face ușor să faceți lucrurile.

Analitică cuprinzătoare

Cunoașterea publicului țintă și la ce conținut răspund este esențial pentru orice podcaster de succes.

Asigurați -vă că alegeți o platformă care oferă analize complete, astfel încât să puteți îmbunătăți constant calitatea spectacolului dvs.

valorile precum CPM, descărcări, locația ascultătorului și tipul de dispozitiv sunt doar câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le poți urmări.

Cu cât aveți mai multe date, cu atât mai bine veți putea să vă reglați conținutul și să vă asigurați că veți prezenta întotdeauna cel mai bun spectacol posibil.

audio de înaltă calitate

doriți ca publicul dvs. să vă poată asculta podcast-ul fără probleme, așa că asigurați-vă că alegeți o platformă care oferă audio de înaltă calitate.

Nimeni nu vrea să asculte un podcast confuz sau distorsionat, deci testează calitatea sunetului înainte de a se angaja pe o anumită platformă .

prețuri

În cele din urmă, asigurați -vă că luați în considerare prețul fiecărei platforme înainte de a lua decizia.

În timp ce unele platforme sunt gratuite, altele pot fi destul de scumpe, așa că alegerea una care se potrivește bugetului este importantă .

Nu uitați să luați în considerare lucruri precum taxele de distribuție și alte costuri potențiale atunci când luați decizia.

Care sunt cele mai bune platforme de podcast?

Cele mai mari platforme de podcast includ Spotify , Apple podcasts , și Amazon Music .

* adamenfroy.com/recommends/buzzsprout « data-shortcode = » true « > buzzsprout și podbean , care oferă caracteristici mai cuprinzătoare pentru podcasteri.

Acestea fiind spuse, Alegerea platformei potrivite se va reduce la nevoile dvs. specifice ca podcaster, așa că luați în considerare ce este important pentru dvs. înainte de a lua decizia.

înfășurați.

Ghidul pas cu pas de mai sus vă va ajuta să vă monetizați podcast-ul pe măsură ce crește.

În fiecare acțiune pe care o luați, întotdeauna prioritizați valoarea pe care o oferiți publicului țintă peste orice altceva , deoarece acesta este cel mai bun mod de a le menține angajate.

În cele din urmă, luați în considerare utilizarea unui mix al strategiilor de monetizare a podcast -ului pe care l -am discutat pentru a vă asigura că profitați la maximum de monetizarea podcastului dvs.

Ați înregistrat vreodată un podcast?

Ce sfaturi aveți pentru alții care se gândesc cum să câștige bani cu spectacolul lor?

anunță -mă în comentariile de mai jos!

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: cu diverse strategii pentru comercializați podcast-urile , dvs. poate crește șansele ca oamenii să găsească și să asculte spectacolul tău.

cu gama largă de programe de afiliere Disponibil, puteți câștiga bani și prin promovarea produselor și servicii pe podcast -ul dvs.

Ați putea utiliza, de asemenea, software de streaming pentru a-ți repara conținutul de podcast și a face mai ușor pentru oameni să consume conținut bazat pe conținut pe formatul și canalul preferat.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *