Cum se creează un curs online în 2023 (14 pași simpli)
Una dintre cele mai bune metode de a vă împărtăși cunoștințele cu lumea și de a câștiga bani în același timp este prin crearea și Vânzarea unui curs online .
Învățarea online este noul normal, iar majoritatea întreprinderilor și instituțiilor de învățământ investesc în cursuri digitale pentru a ține pasul cu tendințele în schimbare. Putem prezice că industria eLearning va merita 300 miliarde USD în următorii cinci ani .
Dacă vă întrebați cum să creați un curs online și să -l împărtășiți cu lumea, atunci continuați să citiți. Vă voi oferi un ghid condensat, pas cu pas, pentru crearea unui curs online în acest an.
Aici, veți cunoaște totul de la
- Zero în subiectul potrivit.
- Utilizarea autorității în subiectul ales.
- Crearea de conținut de curs și alegerea corectă platformă de curs .
- Utilizarea canalelor de marketing care generează cele mai mari venituri.
- și mai mult …
În urma acestor pași, veți învăța cum să creați un plan pentru lansarea primului dvs. curs de eLearning cu încredere.
fără alte detalii, să începem cu ghidul.
pași pentru a crea un curs online
în mod natural, experți, antreprenori și educatori iau calea creării de cursuri online pentru a -și împărtăși cunoștințele. Pentru studenți, cursurile online au devenit mai populare care, în opinia mea, a făcut ca educația online să fie mai mainstream.
Ideea că părinții mei înțeleg de fapt care este un curs online și că sunt folosiți de universități doar îmi întărește credința în crearea de cursuri online.
Există mai mulți pași care trebuie urmați pentru a lansa un curs online de succes. De la crearea efectivă a cursului și prețurile până la marketing și nu numai, iată pașii de care aveți nevoie pentru a face cursul dvs. un mare succes.
& nbsp;
< /div>
1. Cercetează și se bazează pe subiectul cursului
Alegerea subiectului pentru cursul dvs. este poate cel mai dificil, dar și cel mai critic pas.
Nu este ceva pe care îl puteți lua ușor deloc. Acest lucru va face sau va rupe succesul cursului tău. Dacă creați un curs care nu rezolvă o problemă pentru un grup de oameni online, nu va merge niciodată bine.
Nu vă gândiți la dvs. ca la un „creator de cursuri”, sunteți un furnizor de soluții care are o valoare reală pe care să o aduceți pe piață.
Vă sugerez să începeți testele de cercetare de piață cu următoarea întrebare:
Care sunt subiectele în trend pentru care oamenii sunt cei mai interesați să găsească soluții? Instrumente de optimizare a motoarelor de căutare (SEO) Cum ar fi Ahrefs și Google Tendințe vă pot ajuta Înțelegeți subiectele noi și emergente de care sunt interesați majoritatea oamenilor.
avertisment rapid pe punctul de mai sus … trebuie să oferiți de fapt o soluție pentru oameni. De exemplu, are mult sens pentru mine să creez un curs de blogging, dar pentru mine să creez un curs de antrenament pentru câini are un sens absolut zero. Nu vă bazați întregul curs pe unele date de căutare aleatorii. Este un instrument și îl folosește ca atare.
nu trebuie să fiți expert în subiectul pentru a crea un curs online; Trebuie doar să fii în fața publicului tău țintă.
Un alt aspect pe care trebuie să-l țineți cont aici este că posibilitățile sunt interminabile pentru crearea de cursuri online. De la cursuri de gătit până la elementele de bază ale Jujitsu, puteți crea un curs online pe orice subiect sub soare.
Cu toate acestea, un pic de sfaturi personale aici: mergeți întotdeauna pentru un subiect de care vă pasionați (vă ajută și dacă aveți o pregătire formală în el.) De exemplu, puteți crea tutoriale de chitară chiar dacă sunteți contabil , cu condiția să aveți cunoștințe și pasiune pentru a urmări.
Desigur, asta nu înseamnă că nu ar trebui să creezi un curs online pe un subiect în care ești expert! Selectarea unui astfel de subiect va face ca procesul de creare a cursului și faza de producție să fie mai simplă și mai ușor de gestionat. De asemenea, se va asigura că elevii dvs. pot obține o valoare de calitate profesională din curs și să obțină de fapt rezultate din acesta.
2. Consultați piața pentru subiect
Împreună cu căutarea subiectului pentru cursul dvs., trebuie să fiți atenți dacă subiectul pe care l -ați ales are suficientă popularitate în rândul publicului țintă. Majoritatea creatorilor de cursuri online consideră că, dacă subiectul pe care l -au ales are deja multe cursuri disponibile, s -ar putea să nu se vândă. Acest lucru nu este neapărat adevărat.
Dacă există o mulțime de cursuri despre subiectul care înseamnă că există cerere. Reușind să vâneze cursuri se reduce la găsirea unde se află cererea și furnizarea de soluții unice și mai bune.
Pentru a înțelege mai bine cele mai bune idei de curs online din nișa dvs., puteți consulta platforme majore de învățare online, cum ar fi Udemy și Coursera. Căutarea acestor site -uri vă va oferi o bună înțelegere a ceea ce majoritatea studenților și studenților online caută în nișa dvs.
Pe scurt, în primii doi pași, trebuie să găsiți locul dulce la intersecția unui subiect despre care sunteți pasionat (sau ar putea deveni), să aveți cunoștințe și expertiză în și care este, de asemenea, la cerere. După ce ați bifat toate aceste cutii, vă puteți baza pe acel subiect (sau chiar subiecte) și puteți trece la pasul următor.
3. Construiți autoritate pentru a deveni expert
Sunt sigur că ați observat că în ambele etape de mai sus, am menționat că trebuie să fiți informați despre subiectul pe care creați un curs. În același timp, am mai spus că nu trebuie să fiți un expert absolut pentru a face primul dvs. curs online.
Aceste două afirmații ar putea părea contradictorii, dar nu sunt.
Deși este adevărat că ar trebui să aveți câteva cunoștințe de bază despre subiectul cursului pe care urmați să îl învățați, puteți alege foarte mult pe măsură ce mergeți de -a lungul.
Există două beneficii care trebuie obținute din aceasta:
În primul rând, puteți obține o mulțime de obiective de învățare și materiale pe care le puteți utiliza în videoclipurile și materialele de studiu.
În al doilea rând, veți putea, de asemenea, să construiți cunoștințe pe nișe specifice din subiectul care ar putea face ca cursurile dvs. online să fie mai profitabile.
Oamenii nu doresc să învețe doar de la cel mai important expert pe un subiect. Vor să învețe de la cineva la care se pot raporta și au încredere.
a fi expert este excelent, dar dacă sunteți relatabil și dispus să deveniți un expert pe această temă pentru a vă servi elevii; Și mai bine.
4. Stabiliți-vă pe publicul țintă
Până acum, sunt sigur că aveți o idee clară despre subiectul despre care veți crea un curs online. Acum este timpul să înțelegeți publicul țintă, adică demograficul pe care îl veți concentra pe servire.
plătește să fie specific: nu orice subiect este potrivit pentru fiecare public. Asigurați-vă că publicul dvs. țintă este bine definit și acționabil și este interesat de subiectul ales. Următorii sunt câțiva dintre factorii demografici pe care trebuie să le luați în considerare:
- vârsta a publicului tău țintă
- genul cursul dvs. este mai popular cu
- nivelul mediu educație al publicului tău țintă
- Statutul de angajare al publicului dvs.
Lista de mai sus nu este exhaustivă și poate varia în funcție de subiectul ales. Procentul mediu de gen pentru abonații MOOC este 47% bărbați și 53% femei , iar vârsta medie pentru studenții online este de 34.
Un alt factor care vă poate decide publicul este sezonalitatea. Unele cursuri au mai mult apel în anumite momente, cum ar fi coacerea cursurilor în timpul sezonului festiv.
Puteți viza, de asemenea, audiențe pe baza intenției, de exemplu, vizând un curs de știință a datelor către mulțime care caută să facă o tranziție în carieră către știința datelor. Un curs online despre designul interior este o altă idee de curs.
În cele din urmă, nu uitați să folosiți social media în avantajul dvs. Canalele sociale precum grupurile Facebook, LinkedIn și Instagram pot fi o modalitate rapidă de a identifica un public țintă pentru cercetare. Aceasta este exact ceea ce am făcut pentru cursul meu de blogging și a făcut minuni pentru identificarea unghiului exact al cursului.
5. Mapați conturul cursului online
Oricine poate crea un curs online și îl poate pune la vânzare. Cu toate acestea, crearea unui curs online care obține de fapt rezultate și are succes necesită o planificare serioasă. Mi -a luat peste 6 luni să fac o mapare, să testez și să -mi lansez blogurile ca un curs de afaceri.
De aceea, după ce v -ați instalat pe subiectul și publicul țintă, trebuie să creați o prezentare detaliată a cursului. Aici va trebui să luați în considerare aspecte precum cât de aprofundat va fi cursul, ce ton veți folosi pentru a apela la obiectivele demografice și de învățare.
Adâncimea cursului va fi determinată în principal de cerințele publicului țintă. Un curs online despre principiile de management care vizează post-grade va trebui, fără îndoială, să fie mai profesionist în stil și profunzime decât un curs de gătit care poate fi distractiv și ciudat.
Pentru a crea un contur de curs online, puteți utiliza mai multe șabloane pentru crearea de cursuri online care sunt disponibile. În general, descompunerea subiectului în subiecte specifice, obiective de învățare și segmentarea acestora mai departe în subtopici și lecții vizate este un loc excelent pentru a începe.
Amintiți -vă că crearea unui contur nu este obligatorie. Puteți sări în crearea conținutului cursului dacă aveți o idee clară despre ceea ce doriți să le transmiteți cursanților. Cu toate acestea, vă sugerez să nu săriți acest pas, deoarece vă va ajuta să structurați modulele și să încadrați rezultatele cursului dvs., care este următorul subiect despre care voi discuta.
6. Încadrați rezultatele cursului convingător
După ce ați finalizat conturul cursului și ați structurat modulele, este timpul să încadrați rezultatele ideale ale cursului. Încadrarea rezultatelor contează, studenții au plătit cursul pentru a obține rezultate.
Gândiți -vă doar la asta. Știți ce material are cursul dvs. și cum vă poate ajuta elevii.
Dar nu știu despre asta și, dacă elevii tăi ar putea să-și facă o idee clară despre ceea ce pot ieși din curs, vor fi mai puțin susceptibili să se înscrie.
Acesta este motivul pentru care trebuie să creați un contur de curs care să poată obține rezultatele elevilor dvs. cât mai repede posibil. Asigurați -vă că includeți aceste rezultate ale cursului pe pagina dvs. de curs. Doar pentru ca elevii să aibă o idee concretă despre ce urmează să se înscrie și rezultatul lor potențial al învățării.
Un alt beneficiu al creării rezultatelor personalizate ale cursului este că se asigură că doar studenții interesați se alătură cursului. Elevii potriviți se traduc la rate de satisfacție și completare mai mari, împreună cu cereri mai mici de rambursări.
7. Creați materialele de curs reale
După ce ați finalizat fiecare dintre etapele de mai sus, este în sfârșit momentul să sariți și să creați materialul de curs real. Aici, aveți o multitudine de alegeri cu privire la mediu; Vă recomand să mergeți cu cursuri video, deoarece acestea tind să aibă cel mai mare impact.
Alături de videoclip, trebuie să furnizați, de asemenea, materiale de studiu adecvate sub formă de prezentări PowerPoint, cărți electronice în format PDF sau chestionare de autoevaluare. Fiecare curs va fi diferit, dar singurul obiectiv pentru a crea materiale suplimentare care vă ajută elevii să obțină rezultate.
cea mai frecventă problemă cu care se confruntă creatorii de cursuri online aici este să stabilească ce materiale să includă în curs și pe care să le lase. Indiferent de subiectul pe care îl alegeți, sunteți sigur că veți găsi mai multe resurse și referințe pe care să le utilizați în supraîncărcarea de astăzi a informațiilor.
Iată unde vă va ghida conturul și rezultatele cursului dvs. online. Când selectați materiale pentru crearea cursului, asigurați -vă că includeți doar cele aliniate la structura cursului dvs. A face acest lucru vă va ajuta să eficientizați conținutul cursului și, de asemenea, reduceți timpul de creare.
În sfârșit, după ce aveți tot materialul la îndemână, este timpul să înregistrați videoclipurile. Și aici, aveți multă flexibilitate; Nu este nevoie de un videograf pro pentru a crea cursuri online de înaltă calitate. Tot ce ai nevoie este un bun software-ul webcam și ecran > cum ar fi Camtasia.
Alegeți dintre videoclipuri cu captură de ecran, videoclipuri în stilul capului de vorbire sau chiar o combinație dintre cele două. În cazul în care aveți deja webinarii sau podcast -uri pe această temă, nu ezitați să refaceți conținutul pentru cursul dvs. online. Tot ce contează este că rămâneți pe subiect și oferiți valoare.
8. Monetize It Right
Acum, după ce ați creat conținutul cursului online, este timpul să decideți cum doriți să monetizați. Aceasta poate implica tactici, cum ar fi oferirea unui curs gratuit ca magnet de plumb sau configurarea unui model bazat pe abonamente.
Pentru cursuri premium, va trebui să efectuați și câteva cercetări de piață aici. Consultați prețurile cursurilor similare pe platformele populare de eLearning și înțelegeți care sunt ratele de înscriere.
Un alt aspect pe care trebuie să -l țineți cont este puterea de cumpărare a publicului țintă. La urma urmei, nu are rost să prețim un curs atât de mare încât nimeni nu îl poate cumpăra. Aici, va trebui să atingeți echilibrul perfect între rentabilitate și accesibilitate.
Un ultim lucru când vine vorba de prețuri: asigurați-vă că prețul cursului dvs. online se potrivește cu valoarea pe care o oferiți. Dacă doriți să percepeți mai mult decât ratele pieței, va trebui să oferiți un conținut mai bun decât concurența; Este la fel de simplu ca asta.
9. Selectați canalul de livrare corespunzător
După finalizarea pașilor de mai sus, trebuie să decideți cum vă veți livra cursul publicului dvs. În general, există trei metode standard pe care le puteți vinde cursuri online. Fiecare dintre acestea este discutat mai jos sub capete separate.
a. Platforme de curs online
Platformele de curs online sunt una dintre cele mai populare metode de distribuire a cursurilor online. Platforme precum Coursera și Udemy sunt piețe de curs vibrante, unde vă puteți vinde tutorialele. Aceste platforme oferă un mediu stabil și integrat pentru încărcarea, marketingul și vânzarea.
În cazul în care încărcați un curs pentru prima dată, ar trebui să profitați de bunăvoința și de marketingul acestor platforme. Acestea fac procesul neted, confortabil și chiar vă permit să încărcați mărturii, fișe de lucru și chiar să vă personalizați conținutul cursului.
Iată Thintific Review și De ce este alegerea mea #1 pentru platformele de curs online și este cea pe care o folosesc personal.
b. Sisteme de management de învățare (LMS)
Un LMS este un sistem de învățământ online care se poate conecta la site-ul dvs. web și poate lucra ca platformă de marcă pentru cursul dvs. LMSS face ca totul să creeze cursuri online până la înființarea unei afaceri rentabile de curs online un proces simplu.
În timp ce există multe opțiuni LMS disponibile pe piață, mea Recomandarea este thintific ( ispring sau Teachable sunt alternative excelente ). Această platformă de curs online vă permite să vă personalizați pe deplin cursurile și să faceți fiecare pas de la subiectul cursului sau ideea la crearea și distribuirea unei brize.
c. Plugin -uri de site
Dacă aveți propriul site web pe care doriți să găzduiți cursul online, puteți selecta dintre numeroase pluginuri de site -uri disponibile pe internet. WordPress oferă cea mai mare flexibilitate pentru crearea unui site de membru al educației online.
indiferent de opțiunea pe care alegeți să o mergeți, asigurați -vă că aveți instrumentele în loc pentru înscrierea și validarea studenților. De asemenea, nu uitați să vă integrați platforma de învățare cu gateway -uri de plată pentru înscrieri și rambursări ușoare, dacă este nevoie.
10. Construiți o listă de e-mail a fanilor raving
Majoritatea creatorilor de cursuri online și startup -uri fac greșeala de a crede că vor avea un flux constant de venituri odată ce cursul lor va funcționa. Acest lucru nu este adevărat; După ce ați creat și încărcat cursul, începe munca reală.
Acum trebuie să vă comercializați cursul online și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât cu marketingul prin e-mail. De la experiență, marketing prin e-mail Oferă în continuare cel mai înalt ROI dintre toate digitale canale de marketing de produse.
Pentru a profita de marketingul prin e -mail, trebuie să creați o listă de e -mail a persoanelor cărora le puteți vinde efectiv cursul. V-aș recomanda să rulați un campania de marketing social media pentru a aduna e-mailuri. Puteți oferi chiar o parte din cursul dvs. online gratuit, ca o ofertă de a captura oportunități.
După ce ați primit o listă de e -mail considerabilă, trebuie să trimiteți e -mailuri personalizate, direcționate către acei cursanți care au arătat interes pentru cursul dvs. În acest fel, sunteți pentru a vă asigura că vor putea sări perspectivele către clienții plătiți.
11. Creați o pagină de destinație de vânzări
Cu toate acestea, nu credeți că sunteți încă din pădure, pentru că doar captarea e -mailurilor este doar jumătate din bătălia câștigată. Trimiterea de e -mailuri captivante este cea mai bună modalitate de a aduce clienții pe pagina de destinație a cursului și site -ul web. Odată ce ajung acolo, totuși, trebuie să vă asigurați că au o experiență incredibilă.
Cel mai bun mod de a face acest lucru este să creează o pagină de destinație Asta reflectă esența cursului tău online. O pagină de destinație de înaltă calitate este cea mai bună modalitate de a vă asigura că elevii obțin informații complete despre conținutul cursului.
Atunci când creați pagina de destinație, va trebui să țineți cont de mai mulți factori, cum ar fi demografia țintă, interesele publicului dvs. și chiar subiectul dvs.
Un alt pas bun este să creezi diferite pagini de destinație pentru diferite audiențe și teste care funcționează cel mai bine. Un astfel de model de testare divizată vă va oferi o idee clară de organizare a aspectului paginii.
12. Salt la marketing Bandwagon
listele de e -mail, paginile de destinație și teaserele de social media sunt toate părțile din planul de marketing mai mare pe care trebuie să -l urmați pentru a avea succes în lansarea cursului online. O strategie de marketing continuă este esențială pentru a vă asigura că cuvântul va ieși despre cursurile dvs. online.
Aici, aveți mai multe opțiuni de luat în considerare: puteți derula campanii timpurii de păsări care oferă reduceri atractive sau chiar motor de căutare sau reclame de social media. Mai mult, puteți profita și de strategiile de marketing de conținut și puteți promova lista dvs. de țintă.
Sunt sigur că ați înțeles deja că ultimii trei pași, inclusiv acesta, au fost dedicați comercializării cursurilor. Acest accent suplimentar pe marketing este vital, deoarece momentul în care încetați să vă comercializați cursul este atunci când încetați să vindeți eficient.
13. Hrănește o comunitate dedicată
În această etapă, ați publicat în cele din urmă cursul dvs.
Dar acum, există o parte și mai critică a procesului de a avea grijă de: construirea unei comunități dedicate de studenți .
Unul dintre dezavantajele cursurilor online este că elimină o mare parte din interacțiunea directă care vine într -un mediu de învățare în clasă. Cu toate acestea, puteți depăși cu ușurință acest lucru folosind canale online, cum ar fi un grup de social media și Video Conferencing Webinarii care vă permit să interacționați cu elevii dvs.
Învățarea este un proces social, iar oamenii adoră să interacționeze cu alți oameni care sunt în aceeași călătorie ca și ei. Astfel de interacțiuni ajută să facă procesul de învățare mai plăcut și să favorizeze un sentiment de comunitate în jurul cursului.
Un alt avantaj al hrănirii unei comunități dedicate este că acest lucru ajută la răspândirea publicității cuvânt-gura în ceea ce privește cursul tău. Și atunci când clienții dvs. devin avocați vocali pentru brandul dvs., cursul dvs. va începe să crească organic.
14. Nu uitați să vă actualizați cursul în timp
Ultimul punct pe care trebuie să vă concentrați pentru a crea un curs online: actualizarea cursului. Cerințele de îndemânare se schimbă în timp și trebuie adăugate noi abilități la repertoriul dvs. de curs. Nu vă puteți aștepta ca un curs de trei ani să ofere aceeași valoare studenților dvs. ca și la momentul lansării.
Asigurați -vă că continuați să adăugați noi materiale de curs și să le actualizați în funcție de cerințele pieței. În acest fel, cursul dvs. online rămâne relevant astăzi și continuă să ofere valoare studenților dvs. existenți.
înfășurați
Sper că acest ghid condensat a reușit să vă ajute în înțelegerea întregului proces de creare a cursului online.
în timp ce există pro și contra pentru educația online , cred că profesioniștii depășesc cu siguranță Contra.
[ Intrarea în această nișă este o idee bună.
Nu numai că veți crea un flux de venituri constant, dar veți avea și avantajul de a vă împărtăși expertiza și de a apărea ca un lider de gândire în nișa dvs. Acum, aceasta este mai bună decât orice strategie de marketing pasivă pe care o pot cumpăra banii.
anunță -mă gândurile tale în comentariile de mai jos!