Cum să începeți un blog de carte (faceți bani reali în 2023)

Cum să începeți un blog de carte (faceți bani reali în 2023)

Pentru viermii de carte și iubitorii de cărți de acolo, nimic nu este mai interesant decât să te curbezi cu o carte bună și să te pierzi într -o altă lume.

terminarea unei cărți se simte grozav, dar, în același timp, întreaga ta lume se simte goală când ai ajuns la sfârșitul unei povești.

A avea cu cine să împărtășească, să vorbești despre poveste sau să discutăm personajele tale preferate poate fi un adevărat bummer.

Începerea unui blog Acordarea cărților este un O modalitate excelentă de a reveni în legătură cu acei cititori cu gânduri similare de acolo care împărtășesc același entuziasm pentru cărți.

Dacă sunteți interesat să deveniți un influencer online care promovează cărțile prin blogging, iată un ghid pas cu pas despre cum să o faceți.

Pornirea unui blog de carte

iată pașii de luat în considerare atunci când începeți un blog de carte.

1. Alegeți un subiect pentru blogul dvs.

la Blogging Book Book, blogul dvs. trebuie să aibă un subiect central sau nișă.

dacă discutați despre cărțile preferate sau pur și simplu examinați cărțile care vă interesează, aveți un subiect pe care vă concentrați, vă va ajuta să atrageți cititori cu gânduri similare.

tipul de subiect de carte pe care îl selectați poate depinde și de expertiza și cunoștințele dvs.

2. Înregistrați un nume de domeniu și configurați găzduirea

Cele mai bune nume de bloguri de carte reflectă nișa și conținutul pe care intenționați să îl furnizați.

Un nume de blog vă ajută enorm călătoria pe blogul dvs., deoarece servește ca o adresă URL memorabilă pentru cititori de vizitat.

De exemplu, dacă blogul dvs. se ocupă de recenzii despre cărți despre romane de ficțiune, un nume de domeniu perfect ar fi ceva de genul „Fictionfrenzy” sau „Fictionalfantasies”.

Un nume de domeniu de succes al blogului de carte permite, de asemenea, o căutare și o indexare mai ușoară de către motoarele de căutare, care vă va ajuta blogul să se ridice mai sus pe pagina rezultatelor motorului de căutare (SERP).

Iată sfaturi suplimentare despre alegerea celui mai bun nume de blog pentru dvs. site.

3. Instalați WordPress

ca blogger de carte, aveți nevoie de un sistem de management pentru a crea conținut și pentru a vă gestiona blogul.

WordPress este cea mai populară platformă și este gratuită de utilizat.

găzduire web Furnizorul va oferi, în general, o instalație de cuvinte ușoară ca unul dintre cele mai importante sisteme de gestionare a conținutului (CMS) disponibile.

Există, de asemenea, wordpress.com , ceea ce vă permite să creați site -uri web gratuite pe platforma lor.

Cu toate acestea, această opțiune are limite și permite doar o personalizare specifică.

4. Creați designul blogului dvs.

Temele WordPress permit personalizarea, făcând blogul dvs. să pară unic.

Tema blogului dvs. ar trebui să reflecte nișa pe care intenționați să o acoperiți în propriul dvs. blog de carte.

ar trebui să fie ușor de navigat și atrăgător vizual pentru vizitatori.

pentru noii bloggeri care își încep blogul de carte, diferențierea blogului lor prin introducerea designului personalizat și a imaginilor poate fi esențială.

folosind instrumente precum canva și Adobe Photoshop Vă poate ajuta, de asemenea, să creați o grafică unică pentru blogul dvs. restul.

Puteți utiliza, de asemenea, diverse pluginuri de blog pentru a obține aspectul și aspectul dorit al site -ului dvs. web.

5. Începeți să scrieți conținut

Conținutul de găzduire este motivul pentru care există platforme de blogging.

un blog de recenzie a cărților nu este diferit.

Conținutul unui blog de carte excelent ar trebui să fie informativ, interesant și antrenant pentru cititori.

a spus altfel, furnizarea de valoare ar trebui să fie întotdeauna prioritatea dvs. atunci când produceți conținut pentru blogul dvs.

Fie că scrieți recenzii despre cărți, discutarea subiectelor literare cu colegii cititori sau crearea de resurse utile, conținutul pe care îl postați ar trebui să fie relevant pentru nișa dvs. și să servească drept o sursă excelentă de informații pentru cititori.

6. Promovează -ți blogul

Un site web de blogging despre care nimeni nu știe că nu va primi vizitatori.

Puteți atrage mai mulți vizitatori pe site -ul dvs. web cu diverse tehnici pentru a vă promova blogurile,

Aceste tehnici includ optimizarea motoarelor de căutare, marketingul social media și e -mailul.

7. Monetizează -ți blogul

De la a deveni un asociat Amazon până la utilizarea Google Adsense pentru a vă monetiza blogul de carte, există o mulțime de modalități potențiale de a aduce venituri prin intermediul blogului dvs.

ca expert care face recenzii de carte, puteți oferi, de asemenea, postări sponsorizate pentru autori care doresc să -și promoveze cărțile.

A avea un buletin informativ și a folosi marketingul prin e -mail pentru a promova diferite oferte este o altă modalitate excelentă de a vă monetiza blogul.

< /a> Platforma dvs. de blogging

Iată câteva dintre cele mai bune platforme de blogging pe care le -ați putea lua în considerare pentru blogul dvs. de carte.

wordpress.org

WordPress este una dintre cele mai populare platforme de blogging și permite unuia să personalizeze cu ușurință o gamă largă de teme gratuite cu plugin-uri.

are, de asemenea, o comunitate online activă care oferă o mulțime de tutoriale, așa că este ușor să găsești ajutor atunci când este nevoie.

wix

wix este o alegere excelentă pentru noii bloggeri care doresc să-și creeze rapid site-urile web fără a-și face griji cu privire la codificare.

Platforma Wix oferă o mulțime de caracteristici și instrumente pentru a face simpla crearea blogului dvs., precum și tone de teme concepute profesional pentru a oferi site -ului dvs. un aspect unic.

pătrat

Squarespace este o altă platformă populară de blogging.

permite utilizatorilor să creeze un site frumos cu o simplă interfață de drag-and-drop și oferă o mulțime de șabloane pre-făcute pentru o personalizare ușoară.

zyro

Zyro este un constructor de site-uri asistate de AI care permite utilizatorilor să creeze site-uri web cu aspect profesional folosind instrumente și pluginuri încorporate.

cu Zyro, puteți construi rapid un blog de la zero fără a avea nevoie de abilități de codare.

plus, oferă zeci de teme gratuite care sunt complet personalizabile, astfel încât să puteți face blogul dvs. să pară unic.

Book Blog Post Idei

Iată diverse idei de postare pe blog pentru a atrage mai mulți cititori.

Recenzii de carte

Revizuirea cărților este unul dintre cele mai frecvente tipuri de postări pentru bloggerii de carte.

Oferind recenzii minuțioase și cinstite, cititorii pot face o idee despre cum este o carte și pot lua decizii în cunoștință de cauză atunci când o achiziționează sau o împrumută din bibliotecă.

știri legate de carte

să stai la curent cu cele mai recente știri legate de cărți, autori, editori și premii vă pot ajuta blogul să iasă în evidență de mulțime.

Puteți acoperi, de asemenea, diverse evenimente legate de cărți, cum ar fi festivaluri de cărți sau discuții despre autor.

liste de cărți

Pentru bloggerii de carte, listele sunt o modalitate excelentă de a -și arăta cunoștințele despre diferite genuri sau subiecte.

ca un nou blogger de carte, puteți începe prin a crea liste de cărți pentru diferite grupuri de vârstă sau citiri sezoniere.

Puteți crea, de asemenea, liste distractive, cum ar fi cărți pentru a citi în viață.

Interviuri de autor

Pentru începătorii care doresc să -și ducă blogul la nivelul următor rapid, efectuarea de interviuri cu autorul poate fi calea de urmat.

Scrierea cărților de bloguri poate fi intimidantă, așa că de ce să nu mergeți direct la sursă și să puneți autori întrebări despre lucrările lor?

Puteți solicita, de asemenea, copii de revizuire ale versiunilor viitoare de la editori, oferindu -vă acces exclusiv la resurse.

un site precum netg ALLEA IS IS IS Excelent pentru a căuta copii de recenzie.

arcuri (copii avansate ale cititorilor) sunt de asemenea excelente pentru accesul timpuriu la cărți noi.

Asigurați -vă întotdeauna că observați politica de revizuire a editorului și respectați cerințele acestora.

s -ar putea să doriți, de asemenea, să includeți o exonerare în postarea dvs., permițând cititorilor să știe că ați primit cartea gratuit în schimbul unei recenzii.

Posturi de discuții de carte

Postările de discuție sunt excelente pentru a se angaja cu cititorii și a înțelege perspectivele lor pe diferite subiecte.

Puteți discuta despre cele mai bune finaluri de carte, lansări recente sau chiar subiecte controversate legate de cărți și autori.

provocări de lectură

Mulți oameni le -ar plăcea să poată citi mai mult, dar le este greu să se angajeze și să finalizeze o provocare de lectură.

ca parte a sfaturilor dvs. despre blogging -ul dvs., ajutându -i pe ceilalți prin provocări este un mod excelent de a ajunge la noi audiențe.

Aceste provocări pot varia de la non-ficțiune la cărți de fantezie YA sau chiar clasice.

Sfaturi de scriere

oamenii vor să învețe cum să scrie mai bine.

Ajutarea celorlalți cu sfaturi de bloguri de carte care îi ajută să -și găsească vocea poate fi o nișă excelentă pentru a le ținta.

puteți ajuta, de asemenea, oamenii să înțeleagă cum să structureze cel mai bine postările.

Aceste idei sunt toate modalități excelente de a -ți construi profilul ca expert în domeniu.

Book-themed Giveaways

Crearea de competiții și cadouri este un mod excelent de a te angaja cu cititorii și de a -ți crește blogul.

Puteți începe prin a oferi una sau două cărți gratuite, dar creați competiții mai semnificative mai târziu, dacă doriți.

din spatele scenei analizează editurile

Oferind cititorilor o privire exclusivă în publicare îi poate ajuta să înțeleagă modul în care autorii creează și comercializează cărți.

Puteți aranja interviuri cu editori sau editori și puteți împărtăși postări informative despre procesul lor și sfaturi pentru autori aspiranți.

Sfaturi pentru rularea cu succes a blogului dvs. de carte

Să luăm în considerare câteva sfaturi pentru rularea cu succes a blogului dvs. de carte.

  • Fii consecvent în postarea conținutului pe blogul tău: Pentru a te asigura că blogul tău are succes, trebuie să fii consecvent. Crearea unui program și respectarea acestuia va ajuta la menținerea cititorilor dvs. angajați și interesați de ceea ce aveți de spus.
  • Implicați -vă cu cititorii și alți bloggeri din comunitatea de bloguri de carte: indiferent dacă este un începător, un veteran sau între ele, implicarea cu cititorii și alți bloggeri este esențială pentru construirea relațiilor în spațiul de bloguri de carte. < /li>
  • participă la cadouri de carte: participarea la cadouri este o modalitate excelentă de a atrage noi adepți și de a crește vizualizările pe pagini pe blogul tău.
  • Oferiți recenzii oneste și nepărtinitoare ale cărților: Oferirea recenziilor de cărți corecte și imparțiale ajută la menținerea credibilității cu cititorii dvs. de pe blogul dvs. Împărtășirea aspectelor bune și rele ale unei cărți vă va ajuta să deveniți o sursă de încredere pentru cititorii care caută recomandări de carte.
  • Utilizați tehnici SEO pentru a -ți optimiza postările de pe blog: de la titlul postării la diverse titluri și imagini, SEO poate ajuta vizibilitatea site -ului tău.
  • Utilizați platformele de socializare: social media este un instrument eficient pentru a ajuta la răspândirea cuvântului despre blogul dvs. Aceste rețele vă pot ajuta să vă promovați blogul, să obțineți mai mulți ochi asupra conținutului dvs. și să returneze traficul pe site -ul dvs. web.

Câștigarea de bani cu blogul dvs. de carte

Monetizarea blogului dvs. este ultimul puzzle cu privire la rularea unui blog de carte de succes.

Iată câteva modalități prin care poți câștiga bani cu blogul tău.

comercializarea afiliată

Vă puteți alătura diferite programe de afiliere și câștigați o comisie pentru orice vânzări care rezultă din cititori care fac clic pe link -uri din postările dvs.

rețele de anunțuri

Puteți, de asemenea, să vă înscrieți cu diferite rețele de anunțuri și anunțuri încorporate pe blogul dvs.

Cu rețele de anunțuri, primiți plata pe baza numărului de clicuri și vizualizări generate din aceste anunțuri.

Vânzarea produselor digitale

Puteți crea conținut original, cum ar fi cărțile electronice sau Cursuri online legate de cărți și literatură.

odată gata, puteți vinde direct de pe blogul dvs.

Posturi sponsorizate de la editori și autori

Autori și editori plătesc adesea bloggerii pentru recenzii, tururi de carte, interviuri, etc.,

Pe măsură ce blogul dvs. devine mai popular, veți începe să vedeți că oamenii vă interesează să vă întrebați despre posibilitățile de sponsorizare.

Cum să începeți un blog de carte-FAQ

Sunt permise cărți audio pe blogurile de carte?

da, cărțile audio sunt permise pe blogurile de carte.

depinde de fiecare blogger ce format preferă să prezinte pe blogul lor.

Podcast -urile pot fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a partaja cărți audio.

Ce este un club de carte?

Un club de carte este un grup de oameni care citesc și discută cărți împreună.

Cluburile de carte se întâlnesc adesea personal sau online pentru a discuta despre cărțile și autorii preferați și formează relații cu alți cititori.

Bookstagram se referă la cluburi de carte de pe Instagram, deci există o prezență online pentru cluburi de carte.

Ce formate pot folosi pentru postările mele de pe blogul meu?

Puteți posta conținut folosind orice format care se potrivește nevoilor dvs.

Aceasta include text, imagini, audio și video.

Ce fel de cărți ar trebui să prezinte pe blogul meu de carte?

Tipul de cărți pe care le prezentați pe blogul dvs.

Ar putea fi ficțiune literară, non-ficțiune, romantism, literatură pentru copii, ficțiune științifică sau orice alt gen care vă interesează.

Pot folosi bara laterală WordPress pentru blogul meu?

Da, puteți utiliza bara laterală WordPress pentru blogul dvs. de carte.

Puteți crea diferite widget -uri de adăugat în bara laterală, inclusiv o casetă de căutare și o listă de postări recente.

Acest lucru va facilita cititorii să navigheze pe site -ul dvs. și să găsească ceea ce caută.

Înfășurați.

Gestionarea unui blog de carte este o aventură interesantă care necesită dăruire și creativitate.

va trebui să țineți pasul cu cele mai recente tendințe din industrie, să creați conținut antrenant și să stabiliți relații cu alți bloggeri.

Amintiți -vă că este nevoie de timp și dedicare pentru a construi un blog de carte excelent.

ai răbdare și nu renunța dacă lucrurile par greu.

a fi consecvent vă poate face o figură influentă în lumea cărții blogging.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: seo pentru Bloggerii vă pot ajuta să vă dezvoltați blogul mai repede observând cele mai recente tehnici SEO.

Acest lucru este crucial pentru a atrage mai mulți cititori pe blogul dvs. și pentru a conduce traficul din diferite motoare de căutare.

Mai mult, puteți utiliza, de asemenea, bloguri pentru oaspeți pentru a atrage cititorii și a vă împărtăși conținut cu un public mai larg.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *