Cum să alegeți un LMS: un ghid cuprinzător pentru 2023

Cum să alegeți un LMS: un ghid cuprinzător pentru 2023

a Sistemul de management al învățării este un platformă care vă ajută să vă gestionați cursurile online și să urmăriți progresul studentului.

Sistemele de management al învățării au toate formele și dimensiunile, oferind o gamă largă de nevoi.

Aceasta înseamnă că alegerea unei platforme LMS este o decizie mare, în principal datorită numărului mare de opțiuni disponibile.

cu diverse platforme LMS Tratarea cu învățarea socială, învățarea amestecată, Cursuri de instruire și, altele, poate fi dificil să se stabilească care LMS este cea mai potrivită pentru organizația ta.

pentru a vă ajuta să alegeți, în acest articol, voi prezenta câțiva factori cheie de luat în considerare într -o platformă LMS, permițându -vă să luați o decizie mai informată.

Să intrăm corect în ea.

< /a> Tipuri LMS principale

majoritatea Sisteme de management de învățare vor intra într-una dintre acestea Categorii.

1. LMS de învățare socială

Aceste platforme LMS se concentrează pe învățarea socială, unde elevii pot colabora și interacționa între ei în diferite moduri.

Acest tip de LMS este excelent pentru încurajarea mediilor de colaborare și interactive și este adesea utilizat în setări educaționale sau companii care subliniază munca bazată pe echipă.

2. LMS de învățare amestecată

Un LMS de învățare amestecată integrează atât online, cât și offline cursuri într -o singură platformă, permițându -vă să urmăriți cu ușurință progresul elevilor, indiferent cum învață.

Acest tip de LMS este ideal pentru organizațiile care doresc să ofere un amestec de e-learning și tradițional instrucțiuni de clasă.

3. Curs de instruire LMS

curs de instruire Platformele LMS sunt special pentru a ajuta organizațiile să creeze, să livreze și să urmărească cursuri de instruire online.

Aceste platforme LMS au adesea funcții de gestionare a certificării și analize pentru a vă ajuta să urmăriți progresul elevilor dvs. și să vă asigurați că își îndeplinesc obiectivele de formare.

4. E-learning LMS

Un LMS de învățare electronică este o platformă care vă ajută să livrați, să gestionați și să urmăriți cursurile online.

Acest tip de LMS este ideal pentru organizațiile care doresc să ofere cursuri complet online sau pentru cei care doresc să să -și completeze învățarea în clasă existentă cu o componentă online.

5. SaaS multi-chiriași

Un SaaS LMS multi-chiriaș este un sistem de management al învățării bazat pe cloud care permite mai multor organizații să utilizeze aceeași platformă.

Companiile folosesc adesea acest tip de LM-uri de către companii care oferă cursuri de formare sau conținut de învățare electronică pentru clienții sau partenerii lor.

6. LMS corporative sau întreprinderi

Un LMS corporativ sau întreprindere este un sistem de management al învățării online care este conceput pentru a fi utilizat de o unică organizație .

Companiile mari folosesc acest tip de software LMS ca parte a sistem hris , mai ales atunci când au nevoie de o platformă robustă pentru a gestiona instruirea și dezvoltarea angajaților lor.

Vânzătorul tipic LMS va oferi o combinație între una sau mai multe dintre aceste platforme, de aceea este esențial să luați în considerare cu atenție nevoile organizației dvs. și să selectați platforma care le îndeplinește cel mai bine.

Înțelegerea cine piața dvs. țintă este

ca în cazul oricărei platforme, să știi pe cine servești este esențial.

Dacă aveți de -a face cu formarea angajaților și doriți să utilizați dispozitive mobile precum smartphone -uri sau tablete, veți dori să căutați o platformă LMS optimizată pentru utilizare pe diferite dispozitive.

În mod alternativ, să presupunem că utilizați un LMS ca platforma de curs online Pentru a partaja cursuri online și materiale de instruire cu audiențe externe.

În acest caz, veți dori să vă asigurați că sistemul are capacități de comerț electronic, astfel încât să puteți percepe acces la clasele dvs.

Cunoașterea pieței dvs. țintă, a nevoilor lor și a modului în care vor să învețe este esențial în alegerea unui LMS care să funcționeze pentru dvs.

Definiți obiectivele și cerințele companiei

după ce este știut cine este piața dvs. țintă, este esențial să definiți obiectivele companiei dvs. atunci când alegeți un LMS.

De exemplu, dacă ați creat un curs online < /a> și a vrut să construiască un site-ul de membru În jurul său, puteți putea Căutați un LMS care oferă capacități de nutriție și de membru al clienților.

să presupunem că doriți să aveți funcții de înregistrare a utilizatorilor în masă și intenționați să utilizați LMS pentru câteva sute de instruire a angajaților.

În acest caz, probabil că ați opta pentru un LMS cu instrumente robuste de gestionare a utilizatorilor și capabilități de raportare.

să știi cine este publicul tău țintă și ceea ce speri să realizezi va face să știi ce caracteristici LMS trebuie să caute mai ușor.

De ce caracteristici aveți nevoie într-un sistem de management al învățării?

LMS Funcțiile variază de la chiar de bază, cum ar fi posibilitatea de a încărca și de a găzdui documente, până la caracteristici mai avansate, cum ar fi gamificarea, învățarea socială și instrumentele de creare a conținutului.

Funcționalitatea unui LMS poate varia semnificativ în funcție de prețul și nivelul său de complexitate, deci este esențial să luăm în considerare ce caracteristici sunt necesare pentru organizația dvs. cu atenție.

Acestea sunt câteva dintre principalele caracteristici disponibile pe piață chiar acum.

Caracteristici de învățare socială

O platformă de învățare cu caracteristici de învățare socială va permite cursanților dvs. să interacționeze între ei și să își împărtășească cunoștințele.

Această platformă este adesea folosită în formarea corporativă, unde elevii pot colabora și învăța unul de la celălalt în timp real.

Procesul de instruire poate fi îmbunătățit atunci când oamenii se conectează cu alții cu nevoi și interese de învățare similare.

gamificare

Cel mai bun software LMS va oferi funcții de gamificare, care permit cursanților să câștige ecusoane, puncte și alte recompense pe măsură ce progresează pe parcursul lor.

gamificarea ajută la învățare și dezvoltare și este ceva pe care LMS -urile noi încep să se concentreze.

poate face procesul de învățare mai distractiv și mai antrenant, încurajând cursanții să rămână cu pregătirea lor până la sfârșit.

Caracteristici de retenție

Aspecte precum testele vor ajuta atât la atingerea nevoilor de formare, cât și la asigurarea urmăririi progresului corect a cursanților tăi.

poate ajuta, de asemenea, la să identifice zonele în care elevii se luptă , astfel încât să le puteți oferi resurse suplimentare.

Flux de lucru

Un LMS eficient din punct de vedere al costurilor ar trebui să aibă, de asemenea, funcții ale fluxului de lucru, care vă vor permite să automatizați procesul de instruire și să vă eficientizați operațiunile de zi cu zi.

Aceasta înseamnă că procesele repetitive vor trebui să fie configurate o singură dată.

Apoi, sistemul de învățare va începe automat atunci când aceste procese trebuie repetate .

asistență multi-device

cu tot mai multe persoane care folosesc dispozitive mobile pentru a accesa internetul, alegerea unui LMS la care se poate accesa pe orice dispozitiv este esențială.

În plus, sistemul ar trebui să -și amintească de unde s -a lăsat unul într -o sesiune anterioară și să continue antrenamentul respectiv de acolo.

Mai mult, LMS ar trebui să răspundă și să ofere o experiență perfectă indiferent de dispozitivul folosit.

Asistență pentru clienți

Echipa de asistență din spatele unui LMS poate face o mare diferență în experiența generală cu platforma.

În mod ideal, ar ajuta dacă ați căuta un LMS care să ofere asistență pentru clienți 24/7 care îi ajută pe utilizatorii săi finali să -și răspundă rapid întrebările.

eCommerce

Unele companii de comerț electronic necesită integrarea sistemelor LMS cu coșurile de cumpărături existente.

În aceste cazuri de utilizare, este esențial să alegeți un LMS care să ofere integrare perfectă cu căruțele populare de cumpărături , cum ar fi Shopify, Magento și WooCommerce.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că furnizorii de LMS potriviți vor fi cei care vă pot oferi un grad ridicat de personalizare atunci când vă configurați cursurile și le vindeți.

funcții la bord

Alegerea unui LMS cu funcții robuste la bord va ajuta pe oricine nou pentru o organizație (sau orice entitate pentru asta) să înceapă.

Acestea ar putea include tutoriale, pasarele sau alte resurse pentru învățarea despre toate aspectele platformei și cum să o utilizați eficient.

Acest tip de soluție LMS vă va economisi mult timp și dureri de cap atât pe termen scurt, cât și lung.

Metrics and Analytics

Este esențial să aveți o interfață de utilizator care să ofere informații despre membrii echipei și progresul lor în procesul de învățare .

Acest lucru vă ajută să identificați zonele în care ar putea avea nevoie de mai mult ajutor sau sprijin.

este, de asemenea, minunat să obțineți feedback cu privire la ceea ce funcționează bine și ce ar putea fi îmbunătățit.

Acest lucru este posibil să folosească metrica și analizele potrivite – caracteristici care ar trebui să fie integrale pentru LMS pe care le alegeți.

Rularea webinariilor

atunci când aleg un LMS, unele companii sunt interesate de platforme care pot ajuta cu strategia lor de formare, permițându -le să ruleze webinarii pentru angajații sau clienții lor.

Deși aceasta nu este o necesitate (și ar putea fi considerată o caracteristică mai avansată), este o opțiune plăcută care poate îmbunătățirea experienței generale de învățare cu un LMS.

prețuri

Costul unui LMS poate varia în funcție de caracteristicile și funcționalitatea pe care le oferă.

Luați în considerare că prețurile vor varia și în funcție de formate și de suportul de care aveți nevoie.

În plus, unele platforme vor percepe o taxă de licență pentru fiecare utilizator pe care o introduceți în sistem, în timp ce altele percep o taxă lunară de abonament.

este, de asemenea, bine să luăm în considerare faptul că un LMS open-source este de obicei gratuit de descărcat și de utilizare, dar va trebui să plătiți pentru găzduire, asistență și personalizare.

Compararea prețurilor diferitelor platforme înainte de a lua o decizie finală este un aspect important al alegerii unui LMS.

găzduire video

Multe platforme LMS oferă posibilitatea de a găzdui videoclipuri în cadrul platformei în sine.

în timp ce tradițional găzduire video Site-uri precum YouTube sau Vimeo sunt grozave, găzduind găzduirea Videoclipurile de pe LMS pot facilita cursanților să urmărească progresul lor și să se asigure că urmăresc toate videoclipurile necesare.

În plus, viteza de redare va fi de obicei mai rapidă , deoarece sistemul va avea grijă de toate setările potrivite.

Învățare mobilă

cu un LMS care acceptă dispozitive mobile, angajații pot finaliza instruire sau alte sarcini pe telefoanele sau tabletele lor ori de câte ori au timp liber, chiar și atunci când nu sunt la serviciu dacă aleg acest lucru.

Învățarea mobilă este la fel de populară ca antrenamentul online (dacă nu mai mult), și permițând publicului tău țintă să să -și îmbunătățească seturile de abilități pe GO le va oferi capacitatea de a finaliza pregătirea necesară la un lucru mai rapid rata.

Importanța testării diferitelor LMSS

Cu o serie de LMS diferite disponibile, este esențial să vă luați timp pentru a încerca alte platforme înainte de a lua o decizie finală.

În plus, puteți vorbi și cu alți utilizatori sau cu echipa de asistență din spatele platformei pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează și ce caracteristici oferă.

Înfășurați.

Dacă aveți o listă scurtă de furnizori de LMS pe care le luați în considerare, următorul pas este să săpați în profunzime caracteristicile și funcționalitatea care sunt cele mai importante pentru organizația dvs.

Odată ce ai un sens clar al ceea ce ai nevoie, ar trebui să fie mai ușor să decizi care LMS este cea mai potrivită pentru afacerea ta.

De asemenea, înțelegerea a ceea ce se află pe foaia de parcurs a unei companii vă va permite să luați o decizie în cunoștință de cauză care să răspundă atât nevoilor dvs. actuale, cât și viitoare.

În sfârșit, întotdeauna testați LMS înainte de a lua o decizie de cumpărare finală pentru a vă asigura că este potrivită pentru afacerea dvs.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com : Doriți să obțineți o privire mai aprofundată la unele dintre cele mai bune platforme LMS disponibile în prezent?

Iată câteva articole de luat în considerare:

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *