Cum să alegeți software -ul HR (Ghidul cumpărătorului pentru 2023)

Cum să alegeți software -ul HR (Ghidul cumpărătorului pentru 2023)

profesioniștii în domeniul resurselor umane au o mulțime de responsabilități, deoarece sunt multe de urmărit atunci când lucrați în acest domeniu.

de la recrutare și laboarding până la gestionarea beneficiilor angajaților și urmărea timpului , profesioniștii de resurse umane trebuie să aibă grijă din toate.

software -ul HR vă poate ajuta să scoateți unele dintre sarcini de pe placă, automatizând sarcini repetitive și oferindu -vă acces la date esențiale într -un singur loc.

cu acest lucru, atunci când vine vorba de alegerea Cel mai bun software de resurse umane Pentru afacerea dvs., există multe opțiuni de parcurs.

Există, de asemenea, Software HR pentru a lua în considerare, ceea ce vă permite să vă gestionați echipa de oriunde aveți o conexiune la internet.

În acest articol, voi trece peste ce să caut atunci când aleg o soluție software HR.

Voi împărtăși, de asemenea, câteva sfaturi și cele mai bune practici care să vă ajute să faceți alegerea potrivită pentru afacerea dvs.

Să ne scufundăm.

& nbsp;

Table des matières

Beneficiile software-ului HR

Un sistem de gestionare a resurselor umane depinde de tipul de afaceri pe care îl dețineți.

În timp ce diverse software de resurse umane vă permit să vă gestionați procesul de recrutare, fișierele angajaților și salariile, nu toate sunt create egale.

În cele din urmă, cel mai bun software pentru afacerea dvs. depinde de dimensiunea și nevoile companiei .

Acestea sunt avantajele utilizării software -ului HR în afacerea dvs.

Ajută la automatizarea proceselor de resurse umane

Automatizarea proceselor de resurse umane este unul dintre avantajele semnificative ale utilizării software -ului HR.

automatizarea poate ajuta să reducă șansele de eroare umană , să accelereze procesele și să îmbunătățească precizia.

îmbunătățește productivitatea, eficiența și performanța

Managementul performanței este întotdeauna o mare provocare pentru profesioniștii în domeniul resurselor umane.

Cu toate acestea, un sistem de resurse umane eficiente poate facilita urmărirea performanței angajaților și să identifice zonele în care au nevoie de îmbunătățiri.

Instrumentele potrivite pot îmbunătăți performanța angajaților și pot reduce timpul petrecut în sarcinile legate de HR.

Reduce costurile

Sistemul software HR potrivit vă poate ajuta să economisiți bani pe termen lung.

Costul software -ului va fi compensat de timp și bani economisiți prin automatizarea proceselor, reducerea erorilor și îmbunătățirea eficienței.

îmbunătățește implicarea și reținerea angajaților

Un furnizor de software HR vă poate ajuta, de asemenea, cu implicarea și reținerea angajaților.

Utilizarea unui sistem care permite managerilor să urmărească performanța cu ușurință, să comunice cu personalul și să ofere feedback în timp util poate să vă mențină angajații motivați și angajați .

Acest lucru poate duce în cele din urmă la ratele de cifră mai scăzute, care sunt costisitoare pentru întreprinderi.

Îmbunătățește colaborarea și comunicarea echipei

se poate utiliza, de asemenea, software de gestionare a capitalului uman pentru a îmbunătăți colaborarea și comunicarea în cadrul echipei tale.

oferind o platformă centralizată care permite personalului să împărtășească cu ușurință idei, să discute proiecte și să fie la curent cu modificările, puteți ajuta să îmbunătățească productivitatea și eficiența în toată lumea .

Oferă o mai bună conformitate și raportare

Un sistem de resurse umane care se concentrează pe conformitate poate ajuta la asigurarea echipei dvs. întotdeauna în conformitate cu reglementările, politicile și procedurile .

poate face, de asemenea, mai ușor generarea de rapoarte despre valorile cheie și indicatorii de performanță, ceea ce poate ajuta la luarea deciziilor bazate pe date cu privire la angajare și investiții.

îmbunătățește capacitățile de luare a deciziilor

Profitarea la maximum de gestionarea forței de muncă este mai mult decât doar automatizarea proceselor.

Cele mai bune sisteme oferă, de asemenea, instrumentele și informațiile de care aveți nevoie pentru a să ia decizii bazate pe date despre echipa dvs.

Cu un sistem de resurse umane în loc, puteți urmări cu ușurință valorile cheie, comparați opțiunile și identifica zonele de îmbunătățire.

Cheile pentru evaluarea software-ului HR

Piața de software HR este plină de opțiuni, ceea ce face dificilă să știi ce soluție este potrivită pentru afacerea ta.

sisteme de resurse umane dificil de utilizat sau care nu furnizează instrumentele de care aveți nevoie pot fi mai mult o piedică decât un ajutor.

Pentru a evalua opțiunile software de resurse umane și a face alegerea corectă pentru afacerea dvs., luați în considerare următorii factori vitali.

integrări

Multe companii folosesc ajutorul terților companii peo pentru a le gestiona pentru a le gestiona Software HR.

Dacă acest lucru descrie afacerea dvs., este esențial să vă asigurați că orice potențial sistem de resurse umane se integrează perfect cu sistemele dvs. existente.

Flexibilitatea și scalabilitatea sistemului

Caracteristici, cum ar fi un sistem de urmărire a solicitantului, sunt incluse în mod tradițional în software-ul HR, dar unii furnizori oferă suplimente , cum ar fi instrumentele de gestionare a performanței și urmărirea timpului.

Recenzii și evaluări ale utilizatorilor

Poate fi util pentru citiți recenziile și evaluările utilizatorilor din diferite opțiuni de software de resurse umane, deoarece acestea pot oferi informații valoroase asupra avantajelor și contra contra altor sisteme.

În mod ideal, doriți un sistem ușor de utilizat, oferă toate instrumentele de care aveți nevoie și care este bine susținută de către furnizor.

De ce caracteristici aveți nevoie într-un software HR?

Deoarece fiecare afacere este diferită, nevoile dvs. specifice de software de resurse umane vor varia în funcție de caracteristicile pe care le necesită afacerea.

În timp ce toate software -urile sunt diferite, există unele caracteristici esențiale pe care toate sistemele de resurse umane bune ar trebui să le includă.

Managementul bazei de date a angajaților

Un departament de resurse umane trebuie să utilizeze datele angajaților pentru a gestiona totul, de la angajare și la bord până la programare, administrare a beneficiilor, salarizare, management de performanță, etc.

Un sistem software HR ar trebui să includă o bază de date robustă a angajaților care oferă acces facil la toate informațiile de care are nevoie echipa dvs.

Sistem de urmărire a solicitantului

Având în vedere că una dintre cele mai importante funcții de resurse umane este recrutarea, un sistem de urmărire a solicitantului (ATS) este un lucru indispensabil în orice software de resurse umane excelente.

un ATS vă poate ajuta postați listări de locuri de muncă , urmăriți solicitanții și gestionați procesul de angajare de la început până la sfârșit.

Atât întreprinderile mici, cât și întreprinderile mari trebuie să aibă un sistem de resurse umane solide pentru a -și gestiona forța de muncă și a asigura respectarea reglementărilor.

având fluxuri de lucru care urmăresc și gestionează datele angajaților din momentul angajatului până când părăsesc compania vă ajută să vă asigurați o operație de resurse umane coordonate și eficiente.

În plus, atunci când vine vorba de diverse nevoi de afaceri, cum ar fi managementul performanței și planificarea succesiunii, sistemele de urmărire a solicitanților oferă o bogăție de date pe care o puteți folosi pentru a informa aceste procese.

Portal de autoservire a angajaților

Experiența angajaților este unul dintre factorii critici care determină dacă oamenii rămân la o companie sau renunță.

A avea un portal de autoservire a angajaților este esențial pentru orice sistem de resurse umane eficiente.

indiferent de tratarea cu noi angajați sau cu membrii echipei de lungă durată, un portal de angajați ajută la simplificarea și eficientizarea proceselor , cum ar fi cererile de timp, înscrierea la beneficii și recenziile de performanță.

cu diverse module care ar putea include bording, informații salariale și alte resurse valoroase, un portal de angajați poate ajuta la susținerea unei culturi pozitive și productive la locul de muncă.

la bord

Capacitatea de a automatiza diverse funcționalități legate de bord este o altă caracteristică critică de luat în considerare atunci când alegeți software -ul HR.

În plus, a fi capabil să eficientizeze și să automatizeze procesul de bord poate ajuta la îmbunătățirea noilor rate de retenție de închiriere.

software la bord În cadrul unui sistem de resurse umane ar trebui să faciliteze noilor angajați noi angajați Informații de acces care includ beneficii, cioturi de plată, calendare și multe altele.

Urmărirea timpului și a prezenței

Înregistrările potrivite ale angajaților ajută la conformitate și se asigură că companiile respectă toate reglementările relevante.

Soluțiile de resurse umane care prezintă timp și urmărirea prezenței facilitează întreprinderilor să fie să țină evidența orelor de angajat , zilele de vacanță și alte date esențiale.

Folosind tehnologia HR, întreprinderile pot automatiza funcțiile de urmărire a timpului, asigurându -se că înregistrările sunt păstrate și toată lumea din organizație este plătită la timp, de fiecare dată.

Leave Management

Software -ul de resurse umane ar trebui să poată urmări timpul de plecare și să faciliteze gestionarea și raportarea asupra acestor date.

Când vine vorba de timp liber, sarcinile administrative preiau în mod tradițional o parte semnificativă a timpului profesioniștilor în domeniul resurselor umane.

Un sistem de resurse umane preia procesul, îl automatizează și facilitează urmărirea cine este în afara biroului și când vor reveni.

instruire și dezvoltare

O altă caracteristică legată de procesul de bord este formarea și dezvoltarea.

Când căutați software de resurse um și nevoile de dezvoltare.

Managementul compensațiilor

un factor care ajută la păstrarea angajaților este un pachet de salarii și compensații competitive .

Software -ul de gestionare a compensațiilor este o altă caracteristică critică a sistemelor moderne de resurse umane, permițând întreprinderilor să eficientizeze procesul de revizuire anual și să se asigure că angajații lor sunt plătiți corect.

Beneficiile administrației

Membrii echipei caută întotdeauna un pachet de beneficii excelente, iar software -ul HR poate ajuta întreprinderile să -și eficientizeze administrarea de astfel de beneficii.

Indiferent dacă este vorba de asigurare de sănătate, de planuri de pensionare sau de timp plătit, software -ul HR vă poate ajuta la simplificarea procesului de gestionare și administrare a beneficiilor pentru angajații dvs.

Procesarea salarizării

software -ul de salarizare HR poate automatiza și eficientiza procesul de calculare a salariilor angajaților.

Aceasta include caracteristici precum depozit direct și reținere fiscală.

Managementul talentului

Acesta este de obicei un proces care necesită timp care necesită multă comunicare înapoi și înapoi între managerul de angajare, departamentul de resurse umane și candidatul.

Un sistem de urmărire a solicitantului sau un software de gestionare a talentelor poate ajuta la automatizarea acestui proces și la ușurință pentru toți cei implicați.

Când o companie are nevoie de software hr?

Cunoașterea momentului potrivit pentru a investi în software de resurse umane este crucială pentru a vă asigura că afacerea dvs. va primi cea mai mare valoare din investiția sa.

Există mai multe situații vitale atunci când o companie poate beneficia de investiții în software de resurse umane.

Următoarele sunt unele dintre ele.

Când ați depășit procesele manuale sau doriți să automatizați sarcinile de resurse umane

Dacă o companie este încă mai folosește foi de calcul pentru a urmări foile de timp și salariile sau e -mailurile pentru a gestiona recenziile privind performanța angajaților, poate fi timpul pentru software -ul HR.

Când trebuie să eficientizați și să standardizați procesele de resurse umane în mai multe locații

Nevoile companiei trebuie evaluate atunci când au multe locații.

Toate site -urile folosesc aceleași procese de resurse umane?

dacă nu, pot fi standardizate?

Utilizarea diverse aplicații pentru a gestiona procesele de resurse umane este mai complicată și consumă timp decât utilizarea unei singure platforme cuprinzătoare.

Când doriți să îmbunătățiți colectarea și analiza datelor pentru o mai bună luare a deciziilor

O platformă software de bază HR poate fi un instrument puternic pentru luarea deciziilor bazate pe date.

Vă permite să urmăriți și să analizați performanța angajaților , ratele de afaceri, demografia și alte valori cheie ale HR.

Când vine vorba de revizuirea performanței, având datele corecte disponibile pentru echipa de resurse umane ajută la identificarea zonelor în care angajații au nevoie de mai multă instruire sau dezvoltare.

Când trebuie să reduceți riscul de eroare umană în procesele dvs. de resurse umane

Membrii echipei nu au întotdeauna aceeași înțelegere a modului de a completa corect documentele specifice.

Acest lucru poate provoca inconsecvență și erori în date.

platforma software de resurse umane potrivite poate ajuta la reducerea acestor riscuri prin furnizarea de șabloane standard și fluxuri de lucru automatizate care asigură consecvența.

Când căutați modalități de îmbunătățire a implicării și reținerii angajaților

Utilizarea șabloanelor și fluxurilor de lucru menționate anterior pentru a automatiza procesele de bord poate ajuta noii angajați să se simtă că fac parte din echipă din prima zi.

Acest lucru stabilește tonul a ceea ce se așteaptă de la ei atunci când vine vorba de implicarea lor și crește potențialul păstrare a acestor angajați.

În plus, urmărirea datelor de implicare și performanță a angajaților poate ajuta la identificarea problemelor mai devreme și să ia măsuri pentru a preveni apariția problemelor semnificative.

Când doriți să oferiți angajaților mai mult control asupra beneficiilor, programelor și performanței lor

În cele din urmă, un sistem de informații despre resurse umane ar trebui să contribuie la oferit angajaților mai mult control asupra vieții lor de muncă.

Unele sisteme oferă portaluri de autoservire a angajaților în care angajații își pot vizualiza și actualiza informațiile, pot solicita timpul liber și pot vizualiza recenziile lor de performanță.

Întrebări de pus înainte de a decide cu privire la un furnizor de software HR

Acestea sunt câteva întrebări care să vă ajute cu procesul de selecție atunci când vine vorba de alegerea unui furnizor de software HR ușor de utilizat:

  • Ce aprobări sunt necesare înainte ca un angajat să se înscrie într -un plan de beneficii?
  • Cum se integrează acest sistem cu un ERP ( Planificarea resurselor pentru întreprinderi ) sistem?
  • Cât de ușor este să folosești sistemul de salarizare?
  • Este posibilă integrarea LinkedIn în ceea ce privește recrutarea și cât de dificil este configurat?
  • Ce tip de asistență pentru clienți este oferit?

Înfășurați.

Platforma software HR potrivită poate face toată diferența în afacerea dvs.

poate eficientizarea proceselor , angajați angajați și îmbunătățiți productivitatea generală a locului de muncă .

Ținând cont de factorii de mai sus, puteți alege cu ușurință cea mai bună platformă software HR care satisface nevoile unice ale companiei dvs.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com : Vrei să afli mai multe despre diverse soluții software de resurse umane?

Consultați această postare pe HRIS ( sisteme de informații cu resurse umane ) și HCM Software ( software de gestionare a capitalului uman ) pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză despre HR-ul HR Platforma software este potrivită pentru afacerea dvs.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *