Care sunt metalele prețioase și cum să investești în 2023

Care sunt metalele prețioase și cum să investești în 2023

Regi, împărați și familii nobile au apreciat întotdeauna frumusețea metalului galben strălucitor.

în zilele noastre, investitorii dețin în continuare metale prețioase în mare atenție.

indiferent dacă cumpărați active fizice, fie parteneriat cu un compania de metale prețioase , puteți obține un randament al investiției dvs. în diverse moduri.

În acest articol, voi discuta despre diferitele tipuri de metale prețioase disponibile și cele mai bune strategii de investiții de luat în considerare.

& nbsp;

< /div>

Table des matières

Ce sunt metalele prețioase?

metale prețioase se referă la elemente metalice rare cu o valoare economică ridicată.

aur, argint, platină și paladiu se încadrează în această categorie.

Există, de asemenea, metale mai puțin cunoscute, cum ar fi Iridium, Rhodium, Ruthenium, Osmium și Rhenium.

Acestea reprezintă o colecție de metale rare și valoroase care ajută la menținerea stabilității și valorii pe termen lung în timp.

Cum pot investi în metale prețioase?

se poate adăuga metale prețioase în planul lor de investiții în mai multe moduri diferite.

O modalitate de a investi în metale fizice prețioase este prin achiziționarea de piese fizice – monede de aur sau argint sau baruri – pe care le puteți cumpăra prin intermediul dealerilor online sau magazinelor locale.

Cei care caută o abordare mai mare pot opta pentru fonduri reciproce sau ETF-uri care includ expunerea la aceste active.

În plus, investitorii pot achiziționa stocuri de companii care mine în mod activ și fabrică aceste metale.

Această strategie prezintă mai mult risc decât alte metode datorită dependenței sale de prețurile acțiunilor.

Cu toate acestea, are și potențialul de randamente mai mari, dacă este făcut corect.

Ce ar trebui să ia în considerare investitorii?

Datorită prețurilor lor mai mari, este esențial să se ia în considerare costurile și taxele asociate cu investițiile în metale prețioase fizice.

Deoarece companiile miniere extrag și rafină metalele din depozitele care apar în mod natural, investiția în metale prețioase vine cu anumite riscuri.

De exemplu, condițiile economice globale pot afecta oferta și cererea acestor metale.

Un caz în acest sens ar fi platina și paladiul, care sunt mai rare decât aurul și argintul, ceea ce duce la prețuri care pot fi mai volatile.

Indiferent de tipul de investiții nobile din metal pe care îl alegeți, este, de asemenea, crucial să luați în considerare taxele asociate.

Aceste taxe includ distribuțiile (diferența dintre prețurile de cumpărare/vânzare) sau costurile comisiei (plătite la cumpărare/vânzare).

Ar ajuta dacă ați cercetat întotdeauna înainte de a investi în orice activ – mai ales când vine vorba de ceva la fel de volatil ca metale prețioase.

Asigurați -vă că înțelegeți riscurile și că abordarea dvs. se încadrează în strategia dvs. financiară.

Beneficiile investițiilor în metale prețioase

metale prețioase oferă mai multe avantaje cheie pentru investitorii care le aleg ca parte a strategiilor de diversificare a portofoliului.

Iată doar câteva:

  • Diversificarea portofoliului – Adăugarea de metale prețioase în portofoliul dvs. oferă o diversificare globală, contribuind la reducerea riscurilor și la creșterea randamentului în perioadele de criză de piață sau la incertitudinea economică.
  • corelație scăzută cu alte clase de active – metalele prețioase au o corelație scăzută cu alte clase de active, cum ar fi stocurile sau obligațiunile. Aceștia pot acționa ca o acoperire împotriva volatilității pieței și pot oferi stabilitate atunci când se pot lupta alte investiții.
  • Protecția inflației – Inflația este întotdeauna o problemă atunci când investești în active tradiționale, cum ar fi acțiuni sau obligațiuni. Cu toate acestea, deoarece prețurile aurului cresc adesea în perioadele de inflație datorită ofertei sale limitate și a cererii mari, aurul este considerat o modalitate eficientă de a proteja împotriva presiunilor inflaționiste.

tipuri de metale prețioase pentru a investi în

Să ne uităm acum la diferitele tipuri de prețioase pe care le pot alege investitorii de metale prețioase.

aur

Investitorii au folosit aurul pentru a simboliza bogăția și succesul de secole.

Dacă creatorii folosesc aur în bijuterii, monede sau artă, acest metal a rămas valoros de -a lungul istoriei.

Pe lângă nuanța sa galbenă clasică, se poate găsi aur în multe alte culori și forme.

aur fin este cea mai pură formă de aur disponibil.

Există diverse posibilități cu o finețe de 999 (ceea ce înseamnă că conține cel puțin 99,9% aur pur în greutate) la aur aliat cu alte elemente pentru culori unice.

Aurul fin este în general prea moale pentru fabricarea bijuteriilor, deci trebuie să fie aliat cu alte metale, cum ar fi argint sau cupru, pentru a -și crește rezistența și durabilitatea.

Cantitatea de aur fin dintr -un aliaj va determina culoarea acestuia.

Adăugarea mai multor argint va face ca metalul să pară mai alb, adăugând mai mult cupru va crea o nuanță roșiatică cunoscută sub numele de Rose Gold.

se poate găsi, de asemenea, aur galben amestecat cu argint pentru un trandafir de aur cald nuanțat din cupru.

Există, de asemenea, tonuri albe cool completate fie de paladiu, fie de nichel-auriu, care sunt metale fantastice care pot adăuga eleganță oricărei colecții.

argint

Silver are numeroase aplicații industriale, iar investitorii o consideră mai mult ca o investiție speculativă decât omologul său galben de metal prețios.

Această distincție se datorează de obicei prețurilor sale mai mici pe uncie.

Silver prezintă mai mult risc decât aurul (prețul său poate fi platină

Platinum este un metal rar pe care minerii îl găsesc doar în câteva țări din întreaga lume.

valoarea sa este puternic influențată de ofertă și cerere, ceea ce o face un activ imprevizibil, dar potențial lucrativ în care să investești.

Pe lângă faptul că este căutat de cumpărătorii individuali din cauza potențialului de speculație financiară, platina este utilizată pe larg în numeroase industrii.

Aceste industrii includ producția auto, producția textilă, inginerie aerospațială și dezvoltarea tehnologiei medicale.

ca atare, valoarea sa poate fluctua drastic în funcție de nevoile actuale ale acestor industrii.

principalul avantaj al investițiilor în platină în comparație cu alte metale prețioase, cum ar fi aurul sau argintul, constă în raritatea și volatilitatea sa.

Investitorii dispuși să își asume riscuri mai mari vor găsi probabil recompense mai mari cu investiții de platină decât cei care optează pentru opțiuni mai tradiționale.

În plus, întrucât cererea de platină se schimbă constant din cauza numeroaselor sale utilizări industriale, investitorii au mai multe oportunități de a face tranzacții profitabile atunci când prețurile cresc sau scad rapid în perioade scurte.

Spre deosebire de aur sau argint, se poate investi în platină fără să dețină fizic vreun metal.

Portofoliul dvs. de investiții poate rămâne lichid, profitând în continuare de fluctuațiile pieței.

Investiția în platină este relativ simplă.

Puteți cumpăra lingouri fizice (monede sau baruri) de la dealeri sau retaileri online și să le stocați în siguranță până când decideți să le vindeți mai târziu.

În mod alternativ, puteți achiziționa fonduri tranzacționate la schimb (ETF), care urmăresc mișcarea prețurilor metalului fără a stoca singur active fizice.

În cele din urmă, unii brokeri oferă contracte pentru diferență (CFDS), care vă permit să tranzacționați cu marjă și să speculați cu privire la mișcările de prețuri viitoare ale metalului fără a deține niciunul dintre el.

paladium

Palladium este un metal rar și valoros, care iese în evidență printre alte metale prețioase datorită proprietăților sale unice.

În perioadele de criză economică, prețul paladiului este mai imprevizibil decât cel al mărfurilor stabile precum aurul sau argintul.

Cu cerințele industriale urcând doar mai sus, se pare că paladiul este bine potrivit pentru a deveni o marfă din ce în ce mai căutată.

Este un metal „catalizator” care poate accelera reacțiile chimice fără a fi consumat.

Cererea de paladiu a crescut constant în ultimele decenii, pe măsură ce au apărut noi tehnologii care necesită acest metal rar în procesele lor de producție.

Acest fapt face ca paladiul să fie extrem de util în multe industrii similare cu platina, inclusiv producția de medicamente, sectorul auto, meșteșugul de bijuterii și multe altele.

Industria auto este un consumator major de paladiu datorită utilizării sale în convertoare catalitice (dispozitive utilizate pentru a reduce poluanții de la evacuările auto).

Evoluțiile recente ale vehiculelor electrice au provocat, de asemenea, o creștere a cererii de paladiu.

aceste mașini necesită cantități mai semnificative de piese pe bază de paladiu decât motoarele tradiționale de benzină sau diesel.

În plus, utilizările industriale ale dispozitivelor electronice implică cantități mari de paladiu datorită capacității sale de a efectua electricitate cu rezistență scăzută, rămânând stabilă la temperaturi ridicate.

Toate aceste proprietăți fac acest metal ideal pentru producerea circuitelor pe jetoane de computer și alte componente electronice.

rodium

Rhodium este un metal de tranziție alb-argintiu găsit în grupul de metale de platină.

[ « Target = » _ Blank « Rel = » Noreferrer Noopener « Data-wct-Parsed = » 1 « > Sud-Africa și Rusia Depozite.

raritatea sa se adaugă la dezirabilitatea și valoarea sa, ceea ce îl face unul dintre cele mai scumpe metale de pe piață.

Rhodium are, de asemenea, câteva proprietăți unice care îl fac ideal pentru aplicații specifice, cum ar fi capacitatea sa de a reflecta lumina și de a rezista la coroziune.

Aceste calități o fac deosebit de utilă pentru producătorii de bijuterii, care folosesc adesea placarea cu rodium pentru a -și îmbunătăți piesele cu o strălucire strălucitoare.

Pe lângă utilizarea sa de către bijutieri, Rhodium are o gamă largă de servicii industriale datorită proprietăților sale unice.

Rhodium poate fi utilizat în imagistica medicală, deoarece absoarbe raze X mai bune decât alte metale.

Această proprietate permite medicilor să obțină o vedere mai clară a corpului în timpul procedurilor de diagnostic, cum ar fi scanările CT sau RMN.

În timp ce rodiul poate să nu fie la fel de cunoscut ca aurul sau platina, cu siguranță lovește peste greutatea sa în ceea ce privește valoarea și cererea.

cu prețul său mare de 12.350,00 USD pe uncie În ianuarie 2023, Rhodium este unul dintre cele mai căutate metale prețioase.

o notă pe aliaje

aliajele combină metalele de bază pentru a produce un material mai robust decât ar putea realiza orice substanță.

De exemplu, se poate crea aliaje de aur amestecând unul sau mai multe metale.

Acestea includ combinația de argint, cupru, nichel, iridiu, paladiu, zinc, aluminiu, plumb și fier, în aur fin pentru a adăuga rezistență și a crea culori și finisaje diferite.

Fiecare combinație creează caracteristici unice în produsul final, ceea ce îl face atrăgător pentru artizani care caută efecte speciale sau cele care dezvoltă piese cu proprietăți specifice.

Pentru cei care caută metale cu forță sau malebilitate, cele mai populare tipuri de aliaje sunt: ​​

  • aur galben (aur fin + argint + cupru).
  • aur alb (aur fin + paladiu + nichel).
  • aur verde (aur fin+argint+cupru+zinc).
  • Rose-Gold (aur fin+cupru).

Combinarea metalelor prețioase găsite în crusta Pământului cu metalul de bază nu este nouă.

continuă să fie utilizat astăzi în fabricarea bijuteriilor, monede, electronice și multe alte procese de fabricație și industriale.

Ce factori determină costul metalelor prețioase?

Iată factorii de top care determină costul metalelor prețioase.

preț la punct

Prețul spot al unui articol este valoarea sa de piață în acel moment.

Prețurile spot depind de oferta curentă și de cererea pentru aceste articole.

pot fluctua zilnic sau chiar pe oră din cauza condițiilor economice și a altor factori.

premium

Prima acoperă toate costurile de fabricație și taxa de distribuitor.

metale prețioase tind să suporte taxe pe care vânzătorul a trebuit să le plătească atunci când obține sau creează articolul.

Există, de asemenea, costuri suplimentare asociate cu taxele de transport, manipulare sau depozitare.

include, de asemenea, orice marcaj pe care revânzătorul le -a adăugat la profit din vânzarea articolului.

impozite & amp; Îndatoriri

Un alt factor de luat în considerare este impozitele și taxele în țara sau jurisdicția dvs.

Acestea pot varia de la o țară la alta, deci este esențial să fiți conștienți de ele înainte de a cumpăra vreun metal prețios.

În unele țări, nu există taxe sau taxe pentru achizițiile de aur.

Cu toate acestea, poate implica procente cu două cifre în costuri suplimentare la altele.

Cunoașterea acestor costuri în prealabil vă poate ajuta să planificați mai bine achiziția dvs.

opțiuni de stocare

Un alt factor critic este locul în care vă veți stoca metalele prețioase dacă/când le cumpărați.

în funcție de dimensiunea achiziției dvs., stocarea lor acasă poate prezenta riscuri de siguranță.

Dacă sunt furate din casa sau apartamentul dvs., asigurarea dvs. este posibil să nu vă acopere pierderea.

În mod alternativ, costurile de asigurare ar putea fi mai mari în timp.

Mulți experți recomandă utilizarea unei casete de depozit în siguranță sau a unei instalații de depozitare sigure care protejează articole valoroase.

revânzând dificultăți

Este esențial să luăm în considerare potențialele dificultăți atunci când se revândă metale prețioase mai târziu.

Găsirea cumpărătorilor dispuși să plătească prețurile pieței pentru produsele pe care doriți să le vindeți este întotdeauna ideală; Cu toate acestea, s -ar putea să nu fie întotdeauna cazul.

Cunoașterea situației ofertei/cererii pentru orice metal prețios este ideală.

Minerit sau rafinarea proceselor

metalele prețioase sunt extrase de pe pământ sau rafinate din livrările de mărfuri existente și au fost mult timp o parte esențială a piețelor de mărfuri.

Fiind elemente rare, toate au un punct de topire ridicat și necesită procese de rafinare specifice.

Aurul, de exemplu, trebuie încălzit din alte metale și materiale găsite în minereu.

Un proces de purificare urmează procesul de topire pentru a crea aur cu cea mai mare puritate.

metale prețioase au diverse procese de rafinare pentru a crea bijuterii, monede și alte produse.

Aceste procese includ electro-rafinarea, extracția de solvent și rafinarea chimică, care implică diverse proceduri chimice și fizice pentru a produce rezultatele dorite.

Toate acestea afectează și prețul metalelor specifice.

Cerere curentă pentru metale prețioase

metale prețioase, cum ar fi aurul și argintul, au fost căutate active pentru a stoca averea de secole.

din cei mai mulți Preț valoros ajustat la inflație în 1980 la Puncte joase până în 2001 , ultimele două decenii au fost văzute o creștere exponențială a cererii pentru aceste metale prețioase.

Prețurile aurului s -au dublat aproape din 2000.

Astfel de prețuri au crescut de la aproximativ 250 USD o uncie la mai mult de 1.700 USD (de la momentul scrierii).

Creșterea popularității aurului este determinată de neîncrederea investițiilor tradiționale și de politica globală volatilă, făcând activele digitale o opțiune mai atractivă.

cu aurul fiind un activ tradițional de refugiu sigur, investitorii se îndreaptă către acesta pentru a -și păstra averea în timpul volatilității pieței.

Prețurile de argint au, de asemenea, a crescut drastic În ultimele două decenii.

Pe lângă incertitudinea economică și tensiunile geopolitice care determină cererea pentru aceste metale prețioase, mai mulți alți factori sunt, de asemenea, în joc.

De exemplu, mulți investitori îi consideră active „grele”.

Sunt resurse finite care nu pot fi create sau distruse, ceea ce le face investiții atractive datorită valorii lor de penurie.

În plus, inovațiile tehnologice sporite au făcut mai ușor pentru indivizi să cumpere metale prețioase.

Pe celălalt capăt al spectrului, vânzătorii le este mai ușor să vândă metale online, fără a fi nevoie să le depoziteze undeva fizic.

Toți acești factori au făcut mai ușor pentru persoanele care doresc să adauge investiții de metal prețioase în mixul lor de portofoliu.

Folosind futures în avantajul dvs.

futures Consultați contractele care specifică livrarea viitoare a unei mărfuri specifice la un preț convenit.

În timp ce se poate cumpăra cele mai populare trei metale prețioase – aur, argint și platină – în mod clar, contractele futures pot, de asemenea, să speculeze mișcările lor de preț fără a le cumpăra.

Utilizarea contractelor futures permite investitorilor să obțină expunere pe piețele metalice, în timp ce își folosește capitalul de investiții pentru a -și crește randamentul potențial al investițiilor.

De exemplu, s -ar putea achiziționa un contract futures de aur cu așteptarea ca prețul aurului să crească în următoarele câteva luni.

l -ar vinde apoi când crește prețul, bagând orice câștig din comerț.

ca concept care este folosit și în imobiliare pentru a specula asupra prețurilor viitoare ale caselor, investitorii care înțeleg cum să folosească futures pot beneficia de investițiile lor.

Toate acestea se pot întâmpla fără a fi nevoie să achiziționați active fizice.

Ce sunt metalele prețioase? Întrebări frecvente

Care sunt avantajele investițiilor în metale prețioase?

metale prețioase au fost utilizate pentru a acoperi inflația și devalorizarea valutară.

Aceste materiale oferă investitorilor un magazin tangibil de valoare.

Deoarece metalele prețioase sunt elemente utilizate frecvent în electronica modernă datorită conductivității lor, acestea au potențialul de a aprecia pe măsură ce cererea globală crește.

De ce ar trebui să investești în lingouri de aur în loc de alte forme de investiții? < /H3>

Bullion de aur este adesea utilizat în scopuri de investiții sub formă de bare de lingouri de aur și monede.

Aurul acționează, de asemenea, ca o acoperire împotriva inflației, deoarece prețul său crește de obicei atunci când costul vieții crește.

Investiția în Bullion de Aur este unul dintre modalități de a investi în aur Este simplu, sigur și sigur.

Cum pot fi folosite metale prețioase pentru a produce monede, bijuterii și alte articole?

Metalul prețios popular este folosit pentru a produce monede, bijuterii, lingouri, jetoane și alte articole.

Moneda este practica monedelor de aur (în general) din aur sau argint din metale prețioase.

se poate folosi numerar în scopuri de comerț sau numismatic (colectare).

Monedele sunt de obicei ștampilate cu un design care este atât decorativ, cât și servește pentru a indica valoarea lor.

Bijuteriile sunt o altă utilizare a metalelor prețioase.

bijutierii creează adesea modele complexe folosind aur, argint și platină pentru inele, brățări, coliere, cercei și alte forme de bijuterii.

platina este adesea folosită în benzile de nuntă, deoarece este hipoalergenic și durabil.

Lingele sunt bare de lingouri sau monede turnate din metale prețioase, cum ar fi aur, argint, cupru și platină.

se poate folosi lingouri pentru a stoca bogăția sau a fi topit și reutilizat.

În cele din urmă, jetoanele sunt piese de metal cu modele specifice care indică valoarea lucrării.

jetoanele sunt fabricate din alamă, bronz, aluminiu sau alte metale.

le puteți folosi ca mediu de schimb pe piețe specifice.

Ce este osmium?

Osmium este un element chimic cu simbolul sistemului de operare și atomic numărul 76.

este un metal de tranziție complex, fragil în familia de platină și este cel mai dens element care apare în mod natural.

Osmium este utilizat în principal în aliaje cu alte metale pentru a -și îmbunătăți proprietățile, cum ar fi rezistența și rezistența la coroziune.

înfășurați.

incertitudinea economică, tensiunile geopolitice și inovațiile tehnologice sporite au determinat în primul rând cererea de metale prețioase.

Toate acestea facilitează cumpărarea și vânzarea acestor articole online și offline mai ușoare.

Este esențial să vă faceți diligența și cercetarea cuvenită dacă aveți în vedere să investiți în metale prețioase.

Cunoașterea costurilor, a riscurilor și a dificultăților potențiale ale revânzării sunt esențiale pentru a vă ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la achiziția dvs.

Acestea fiind spuse, randamentul investițiilor ar putea fi uriaș dacă îl înțelegeți corect!

Portofoliul dvs. poate obține randamente semnificative la investițiile metalice prețioase cu investiții adecvate.

Ce părere aveți despre metale prețioase?

ai investit în vreunul dintre ei?

anunță -mă în comentariile de mai jos.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Gold ira ira Companii Oferiți un serviciu pentru a cumpăra și stoca aur în numele clienților într -un cont IRA.

Dacă doriți să vă asigurați viitorul financiar de pensionare, ar trebui să luați în considerare această metodă de investiții.

Puteți face, de asemenea, un aur ira rollover pentru a transfera pentru a transfera Retragerea dvs. de pensionare existentă într-un Ira susținut de aur.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *