Ce merită blogul meu? Un interviu cu Blake Hutchison, CEO al Flippa

Care merită blogul meu? Un interviu cu Blake Hutchison, CEO al Flippa

Astăzi m -am așezat cu Blake Hutchison, CEO al Flippa , pentru a înțelege mai bine cum să determine valoarea întreprinderilor de blogging.

flippa este piața #1 afaceri online de vânzare piață. Aceasta include site -uri web, întreprinderi online și aplicații. Cu peste 3 milioane de cumpărători și vânzători de pe platformă, utilizatorii discută și negociază oferte și Cumpărați și vindeți active digitale . & Nbsp;

Unul dintre principalele tipuri de site-uri web pe care le vând sunt proprietățile „conținut/publicitate”-aka Bloguri de a face bani .

În interviul meu cu Blake, discutăm despre modul în care blogurile sunt apreciate, ce le face valoroase, monetizarea blogului și ce ar trebui să faceți dacă doriți să creșteți valoarea afacerii dvs. de blogging. & nbsp;

Interviul lui Adam cu Blake Hutchison, CEO al Flippa

Adam: Mulțumesc pentru timpul acordat Blake. În primul rând, câte bloguri vând în fiecare lună pe Flippa?

Blake: mult. Vindem „bloguri într-o cutie” pentru începători și bloguri cu valoare superioară pentru cei care caută ceva mai stabilit.

Numărul variază, dar vindem între 500-750 de bloguri în fiecare lună.

Luna aceasta, cel mai mare valoric blog a fost un site de știri politice cu un preț de vânzare de 300.000 USD. Site -ul făcea aproape 8 milioane de dolari pe lună la apogeu și era atractiv pentru scorul său puternic de autoritate, conținutul actual și lista de e -mailuri mari. Cu peste 8.000 de vizualizări ale cumpărătorilor, s -a vândut destul de repede.

Adam: Cum se determină evaluarea pentru un blog?

Blake: Există o mulțime de factori care influențează prețul. Cinci sunt probabil cei mai importanți. & Nbsp;

Există Age . & Nbsp; blogurile cu vârsta de peste doi ani sunt considerate mai puțin riscante. Sunt mai ușor de evaluat și tendințele istorice stabilesc un model de performanță.

Următorul este financiar . Blogurile, ca și alte active digitale, sunt evaluate pe performanța financiară. Cu cât performanța este mai consistentă și cu atât profitul net este mai bun, cu atât multiplu este mai bun.

traficul este un alt indicator. Site -urile cu trafic organic puternic și o bază de date sănătoasă de cititori repetiți obișnuiți vor fi apreciate mai mari decât ceva mai puțin organic.

În plus, majoritatea cumpărătorilor vor lua în considerare Autoritatea de domeniu (DA) . Puteți vizualiza acest lucru cu un instrument SEO precum Semrush. Pentru a face mai ușor, conectăm flippa la semrush atunci când enumerați .

Adam: Ce zici de viitorii indicatori ai performanței? Ca dacă un blog crește sau creșterea acestuia este plană?

Blake: yep, tendințele de creștere sunt cu adevărat importante. & Nbsp; site -urile care sunt stabile și în creștere sunt râvnite cel mai mult. Sună contraintuitiv, dar creșterea tipului de hochei în vânzările pentru întreprinderile mici poate fi un steag roșu. Este puțin probabil ca această creștere să fie durabilă, deci devine controversată.

În acest caz, un cumpărător este mai probabil să ia în considerare o medie. Și, blogurile care scad sunt penalizate de la un punct de vedere de evaluare.

Adam: Ce zici de evaluarea efectivă și multiplii de vânzări?

Blake: Cumpărătorii se uită de obicei la vânzările istorice Flippa pentru a înțelege cât de mult ar trebui evaluat un site, astfel încât să conducă așteptările pieței. În momentul acestui interviu, blogurile de peste 100.000 USD se vând pentru o medie de 2,53x profitul lor net anual. & Nbsp;

Deci, un blog care face 1.000 de dolari pe lună (nu venituri, aceasta este după cheltuieli) s -ar putea vinde pentru aproximativ 30.000 USD. & nbsp;

Cel mai bun mod de a determina evaluarea este utilizarea instrumentul de evaluare flippa < /a>. Este în considerare datele de vânzări istorice și toate elementele enumerate mai sus.

Adam: O întrebare pe care am primit -o foarte mult este „care ar trebui să fie nișa mea”. Care sunt unele nișe populare de blog care sunt vândute pe Flippa?

Blake: au existat peste 10 milioane de căutări de cuvinte cheie pe Flippa, deci avem o mulțime de date în acest sens.

Văd multă cerere pentru bloguri în sănătate și sănătate, gătit, tehnologie și finanțe. Aceasta pare a fi o reflectare a cererii clienților. Acestea sunt piețe populare și au o mulțime de clienți la care să apeleze la.

Adam: Pe baza tuturor factorilor pe care i -ați împărtășit pentru determinarea valorii unui blog, bloggerii de marcă personale pot vinde nume de domeniu cu propriile lor nume, dacă vor vreodată să iasă?

Da, ar trebui să clarific și acest punct. Domeniul (sau marca) poate fi important în determinarea valorii, dar numai dacă este bun (scurt, memorabil, simplu) sau recunoscut. Și unul rău nu va scădea de valoare atât timp cât restul activului este într -o poziție puternică financiar.

Autoritatea de domeniu este cu siguranță importantă, dar asta se referă mai mult la legături din surse de renume față de calitatea efectivă a domeniului.

Pe scurt, absolut – un blogger de brand personal își poate vinde blogul. Se reduce la cât de inextricabil sunt conectate la funcționarea de zi cu zi a site-ului, achiziția de clienți și credibilitatea site-ului.

Adam: Deci, pe ce ar trebui să se concentreze bloggerii pentru a crește valoarea blogurilor lor?

Blake: În primul rând, stabiliți o prezență puternică a conținutului și optimizați oportunitățile de câștig de venituri. Acest lucru sună prea simplificat, dar este critic.

cumpărătorii caută bloguri care generează deja trafic substanțial și care au cel puțin unul, dar sperăm că mai multe surse de venit.

Adam: Ce forme de monetizare a blogului sunt cele mai valoroase?

Blake: Acest lucru poate fi considerat un pic discutabil. Depinde de blogul și de direcția conținutului dvs., dar cu siguranță, site -urile alimentate (publicitate) și Amazon Associates (afiliați) sunt cele mai solicitate. Oamenii caută forme consistente și pasive de venituri, cum ar fi reclame și venituri afiliate. & Nbsp;

Adam: Care este procesul real de vânzare a unui site web?

Blake: Vânzarea unui site web este cu adevărat un proces atotcuprinzător. Blogurile bune pot primi mult interes, așa că, mai întâi, pregătește -te emoțional pentru proces.

După ce ați decis că sunteți gata să vindeți, ar trebui să determinați mai întâi valoarea blogului și pentru ce sunteți dispus să îl vindeți. Din nou, cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu instrument de evaluare flippa .

În continuare, veți dori să vă pregătiți financiar . Va trebui să aveți la îndemână veniturile și costurile. Pentru bloguri mai consacrate, profit & amp; sunt necesare declarații de pierdere.

Apoi construiți o listă . La fel ca listarea unei proprietăți de închiriere, aveți nevoie de listarea dvs. pentru a face apel la cei mai mulți oameni. Utilizați fotografii de înaltă calitate și încercați să utilizați o copie eficientă a vânzărilor pentru a face listarea blogului dvs. cât mai impresionantă.

Odată ce listarea dvs. s -a încheiat, trebuie doar să discutați cu cumpărătorii și să negociați . Flippa are cea mai mare bază de date a cumpărătorilor din lume, astfel încât veți fi potriviți cu oamenii potriviți. Angajarea cumpărătorului și revenirea la oameni într -un mod rapid și constructiv este crucial.

În cele din urmă, trebuie să fii rezonabil cu evaluarea ta. În timp ce afacerea dvs. online este ca copilul dvs., nu este altcineva. Prețul dvs. de vânzare ar trebui să se bazeze pe valoarea de piață și trebuie să fiți rezonabil ca la orice alt tip de vânzare. & Nbsp;

gândurile mele

care încheie interviul meu cu Blake Hutchison, CEO al Flippa.

a avut o mulțime de puncte interesante și interesante despre cumpărarea și vânzarea de afaceri de blogging. După ce ne -am gândit conversația noastră, iată câteva dintre cele mai bune preluări ale mele:

Selecție de nișă:

Din experiența mea, selecția de nișă este blocarea rutieră #1 cu care se confruntă bloggerii, cu mâna în jos. Aș putea scrie un roman întreg despre motivul pentru care sfaturile tradiționale de nișă sunt depășite și greșite.

Nișa nu contează – începerea problemelor. ajungând la probleme de monetizare. Oferindu -ți libertatea de a pivota. Majoritatea bloggerilor nu reușesc să ajungă acolo, deoarece merg cu o nișă îngustă și renunță atunci când nu funcționează. Succesul vine de la a nu renunța. Și să nu renunți vine din a -ți oferi capacitatea de a -ți pivota nișa atunci când lucrurile nu funcționează.

După cum a spus Blake, există o mulțime de clienți la care să apeleze. Concentrați-vă pe construirea brand personal În jurul a ceea ce doriți să scrieți și expertiza dvs. Există o mulțime de nișe care fac bani.

Doar Începeți , scrieți conținut pe baza Experiența dvs. și cuvinte cheie tranzacționale care câștigă bani și pivot de câte ori este necesar. & nbsp;

Nu rămâneți blocat la alegerea „nișei perfecte” – nu există. Construiți un brand în jurul vostru. Este o nișă de care să te entuziasmezi. & Nbsp;

Blogurile bune primesc dobânda cumpărătorului:

Este cu siguranță adevărat că blogurile bune primesc mult interes. Primesc câteva e -mailuri în fiecare săptămână întrebând dacă sunt interesat să -mi vând blogul. Și cu venituri de peste 80 de dolari pe lună (și media lui Blake de 2,53x profitul net anual, aș putea vinde blogul meu pentru câteva milioane. & Nbsp;

Dar Blogul meu este o extensie a mărcii mele personale – este un CV digital, un punct de lansare, o investiție care continuă să crească în timp. Dacă doriți să vă vindeți blogul în viitor, știți că încă îl puteți face cu propriul nume ca nume de domeniu. & Nbsp;

După cum a spus Blake, este vorba despre vârsta, creșterea, traficul, financiar și autoritatea de domeniu, & nbsp; – Valori reale de afaceri, nu numele domeniului. & Nbsp;

Cele mai bune forme de monetizare:

cumpărătorii doresc site -uri care generează venituri constante și stabile. Cele mai consistente și constante tipuri de venituri pasive pe care blogurile le generează sunt veniturile publicitare și afiliat venit. & nbsp;

Veniturile publicitare se corelează direct cu nivelurile de trafic și valoarea de nișă. Deci, atâta timp cât un site web continuă să mențină nivelul traficului, veniturile publicitare dețin constant. & Nbsp;

comercializarea afiliată Veniturile sunt, de asemenea, pasive, consecvente și bazate pe nivelurile de trafic , dar nu la fel de garantat ca și alte modele de afaceri. De exemplu, companiile SaaS care vând pe Flippa au abonați activi și plătitori, care sunt puțin mai garantate – nu sunt afectate de fluctuațiile traficului de căutare. & Nbsp;

Coerența veniturilor și diversificarea sunt esențiale. Sunt în prezent în peste 200 Programe de afiliere și nu țineți toate ouăle mele într-un singur coș. În timp ce am câteva postări care funcționează mai bine decât altele, nu mă bazez pe câteva posturi de clasare pentru a câștiga bani.

În general, dacă doriți să construiți un blog valoros, obiectivul dvs. este să construiți venituri pasive cu marketing și reclame afiliate. & nbsp;

Dar pentru a ajunge acolo, trebuie să construiți un blog în jurul dvs., să scrieți un cuvânt cheie tranzacțional, să pivotați, să vă adaptați și să continuați să vă deplasați.

Ce ai crezut despre interviul cu Blake? V -ați gândit vreodată să vă vindeți blogul? Ce întrebări aveți despre vânzarea propriului blog? Anunță -mă în comentariile de mai jos.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *