Ce este un sistem de management al învățării: instrumente și exemple pentru afacerea dvs.

Ce este un sistem de management al învățării: instrumente și exemple pentru afacerea dvs.

Un sistem de management al învățării (LMS) este o aplicație software sau o tehnologie bazată pe web utilizată pentru a planifica, livra și urmări cursurile de formare și educație.

Un LMS oferă unui instructor o clasă virtuală pentru livrarea și gestionarea cursului și instrumentele pentru crearea de conținut interactiv, evaluare și colaborare.

, de asemenea, oferă elevilor un mediu de învățare auto-ritm , unde pot accesa materiale de curs și urmări progresul lor.

Un LMS este folosit pentru a crea și a livra cursuri online , fie ca parte a unei inițiative de eLearning, fie ca soluție de sine stătătoare.

LMS-urile sunt adesea folosite pentru a livra cursuri de învățare electronică sau online, dar unele dintre Cele mai bune sisteme de management al învățării pot susține, de asemenea, predarea bazată pe clasă (față în față).

În acest articol, voi explora care este un sistem de management al învățării și cum vă poate beneficia afacerea .

Voi împărtăși și câteva exemple de LMS-uri populare folosite de companii astăzi, așa că veți deveni mai conștienți de Cum să alegeți LMS-ul potrivit pentru afacerea dvs.

& nbsp;

< /div>

De ce să folosiți un sistem de management al învățării?

Sistemele de management al învățării sunt benefice pentru întreprinderile de toate dimensiunile .

Iată câteva motive pentru care afacerea dvs. ar trebui să ia în considerare utilizarea unui LMS.

Vă poate ajuta să stocați înregistrări de instruire a angajaților

Programele de învățare și dezvoltare sunt esențiale pentru întreprinderile de toate dimensiunile. Un LMS vă poate ajuta să urmăriți înregistrările de instruire a angajaților , care poate fi necesar în scopuri de formare în conformitate.

de la integrarea software la bord to Software de instruire și dezvoltare , un LMS vă poate ajuta să stocați înregistrări de instruire a angajaților într-o locație centrală.

Acest lucru poate facilita tragerea rapoartelor și urmărirea progresului angajaților în timp.

Poate automatiza procesul de trimitere a materialelor de instruire

Oferirea unui program de instruire cu obiective specifice de învățare este o modalitate excelentă de a îmbunătăți productivitatea și abilitățile angajaților.

Cu toate acestea, trimiterea manuală a materialelor de instruire poate fi consumatoare de timp .

Puteți utiliza un LMS pentru a trimite automat materiale de instruire angajaților.

Acest lucru vă poate economisi mult timp și se poate asigura că angajații au acces la cea mai recentă versiune a cursului de instruire.

comparativ cu platforme de învățare online , LMSS oferă o soluție mai cuprinzătoare Pentru întreprinderile care doresc să gestioneze instruirea angajaților, primul fiind orientat mai mult către elevii individuali.

Vă poate ajuta să programați și să urmăriți sesiunile de instruire a angajaților

instituțiile de învățământ folosesc LMSS pentru a programa și urmări progresul elevilor.

În același mod, întreprinderile pot utiliza un LMS pentru a organiza și urmări sesiunile de formare a angajaților .

diverse platforme LMS permit livrarea conținutului cursului la un ritm auto-ritm, ceea ce poate fi excelent pentru angajații cu programe ocupate care trebuie să lucreze în jurul altor angajamente.

Poate fi utilizat pentru a măsura eficacitatea programelor dvs. de formare

Fie că se antrenează pe software de conformitate , instruire pentru clienți sau orice altă instruire Conținut, veți dori să știți dacă angajații dvs. învață din materialul cursului.

cu sisteme de management de învățare online disponibile, de asemenea, sub forma software de întreprindere , Urmărirea progresului angajaților și a ratelor de finalizare la niveluri fine de detaliu înseamnă că puteți obține informații exacte asupra eficacității programelor dvs. de formare.

Aceste informații pot fi utilizate pentru a îmbunătăți cursurile dvs. de formare.

Caracteristici cheie ale unui sistem de management al învățării

Caracteristicile unui LMS vor varia în funcție de furnizor și produs.

Acestea fiind spuse, unele caracteristici LMS de bază standard sunt următoarele.

Managementul utilizatorului

Inițiativele de instruire online necesită capacitatea de a gestiona utilizatorii.

Aceasta include să poată crea conturi de utilizator, să atribuie roluri și permisiuni și să reseteze parolele .

Materialele de învățare trebuie să fie alocate uneori și utilizatorilor specifici.

Acest lucru se poate face manual sau folosind un sistem automat.

Managementul cursului

cu costurile de instruire fiind o considerație semnificativă pentru întreprinderi, este esențial să existe un sistem de gestionare a cursurilor.

Acest lucru permite întreprinderilor să creeze cursuri și să urmărească progresul angajaților .

cu această funcționalitate permițând cursanților să aibă experiențe de învățare personalizate și antrenante, întreprinderile pot fi siguri că angajații lor obțin la maximum programele de instruire.

Managementul atribuțiilor

Procesul de instruire nu va fi finalizat până când angajații nu vor finaliza sarcinile și orice examene ulterioare ulterior.

a fi pe deasupra gestionării misiunii înseamnă întreprinderile pot vedea care angajați se luptă și au nevoie de sprijin suplimentar.

Raportare date

de la companii de software și tehnologie care au nevoie de raportare avansată, către întreprinderile mici care doresc să se asigure că angajații lor își termină cursurile de formare, datele sunt o parte esențială a oricărui sistem de management al învățării.

Diverse module din LMS vor permite întreprinderilor să genereze rapoarte despre progresul și valorile angajaților, ratele de finalizare și mai multe .

Aceste informații pot fi utilizate pentru a îmbunătăți cursurile de formare, ca în majoritatea industriilor, un curs care rămâne același pentru totdeauna, cel mai probabil nu va fi la fel de practic ca unul care este actualizat în mod regulat.

integrare

Diverse API vor permite de obicei întreprinderilor să integreze LMS cu alte aplicații de afaceri.

De exemplu, o companie poate dori să-și integreze sistem de hr cu LMS -ul său, astfel încât informațiile despre angajați să fie populate automat în primul.

cu LMS corporatist capabil să utilizeze diverse automatizări pentru a face procesul de învățare mai simplificat , întreprinderile ar trebui să fie întotdeauna în căutarea de noi integrări care să le poată face procesele de instruire mai eficiente – asigurând în același timp calitatea a cursurilor de formare nu este compromisă.

suport mobil

Platforma LMS potrivită va avea capacități de învățare mobilă care permit întreprinderilor să profite de acest lucru.

De exemplu, întreprinderile pot utiliza dispozitive mobile pentru a oferi conținut, a urmări progresul angajaților și pentru a oferi angajații capacitatea de a accesa cursurile de instruire din oriunde .

cu persoanele care consumă mai mult conținut pe dimensiunile ecranului mai mici, întreprinderile trebuie să ia în considerare cum își pot face cursurile de învățare pentru mobil-friendly.

Integrarea social media

în funcție de tipul de afaceri, integrarea social media poate fi sau nu o parte necesară a LMS.

social media poate fi un instrument valoros pentru întreprinderile cu diverse aplicații de învățare socială care permit companiilor să creeze o comunitate de cursanți.

cu social media, întreprinderile pot livra, de asemenea, conținut și urmări progresul angajaților, folosind platforma potrivită pentru a integra cele două.

gamificare

Folosind conceptul de gamificare în gestionarea conținutului, întreprinderile pot angaja angajați în procesul de învățare și îi pot motiva să -și finalizeze cursurile de formare.

Acest lucru se poate face prin care acordă puncte, insigne și alte stimulente pentru finalizarea sarcinilor în cadrul LMS.

Văzând că elevii progresează pe măsură ce învață prin implicarea conținutului poate ajuta întreprinderile să stabilească ce domenii au nevoie de îmbunătățiri.

Notificări

aplicația software LMS potrivită va permite atât instituției să o folosească, cât și utilizatorul urmând un curs pentru a ști când este timpul să finalizeze o misiune, să ia un test sau să treacă la următoarea piesă de conținut.

Acest lucru permite întreprinderilor să automatizeze învățarea și să țină angajații pe cale.

poate, de asemenea, trimite anunțuri către un grup sau utilizatori individuali atunci când există un curs nou disponibil sau o actualizare la unul existent.

ușor de utilizat

cu experiența utilizatorului fiind o parte crucială a procesului de eLearning, întreprinderile au nevoie de un LMS care este ușor de utilizat și de navigat .

de la instruirea condusă de instructori, care permite întreprinderilor mici să creeze și să gestioneze cursuri la instituțiile de învățământ superior care au nevoie de un LMS care să poată gestiona un număr mare de utilizatori, ușurința cu care cineva poate interacționa cu platforma are multe de-a face cu succesul lor (sau eșecul).

Mediul de învățare al celor mai buni LMS pentru o afacere va fi cel care este cel mai favorabil tipului de învățare care trebuie să aibă loc.

< /a> diverse tipuri de LMS

Furnizorii de sisteme de management de învățare variază atunci când vine vorba de tipul de LMS pe care le oferă.

Iată trei dintre cele mai frecvente tipuri de LMS oferite.

SaaS LMS (bazat pe cloud)

cu conceptul de software ca serviciu, întreprinderile pot accesa sistemul lor de management al învățării prin internet.

Elearning Cursurile oferite ca parte a unei soluții SaaS sunt găzduite de obicei de către furnizor, economisind întreprinderi timp și bani în găzduirea și menținerea infrastructurii.

open-source lms

Unii furnizori au o abordare open-source a sistemului lor de management al învățării, ceea ce înseamnă că întreprinderile pot accesa codul și personalizează platforma pentru a se potrivi nevoilor lor specifice fără a plăti o licență.

De la crearea de conținut la livrare, acest tip de LMS oferă întreprinderilor multă libertate și flexibilitate .

instalat LMS (la premisă)

Pentru unele activități de învățare, cum ar fi cele în care materialele de curs sunt sensibile sau trebuie accesate offline, un LMS instalat sau la fața locului ar putea fi o potrivire mai bună.

În această situație, furnizorul LMS este de obicei foarte protector al codului și îl va instala doar pe serverele unei afaceri după ce a semnat un contract.

LMS-uri personalizate

Oferirea de conținut de învățare care se află pe deasupra unei platforme special concepute pentru nevoile afacerii este o opțiune viabilă pentru unele companii atunci când aleg un LMS.

Cazul de utilizare al unui astfel de sistem ar fi special și ar fi probabil construit de o echipă internă sau de un contractant extern care lucrează îndeaproape cu afacerea.

După cum puteți vedea cu aceste diferite tipuri de LMS, învățarea digitală este o parte integrantă a strategiei oricărei afaceri.

Alegerea sistemului de gestionare a învățării potrivite este vitală în asigurarea angajaților care au instrumentele de învățare de care au nevoie pentru a avea succes.

Implementarea unei soluții LMS

Deși cunoașterea tipurilor de LMS disponibile este esențială, este, de asemenea, crucial să înțelegem cum să implementați un LMS în cadrul unei afaceri.

Definiți-vă obiectivele și obiectivele

de la administratorii care trebuie să poată configura sistemul rapid și eficient, angajaților care trebuie să găsească și să folosească conținutul de învățare cu puțin efort, este esențial să înțelegem ceea ce toată lumea are nevoie pentru a ieși a sistemului.

Mai mult, obiectivele unei companii vor ajuta la alegerea instrumentului de autorizare potrivit, care este decis de cursurile pe care compania dorește să le ofere și cum vor fi livrate acele cursuri.

Evaluează-ți nevoile

Dacă învățarea are o componentă față în față, este livrată offline sau online sau este un amestec de ambele, acest lucru va afecta tipul de LMS pe care îl alegeți.

Mai mult, chiar dacă este doar online, trebuie să ia diverse decizii mai mici pentru a merge mai departe.

Aveți nevoie de o platformă pentru Webinarii gazdă , permiteți tranzacții de comerț electronic sau pachete de curs sau urmăriți certificarea angajaților?

Alegeți-vă tipul LMS

În această etapă, ar trebui să puteți decide dacă doriți o soluție SaaS (bazată pe cloud), instalată (la fața locului) sau soluție construită personalizat.

Luați în considerare opțiunile prețuri, implementare și asistență atunci când luați decizia.

Implementați-vă LMS

După ce ați ales LMS, este timpul să îl puneți în funcțiune.

Acest proces va varia în funcție de tipul de LMS ales.

Totuși, procesul implică, în general, configurarea sistemului, integrarea acestuia cu alte aplicații de afaceri și încărcarea conținutului pe platformă.

Instruiți-vă angajații

instruirea angajaților cu privire la modul de utilizare a LMS este esențială pentru a -și asigura succesul.

administratorii vor trebui să fie instruiți pentru a gestiona și configura sistemul, în timp ce angajații vor trebui să știe cum să găsească și să utilizeze conținutul de învățare .

Uneori, componentele software -ului de instruire a angajaților din LMS pot ajuta cu acest proces.

Evaluează-ți rezultatele

de la a privi rata de retenție a angajaților care urmează cursuri pe LMS, până la clienții de feedback obținuți prin ascultarea socială , este esențial să evaluați performanța sistemului în mod regulat.

Acest lucru vă va ajuta să identificați orice domenii care au nevoie de îmbunătățiri și să efectueze schimbări în consecință.

< /a> Top LMS Solutions

Să luăm în considerare acum unele dintre cele mai populare soluții LMS astăzi.

Absorb

 ABSOLBLMS HomePage

cu caracteristici sociale și gamificare încorporate, absorb este o alegere populară pentru întreprinderile care doresc să să facă învățarea distractivă și implicarea pentru angajații lor .

este, de asemenea, ușor de utilizat, cu o interfață de utilizator drag-and-drop care simplifică crearea și editarea cursurilor.

Caracteristici cheie:

 • Smart Administration vă permite să configurați rapid și cu ușurință utilizatori și cursuri.
 • Caracteristici de implicare a cursanților, cum ar fi învățarea socială și gamificarea, fac învățarea distractivă și interactivă.
 • Capabilitățile de comerț electronic vă permit să vindeți cursuri și pachete online.
 • Raportarea și analiza vă oferă informații despre modul în care progresează cursurile și angajații.
 • Caracteristicile experienței învățătorului oferă o experiență excelentă pentru utilizator, cu o interfață intuitivă și o creare ușoară a cursului.
 • Listele de verificare a observației vă permit să urmăriți performanța angajaților în funcție de criterii specifice.

talentlms

 TALEENTLMS HomePage

A fi capabil să urmărească progresul elevului în timp real este una dintre cele mai importante caracteristici ale talentlms .

Acest lucru poate fi de ajutor pentru managerii care doresc să vadă cum progresează angajații lor și identifică zonele unde ar putea avea nevoie de sprijin suplimentar.

Caracteristici cheie:

 • Mediu favorabil conținutului pentru a construi cursuri cu ușurință și rapid
 • SCORM, CMI5 & amp; Suport XAPI pentru conformitate
 • Sondaj motor pentru a aduna feedback -ul cursantului
 • Evaluări pentru a măsura progresul învățării
 • Căi de învățare pentru a ghida cursanții prin cursuri
 • Învățare amestecată pentru un mix de învățare online și offline
 • Instrumente de comunicare bogate pentru colaborare și implicare

Learndash

 LearnDash HomePage

Integrarea direct cu WordPress pentru a crea o experiență perfectă, Learndash este o alegere populară pentru întreprinderile care folosesc deja acest CMS pentru site-ul lor web.

cu capacitatea de a publica un număr nelimitat de cursuri , este, de asemenea, o soluție scalabilă care poate crește odată cu afacerea dvs.

Caracteristici cheie:

 • LearnDash Focus Modul elimină distragerile din mediul de învățare, astfel încât elevii să se poată concentra pe conținutul cursului.
 • Drag & amp; Drop Course Builder face ușor crearea și editarea cursurilor, fără a fi necesară codificarea.
 • Quizzing avansat vă permite să creați teste cu mai multe tipuri de întrebări, inclusiv completare în bloc, alegere multiplă și adevărată/falsă.
 • Livrarea dinamică a conținutului asigură ca elevii să acceseze întotdeauna cel mai actualizat conținut de curs.
 • Premise flexibile vă permit să setați condiții care trebuie îndeplinite înainte ca un cursant să poată accesa un curs, cum ar fi finalizarea unui alt curs sau trecerea unui test.

Înfășurați.

Alegerea soluției LMS potrivite pentru afacerea dvs. poate fi dificilă, luând în considerare diferitele opțiuni disponibile.

, luându -ți timp pentru a -ți evalua nevoile și pentru a -ți defini obiectivele, vei putea să îți restrângeți opțiunile și să alegeți un sistem care să fie potrivit pentru afacerea dvs. .

În sfârșit, amintiți -vă că implementarea unui LMS este o întreprindere mare.

În același timp, dacă este făcut corect, poate avea un impact pozitiv asupra afacerii dvs., ceea ce face mai ușor să vă antrenați și să se îmbogățească și să îmbunătățească ratele de retenție.

Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra liniei de jos și va ajuta afacerea dvs. să atingă noi niveluri de succes.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: În timp ce clasele online oferă multă flexibilitate, există unele dezavantaje potențiale pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a vă înscrie într -unul. Iată ce trebuie să știți despre Pro și contra claselor online .

Mai mult, un site de membru ar putea completa, de asemenea, sistemul potrivit de management al învățării pentru afacerea dvs., permițându -vă să împachetați și să vindeți mai multe cursuri într -un singur loc.

Dacă sunteți interesat de această opțiune, consultați cele mai bune platforme de site-uri de membru pentru a vă ajuta să începeți.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *