Ce este un PEO și cum poate ajuta HR -ul? (2023 Ghid)

Ce este un PEO și cum poate ajuta HR -ul? (2023 Ghid)

Un PEO, sau o organizație profesională a angajatorilor, este o companie care oferă servicii de externalizare a resurselor umane și beneficii pentru angajați întreprinderilor mici și mijlocii.

Companiile PEO devin din ce în ce mai populare, deoarece întreprinderile caută modalități de externalizare Funcții și economisiți bani în beneficiile angajaților.

Pe lângă economisirea de bani, un PEO poate ajuta și întreprinderile să -și gestioneze resursele umane mai eficient și să respecte legile muncii.

În acest articol, voi acoperi ceea ce este un PEO, cum vă poate ajuta afacerea (în special departamentul dvs. de resurse umane) și avantajele utilizării unui PEO.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Ce este un PEO?

Un PEO este terțul care îndeplinește funcții de resurse umane pentru întreprinderile mici.

externalizând aceste sarcini de administrare către un PEO, proprietarii de afaceri se pot concentra pe creșterea afacerii lor, în timp ce încredințează responsabilitățile operaționale zilnice altcuiva.

Necesitatea unui PEO apare de obicei atunci când întreprinderile încep să experimenteze creșterea și nu mai pot gestiona complexitățile gestionării angajaților în mod independent.

Acest lucru permite întreprinderilor să reducă costurile și să ofere servicii de resurse umane de calitate superioară.

Asociația Națională a Organizațiilor Profesionale de Angajatori afirmă că aproximativ 487 PEOS În Statele Unite deservesc peste 4 milioane de angajați de lucru.

< /a> peo vs. Hris

Întreprinderile de toate dimensiunile folosesc de obicei sisteme HRIS, dar PEO -urile sunt în general orientate către tipuri specifice de companii.

În timp ce un sistem HRIS va automatiza și urmări procesele de resurse umane , un PEO va gestiona și va efectua aceste procese în numele afacerii.

PEO -urile pot oferi servicii cuprinzătoare care includ salarii, administrarea beneficiilor, respectarea legilor privind ocuparea forței de muncă și multe altele.

există și conceptul de angajator Servicii de asigurare Corporation, care, în acest caz, ar fi mai mult ca o poliță de asigurare care garantează serviciile PEO.

Acest lucru ar veni la îndemână dacă PEO ar închide ușile sau nu ar putea furniza serviciile pe care le -a convenit inițial.

Standard vs. Global PEO

Serviciile PEO pot diferi, de asemenea, în domeniul de aplicare și chiar în țările pe care le servesc.

Există două tipuri principale de Peos: Standard și Global .

Peos standard va oferi de obicei servicii în propria țară , în timp ce Peos global oferă servicii pe linii internaționale .

Acest lucru permite întreprinderilor să se extindă pe noi piețe, fără a angaja o echipă cu totul nouă de resurse umane sau să se îngrijoreze de problemele de conformitate care vin cu angajații străini.

PEO -uri globale pot oferi o gamă completă de servicii de resurse umane, de la salarii și administrare de beneficii până la recrutare și instruire.

În această privință, resursele umane sunt un domeniu complex și în continuă schimbare.

poate fi dificil pentru întreprinderile mici să țină pasul cu ultimele tendințe și reglementări, cu excepția cazului în care au o echipă de profesioniști în domeniul resurselor umane.

aici este locul în care PEO -urile pot intra în joc – oferind sprijinul necesar , astfel încât proprietarii de afaceri să se concentreze pe extinderea afacerilor lor și să aibă grijă de angajații lor.

< /a> diverse beneficii PEO

O organizație profesională a angajatorilor poate oferi diverse beneficii unei afaceri, după cum urmează.

impozitele pe salarizare

IRS impune ca angajatorii să rețină impozitele pe salarii de la angajați și să le plătească în mod regulat guvernului.

Legile privind impozitul pe ocuparea forței de muncă sunt complicate pentru întreprinderi să gestioneze independent.

Având în vedere termenele de depunere a taxelor și penalitățile pentru nerespectarea nerespectării, nu este de mirare că multe întreprinderi aleg să își externalizeze responsabilitățile de impozit pe salarizare către un PEO.

asigurări de compensare a lucrătorilor

Un PEO poate ajuta întreprinderile să obțină o asigurare de compensare a lucrătorilor.

Acest tip de asigurare protejează întreprinderile de răspundere dacă un angajat este rănit.

Industria PEO a ajutat la standardizarea modelelor de prețuri și acoperire, făcând mai ușor pentru întreprinderi să obțină această asigurare critică la un preț accesibil.

asigurări de sănătate

Furnizarea unei asigurări de sănătate internă poate fi costisitoare pentru întreprinderi, mai ales dacă au o forță de muncă mare.

Un PEO poate ajuta întreprinderile să obțină o asigurare de sănătate de grup la un cost mai mic decât dacă compania ar cumpăra -o.

Peos sunt, de asemenea, familiarizați cu Legea de îngrijire la prețuri accesibile și poate ajuta întreprinderile să respecte cerințele legii.

Ca număr de angajați crește , la fel și are nevoie de asistență medicală .

responsabilități ale angajatorului

Indiferent dacă există o relație de co-angajare, PEO va asuma multe responsabilități ale angajatorului asociate cu o forță de muncă mare.

Aceasta include respectarea legilor și reglementărilor privind ocuparea forței de muncă , gestionarea litigiilor sau nemulțumirii angajaților și gestionarea performanței angajaților.

prin externalizarea acestor responsabilități către un PEO, întreprinderile se pot concentra pe competențele lor de bază, fără a -și face griji cu privire la problemele de gestionare a resurselor umane și a angajaților.

Integrarea cu software-ul HR

diverse platformele software HR sunt disponibile pe piață.

Un PEO se va integra cu aceste platforme pentru a se asigura că datele clientului sunt capturate corect în sistemul PEO.

Acest lucru asigură că toate informațiile despre angajați sunt stocate într -un singur loc, ceea ce face mai ușor gestionarea și accesul atunci când este nevoie.

instruirea angajaților

Conform contractului de servicii pentru clienți, unele organizații profesionale certificate oferă și servicii de formare a angajaților.

Acest lucru este benefic pentru întreprinderile care nu au o echipă de resurse umane interne sau resurse pentru a se oferi instruire.

PEO -urile pot ajuta întreprinderile să ofere instruire în diferite situații – de la noua orientare de închiriere la instruire de prevenire a hărțuirii sexuale.

leasing pentru angajați

Dacă o organizație profesională certificată nu poate oferi toate serviciile de resurse umane de care are nevoie o afacere, PEO poate conecta afacerea cu o companie de leasing de angajați.

Acest tip de aranjament este cunoscut și ca o relație de co-angajare.

În conformitate cu acest aranjament, compania de leasing a angajaților devine angajatorul înregistrării în scopuri fiscale și asigurări.

Procesare de salarizare

Folosind o parte din cel mai bun software de salarizare disponibil , peo-ul potrivit Oferă servicii de procesare a salarizării simple, eficiente și exacte.

Această soluție de salarizare ajută întreprinderile să economisească timp și bani, asigurându -se în același timp că angajații sunt plătiți corect și la timp.

PEO se va ocupa, de asemenea, de depozite directe pentru afacere, ceea ce face mai ușor pentru angajați să -și obțină salariile.

laboarding

Profesioniștii HR din PEO vor lucra cu noi angajați pentru a -i ajuta să treacă la noile lor roluri.

Aceasta include sesiuni de orientare de conducere și furnizarea de informații despre politicile și procedurile companiei.

eficientizarea noului talent de top în afaceri este o componentă critică a ceea ce poate oferi un PEO.

beneficiază de pachete

Un PEO ar putea fi doar soluția dacă o afacere dorește să -și eficientizeze pachetele de beneficii și să ofere angajaților săi opțiuni atractive și accesibile.

cu acces la diferite programe de sănătate, asigurări pentru dizabilități și economii de pensionare , întreprinderile își pot oferi forței de muncă o acoperire de calitate fără a rupe banca.

managementul riscului

cu diverse sarcini și responsabilități de resurse umane este nevoie de atenuarea riscurilor.

Un PEO va avea o echipă de gestionare a riscurilor pentru a identifica și evalua riscurile și intenționează să le abordeze.

Echipa de resurse umane încă trebuie să fie implicată în procesul de gestionare a riscurilor și în luarea deciziilor , dar a avea un PEO dedicat care lucrează cu ei va ajuta la atenuarea riscurilor și la păstrarea angajaților în siguranță.

A avea un PEO în colțul tău este un atu valoros pentru angajații de risc și de lucru.

asigurări de șomaj

întreprinderile trebuie să poarte asigurare de șomaj pentru a proteja împotriva concedierilor și terminațiilor angajaților.

Acesta este un tip de asigurare scump, dar poate deveni accesibil atunci când întreprinderile își externalizează responsabilitățile de resurse umane către un PEO.

cu PEO -ul potrivit, vă puteți asigura că compania dvs. este conforme cu toate legile aplicabile și reglementările legate de ocuparea forței de muncă și asigurare.

< /a> dezavantajele potențiale PEO

Există câteva dezavantaje potențiale pentru utilizarea unui PEO.

prețuri

Structura costurilor PEO poate fi o barieră pentru unele companii.

PEO -urile percep de obicei o taxă care este un procent din totalul salarizării .

De exemplu, dacă PEO percepe 5% din totalul salarizării, iar afacerea are 10.000 USD în total costuri de salarizare, taxa PEO ar fi de 500 USD.

În timp ce economiile de costuri de la utilizarea unui PEO pot fi semnificative, este posibil ca unele companii să nu aibă bugetul pentru a absorbi costurile suplimentare.

Având în vedere economiile de scară, este esențial de menționat că, cu cât afacerea este mai semnificativă, cu atât este mai mare economiile potențiale care ar putea apărea.

Managementul performanței nu mai este făcut în casă

A avea control asupra managementului performanței angajaților este esențial pentru unele companii.

Când întreprinderile își externalizează funcțiile de resurse umane către un PEO, acestea nu mai au control direct asupra gestionării performanței.

Aici intră în joc manualele și politicile angajaților.

întreprinderile trebuie să aibă un manual clar și concis al angajaților care să prezinte așteptările companiei pentru performanța angajaților.

Compania client ar efectua în continuare recenzii privind performanța angajaților, dar PEO s -ar ocupa de procesul real de gestionare a performanței.

În timp ce există potențiale dezavantaje ale utilizării unui PEO, majoritatea întreprinderilor consideră că beneficiile depășesc cu mult orice probleme potențiale.

Alegerea PEO-ului drept

Pentru a vă asigura că beneficiați la maxim de parteneriatul dvs. PEO, este esențial să luați în considerare cu atenție toate opțiunile și să o selectați pe cea potrivită pentru afacerea dvs.

De exemplu, dacă afacerea dvs. suferă de cifra de afaceri a angajaților și are nevoie de ajutor cu păstrarea angajaților, veți dori să căutați un PEO specializat în acest domeniu.

Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea ajutorului pentru administrarea beneficiilor, veți dori să selectați un PEO care oferă o suită completă de servicii de resurse umane, inclusiv administrarea beneficiilor.

Știind unde se află slăbiciunile tale și ce ai nevoie de ajutor cu cel mai mult, este esențial pentru a înțelege care PEO este potrivit pentru tine.

Ce este un PEO? – FAQ

Ce este un angajator de înregistrare?

Un angajator de înregistrare este o terță parte a companiei care oferă angajatorilor acces la diverse servicii de resurse umane, cum ar fi gestionarea salarizării, administrarea beneficiilor și gestionarea riscurilor.

externalizând aceste funcții către un angajator de înregistrări, întreprinderile se pot concentra asupra activităților lor de afaceri principale, fără a -și face griji cu privire la aspectele administrative ale conducerii unui departament de resurse umane.

fac factor în planuri de pensionare pentru personal?

Clienții PEO pot oferi de obicei angajații lor aceleași beneficii de pensionare ca și cum ar lucra direct pentru compania client.

Acest lucru se datorează faptului că Majoritatea PEO -urilor au acces la planurile de pensionare care răspund nevoilor întreprinderilor mici.

înfășurați.

Angajator profesionist organizațiile pot ajuta întreprinderile cu diverse funcții de resurse umane , de la salarii și administrare a beneficiilor până la păstrarea angajaților și managementul performanței.

PEO -urile pot fi o resursă neprețuită pentru întreprinderi, dar este esențial să luați în considerare cu atenție toate opțiunile și să o selectați pe cea potrivită pentru afacerea dvs.

Când sunt utilizate eficient, PEO -urile oferă mai multe avantaje pentru a ajuta întreprinderile să economisească timp și bani.

citire ulterioară pe adamenfroy.com: Vrei să afli mai multe despre software-ul legat de HR?

Consultați această postare pe software hcm Pentru a afla ce sisteme sunt cele mai Cel mai bun pentru întreprinderile mici atunci când gestionează sarcinile de resurse umane.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *