Ce este RMM: monitorizare și gestionare la distanță

Ce este RMM: monitorizare și gestionare la distanță

Imaginează -ți o rețea sănătoasă care funcționează fără probleme și eficient, cu puțin sau deloc aport de la tine ca administrator de sistem.

Apoi, dintr -o dată, „clopotele de alarmă” încep să sune.

Un utilizator raportează un comportament ciudat pe computerul său; sau site -ul dvs. web a scăzut din motive suspecte.

investigați și găsiți o problemă severă care trebuie rezolvată urgent .

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, primul dvs. instinct este să vă panicați.

Dar, atunci, vă amintiți că rețeaua dvs. rulează pe un sistem de monitorizare și gestionare la distanță (RMM).

cu dreapta software RMM În loc, Știți că asta Cineva urmărește întotdeauna o rețea și că va fi început deja să lucreze la o soluție a problemei, chiar înainte de a fi conștientă de aceasta.

Cu alte cuvinte, RMM este cel mai bun prieten al echipei IT; Este un mod proactiv de gestionare a rețelei dvs. și vă poate economisi timp, bani și stres pe termen lung.

Software-ul

RMM oferă o soluție completă pentru menținerea infrastructurii IT și în funcțiune, oferind totul de la Managementul incidentelor pentru gestionarea patch -urilor.

În acest articol, voi arunca o privire mai atentă la ce este RMM și cum vă poate beneficia afacerea .

Să începem.

Cum funcționează RMM?

Monitorizare și gestionare la distanță (RMM) este o tehnologie care permite profesioniștilor IT să gestioneze și să monitorizeze punctele finale ale clientului dintr -o locație centrală.

Acest lucru se poate face prin intermediul software -ului de management, care se conectează la o platformă RMM.

de aici, dispozitivele de la distanță pot fi gestionate și monitorizate în timp real .

Aceasta include preluarea informațiilor despre sistem, vizualizarea jurnalelor de evenimente și rularea scripturilor pe mașini la distanță.

Instrumentele RMM oferă de obicei o vedere a bordului tuturor dispozitivelor monitorizate.

Acest lucru oferă administratorilor o imagine de ansamblu asupra sănătății și performanței sistemului clienților lor.

Platformele

RMM vor include adesea funcții precum sisteme de ticketing și instrumente de raportare .

Acestea pot fi utilizate pentru a urmări și rezolva problemele și a genera rapoarte despre performanța sistemului.

În general, instrumentele RMM pot fi un atu valoros pentru orice afacere care se bazează pe o rețea de dispozitive la distanță.

pot ajuta să îmbunătățească performanța și eficiența sistemului, reducând în același timp nevoia de suport la fața locului .

Funcții principale ale RMM

Următoarele sunt principalele funcții ale RMM.

Managementul dispozitivelor

Monitorizarea și gestionarea la distanță (RMM) este o soluție care vă permite să vă gestionați dispozitivele de la o locație de la distanță .

Aceasta poate include computere, servere și alte dispozitive bazate pe Windows din rețeaua dvs.

soluții RMM oferă diverse caracteristici, inclusiv gestionarea dispozitivelor, rularea verificărilor de sănătate ale sistemului și furnizarea de asistență pentru birou.

Monitorizarea rețelei

Monitorizarea rețelei permite personalului IT să susțină să vadă starea tuturor dispozitivelor utilizatorilor finali și să identifice rapid orice probleme care trebuie abordate.

prin monitorizarea rețelei, suportul IT poate să se asigure că desktop-urile și laptopurile sunt la curent cu cele mai noi patch-uri de securitate și definiții antivirus.

Monitorizarea rețelei permite, de asemenea, suportul IT să creeze fluxuri de lucru personalizate pentru a automatiza sarcini repetitive.

Acest lucru poate elibera timpul personalului pentru a se concentra pe mai multe sarcini critice.

Managementul securității

Managementul securității se referă la identificarea, clasificarea și protejarea informațiilor și a activelor împotriva accesului neautorizat.

Scopul gestionării securității este de a se asigura că numai utilizatorii autorizați au acces la sisteme și date și că pot face doar ceea ce este permis de politica de securitate.

Managementul securității include următoarele activități:

  • Identificarea sistemelor IT și a stațiilor de lucru trebuie protejate
  • Determinarea cine ar trebui să aibă acces la fiecare sistem și la ce nivel de acces are nevoie
  • Activitatea de monitorizare a sistemelor pentru a se asigura că acestea sunt utilizate în urma politicii de securitate
  • Răspuns la incidente atunci când apar

Managementul securității este integral pentru orice organizație, dar este deosebit de critic pentru MSP (furnizor de servicii gestionate).

Modelul de afaceri MSP se bazează pe furnizarea de servicii IT mai multor clienți.

dacă sistemele unui MSP ar fi încălcate, nu numai că propria lor afacere ar fi în pericol, dar și afacerile clienților lor ar fi în pericol .

Acest lucru ar putea duce la o pierdere de afaceri pentru MSP și să -și deterioreze reputația.

Din aceste motive, MSP -urile trebuie să aibă practici puternice de gestionare a securității.

Managementul performanței

Managementul performanței este un alt domeniu critic pe care furnizorii de servicii IT îl pot utiliza RMM pentru a eficientiza și optimiza.

având acces la distanță la sistemele client poate identifica mai ușor potențialele blocaje și probleme de performanță .

Acest lucru este deosebit de benefic pentru întreprinderile mici care poate nu au expertiză internă pentru a rezolva problemele acestor tipuri de probleme.

În plus, multe platforme RMM se integrează cu instrumentele de gestionare a performanței de la Microsoft și alți furnizori.

Acest lucru poate facilita obținerea unei imagini complete a modului în care sistemele efectuează și identifică zonele pentru îmbunătățiri.

Managementul patch-ului

Managementul patch -urilor este un proces de gestionare IT de la distanță care ajută la asigurarea prevenirii eșecului sistemului și a performanței optime pentru departamentele IT și IT.

prin menținerea rețelelor de clienți la zi cu cele mai noi patch-uri de securitate, RMM poate ajuta la reducerea riscului de vulnerabilități și atacuri ale sistemului .

În plus, gestionarea patch -urilor poate îmbunătăți, de asemenea, stabilitatea și performanța sistemului, asigurându -se că sunt instalate cele mai recente actualizări software.

Acest lucru înseamnă că, prin menținerea sistemelor la zi, RMM poate ajuta la reducerea necesității intervenției tehnicilor IT.

managementul activului

Managementul activelor este încă o componentă crucială a RMM bun.

administratorii au nevoie de vizibilitate în activele IT pentru a identifica vulnerabilitățile și potențialele amenințări de securitate cibernetică.

Cu o soluție RMM bazată pe cloud, administratorii pot monitoriza și gestiona de la distanță toate activele lor dintr-o locație centrală.

Acest lucru face identificarea și rezolvarea problemelor potențiale mai ușoare înainte de a deveni probleme grave .

soluțiile RMM pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea securității generale a unei organizații, oferind o viziune cuprinzătoare a tuturor activelor și a vulnerabilităților asociate acestora.

urmărind toate activele și vulnerabilitățile, administratorii pot identifica și rezolva mai ușor problemele potențiale de securitate înainte de a deveni serioase.

soluțiile RMM pot oferi, de asemenea, informații valoroase asupra posturii de securitate cibernetică a unei organizații.

prin monitorizarea securității tuturor activelor, administratorii pot identifica tendințele și domeniile potențiale de îmbunătățire .

de asistență și ticketing

În cele din urmă, Help Desk și Ticketing Integration oferă un singur geam de sticlă (adică o consolă de management) în infrastructura tehnologică RMM a unei organizații, ceea ce face mai ușor să se deplaseze și să rezolve problemele înainte de a provoca timp de oprire.

având sarcini de automatizare a serviciilor profesionale potrivite, care urmăresc upgrade-urile software și hardware, instrumentele RMM bazate pe SNMP pot ajuta la menținerea sistemelor și să funcționeze fără probleme.

În plus, prin monitorizarea timpului și a performanței, instrumentele RMM pot ajuta la identificarea și rezolvarea problemelor potențiale înainte de a provoca timp de oprire .

Integrarea instrumentelor RMM cu un birou de asistență și un sistem de ticketing poate ajuta la eficientizarea rezolvării problemelor și să împiedice problemele să se escaladeze în întreruperi complete.

Instrumentele

RMM pot ajuta la menținerea sistemelor care funcționează fără probleme și să împiedice problemele potențiale să provoace timp de oprire, oferind vizibilitate în toate aspectele infrastructurii tehnologice a unei organizații.

Beneficiile RMM

Vă puteți aștepta la următoarele avantaje de la utilizarea RMM în afacerea dvs.

redus timpul de oprire

Unul dintre avantajele principale ale utilizării unui instrument de monitorizare și gestionare la distanță (RMM) este redus de oprire .

Instrumentele RMM permit furnizorilor de servicii gestionați să monitorizeze rețelele și sistemele clientului lor în jurul ceasului, ceea ce ajută la identificarea și remedierea problemelor înainte de a provoca probleme semnificative.

Productivitate crescută

Software -ul de monitorizare la distanță și instrumentele de gestionare a rețelei au permis întreprinderilor să -și crească productivitatea generală.

prin monitorizarea rețelelor și serverelor lor de la distanță, companiile pot rezolva probleme și rezolvă mai rapid problemele, economisind atât timp, cât și bani .

În plus, faptul că o rețea bine monitorizată poate ajuta la prevenirea timpului de oprire și a pierderilor de date, menținând afacerea dvs. fără probleme.

costuri de operare mai mici

Monitorizare și gestionare la distanță (RMM) poate ajuta la reducerea costurilor de operare ale organizației dvs. în mai multe moduri.

De exemplu, RMM vă poate ajuta să monitorizați proactiv punctele finale ale clientului pentru probleme potențiale, ceea ce poate ajuta la prevenirea problemelor în primul rând.

RMM vă poate ajuta, de asemenea, să automatizați sarcini precum actualizări software și patching de securitate , economisind timpul și banii echipei.

și în sfârșit, folosind un furnizor de servicii pentru RMM, puteți profita de expertiza și infrastructura lor, ceea ce vă poate reduce și mai mult costurile de operare.

Satisfacție mai bună a clienților

Satisfacția mai bună a clienților este unul dintre principalele avantaje ale RMM.

Protocolul de gestionare a patch -urilor și de gestionare a rețelei simple poate ajuta, de asemenea, să mențină dispozitivele actualizate și să funcționeze fără probleme, prevenind problemele de satisfacție a clienților.

a spus altfel, prin dispozitive de monitorizare a rețelei și dispozitive mobile, RMM poate ajuta la identificarea problemelor potențiale de satisfacție a clienților înainte de a provoca perturbări semnificative.

Apoi, prin implementarea unei strategii de gestionare a patch -urilor, RMM poate ajuta, de asemenea, să mențină dispozitivele actualizate și să funcționeze fără probleme.

mai mare scalabilitate

Instrumentele de gestionare la distanță vă permit să gestionați dispozitivele și utilizatorii dintr -o locație la distanță.

Acest lucru poate fi util în special în întreprinderile mai mari, cu mai multe locații sau filiale.

Instrumentele de gestionare la distanță vă pot ajuta să vă gestionați mai eficient afacerea, permițându -vă să depanați și să rezolvați problemele mai repede .

De asemenea, vă permit să monitorizați dispozitivele și activitatea utilizatorilor, ceea ce vă poate ajuta să îmbunătățiți securitatea și conformitatea.

postura de conformitate sporită

În cele din urmă, un alt avantaj semnificativ al instrumentelor RMM este că acestea te pot ajuta să obții și să mențin o mai bună postură de conformitate.

Prin automatizarea sarcinilor și oferind vizibilitate în activitatea dispozitivului și a utilizatorului, instrumentele RMM vă pot ajuta să identificați riscurile potențiale și să le atenuați înainte de a deveni probleme.

Acest lucru vă poate economisi timp și bani de afaceri pe termen lung și vă poate ajuta să evitați penalitățile de conformitate costisitoare.

înainte de RMM-modelul Break-Fix

înainte de RMM, echipele IT au fost adesea blocate folosind un model Break-Fix.

Aceasta înseamnă că au lucrat doar la o problemă după ce a cauzat deja probleme.

Acest model este mai puțin eficient și poate fi, de asemenea, mai scump pe termen lung.

Modelul Break-Fix are ca rezultat adesea perioade de oprire mai extinse și costuri mai mari pentru fiecare problemă care trebuie rezolvată.

În plus, acest model poate provoca frustrare echipelor IT și utilizatorilor finali.

În schimb, instrumentele RMM vă permit să vă monitorizați rețeaua pentru probleme potențiale în mod proactiv.

Aceasta înseamnă că puteți rezolva problemele înainte de a provoca perturbări semnificative.

nu numai că reduce timpul de oprire, dar vă poate economisi bani și pe termen lung.

Reducerea costului software-ului RMM

Software -ul de monitorizare și gestionare la distanță (RMM) poate fi costisitor, dar există modalități de a reduce costurile.

o modalitate este să achiziționați software RMM ca parte a unui pachet cu alte software .

De exemplu, multe companii care vând software antivirus vând și software RMM.

Cumpărarea unui pachet duce de obicei la o soluție mai ieftină decât cumpărarea de software individual.

Un alt mod de a reduce costul software -ului RMM este să achiziționezi un abonament care să includă suport și actualizări .

Aceasta poate fi o opțiune bună pentru companiile care nu doresc să plătească pentru un contract de asistență separat.

În cele din urmă, unele companii oferă versiuni gratuite sau de încercare ale software -ului lor RMM.

Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a testa software -ul RMM înainte de a face o achiziție.

Sfaturi de implementare pentru software-ul RMM

Implementarea software -ului RMM potrivit poate fi dificilă, dar iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți:

  • Definiți -vă nevoile – luați ceva timp pentru a evalua ce sarcini de monitorizare și gestionare trebuie să automatizați și care pot fi făcute manual. Acest lucru vă va ajuta să alegeți software -ul potrivit pentru afacerea dvs. afacerea dvs.
  • Luați în considerare ușurința de utilizare – asigurați -vă că software -ul RMM pe care îl alegeți este ușor de utilizat și de înțeles, astfel încât să vă puteți ridica și rulați rapid și fără dureri de cap.
  • Obțineți antrenament – dacă este posibil, obțineți o pregătire cu privire la modul de utilizare a software -ului RMM înainte de a începe să îl utilizați în afacerea dvs. Acest lucru vă va ajuta să beneficiați la maxim de software și să evitați eventualele probleme.
  • începeți mici – dacă nu sunteți sigur cât de bine va funcționa software -ul RMM pentru afacerea dvs., Începeți cu o implementare mică și apoi extindeți -vă după cum este necesar. Acest lucru vă va ajuta să minimalizați riscul și să vă asigurați că sunteți mulțumit de rezultate înainte de a face o investiție mai semnificativă.

Având în vedere aceste sfaturi, ar trebui să fiți bine să alegeți și să implementați software -ul RMM potrivit pentru nevoile dvs. de afaceri.

Viitorul RMM

Viitorul RMM este masiv din punct de vedere al potențialului.

industria evoluează rapid, iar peisajul se schimbă constant.

RMM va continua să fie o parte critică a operațiunilor IT pentru anii următori.

nevoia de soluții RMM eficiente va crește doar pe măsură ce lumea va deveni mai conectată .

Cu instrumentele potrivite, întreprinderile pot profita de oportunitățile tehnologiei, atenuând în același timp riscurile asociate cu schimbarea.

la nivel individual, soluția RMM potrivită vă poate ajuta afacerea să rămână în fața curbei, menținând infrastructura IT agilă și receptivă la schimbare.

poate oferi, de asemenea, liniște sufletească, știind că sistemele dvs. sunt monitorizate și gestionate de experți.

În timp ce nimeni nu poate ști ce ține viitorul, se poate spune un lucru cu încredere: RMM va continua să joace un rol vital în menținerea întreprinderilor care funcționează fără probleme.

Înfășurați.

Înțelegerea rolului pe care RMM îl joacă în afacerea dvs. este esențial pentru a vă asigura că infrastructura IT poate satisface cerințele unei lumi în continuă schimbare.

cu soluția RMM potrivită în loc, puteți asigurați -vă că sistemele dvs. sunt monitorizate și gestionate de experți , oferindu -vă liniștea sufletească care vine cu cunoașterea afacerii dvs. este pe mâini bune.

Nu așteptați până nu este prea târziu: asigurați -vă că afacerea dvs. este pregătită pentru orice s -ar putea întâmpla investind într -o soluție RMM eficientă.

citire ulterioară pe adamenfroy.com: Întreprinderile necesită diverse instrumente pentru a funcționa fără probleme.

din software desktop de la distanță pentru întreprinderi care doresc să le ofere angajaților lor capacitatea de a lucra de acasă, la software de migrare a datelor care poate ajuta companiile să -și mute datele în cloud, întreprinderile au nevoie de diverse instrumente pentru a funcționa eficient.

În cele din urmă, Instrumente de comunicare unificate poate ajuta întreprinderile să își păstreze să-și păstreze ale lor Angajații conectați indiferent unde se află.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *