Ce este realitatea augmentată?
Realitatea augmentată este o tehnologie care permite utilizatorilor să interacționeze cu conținutul digital din lumea reală.
Acest lucru poate fi orice, de la un joc sau o aplicație simplă până la sisteme mai complexe care permit oamenilor să vadă și să manipuleze obiecte 3D.
În timp ce această tehnologie este de câțiva ani, a început recent să obțină adoptarea mainstream.
Pe măsură ce mai multe companii își dau seama cum software de realitate augmentată își poate ajuta baza de utilizator cu diverse sarcini, este probabil să fie probabil să vezi adopția și mai răspândită în viitorul apropiat.
În acest articol, voi trece peste unele dintre elementele de bază ale realității augmentate și modul în care funcționează în timp ce discută și unele aplicații potențiale ale acestei tehnologii.
Să intrăm corect în ea.
& nbsp;
Ce este realitatea augmentată și cum funcționează?
sistemele AR constau, în general, din trei componente principale:
- A Display Dispozitiv , cum ar fi un smartphone sau o tabletă
- o aplicație software AR
- A » Marker „, care este o imagine pe care software -ul o poate recunoaște
Când toate cele trei componente sunt combinate, utilizatorul poate vedea imagini generate de computer suprapuse pe împrejurimile lor din lumea reală.
Spre deosebire de realitatea virtuală, care folosește inteligență artificială Pentru a crea un mediu cu totul nou, Realitatea augmentată folosește mediul existent existent și adaugă la el.
Sistemele
AR folosesc, de asemenea, busole și calcule pentru a urmări locația și orientarea utilizatorului.
Aceste informații sunt apoi folosite pentru a genera experiența AR corespunzătoare .
Fie pe dispozitive mobile sau pe afișaje montate pe cap, mediul natural al lumii este afișat prin ochelari AR (cunoscuți și sub numele de HUD) și aplicații AR, cu obiecte generate de computer suprapuse la acesta.
Acest lucru aduce mediul lumii naturale existente în lumea digitală și invers, permițând o experiență mai imersivă și mai interactivă.
Un sistem AR de realitate augmentată îmbunătățește, de asemenea, viziunea utilizatorului asupra lumii naturale cu imagini, video sau audio generate de computer.
Când vine vorba de înțelegerea modului în care funcționează realitatea augmentată, o mare parte a lucrărilor se realizează folosind afișaje montate pe cap care asigură o experiență constantă AR.
Există diverse versiuni și modele ale acestor dispozitive purtabile , unele aplicații AR și companii care își dezvoltă hardware -ul personalizat.
* id = « Post-209954-_5qv9nxienxz7″> De ce aveți nevoie pentru a crea o experiență AR-hardware, software sau ambele? < /H2>
Crearea unei experiențe de realitate augmentată AR începe cu hardware -ul adecvat.
cu obiecte virtuale și reale mixte, Un dispozitiv AR cuprinde hardware care poate urmări mișcările utilizatorului și să redea imagini 3D.
A spus altfel, dispozitivele AR folosesc resursele oferite de un astfel de hardware pentru a lua medii din lumea reală și pentru a adăuga elemente generate de computer pe deasupra.
De la căștile AR potrivite până la puterea de calcul necesară, hardware -ul este esențial pentru o experiență excelentă de realitate augmentată.
software -ul este la fel de important atunci când vine vorba de a avea elemente vizuale digitale corect suprapuse în lumea reală.
O aplicație software AR folosește algoritmi pentru a urmări mișcările utilizatorului și pentru a genera răspunsul corespunzător care alcătuiește experiența.
ca atare, software -ul potrivit poate face toată diferența dintre o experiență imersivă și o realitate augmentată dezamăgitoare.
Limitări tehnologice cu realitate augmentată < span>
În primul rând, această tehnologie este încă în primele zile.
În timp ce suprapunerea în timp real a articolelor prin afișaje de cap este un concept excelent, iar aplicațiile de realitate augmentată sunt utilizate în scenarii și industrii specifice, există încă unele limitări pentru aplicațiile generale.
În viața de zi cu zi, animațiile din viața reală create folosind grafică computerizată pot arăta în afara locului atunci când sunt suprapuse.
ca atare, dezvoltatorii trebuie să fie atenți la modul în care folosesc tehnologia realității artificiale și să se asigure că produsul final nu arată jalnic sau fals.
În plus, Dispozitivele AR disponibile sunt în prezent costisitoare și necesită o cantitate destul de mare de putere de calcul .
Aceasta înseamnă că dezvoltatorii trebuie să ia în considerare cu atenție cine este publicul lor țintă și dacă ar fi dispuși să investească în hardware -ul necesar.
Interacțiunea cu conținutul digital prin AR
Pe măsură ce situațiile de mediu mai reale sunt trasate și dezvoltate, putem vedea cum ar arăta anumite obiecte generate de computer în împrejurimile noastre din lumea noastră naturală.
Acest lucru ar permite o experiență mai imersivă adaptată preferințelor noastre individuale .
cu diverse modele Android, împreună cu Apple iOS, iPhone și iPad -ul, toate având aplicații dezvoltate care pot rula pe ele, vom putea folosi realitate augmentată mai mult în viața noastră de zi cu zi.
cu ochelari inteligenți mai ieftini devin și mai compatibili cu aceste dispozitive , vom putea, de asemenea, să avem o experiență mai bună pentru mâini libere atunci când folosim realitatea augmentată.
Vs. Realitatea virtuală
Să analizăm acum diferența dintre realitatea augmentată și realitatea virtuală.
1. Realitatea virtuală creează un mediu artificial, în timp ce realitatea augmentată adaugă elemente digitale într -un cadru al lumii fizice.
Informațiile digitale sunt produse și consumate în mod constant.
În lumea virtuală, aceste date sunt utilizate pentru a crea o lume complet simulată.
artificialitatea mediului virtual o diferențiază de realitatea noastră naturală.
În realitate augmentată, pe de altă parte, informațiile generate de computer sunt stratificate pe împrejurimile noastre reale.
2. Realitatea virtuală este de obicei experimentată printr -o cască, în timp ce se poate experimenta realitatea augmentată prin dispozitive precum smartphone -uri sau ochelari.
O diferență cheie între realitatea virtuală și cea augmentată este modul în care le experimentăm.
simulările realității virtuale sunt de obicei experimentate printr -o cască , care ne întrerupe viziunea asupra lumii reale și o înlocuiește cu cea virtuală.
Această cască este fie autonomă, fie conectată la un computer sau o consolă de jocuri, care rulează software -ul care produce mediul simulat.
Realitatea augmentată, pe de altă parte, poate fi experimentată prin dispozitive precum smartphone -uri sau ochelari inteligenți.
aceste dispozitive suprapun informațiile generate de computer în viziunea noastră despre lumea reală, permițându-ne să vedem ambele realități simultan.
3. Realitatea virtuală este folosită mai ales pentru divertisment, în timp ce realitatea augmentată are mai multe aplicații practice.
Realitatea virtuală este adesea folosită pentru divertisment, de la videoclipuri imersive la 360 de grade până la simulări de jocuri de alpinism.
Acest lucru se datorează faptului că simulările realității virtuale pot fi extrem de realiste, iar întreprinderile îl pot folosi pentru a oferi o experiență imersivă pentru clienți, care să fie spre deosebire de orice altceva.
Realitatea augmentată, pe de altă parte, are mai multe aplicații practice .
De exemplu, poate fi utilizat pentru navigație, simulări de instruire sau cumpărături.
4. Simulările realității virtuale pot fi mai realiste decât experiențele realității augmentate.
cu imersiune totală în realitate virtuală, unele simulări pot fi incredibil de realiste.
de exemplu, software-ul turului virtual poate fi folosit pentru a explorarea clădirilor sau reperelor celebre fără a avea vreodată vreodată să plece de acasă .
Casetele de realitate virtuală pot urmări mișcările noastre și pot schimba simularea în consecință.
Cu toate acestea, acest nivel de virtualism nu este posibil cu realitatea augmentată.
Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele de realitate augmentată, cum ar fi ochelarii inteligenți, nu blochează în întregime viziunea noastră asupra lumii reale.
Drept urmare, informațiile generate de computer sunt mai mult pe partea realistă.
Cazuri de utilizare de top AR .
În ciuda vârstei sale relativ fragede, există deja mai multe moduri diferite în moduri augmentate.
Unele dintre cele mai populare cazuri de utilizare pentru AR includ următoarele.
- educație și formare : Realitatea augmentată este folosită în educație pentru a crea experiențe de învățare mai imersive și interactive. De exemplu, aplicația quiver permite utilizatorilor să -și îndrepte telefoanele pe o bucată de hârtie și să vadă 3D Modelele de animale prind viață pe diverse interfețe.
- retail : Ikea Place este un exemplu despre modul în care AR poate fi utilizat în retail. Această aplicație permite utilizatorilor să plaseze modele 3D reale de articole IKEA în casele lor.
- Marketing și publicitate : AR este de asemenea utilizat în scopuri de marketing și publicitate. De exemplu, L’Oréal’s Makeup Genius Aplicația permite utilizatorilor să vadă cum ar arăta diferite produse de machiaj asupra lor în timp real.
- Arhitectură și inginerie : AR este folosit de arhitecți și ingineri pentru a crea mai multe experiențe de design imersive. De exemplu, aplicația holobuder permite utilizatorilor să vadă cum va arăta o clădire odată Completat.
- Gaming : AR Gaming este una dintre cele mai populare utilizări pentru această tehnologie. Un exemplu este pokemon go , ceea ce permite utilizatorilor să prindă creaturi virtuale în lumea reală.
- Siguranța publică : AR este de asemenea utilizat în scopuri de siguranță publică. De exemplu, compania de asigurări Allstate a lansat o experiență AR pentru a ajuta Planuri mai bune de siguranță la incendiu în casă .
Ce este Realitate augmentată-FAQ
Care sunt niște ochelari binecunoscuți cu realitate augmentată?
Unul dintre cele mai cunoscute ochelari AR este Google Glass .
ca unul dintre primii ochelari AR, diverse companii au învățat multe din dezvoltarea sa .
Multe dintre caracteristicile sale au fost integrate în alte ochelari de realitate augmentată în prezent pe piață.
Care sunt câteva exemple de realitate augmentată folosită în divertisment?
jocuri precum Pokemon Go și filtre virtuale găsite în aplicații precum Snapchat au folosit realitatea augmentată pentru a oferi o experiență de utilizator îmbunătățită.
Companiile mari sunt dezvoltate activ AR?
da. seturi de instrumente precum Arkit permit dezvoltatorilor Apple să creeze experiențe de realitate augmentată pentru produsele lor.
În același timp, Arcore este răspunsul Google la AR, oferind dezvoltatorilor cu instrumentele de care au nevoie pentru a crea aplicații AR pentru dispozitive Android.
În plus, Microsoft’s HoloLens este un set de cască cu realitate mixtă care a câștigat recent tracțiune în lumea afacerilor.
wrap up.
Realitatea augmentată este o tehnologie încă la început, ceea ce face pasuri mari simultan.
de la asistență medicală la social media și tot ceea ce este între , a început deja să afecteze mai multe industrii, unele utilizate frecvent în viața de zi cu zi.
Pe măsură ce tehnologia continuă să se dezvolte, ne putem aștepta să vedem utilizări și mai impresionante și inovatoare pentru realitatea augmentată în viitor.
Ce părere aveți despre realitatea augmentată?
crezi că are aplicații practice în viața de zi cu zi?
anunță -mă gândurile tale în comentariile de mai jos.
lectură ulterioară pe adamenfroy.com : Inteligența artificială joacă un rol imens în dezvoltarea și alimentarea experiențelor realității augmentate.
În plus, AI este utilizat în diverse domenii de afaceri care include, dar nu se limitează la marketing , Dezvoltare software , conținut Scriere , și vânzări .
[