Ce este GPT-3 AI și cum mă poate ajuta?

Ce este GPT-3 AI și cum mă poate ajuta?

Când vine vorba de software de învățare automată , de multe ori, de multe ori Gândiți -vă la platforme care ne pot ajuta să analizăm datele sau să facem predicții.

de la Planificarea resurselor întreprinderii care asigură o mai bună gestionare a inventarului la software CRM care stimulează relațiile și vânzările cu clienții, mașină Software -ul de învățare are o serie de aplicații în lumea afacerilor .

Cu toate acestea, până târziu, o inteligență artificială numită GPT-3 a primit multă atenție pentru potențialul său de a schimba modul în care interacționăm cu diverse mașini.

GPT-3 este o rețea neuronală creată de openai , un laborator de cercetare a inteligenței artificiale.

 OpenAI HomePage

Scopul GPT-3 este de a facilita dezvoltatorilor să creeze aplicații mai inteligente, permițându-le să apeleze la puterea învățării automate.

Acest lucru a dat naștere la diverse cazuri de utilizare pentru GPT-3 , de la generarea automată a codului la software de scriere AI care înțelege contextul și poate oferi sugestii în consecință.

În acest articol, voi arunca o privire mai atentă la GPT-3 AI și cum vă poate ajuta, proprietarul afacerii, pentru a obține mai multe din software-ul de învățare automată atât acum, cât și în viitor .

& nbsp;

< /div>

Ce este GPT-3 AI?

OpenAI a creat Transformerul 3 Pre-instruit generativ (GPT-3), o platformă AI care permite dezvoltatorilor să se antreneze și să implementeze modele AI.

oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv capacitatea de a îmbunătăți precizia și performanța modelului, precum și reducerea timpului și costurilor de antrenament.

cu caracteristici de procesare a limbajului natural (NLP), GPT-3 poate citi și înțelege diverse modele.

[ arătând puterea GPT-3, mulți sunt optimiști cu privire la potențialul acestei tehnologii.

Există, de fapt, mai multe modalități de a Make bani cu chatgpt și tehnologia GPT-3.

Pe lângă înțelegerea textului, GPT-3 poate genera text nou care este corect din punct de vedere gramatical și relevant pentru context.

[ , și construirea chatbots ai .

GPT-3 este încă în fazele sale timpurii, dar a arătat deja o mare promisiune și o creștere în ultimii ani.

Cu diverse modele de limbaj de știință a datelor capabile să lucreze la diferite sarcini, GPT-3 este platforma accesibilă pentru dezvoltarea AI.

Fiind un puternic model de limbaj, GPT-3 are potențialul de a afecta domeniul procesării limbajului natural și mai mult.

Ce face GPT-3 atât de special?

GPT-3 nu este primul sistem care să poată produce text, dar ceea ce îl face unic este cât a învățat și cât de puțin are nevoie de antrenament acum.

În mod tradițional, un model de predicție a limbajului a trebuit să i se spună despre ce să scrii în detaliu înainte de a putea genera ceva de la distanță.

În schimb, GPT-3 a primit o cantitate mare de date de instruire (text) și lăsat să învețe de la sine.

[

Un alt aspect care face ca acest model de învățare automată să fie unic este utilizarea unui model de învățare mascat.

Aici, elevilor ca parte a modelului nu li se oferă niciodată întregul text, ci doar o parte minusculă.

Modelul trebuie apoi să prezică ce urmează în secvență, ceea ce înseamnă că fiecare cuvânt pe care îl produce depinde de cele anterioare.

Acest lucru duce la un text mai asemănător omului, deoarece surprinde dependențele dintre cuvintele adesea văzute în limbajul natural.

Acest lucru elimină necesitatea datelor etichetate costisitoare , deoarece modelul poate prezice care ar trebui să fie următorul cuvânt, pe baza contextului.

În sfârșit, ca a treia versiune a modelului, GPT-3 s-a îmbunătățit semnificativ față de predecesorii săi.

Utilizați cazuri de gpt-3

Deci, ce înseamnă toate acestea pentru cei care doresc să folosească acest model de rețea neuronală în afacerea lor?

Având în vedere capacitățile de învățare profundă , există mai multe cazuri potențiale de utilizare pentru a maximiza capacitatea GPT-3.

Unele dintre aceste aplicații includ următoarele.

chatbots

Folosind diverse API-uri care se integrează cu GPT-3, puteți Instruiți chatbots de afaceri < /a> pentru a le face să genereze răspunsuri asemănătoare omului.

Acest lucru este posibil prin faptul că gpt-3 poate înțelege contextul unei conversații , precum și generează text corect gramatical.

Acest lucru ar putea fi utilizat pentru a crea chatbot -uri de servicii pentru clienți care pot gestiona interogări complexe sau chiar generează oportunități de vânzări prin implicarea în conversații cu potențiali clienți.

imitarea oamenilor (morți sau vii)

O mașină antrenată pe toate lucrările lui Shakespeare ar putea, în teorie, să genereze noi lucrări în același stil.

Multe instrumente care folosesc GPT-3 permit specificarea unui „ton al vocii” , rezultând modelul de învățare automată care imită stilul autorului selectat.

Acest lucru ar putea fi folosit pentru a genera o copie de marketing care sună ca și cum ar fi fost scrisă de fondatorul unei companii sau pentru a crea noi lucrări de ficțiune într -un anumit stil.

consultanță financiară

GPT-3 poate fi utilizat pentru a oferi sfaturi financiare.

De exemplu, dacă ar fi să întrebați GPT-3 despre cel mai bun moment pentru a cumpăra un anumit stoc, acesta ar putea genera un răspuns care să ia în considerare condițiile specifice ale pieței așa cum au avut loc în trecut.

Acest lucru ar putea ajuta la crearea unui consilier financiar chatbot sau chiar la generarea de sfaturi automate pentru investiții.

Acestea fiind spuse, ar trebui să se facă o exonerare că GPT-3 (sau orice altă AI, pentru asta) nu este perfectă și există întotdeauna potențialul erorilor , în special în ceea ce privește sfaturile financiare.

Generator de glumă

Folosirea sistemelor AI pentru a veni cu glume nu este nimic nou.

Cu toate acestea, capacitatea GPT-3 de a înțelege contextul unei conversații face posibilă crearea de glume care sunt amuzante și au sens.

Acest lucru ar putea fi folosit pentru a crea glume pentru o anumită ocazie sau chiar generează conținut pentru un site web de comedie.

regex producător

Cu modele de limbaj mare implicate în procesul AI, GPT-3 poate fi utilizat pentru a genera expresii regulate.

Expresiile obișnuite sunt utilizate pentru a se potrivi cu tiparele în text și sunt adesea utilizate în programare.

În timp ce multe instrumente pot ajuta la crearea de expresii regulate, capacitatea GPT-3 de a înțelege contextul unui limbaj ar putea face mai precis.

Acest lucru ar putea fi utilizat pentru a crea mai multe expresii obișnuite fiabile sau pentru a se potrivi cu modele mai complexe.

posturi de socializare

GPT-3 este excelent pentru generarea de postări de social media.

Abilitățile sale de generare a limbajului pot crea postări interesante și antrenante fără prea multe introduceri de utilizator.

Acest lucru poate economisi timp, mai ales dacă conduce o afacere sau gestionează un cont de social media extrem de activ .

GPT-3 vă poate ajuta, de asemenea, să dezvoltați noi idei de conținut, care este întotdeauna un atu valoros în lumea social media.

Cod în mai multe limbi

Deoarece codificarea respectă reguli și sintaxă specifice, GPT-3 poate fi utilizat pentru a cod de scriere în mai multe limbaje de programare .

scrierea codului computerului poate fi un proces care consumă timp, dar cu GPT-3, se poate face mult mai repede.

scriere de ficțiune

Deși nu este capabil să genereze articole de știri bazate pe fapte, GPT-3 poate fi utilizat pentru scrierea de ficțiune.

Deoarece poate înțelege contextul și poate genera text relevant, acesta poate fi folosit pentru a scrie nuvele sau chiar pentru a crea romane întregi de la zero.

Conținut de blog

Cel mai puternic model de limbaj al GPT-3 poate produce conținut de blog de formă lungă.

Revoluționarea inteligenței artificiale și folosind foarte puțină putere de calcul, sistemele AI sunt utilizate în prezent pentru a produce postări de blog asemănătoare omului în diferite limbi.

Indiferent dacă sunteți un startup care doriți să creați conținut pentru blogul dvs. sau o companie mare care dorește să genereze mai multe oportunități, GPT-3 vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele.

Riscurile GPT-3

Ca în cazul oricărui sistem bazat pe inteligența artificială, există riscuri asociate cu GPT-3.

să explorăm câteva dintre acestea.

Conținut spam

Crearea de pagini web pentru a păcăli motoarele de căutare pentru a gândi că sunt relevante pentru un subiect specific este cunoscut sub numele de Spam de conținut.

În timp ce acest lucru a fost realizat anterior prin copierea și lipirea textului din alte surse, acest lucru se poate face acum folosind text generat automat.

GPT-3 poate genera text foarte similar cu textul scris uman, care ar putea fi utilizat pentru spam de conținut.

Deși motoarele de căutare au devenit mult mai sofisticate și pot detecta acest tip de text, este totuși un risc care ar trebui să fie luat în considerare dacă unul își propune să creeze conținut de masă.

Inginerie socială

cu setul de date a fost instruit, GPT-3 ar putea fi utilizat pentru inginerie socială rău intenționată .

aici este locul în care cineva folosește informațiile pe care le -a adunat despre o persoană pentru a -i păcăli să facă ceva, cum ar fi dezvăluirea informațiilor sensibile sau făcând clic pe un link rău intenționat.

Cu reglarea fină a ieșirii posibile cu ușoare modificări ale intrării, cei cu intenție rău intenționată pot provoca daune semnificative.

Fake News pot fi, de asemenea, generate pentru a ajuta la această sarcină specifică.

Înlocuirea locurilor de muncă

Diverse funcționalitate de lucru GPT-3 poate automatiza complet locurile de muncă umane, de la serviciul clienți la introducerea datelor.

În timp ce acest lucru ar putea duce la creșterea eficienței și a economiilor de costuri, acesta ar putea, de asemenea, să conducă la pierderi de locuri de muncă .

GPT-3 este încă în fazele sale incipiente, dar pe măsură ce continuă să se dezvolte, mai multe locuri de muncă vor fi înlocuite cu automatizare.

cu algoritmi care pot înțelege și genera text, locurile de muncă care necesită această abilitate vor fi cele mai expuse riscului.

impersonare

GPT-3 poate fi utilizat pentru a genera text care se presupune că provine dintr-o sursă specifică.

Aceasta înseamnă că o persoană cu intenție rău intenționată ar putea crea recenzii false, comentarii sau chiar articole întregi .

Acest lucru ar putea fi folosit și pentru a înlocui pe cineva online, care ar putea avea repercusiuni serioase.

Limitări ale GPT-3

În plus față de riscurile de mai sus, există și limitări de luat în considerare atunci când utilizați GPT-3.

Inteligența artificială nu învață în mod constant

Deoarece pre-instruirea a fost făcută înainte de lansarea GPT-3, procesul de învățare pentru acest model AI nu este constant.

pentru a rezolva acest lucru, OpenAI a lansat o actualizare semnificativă în 2022, îmbunătățind AI.

Cu toate acestea, datele produse de această platformă nu sunt niciodată la fel de bune ca datele în timp util despre care oamenii pot scrie.

Lipsa capacității de a explica rezultatele specifice

Problema principală cu GPT-3 este lipsa de capacitate de a explica și interpreta de ce anumite intrări duc la rezultate specifice.

Acest lucru se datorează faptului că este un model negru, ceea ce înseamnă că nu există nicio modalitate de a vedea cum ajunge AI la concluziile sale.

Aceasta poate fi o problemă atunci când încercați să depanați și să îmbunătățiți AI, deoarece este imposibil să înțelegeți complet întregul proces.

Probleme cu dimensiunea limitată a intrării

GPT-3 are mai multe probleme atunci când vine vorba de dimensiunea datelor de intrare.

Acordarea cât mai mult context este întotdeauna util atunci când încercați să obțineți o ieșire stabilită, dar acest lucru este imposibil cu GPT-3.

Limitarea a mărimii datelor afectează antrenamentul modelului , precum și rezultatele produse.

timp de inferență lentă

O altă problemă cu GPT-3 este că este prelungită în ceea ce privește timpul de inferență.

it poate dura destul de mult timp pentru ca AI să genereze rezultate , ceea ce poate fi o problemă atunci când îl utilizați în aplicații în timp real, unde o întârziere poate cauza probleme.

O gamă largă de prejudecăți de învățare automată

GPT-3 are, de asemenea, mai multe prejudecăți care sunt încorporate în sistem.

aceste poiind pot afecta rezultatele produse și chiar pot duce la rezultate discriminatorii.

De exemplu, dacă datele utilizate pentru a antrena AI nu au fost la fel de echilibrate, rezultatele produse vor fi părtinitoare.

Istoria GPT-3

GPT-3 al lui Openai a fost înființat prin donații făcute de fondatori, inclusiv Elon Musk.

cu misiunea de a crea sigură inteligență generală artificială (AGI), proiectul a început în 2015 și a avut nevoie de câțiva ani de antrenament pentru a lansa prima versiune a GPT și apoi a doua versiune, cunoscută sub numele de GPT-2.

Se spune că GPT-3 are 175 de miliarde de parametri , care conține mai multe date decât orice altă rețea neutră disponibilă.

ca cel mai proeminent model de limbă disponibil și de zece ori ca dimensiune ca modelul Turing NLG al Microsoft (cel de -al doilea model ca mărime), această platformă este cel mai puternic sistem AI disponibil.

cu sediul în San Francisco și condus de Sam Altman în calitate de CEO al OpenAI și mai mult de 120 de angajați (din 2020), compania lucrează continuu la dezvoltarea acestei tehnologii și mai departe. >

Viitorul AI și GPT-3

cu dezvoltatorii care folosesc această tehnologie capabilă să folosească Python (împreună cu alte alte limbaje de programare) pentru a interfața cu API-ul GPT-3, va fi interesant să vedem cum avansează această tehnologie în viitor.

Pe măsură ce diverse proiecte care se concentrează pe continuarea îmbunătățirii acestei tehnologii sunt în curs, GPT-3 vor deveni probabil mai mult adoptate .

Având în vedere acest lucru, unul dintre cele mai interesante proiecte care au arătat un potențial mare este Dall · E 2.

dall · e 2 este un sistem AI de ultimă generație care poate să producă imagini realiste și artă dintr-un limbaj natural descriere.

dând o scurtă descriere a oricărui lucru doriți să genereze sistemul, cum ar fi „o zebră cu un fundal violet”, Dall · E 2 va crea o imagine care arată real.

marea veste este că acest lucru va dura doar câteva secunde pentru a genera.

În timp ce această tehnologie este încă în fazele sale timpurii, arată multe promisiuni pentru viitorul GPT-3.

Înfășurați.

hype-ul în jurul GPT-3 este de înțeles.

Această platformă este cel mai puternic model de limbă care a fost creat vreodată și are potențialul de a revoluționa modul în care interacționăm cu computerele.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că GPT este încă în etapele sale relativ timpurii ca model.

nu este perfect și va dura timp pentru a -și atinge potențialul maxim.

Între timp, putem folosi GPT-3 pentru a experimenta cu idei și aplicații noi.

și cine știe?

Poate într-o zi, GPT-3 va deveni piatra de temelie a unei noi ere a calculului.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: inteligența artificială este utilizată în multe fațete ale afacerii și vă poate ajuta să optimizați și să accelerați procesele.

Deși mulți consideră doar generatoare de text AI , mai multe alte instrumente pot ajutor în afaceri.

de la chatbots ai care poate simula conversația umană atunci când se angajează cu clienții , la software de dezvoltare AI care poate accelera procesul de a merge în direct cu Aplicații noi, inteligența artificială are impact asupra întreprinderilor în diverse moduri.

Mai mult, lansarea gpt-4 ar putea veni în curând, care înseamnă că mai multe companii vor implementa AI în operațiunile lor de afaceri.

În cele din urmă, dacă afacerea dvs. depinde de traficul de motoare de căutare pentru marketingul său de intrare, consultați această postare pe cel mai bun AI Seo Tools .

Aceste instrumente vă permit să rămâneți în fața curbei și să vă asigurați că site -ul dvs. web este optimizat corect pentru motoarele de căutare.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *