Ce este găzduirea web? 5+ tipuri diferite de găzduire în 2023

Ce este găzduirea web? 5+ tipuri diferite de găzduire în 2023

În primele zile ale internetului, au existat doar câțiva furnizori de găzduire web, care se ocupă de infrastructura de bază că site -urile trebuie să fie publicate online.

Astăzi, există sute de mii de furnizori de găzduire web , făcând piața din ce în ce mai competitivă.

Acest lucru a dus la mai multe tipuri de servicii de găzduire web , fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

În acest articol, voi arunca o privire la ce este găzduirea web și diferitele tipuri care sunt disponibile în prezent .

Până la sfârșitul acestui ghid, veți putea Alegeți cel mai bun serviciu de găzduire web pe baza nevoilor dvs. specifice.

Să ne aruncăm adânc în acest subiect.

Ce este găzduirea web și ce implică?

Un furnizor de servicii de găzduire web este o companie care oferă tehnologiile și serviciile necesare pentru ca un site web să fie accesibil pe internet.

Aceste servicii includ stocarea fișierelor site -ului web, furnizarea de conectivitate și gestionarea traficului.

A avea un site web în direct pe internet înseamnă a avea o găzduire web fiabilă care să se asigure că fișierele site -ului dvs. sunt accesibile ori de câte ori cineva încearcă să vă viziteze site -ul.

În timp ce aceasta este o vizualizare excesiv de simplistă, furnizorii de servicii de găzduire web se asigură că, de îndată ce cineva se află în numele dvs. de domeniu în browserul de internet, va vedea site -ul dvs. web cât mai repede posibil.

O companie de găzduire web este, de asemenea, responsabilă pentru asigurarea timpului de funcționare și furnizarea de asistență pentru clienți.

Diferitele tipuri de găzduire web disponibilă

cu companii de găzduire web care oferă diverse pachete de găzduire, știind ce opțiuni sunt disponibile este esențială atunci când alegeți un furnizor de găzduire.

Următoarele sunt câteva dintre diferitele tipuri de servicii de găzduire web.

< /a> 1. Găzduire dedicată.

Un server dedicat oferă o mulțime de avantaje.

de la a avea mai multe site -uri web găzduite pe un astfel de server, până la un site web care necesită o mulțime de resurse datorită numărului de vizitatori, un server dedicat poate gestiona totul .

a găzduire dedicată cont De obicei, va costa mai mult decât alte planuri de găzduire, deoarece închiriați în esență un întreg server pentru site -ul dvs. web.

< /a> 2. VPS Hosting.

Un server privat virtual (VPS) oferă un mediu izolat pentru fișierele și aplicațiile site -ului .

Confidențialitatea este crescută, deoarece alți utilizatori de pe același server fizic nu vor putea accesa fișierele dvs.

găzduirea vps de obicei va fi de obicei costă utilizatorul mai mult decât găzduirea partajată, dar mai puțin decât să mergi pentru o soluție dedicată.

< /a> 3. Găzduire partajată.

Acesta ar putea fi cel mai ieftin tip de toate planurile de găzduire.

De fapt, dacă sunteți în căutarea de găzduire web gratuită, majoritatea furnizorilor vor folosi această găzduire ca produs la nivel de intrare.

În timp ce găzduirea gratuită ar putea părea atrăgătoare pentru proprietarii de site -uri web cu un buget, este important să ne amintim că veți obține ceea ce plătiți.

după cum sugerează numele, cu găzduirea partajată, site -ul dvs. va partaja un server cu alte site -uri web .

În timp ce planurile de găzduire partajate pot fi o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a avea un site web în funcțiune rapidă, este important să ne amintim că site-ul dvs. web va concura pentru resurse cu celelalte site-uri de pe server.

Acest lucru poate duce la viteze mai lente și la creșterea timpului de oprire în perioadele de vârf de trafic.

Securitatea este o altă preocupare cu găzduirea partajată, deoarece veți partaja același server cu alte site -uri web, care ar putea fi vulnerabile la hacking.

4. Hosting gestionat WordPress.

Majoritatea companiilor de găzduire web oferă wordpress -Solicitat -găzduire , unde vor avea grijă de server pentru tine și vor adăuga diverse funcționalități de blog.

Pentru site -urile personale care nu necesită o mulțime de resurse, găzduirea gestionată ar putea oferi echilibrul perfect pentru a vă asigura că site -ul dvs. web este mereu în funcțiune fără a rupe banca.

În plus, suportul tehnic cu soluții gestionate este de obicei destul de bun, deoarece tinde să fie inclus în pachet.

O soluție de găzduire gestionată este, de asemenea, bună pentru o întreprindere mică care are nevoie de găzduire pentru a merge împreună cu WordPress ca sistem de gestionare a conținutului ales atunci când își construiește site -ul.

În plus, unele gazde oferă diverse șabloane pe care proprietarii de site -uri web le pot utiliza pentru a face site -urile lor mai unice.

De dragul de a compara diverse soluții, iată un articol despre Wix vs. WordPress .

Wix Hosting face parte din platforma All-in-One pe care WIX o oferă, care include un constructor de site-uri, șabloane, găzduire și multe altele.

Pe de altă parte, gestionarea găzduirii pe WordPress a fost în funcție de proprietarul site -ului web, dar acum multe companii oferă acest lucru ca un serviciu pentru găzduirea gestionată.

Rețineți că găzduirea gestionată este un alt tip de găzduire web care s -ar putea să nu vină cu WordPress inclus.

Cu toate acestea, în general, se presupune că gestionat și WordPress merg mână în mână în multe situații cu privire la găzduirea web.

< /a> 5. Cloud Hosting.

găzduirea în cloud se referă de obicei la gazdele web care au site -urile lor în funcțiune și pe mai multe servere .

Opțiunile de găzduire cu această configurare pot fi mai scumpe, dar oferă câteva avantaje.

De exemplu, găzduirea în cloud poate oferi o redundanță crescută, deoarece există mai multe copii ale fișierelor și bazelor de date ale site -ului web.

Dacă un server coboară, altul își poate ocupa locul cu puțin sau fără timp de oprire.

În plus, cea mai bună găzduire în cloud poate oferi scalabilitate crescută , deoarece site -urile web pot fi mutate rapid pe diferite servere în funcție de nivelurile de trafic.

< /a> 6. Reselling Hosting.

Pentru cei care trebuie să ruleze mai multe site -uri web sau să dorească să să ofere servicii de găzduire altora , găzduirea de distribuitori ar putea fi o opțiune bună.

cu timp de oprire scăzută și asistență rapidă pentru clienți, găzduirea de distribuitori înseamnă, de obicei, că puteți configura diverse aspecte ale serverului pentru a se potrivi mai bine nevoilor dvs.

Acesta este un plan de găzduire web pentru utilizatori mai avansați și cei care necesită o prezență online care este mai personalizabilă.

Cum să configurați site-ul dvs. cu o gazdă web

Iată pașii pe care trebuie să-i urmați la Găzduiește un site web .

Alegeți-vă tipul de găzduire

Când construiți un site web de afaceri, veți dori să luați în considerare nevoile dvs. cu privire la spațiul de stocare, cerințele de garanție de timp și tipul corect de certificat SSL.

din pagini web care sunt simple și statice pentru cele care sunt dinamice și necesită un sistem de gestionare a conținutului, există diferite opțiuni de găzduire disponibile pentru a se potrivi nevoilor dvs. .

Puteți face referire la secțiunea de mai sus despre tipurile de găzduire web pentru a determina care este cel mai bun pentru dvs.

Selectați un nume de domeniu

Dacă configurați o afacere de la zero, numele dvs. de domeniu va deveni „fața companiei dvs.” .

Este bine să știți că majoritatea companiilor de găzduire web vor oferi un nume de domeniu gratuit pentru primul an la crearea de conturi specifice, astfel încât să știți ce este implicat în alegerea și înregistrarea unui nume de domeniu este esențial.

Puteți, de asemenea, să treceți în revistă diverse registratori de domeniu pentru a vedea care este cel mai bun Se potrivește nevoilor dvs., deoarece pot exista diferențe de costuri și opțiuni disponibile.

Configurați-vă contul

Când configurați contul dvs. de găzduire, va trebui să completați câteva informații personale.

Aceasta include, în general, numele, adresa de e -mail și informațiile de facturare.

, de asemenea, va exista de obicei diverse opțiuni și upsells puteți merge în această etapă.

Unele dintre acestea ar putea include spațiu suplimentar de stocare, opțiuni de securitate, niveluri mai mari de asistență pentru clienți și multe altele.

Selectați planul dvs. de găzduire

Referindu -vă la diferitele planuri de găzduire disponibile, aici veți alege care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. în ceea ce privește caracteristicile, prețul și scalabilitatea.

Lansați site-ul dvs.

După terminarea procesului de înregistrare, noul dvs. site web ar trebui să fie live și accesibil oricui vizitează numele dvs. de domeniu.

Este bine să rețineți că, dacă vă înregistrați numele de domeniu pe un alt registrator decât soluția dvs. de găzduire, timpul de propagare pot dura până la 24-48 de ore.

Aceasta înseamnă că noile informații DNS se propagă pe internet, astfel încât toată lumea să poată vedea noul dvs. site web.

Odată ce acest lucru este făcut, vă puteți conecta la backend -ul site -ului dvs. web.

pentru începători, conectați-vă la găzduirea cpanel este cea Următorul pas.

În timp ce acest lucru s -ar putea simți copleșitor din cauza opțiunilor și setărilor disponibile, tutorialele și fișierele de ajutor sunt de obicei disponibile și pot fi foarte utile.

În plus, asistența pentru clienți va fi probabil un apel telefonic sau un e -mail în deplasare dacă aveți nevoie de asistență.

pași suplimentari la configurarea site-ului pentru comerț

Să luăm în considerare două cazuri specifice care necesită încă câțiva pași în procesul de găzduire/site -ul web.

Primul este configurarea unui site în scopuri de comerț electronic, care urmărește să vândă produse sau servicii online.

factori suplimentari de luat în considerare

A avea un magazin online necesită o gândire atentă atunci când vine vorba de designul său.

Dacă doriți o soluție care să cuprindă totul, de la design la găzduire, shopify și bigcommerce sunt unele dintre cele mai populare alegeri.

Iată un articol care revizuiește BigCommerce vs. Shopify Dacă doriți să aflați mai multe despre ce oferă aceste platforme.

În plus, pe măsură ce site -ul dvs. devine mai extins, este posibil să trebuie să investiți în propriul server pentru a gestiona mai mult trafic .

Spațiul pe disc devine, de asemenea, un factor cheie, deoarece va trebui să stocați imagini de produs și alte fișiere.

Alegeți un procesor de plată

Plătit atunci când cineva cumpără un produs pe care îl oferiți este crucial și va trebui să alegeți un procesor de plată care să funcționeze pentru dvs. .

Unele dintre cele mai populare opțiuni includ paypal , dungi , și pătrat .

Stabilirea transportului

Alegerea corectă Serviciul de îndeplinire a comenzilor este o altă considerație semnificativ Magazin online, deoarece va trebui să să determinați cum să obțineți produse către clienții dvs. .

Există diverse soluții de transport disponibile, iar alegerea celei potrivite va depinde de mai mulți factori, inclusiv de produsele pe care le vindeți și de unde se află clienții dvs.

Conduceți traficul către magazinul dvs.

de la utilizarea instrumente SEO Pentru a ajuta la îmbunătățirea clasamentului site-ului dvs. web în căutare Motoarele pentru a rula anunțuri plătite către publicul țintă potrivit, există diverse modalități de a conduce traficul către magazinul dvs.

Traficul este elementul de viață al oricărui site, iar atunci când vine vorba de comerț electronic, este esențial pentru a vă asigura că clienții potențiali pot găsi produsele dvs. și să le cumpere cu ușurință.

Proiectați-vă blogul

cel mai bun software de design web Vă poate ajuta să creați Un site web complet personalizat sau vă oferă șabloane și instrumente pre-făcute pentru a vă ajuta să creați rapid un site cu aspect profesional cu efort minim .

Puteți alege, de asemenea, o gazdă web care nu necesită să știți ce se află sub capota site -ului dvs., care poate face procesul de proiectare mai gestionabil.

Acestea fiind spuse, a merge pentru soluții de găzduire gestionate de WordPress este de obicei o idee bună atunci când vine vorba de blogging.

Scrieți conținut convingător

Dacă doriți ca site-ul dvs. web să se clasifice foarte mult în motoarele de căutare și să vă asigurați că oamenii își găsesc conținutul valoros, concentrându-se pe faptul că articole bine scrise și optimizate cu cuvinte cheie este crucială.

Folosind software de scriere AI , puteți crea conținut care nu este Doar bogate în cuvinte cheie, dar și antrenante, bine scrise și lipsite de erori gramaticale.

Conduceți traficul către blogul dvs.

Similar cu site -urile de comerț electronic, există diverse modalități de a conduce traficul către blogul dvs.

Acestea variază de la strategii de construcții de legătură până la utilizarea Instrumente de gestionare a rețelelor de socializare Pentru a construi următoarele pe platformele potrivite și a partaja Conținutul dvs. cu un public mai larg.

Obținerea vizitatorilor site -ului este esențială pentru monetizarea blogului dvs. prin publicitate, creșteți influența sau construiți o urmărire loială .

Sunt constructori de site-uri utile?

Constructorii de site -uri web pot fi o soluție bună pentru cei care doresc să creeze rapid un site web și fără abilități de codare.

oferă diverse șabloane care pot fi personalizate pentru a se potrivi cu marca și stilul dvs. , iar majoritatea constructorilor de site -uri de pe piață astăzi sunt ușor de utilizat.

Cu toate acestea, constructorii de site -uri web au de obicei personalizarea proiectării, scalabilității și limitărilor de flexibilitate.

În plus, migrarea site -ului dvs. web poate fi dificilă dacă doriți să treceți la o altă platformă mai târziu în linie.

* /a> poate fi un timp și economisitor de bani.

Acest lucru permite utilizatorului să se ridice și să funcționeze rapid cu un site web care arată profesionist și are toate caracteristicile de care au nevoie fără dureri de cap.

Soluții de e-mail ca parte a site-ului web de găzduire

Multe site -uri web de găzduire oferă conturi de e -mail pe care le puteți utiliza pentru a rămâne în contact cu clienții sau clienții dvs.

În timp ce nu este nimic în neregulă cu acest tip de soluție, dacă intenționați să utilizați marketing prin e -mail pentru a vă dezvolta afacerea, puteți lua în considerare utilizarea unui serviciu dedicat de marketing prin e -mail .

instrumente de marketing prin e-mail Caracteristici special pentru întreprinderi, cum ar fi întreprinderi ca automatizare și segmentare,

acestea vă pot ajuta să economisiți timp automatizând sarcini repetitive și, de asemenea, vă pot ajuta să vă îmbunătățiți rezultatele, trimițând e -mailuri vizate către persoanele potrivite la momentul potrivit.

În plus, acestea oferă rapoarte detaliate care vă pot ajuta să urmăriți succesul campaniilor dvs. și să facă ajustările necesare.

< /a> Glosar de găzduire web

Pentru a termina acest articol, iată câțiva termeni cheie legați de găzduirea web despre care ar trebui să știți când vine vorba de găzduirea web.

 • adresă IP : Acest număr unic vă identifică computerul pe internet.
 • DNS : Sistemul de nume de domeniu este ceea ce convertește numele de domeniu care poate fi citit de oameni (cum ar fi exemplul.com) în adrese IP pe care calculatoarele le pot înțelege.
 • mysql : Acesta este un sistem de gestionare a bazelor de date utilizat de multe site -uri web pentru a stoca informații precum datele utilizatorilor, postările de blog și multe altele.
 • plugin -uri : plugin -urile sunt un software mic care poate adăuga funcționalitate pe site -urile dvs. web, cum ar fi formularele de contact sau butoanele de social media.
 • ftp : Protocolul de transfer de fișiere este o modalitate de a transfera fișierele de pe computer pe serverul dvs. web.
 • CPU : CPU reprezintă unitatea centrală de procesare și este creierul serverului dvs. web. Se ocupă de toate solicitările și trimite datele corespunzătoare înapoi utilizatorului.
 • php : PHP este un limbaj de programare adesea folosit pentru dezvoltarea web.
 • lățime de bandă : cantitatea de date transferabile de pe serverul dvs. la computerul unui utilizator într -un anumit timp. De obicei este măsurat în biți pe secundă (bps).
 • Centre de date : Centrele de date sunt facilități în care sunt stocate serverele de site -uri web. De obicei, au conexiuni la internet de mare viteză, surse de alimentare de rezervă și măsuri de securitate pentru a proteja serverele.
 • aplicații : În spațiul de găzduire web, aplicațiile se referă de obicei la aplicații care pot fi instalate pe serverul dvs. pentru a adăuga funcționalitate.
 • supliment : uneori utilizate în loc de plugin-uri, suplimentele sunt utilizate pentru a optimiza un site web. De exemplu, în lumea SEO, s-ar putea să instalați un supliment precum pluginul Yoast SEO. Suplimentari sunt de obicei opționale, dar pot fi foarte benefice.
 • Sistem de operare : Linux este un sistem de operare popular pentru serverele web. Este cunoscut pentru a fi stabil, sigur și eficient. Windows este o altă opțiune, dar nu este la fel de populară pentru găzduirea web.

Ce este găzduirea web-FAQS

Cât costă găzduirea web?

găzduirea web poate costa oriunde de la 2,95 USD pe lună la sute de dolari pe lună.

Costul al găzduirelor web depinde de planul de găzduire pe care îl alegeți , funcțiile de care aveți nevoie și dimensiunea site -ului dvs.

Există servicii de găzduire ieftină web Acest lucru poate face treaba pentru site -uri web mai mici și există, de asemenea, planuri mai scumpe care vin cu funcții robuste și suport pentru site -uri web mai mari.

indiferent de bugetul dvs., există un serviciu de găzduire web acolo care să vă potrivească nevoile.

Cum funcționează găzduirea web?

Hosting -ul web este un serviciu care vă permite să publicați site -ul dvs. online.

Când vă înscrieți la un plan de găzduire web, vi se va oferi acces la un server web unde puteți încărca fișierele pentru site -ul dvs. web.

Serverul Web va pune la dispoziția site -ului dvs. web pentru vizitatorii care tastează numele de domeniu.

Care sunt unii dintre cei mai buni furnizori de găzduire web din jur?

Există o mulțime de furnizori grozavi de găzduire web acolo, dar GoDaddy, Hostgator și Bluehost sunt unele dintre cele mai populare.

Aceste companii oferă caracteristici excelente la prețuri rezonabile și au o reputație bună pentru a oferi un serviciu excelent pentru clienți.

Înfășurați

Înțelegerea găzduirii web și a diferitelor tipuri disponibile este esențială pentru a găsi cea mai bună soluție de găzduire pentru nevoile dvs.

De la soluții gestionate la găzduirea în cloud, opțiunile sunt destul de vaste.

Acestea fiind spuse, cu un pic de cercetare, împreună cu știind ce aveți nevoie, veți putea găsi furnizorul perfect pentru site -ul dvs. web.

în zilele noastre, a avea un site web este esențial pentru întreprinderile de toate tipurile și dimensiunile .

Indiferent în ce industrie te afli, potențialii clienți vă caută online și totul începe cu alegerea găzduirii web potrivite.

aveți în prezent un site web și ce găzduire utilizați?

Cum a fost procesul de configurare când ați început?

anunță -mă în secțiunea de comentarii de mai jos!

lectură ulterioară pe adamenfroy.com : Iată câteva comparații de recenzii ale site -ului de găzduire web pentru a putea citi dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre furnizori specifici:

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *