Ce este un CDN: 7 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți în 2023

Ce este un CDN: 7 lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți în 2023

Deși toată lumea pare să aibă un site web în zilele noastre, nu este neobișnuit ca proprietarii de site -uri să realizeze că site -ul lor nu se încarcă atât de repede, așa cum le -ar dori după ce îl lansează.

În timp ce o parte din cele mai bune servicii de găzduire web Oferiți caracteristici care îmbunătățesc viteza site -ului , factori precum dimensiunea imaginii și formatul fișierului pot afecta timpii de încărcare.

Acestea fiind spuse, mergând pentru ieftin Serviciul de găzduire web are timp și loc.

Totuși, Dacă doriți ca site -ul dvs. să fie snappy și receptiv , va trebui să luați în considerare o soluție care să se concentreze pe furnizarea unei experiențe de utilizator care să fie în al doilea rând.

indiferent dacă este un platforma OTT care are ca scop să ofere o experiență uimitoare de utilizator sau un site-ul de comerț electronic care trebuie să asigure perioade rapide de încărcare a paginilor pentru a menține clienții să revină, o rețea de livrare a conținutului sau CDN poate fi răspunsul.

În acest articol, voi analiza exact ce este un CDN, cum funcționează și diversele sale beneficii.

Voi explora, de asemenea, ce tipuri de afaceri sunt cele mai potrivite pentru un CDN datorită modului în care poate îmbunătăți performanța site -ului lor.

Să ne aruncăm adânc în acest subiect.

Ce este o rețea de livrare a conținutului?

Un CDN este o rețea de servere utilizate pentru a livra conținut utilizatorilor.

Scopul principal al CDN este de a îmbunătăți performanța unui site web prin reducerea distanței dintre server și utilizator.

CDN -urile livrează adesea conținut static, cum ar fi imagini, videoclipuri și alte fișiere media .

Cu toate acestea, pot livra și conținut dinamic, cum ar fi paginile HTML și fișierele CSS.

CDN -urile sunt utilizate de obicei de site -urile mari care primesc mult trafic.

Deoarece conținutul este livrat de la un server apropiat utilizatorului, poate reduce timpul necesar pentru ca conținutul să se încarce , ceea ce este esențial pentru site -urile cu mult trafic. < /P>

Cum funcționează un CDN?

Un CDN funcționează prin memoria cache a conținutului unui site web de pe serverele sale.

Când un utilizator solicită o pagină de pe site -ul web, CDN va servi conținutul în cache în loc să -l scoată de pe serverul de origine.

Acest lucru reduce distanța dintre server și utilizator , îmbunătățind performanțele site -ului.

Rețelele de livrare a conținutului pot îmbunătăți, de asemenea, performanța unui site web, livrând conținut de pe mai multe servere.

Aceasta este cunoscută sub numele de echilibrare a încărcăturii din partea serverului.

Având un CDN găsit pe o rețea de servere distribuită geografic poate îmbunătăți în continuare performanța, asigurându -se că utilizatorii se pot conecta întotdeauna la un server (sau mai multe) apropiate de aceștia.

Cum pot CDNS să beneficieze site-urile web și platformele online?

O rețea de distribuție a conținutului poate îmbunătăți traficul web în diferite moduri, oferind multe beneficii pentru întreprinderi și organizații.

Acestea sunt unele dintre cele majore.

Scade încărcarea serverului

După cum am menționat, o rețea de livrare a conținutului CDN permite cache -ul conținutului pe serverele sale.

Serverele de memorie în cache permit stocarea fișierelor accesate frecvent să fie preluate rapid atunci când este necesar.

Acest lucru reduce timpul necesar pentru încărcarea conținutului, îmbunătățind experiența utilizatorului.

Insights mai bune despre trafic

Conținutul de internet răspândit pe mai multe servere CDN oferă, de asemenea, proprietarilor de site -uri web mai bune informații despre trafic.

Deoarece CDN -urile urmăresc cererile făcute către serverele lor , aceste date pot fi utilizate pentru a înțelege de unde provine traficul și de ce fel de conținut este accesat cel mai frecvent.

Aceste informații pot fi utilizate pentru a îmbunătăți site -ul sau pentru a face modificări la conținutul livrat.

mai bun seo

O infrastructură de rețea de bază care permite serverelor Edge să distribuie conținut mai aproape de utilizatori poate îmbunătăți eforturile de optimizare a motorului de căutare ale unui site.

cu motoarele de căutare și algoritmii lor prioritizând site-ul web de încărcare rapidă , utilizatorii CDN ar putea experimenta clasamente superioare pentru cuvinte cheie setate.

Dwell Time

Când site -urile reduc consumul de lățime de bandă, acest lucru poate îmbunătăți, de asemenea, timpul de locuit pe un astfel de site.

Acest lucru este esențial pentru cei care folosesc datele de rețea mobilă (care de obicei nu este la fel de rapid ca internetul WiFi) în timp ce se află în mers.

În plus, faptul că resursele site -ului se încarcă rapid poate, de asemenea, să mențină utilizatorii angajați pe site pentru mai multe perioade îndelungate .

De exemplu, JavaScript suplimentar găsit pe un site web poate provoca încărcarea paginii lent.

Dacă acest JavaScript este deservit de la un CDN, acesta poate fi memorat în cache și livrat rapid utilizatorilor, îmbunătățind performanța generală a site -ului și timpul de timp pe care oamenii îl petrec consumând conținut.

Cu timpul petrecut pe site -ul fiind un factor pe care îl ia în considerare și motoarele de căutare, acesta ar putea fi un alt motiv pentru a lua în considerare un CDN dacă SEO este vital pentru digitalul dvs. strategie de marketing .

scăderea timpilor de încărcare și latență

O rețea de servere distribuită la nivel mondial poate scădea, de asemenea, timpii de încărcare și latență.

Performanța site -ului depinde de diverse elemente găsite în codul și conținutul dvs.

Unul dintre aceste elemente este timpul necesar pentru o căutare DNS .

DNS Găzduirea serviciilor Convertiți un nume de domeniu într-o adresă IP.

Acest proces poate dura timp, în principal dacă serverul DNS este departe de utilizator.

Cu toate acestea, dacă site -ul dvs. web folosește un CDN, căutarea DNS va apărea pe serverul cel mai apropiat de utilizator.

Acest lucru va îmbunătăți, din nou, performanța generală a site -ului dvs.

mai mulți utilizatori simultan

A fi capabil să încărcați conținutul web mai rapid prin intermediul serverelor CDN Edge din apropiere înseamnă, de asemenea, că furnizorul dvs. de găzduire web ar putea fi capabil să gestioneze mai mulți utilizatori pe site -ul dvs. în același timp .

Acest lucru poate fi extrem de benefic dacă site -ul dvs. este foarte popular și primește mult trafic.

Controlul accesului și performanței în diferite regiuni

Veți avea mai mult control asupra modului în care utilizatorii din diferite regiuni experimentează site -ul dvs. prin diverse servere operaționale din anumite locații.

indiferent dacă doriți să restricționați o pagină web pe baza locației utilizatorului sau aveți o aplicație web care nu ar trebui să fie accesibilă în anumite zone, un CDN vă poate ajuta să faceți asta.

noi tehnologii de transmitere a datelor

Pe măsură ce tehnologia evoluează, serverele care au fost destinate doar să gestioneze solicitările HTTP ar putea să nu poată ține pasul cu cererea.

Când vine vorba de utilizatorul final, acest lucru înseamnă că probabil vor experimenta timpi de încărcare lentă.

CDN -urile pot ajuta la atenuarea acestei probleme prin folosind noi tehnologii de transmisie de date concepute pentru a gestiona mai mult trafic.

Utilizarea https și http/2

Ca urmărire a punctului precedent, securitatea site-ului poate fi îmbunătățită prin HTTPS, un protocol care criptează datele.

http/2 este cea mai recentă versiune a protocolului HTTP , și este concepută pentru a îmbunătăți performanța site -urilor web.

Ambele protocoale pot fi utilizate cu un CDN pentru a îmbunătăți securitatea și performanța unui site web.

Gestionați cu ușurință vârfurile de trafic

Toate site -urile web experimentează vârfuri și văi în ceea ce privește traficul.

De exemplu, un site web ar putea primi mult trafic în timpul zilei și apoi mai puțin noaptea.

Centrele de date se adaugă funcționalității unui CDN, permițând proprietarilor de site -uri pentru să gestioneze cu ușurință aceste vârfuri de trafic .

Protecția DDOS

DDOS se referă la refuzul distribuit de serviciu și se întâmplă atunci când mai multe computere sunt utilizate pentru a inunda un server cu solicitări de supraîncărcare.

Având alte servere operaționale care pot începe dacă serverul primar este atacat poate fi extrem de benefic.

Cu puncte de prezență crescute ca parte a CDN -ului dvs., puteți optimiza experiența utilizatorului pentru a vă asigura că, chiar dacă un server este în jos, ceilalți pot ridica slăbirea.

Acest lucru scade orice timp de oprire pe care proprietarii de site -uri cu un CDN în loc ar fi trebuit să -l experimenteze.

< /a> Dezavantaje ale CDN-urilor

Lista de beneficii de mai sus este destul de cuprinzătoare și pictează o imagine a modului în care CDN -urile pot fi extrem de avantajoase.

Cu toate acestea, nicio tehnologie nu este perfectă, iar CDN -urile nu au ponderea lor corectă de dezavantaje pe care trebuie să le considerăm.

Iată câteva dintre contra asociate cu CDN -urile.

lățime de bandă costisitoare

Costurile de lățime de bandă vor crește atunci când se utilizează un CDN , deoarece datele trebuie transferate către diversele servere care alcătuiesc rețeaua.

cu serverele de origine (serverele care găzduiesc conținutul site -ului), lățimea de bandă este utilizată o singură dată, deoarece conținutul este transferat doar de la server la utilizator.

Cu un CDN, cu toate acestea, lățimea de bandă este folosită de mai multe ori, deoarece conținutul trebuie transferat de la serverul de origine la fiecare server CDN și apoi de la serverele respective la utilizator.

Informații sensibile

A Web Server cu acces la informații mai sensibile este o țintă mai mare pentru hackeri.

Deoarece CDN -urile sunt alcătuite din mai multe servere în diferite locații, aceasta crește suprafața pentru atacuri potențiale.

pași suplimentari

De la adăugarea furnizorilor de CDN implică de obicei lucrul cu o altă companie, pe lângă furnizorul dvs. de găzduire, acest lucru poate să adauge câteva pași suplimentari și complexitate la procesul de găzduire web.

va trebui să vă asigurați că lucrați cu un furnizor de renume și că au toate funcțiile de care aveți nevoie pentru site -ul dvs. web.

Integrarea cu sistemele actuale

a face ca totul să funcționeze împreună într -o singură unitate de coeziune poate fi uneori dificilă, deoarece aveți de -a face cu două sisteme separate.

ca atare, este posibil să fie nevoie să investiți în software sau hardware suplimentar pentru a vă asigura că totul se integrează fără probleme.

Cum să decizi dacă ai nevoie de servicii CDN

Există mulți furnizori de servicii CDN diferiți disponibili și este esențial să vă faceți cercetările pentru a găsi unul potrivit pentru dvs.

Iată câteva considerente de top pe care trebuie să le parcurgi dacă decideți dacă ar putea fi necesar un CDN pentru site -ul dvs. web.

Dacă conținutul dvs. de site este semnificativ sau dacă aveți mult trafic , atunci un CDN poate fi benefic, deoarece poate ajuta la îmbunătățirea timpilor de încărcare și la gestionarea vârfurilor de trafic.

dacă securitatea este o preocupare pentru site -ul dvs. , atunci utilizarea unui CDN împreună cu HTTPS și HTTP/2 vă poate ajuta să vă păstrați site -ul în siguranță.

atenuarea împotriva atacurilor DDOS și creșterea timpului sunt motive întemeiate de luat în considerare utilizarea unui CDN.

În sfârșit, dacă site -ul dvs. vizează un public global sau are o distanță fizică semnificativă între serverul dvs. și utilizatorii dvs., atunci un CDN poate ajuta la îmbunătățirea experienței utilizatorului.

în ceea ce privește furnizorii de top care vă pot ajuta să începeți, Cloudflare , sucuri și stackpath sunt bune de luat în considerare.

Tipuri de companii care pot beneficia de un cdn

În plus, nu toate companiile au nevoie de un CDN; În unele cazuri, s -ar putea să nu fie nici măcar benefic.

Cu toate acestea, anumite tipuri de companii sau industrii pot beneficia cu siguranță de de la utilizarea unui cdn.

Iată câteva dintre cele care ar trebui să ia în considerare o astfel de soluție.

site-uri de comerț electronic

Traficul de rutare către cel mai apropiat server este esențial pentru site-urile de comerț electronic, deoarece poate ajuta la îmbunătățirea timpilor de încărcare.

Un CDN poate fi, de asemenea, benefic pentru gestionarea vârfurilor de trafic, care se poate întâmpla adesea în timpul vânzărilor sau în alte perioade promoționale .

Utilizarea unui CDN poate ajuta, de asemenea, să se asigure că vizitatorii au o experiență pozitivă pe site -ul dvs. și au mai multe șanse să finalizeze o achiziție.

instituții financiare

Bots și alte atacuri automatizate vizează adesea instituțiile financiare.

A CDN poate ajuta la atenuarea acestor atacuri prin furnizarea unui firewall sigur și blocarea adreselor IP rău intenționate.

Acest lucru poate ajuta la protejarea atât a instituției, cât și a clienților acesteia.

Site-uri media sau știri

site -urile de știri au adesea un număr mare de vizitatori și trebuie să poată gestiona vârfurile în trafic.

Un firewall sigur pentru media sau site -uri de știri este, de asemenea, esențial, deoarece hackerii vizează adesea aceste site -uri.

site-uri web guvernamentale

Acest tip de site va fi adesea vizat de cei care doresc să perturbe sau să interfereze cu operațiunile guvernului.

Cu atacurile de negare distribuite de serviciu devin mai frecvente, este esențial să aveți o soluție care să poată ajuta la eliminarea (sau reducerea) acestor tipuri de atacuri.

aplicații mobile

Dacă baza de utilizator a unei aplicații mobile este răspândită în mai multe țări , atunci un CDN poate ajuta la îmbunătățirea timpilor de încărcare pentru acei utilizatori.

De exemplu, platformele de social media folosesc adesea CDN pentru a se asigura că conținutul este livrat rapid utilizatorilor din întreaga lume.

saaS

Similar cu site -urile de socializare, companiile care oferă soluții SaaS pot beneficia de utilizarea unui CDN.

Acest lucru se datorează faptului că poate ajuta la îmbunătățirea timpilor de încărcare pentru utilizatori în mai multe locații geografice.

cu Unele dintre aceste aplicații care au nevoie de timpi de răspuns instantaneu, Un CDN vă poate ajuta să se asigure că utilizatorii au o experiență pozitivă cu produsele SaaS.

site-uri de streaming video

a avea timpi de răspuns care sunt apropiați în timp real este esențial pentru site-urile de streaming video.

cu tipurile de conținut pe care aceste site -uri le găzduiesc de obicei, chiar și o ușoară întârziere poate răni experiența utilizatorului.

Caracteristici cheie atunci când alegeți un CDN

știind ce caracteristici sunt esențiale atunci când alegeți un CDN vă poate ajuta să faceți procesul de luare a deciziilor mai gestionabil.

Iată câteva dintre caracteristicile cheie de căutat în această privință:

  • Raportare și analiză : Capacitatea de a genera rapoarte și analize este esențială pentru înțelegerea performanței CDN. Căutați un CDN care oferă statistici detaliate, monitorizare în timp real și fișiere de jurnal.
  • apis : Dacă intenționați să utilizați un CDN cu alte servicii sau aplicații, este esențial să vă asigurați că CDN pe care îl alegeți oferă API -uri. Acest lucru vă va permite să integrați CDN cu alte sisteme pe care le utilizați în prezent.
  • Proiectarea și arhitectura : designul și arhitectura unui CDN pot avea un impact semnificativ asupra performanței sale. Asigurați-vă că căutați un CDN cu un sistem bine proiectat pentru a gestiona traficul așteptat.
  • DNS și alte setări critice : DNS este esențial pentru modul în care funcționează un CDN. Asigurați -vă că alegeți un CDN care oferă management DNS și alte caracteristici esențiale, cum ar fi serverele SSL și Edge.
  • traceroute : Traceroute poate fi utilizat pentru a testa calea pe care datele o iau de la serverul dvs. pe dispozitivul utilizatorului. Acest lucru poate fi util în scopuri de depanare sau înțelegerea modului în care CDN are impact asupra diferitelor zone geografice.
  • securitate : securitatea este o considerație importantă atunci când alegeți un CDN. Asigurați -vă că căutați un CDN care, cel puțin, oferă protecție DDOS și un firewall sigur.
  • Numărul de servere și viteza de distribuție : numărul de servere pe care un CDN le poate avea impact asupra performanței sale. Mai multe servere pot însemna mai multă viteză de distribuție și o rezistență mai bună. Cu toate acestea, este esențial să vă asigurați că serverele sunt localizate strategic.
  • Flexibilitatea și personalizarea : Flexibilitatea și personalizarea sunt considerente esențiale atunci când alegeți un CDN. Căutați un CDN care oferă CNAME personalizate și funcții de direcționare geografică.
  • Disponibilitatea asistenței clienților : Este esențial să alegeți un CDN care să ofere asistență pentru clienți în caz de probleme. Asigurați -vă că căutați un CDN care oferă asistență pentru clienți 24/7.

Înfășurați

Un CDN poate fi un plus valoros pentru site -ul dvs. web sau aplicația mobilă.

it poate ajuta la îmbunătățirea timpilor de încărcare, a securității și a experienței generale a utilizatorului .

?

După cum am menționat, sunt disponibile multe opțiuni dacă căutați un furnizor de CDN, așa că asigurați -vă că faceți cercetarea corespunzătoare înainte de a lua o decizie.

Ați folosit vreodată un CDN în afacerea dvs.?

cum a fost experiența ta?

anunță -mă în comentariile de mai jos.

citire ulterioară pe Adamenfroy.com : Când vine vorba de găzduirea web, un serviciu de găzduire VPS vă oferă mai multă putere și control decât găzduirea partajată, la un preț care este încă mai mic decât un server dedicat.

Dacă sunteți în căutarea Furnizorii de găzduire VPS , consultați această listă clasată cu alegerile mele de top.

Mai mult, iată o comparație directă a Bluehost vs. Hostgator , două dintre cele mai populare soluții de găzduire web.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *