11+ calități de conducere: o listă de abilități pentru a face un lider bun

11+ calități de conducere: o listă de abilități pentru a face un lider bun

Indiferent dacă conduceți propriile afaceri sau echipe de conducere într -un cadru de birou, cei mai buni lideri necesită un set puternic de calități de conducere pentru a ajuta la interacțiunea pozitiv cu angajații, membrii echipei și clienții.

Teoriile comportamentale sugerează că abilitățile de conducere nu sunt înrădăcinate și pot fi învățate – oamenii pot obține calități bune de conducere prin predarea și învățarea acestor abilități în timp.

Cele mai importante calități ale unui lider bun includ integritatea, responsabilitatea, empatia, smerenia, rezistența, viziunea, influența și pozitivitatea.

« Managementul este despre convingerea oamenilor să facă lucruri pe care nu vor să le facă, în timp ce conducerea este despre oameni inspirați Pentru a face lucruri pe care nu au crezut niciodată că le pot.”

– Steve Jobs

Acest articol despre calitățile de conducere acoperă calitățile și abilitățile de top care fac un mare lider.

Să începem.

Table des matières

Care sunt calitățile de conducere care face un mare lider?

indiferent de modul în care definiți cuvântul Leadership , nu puteți nega că anumiți indivizi pot avea impact asupra vieții altora pe baza experienței și ideilor lor.

În timp ce trăim cu toții diferite termene în călătoria vieții, ne uităm la lideri pentru îndrumare și sfaturi.

În timp ce unii lideri par că s -au născut în mod natural în acest fel, abilitățile de conducere pot fi învățate. Nu contează dacă nu ați mai condus până acum.

Există anumite caracteristici, trăsături și abilități de conducere care construiesc în cele din urmă cei mai eficienți lideri.

învață acestea și poți schimba viața altora.

Iată cele mai importante calități și abilități de conducere de căutat într -un mare lider.

 • comunicare eficientă.
 • < a href = "#integritate" data-wct-parsed = "1"> integritate.
 • empatie.
 • smerenie.
 • rezistență.
 • viziune.
 • influență.
 • pozitivitate.
 • delegație.
 • încredere.
 • deschisă
 • 1. Comunicare eficientă.

  Dacă vă aflați într -o poziție sau un rol de conducere, bunele abilități de comunicare sunt unul dintre atributele de conducere care sunt absolut cruciale. Folosirea limbajului pentru a efectua o comunicare unu la unu este cu adevărat tot ceea ce avem ca ființe umane.

  sursă: ccl.org

  Da, există indicii non-verbale, dar a fi capabil să te exprimi deschis și să construiești empatie cu alte persoane este fundamentul unui leadership eficient.

  și care este cea mai importantă parte a comunicării?

  ascultare activă.

  Liderii puternici ascultă și acordă atenție tuturor adepților, angajaților și fiecărei persoane individuale pe care le conduc. Liderii buni, și chiar lideri mari, nu se nasc; sunt făcute.

  chiar acolo cu empatie, singura modalitate de a -i determina pe oameni să te urmeze este să -i facă să se simtă auziți.

  unul dintre citatele mele preferate de la Dale Carnegie de la cum să câștigi prieten și influențează oamenii este: „Vorbește cu cineva despre ei înșiși și vor asculta ore întregi.”

  Acesta este 100% adevărat. Cu cât faceți mai mult un contact vizual real și arătați un interes sincer pentru viața celorlalți, cu atât mai mulți oameni vor fi atrași magnetic de voi și vă vor vorbi cu pasiune despre viața lor. Vor deveni inspirați, se vor simți auziți și vor începe să știe, ca și au încredere în tine.

  În mod alternativ, atunci când nu arătați niciun interes, nu aveți un contact vizual și vă prefaceți că nu le pasă de poveștile personale pe care le spun alți oameni, vor închide automat, vor înceta să le împărtășească la fel de mult și se vor simți conștienți de sine cu privire la propriile lor interese. < /P>

  Comunicarea este una dintre cele mai importante calități ale unui lider bun. Trebuie să fiți un comunicator bun dacă doriți ca adepții dvs. să aibă încredere în dvs. în totalitate.

  2. Integritate.

  C.S. Lewis a spus:

  „Integritatea face ceea ce trebuie, chiar și atunci când nimeni nu urmărește.”

  sursă: quotefancy.com

  Fără integritate, niciun succes real, dacă este posibil. Nu vă puteți aștepta ca adepții dvs. să fie sinceri atunci când vă lipsește integritatea. Liderii cinstiți și mari reușesc atunci când se lipesc de cuvântul lor, trăiesc după valorile lor de bază, conduși prin exemplu și urmărire.

  Integritatea este piatra de temelie a tuturor celorlalte calități de conducere.

  Există multe lucruri de căutat în Persoane cu integritate , inclusiv:

  • scuze pentru greșeli
  • Sublinierea celei mai bune lucrări ale angajaților lor și reducând propriile contribuții
  • Oferind beneficiul îndoielii atunci când circumstanțele nu sunt clare
  • Li> A fi apreciat de timpul oamenilor

  3. Responsabilitatea.

  Pentru responsabilitate, un mare lideri trebuie să urmeze sfaturile lui Arnold Glasow când a spus,

  „Un lider bun ia puțin mai mult decât partea sa de vină și puțin mai puțin decât partea sa din credit.”

  Liderii puternici și buni sunt responsabili pentru rezultatele echipei, bune sau rele.

  se țin pe ei înșiși și pe angajații lor responsabili pentru acțiunile lor, ceea ce creează un sentiment de responsabilitate în rândul echipei.

  dau credit acolo unde se datorează creditul și își asumă responsabilitatea pentru vină atunci când este necesar. A fi responsabil și a conduce prin exemplu este unul dintre cele mai rapide moduri în care liderii pot deveni lideri buni prin construirea încrederii cu echipa lor.

  A fi responsabil pentru acțiunile și comportamentele celor din jurul tău este esențial pentru dezvoltarea abilităților de conducere și a calităților de conducere critice precum responsabilitatea.

  4. Empatie.

  Liderii cu adevărat mari au suficientă minte deschisă pentru a înțelege motivațiile, speranțele, visele și problemele adepților lor, astfel încât să poată forța o legătură personală profundă cu ei.

  empatia este înțelegătoare.

  empatia este una dintre calitățile de conducere fundamentale.

  sursa: foartewellmind.com

  empatia nu este doar o persoană drăguță.

  Este o mentalitate care permite liderilor să:

  • Faceți predicții mai bune
  • Îmbunătățirea strategiilor de lucru în echipă
  • Inspirați loialitatea între echipele lor
  • mai bine tactica lor de negociere
  • Crește Creativitate

  Înțelegerea de unde vin oamenii ajută la facilitarea unui mediu mai uman în care membrii echipei sunt mai productivi și liderii prosperă.

  Cultivarea calității de conducere a inteligenței emoționale este unul dintre marile atribute de conducere pe care le puteți deține.

  Foarte puțini lideri înțeleg diferența dintre a fi „amabil” și a avea inteligență emoțională.

  Doar un lider eficient înțelege modul în care abilitarea poate veni cu a fi empatic cu oamenii pe care îi conduc.

  De exemplu, dacă un angajat întârzie în mod constant cu 15 minute, liderii buni nu vor imputa vina asupra lor imediat și chiar mai buni lideri vor rezolva de ce întrebări. De ce întârzie?

  Poate că se confruntă cu o luptă personală acasă, probleme de sănătate sau probleme cu mașina. Liderii reali sunt empatici cu echipele lor și înțeleg profund motivațiile lor.

  până la urmă, ce este mai important pentru comunicarea umană decât pentru a -i înțelege pe ceilalți?

  5. Smerenie.

  Când vine vorba de dezvoltarea calităților de conducere, poate fi tentant să devii încântat de un nou titlu sau statut în loc să -și pună munca reală pentru a deveni un lider bun cu smerenie.

  Cu toate acestea, stilurile mari de conducere se concentrează pe rezolvarea problemelor și dinamica echipei mult mai mult decât auto-promovarea. Un lider bun nu va fi niciodată eficient dacă sunt mai preocupați de ei înșiși decât de bunăstarea echipei lor. După cum a spus Thomas Merton,

  „Mândria ne face artificială și smerenia ne face reali.”

  a fi umil și vulnerabil cu membrii echipei lor va face un lider mult mai relatabil și mai eficient.

  6. Rezistență.

  Adevăratul Grit al unui lider bun nu este modul în care se comportă în perioadele bune, ci modul în care își rostogolesc mânecile și produc atunci când vremurile devin dificile.

  Marii lideri cu atitudini pozitive conduc prin exemplu și își adună echipa indiferent de circumstanțe. Această pozitivitate inerentă ajută la reacția la situații dificile, cu o manieră calmă, colectată și concentrați -vă pe soluții, mai degrabă decât pe probleme .

  Rezistența este una dintre calitățile esențiale de conducere care se câștigă din experiență.

  7. Vision.

  Jack Welch, care este unul dintre marii lideri de afaceri ai timpului nostru, a spus: „Buni lideri de afaceri creează o viziune, articulează viziunea, dețin cu pasiune viziunea și o conduc fără încetare la finalizare.”

  În plus, John C. Maxwell a declarat: «  oamenii cumpără lider înainte de a cumpăra în viziune . »

  Viziunea unei companii merge doar până la influența unui lider asupra celorlalți. Liderii buni stabilesc în mod clar direcția organizațională și exercită o decizie intensă. Luarea deciziilor este esențială pentru ideile noi, asigurându-i pe membrii echipei să cunoască linia de jos și să înțeleagă obiectivele și misiunea în fața lor.

  Laisser un commentaire

  Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *