7+ beneficii ale ERP în 2023 (Ghid final)

7+ beneficii ale ERP în 2023 (Ghid final)

software de întreprindere Sistemele sunt utilizate în afaceri pentru a conecta diferite departamente și funcții, făcând posibil ca o companie să -și facă treaba corect.

Un sistem ERP este un subset de software pentru întreprinderi care ajută întreprinderile să își planifice și să-și gestioneze operațiunile de bază , cum ar fi Finanțe, conturi plătibile , fabricație, resurse umane și lanț de aprovizionare.

Dacă proprietarul de afaceri al unei companii medii până la mari încearcă să investească într-un Sistemul software ERP , cunoașterea beneficiilor ERP va ajuta decizia mai ușoară.

În acest articol, voi discuta despre diferitele avantaje pe care un sistem ERP le poate aduce afacerii unuia și unele dintre provocările cu care se poate confrunta atunci când îl implementează .

Voi explora, de asemenea, ce afacere ar putea beneficia cel mai mult de un sistem ERP și semnele că o companie este gata să implementeze ERP.

Să intrăm corect în ea.

< /a> Ce este ERP?

ERP reprezintă planificarea resurselor întreprinderii.

Fiind compus din software care ajută întreprinderile să gestioneze și să -și automatizeze procesele de bază și să se asigure că diferitele departamente din cadrul unei companii lucrează eficient eficient , ERP este crucial ca scala de operațiuni.

Similar cu alte soluții software majore în afaceri, sistemele ERP vin cu o serie de beneficii care pot atrage companii de toate dimensiunile să investească în acest tip de software.

Beneficiile ERP

Acestea sunt cele mai bune beneficii pe care le poate oferi un sistem ERP.

1. Îmbunătățirea raportării de afaceri

Unul dintre cele mai importante beneficii ERP este că întreprinderile pot obține informații îmbunătățite cu instrumente de raportare mai bune care furnizează date în timp real.

În termeni practice, acest lucru înseamnă că managerii pot lua decizii mai bune, deoarece vor avea acces la date actualizate .

Acesta este un avantaj masiv față de metodele tradiționale de raportare a afacerilor, care pot fi adesea depășite până la primirea.

În plus, a avea o singură sursă de adevăr este de neprețuit atunci când vine vorba de raportare.

Acest lucru asigură că toate rapoartele se bazează pe același set de date, eliminând riscul informațiilor conflictuale.

Acest lucru asigură, de asemenea, că toată lumea din organizație lucrează din aceeași pagină.

2. Serviciu pentru clienți mai bun

Un alt beneficiu al ERP este capacitatea de a oferi un serviciu mai bun pentru clienți.

Când toate procesele dvs. de afaceri sunt integrate, vă oferă o viziune de 360 ​​de grade a clienților dvs.

Puteți accesa rapid și ușor și cu ușurință istoricul comenzilor, informațiile de contact și alte date relevante.

Acest lucru vă permite să le oferiți un nivel de serviciu mult mai ridicat, deoarece veți putea răspunde la întrebările lor mai rapid și mai exact.

În plus, faptul că un sistem integrat vă va ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea ratei de livrare la timp. Toate informațiile relevante vor fi într -un singur loc, facilitând comenzile de urmărire și asigurându -se că sunt expediate la timp.

3. Îmbunătățirea gestionării stocurilor și a costurilor

Când procesele dvs. de afaceri sunt integrate ca parte a unui sistem ERP, veți înțelege mai bine nivelurile dvs. de inventar.

Acest lucru înseamnă că vă puteți asigura că transportați doar atât de mult inventar cât aveți nevoie, fără a vă ocupa de riscul de prea mult sau prea puțin.

Ca urmare a acestui fapt, veți putea construi relații de vânzători, care este o zonă crucială în care sistemele ERP pot oferi economii de costuri, deoarece probabil veți obține termeni și prețuri mai bune atunci când aveți o relație bună cu furnizorii dvs. .

În plus, atunci când aveți un sistem integrat, urmărirea și gestionarea performanței furnizorilor devine mai accesibilă.

Acest lucru vă poate ajuta să identificați orice probleme din timp și să luați măsuri corective înainte de a deveni costisitoare.

4. Boost Flux de numerar

Un alt mare beneficiu al sistemelor ERP este că acestea pot ajuta la creșterea fluxului de numerar, deoarece astfel de sisteme vă oferă instrumente de facturare și colecții mai bune.

cu aceste instrumente, veți putea fi plătit mai repede, ceea ce înseamnă că veți avea mai mulți bani la îndemână pentru a reinvesti în afacerea dvs. sau pentru a plăti datoriile.

În plus, având un sistem integrat, veți putea, de asemenea, să vă îmbunătățiți cifra de afaceri a conturilor.

Această metrică măsoară cât de repede puteți colecta plăți de la clienții dvs.

O rată ridicată de cifră de afaceri indică faptul că colectați plăți rapid, ceea ce vă poate afecta pozitiv fluxul de numerar sau capacitatea dvs. de a împrumuta bani.

5. Date mai bune & amp; Cloud Security

Un beneficiu al sistemelor ERP pe care o parte globală este îmbunătățirea securității datelor.

Când procesele dvs. de afaceri sunt integrate, datele dvs. vor fi de obicei răspândite pe mai multe servere.

Acest lucru face mai dificil pentru hackeri să acceseze sistemul dvs. și să fure informații sensibile .

Un sistem integrat ar putea avea, de asemenea, resurse de securitate dedicate. Aceste resurse vă pot ajuta să vă monitorizați sistemul pentru eventuale amenințări și să luați măsuri pentru a vă proteja datele.

6. Îmbunătățirile proceselor de afaceri

Sistemele ERP pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea proceselor dvs. de afaceri.

automatizarea sarcinilor manuale sau de rutină vă pot elibera angajații să se concentreze pe mai multe sarcini critice care sunt mai importante în ceea ce privește mutarea afacerii dvs. înainte.

Eficiența este numele jocului când vine vorba de afaceri.

Puteți, de asemenea, să vă îmbunătățiți linia de jos automatizând sarcinile și îmbunătățirea fluxurilor de lucru.

< /a> 7. Integrare fără probleme

Unul dintre avantajele software -ului ERP este că acestea pot fi integrate cu ușurință în infrastructura dvs. existentă.

Deoarece sunt proiectate pentru a fi scalabile, puteți adăuga cu ușurință pe module pe măsură ce afacerea dvs. crește.

Acest lucru vă permite să începeți mic și să vă extindeți sistemul pe măsură ce nevoile dvs. se schimbă.

8. Promovează costurile de operare de tăiere

În sfârșit, dacă afacerea dvs. trebuie să reducă costurile de operare, un sistem ERP vă poate ajuta în mod semnificativ.

principalul beneficiu, în acest caz, este că oferă o analiză de date în timp real asupra resurselor care sunt subutilizate .

Cum să știi că afacerea ta este gata pentru erp

software -ul de planificare a resurselor pentru întreprinderi nu poate fi doar un „plăcut să ai” pentru afacerea ta.

trebuie să existe un motiv aparent pentru care este necesar un sistem ERP, iar acest trebuie să fie comunicat către principalii de decizie în compania dvs.

Iată cele mai bune semne care arată că afacerea dvs. este gata pentru un sistem ERP.

Există sisteme vechi vechi

Sistemele de planificare a resurselor pentru întreprinderi ajută la eliminarea oricărei dependențe de sisteme vechi vechi.

cu sisteme vechi, poate fi provocator să găsești suportul potrivit, iar schimbarea poate fi costisitoare .

În unele cazuri, întreprinderile sunt obligate să mențină sistemele moștenite, deoarece conțin date vitale care s -ar pierde dacă sistemul ar fi oprit.

Aceste date pot fi de obicei migrate către o soluție ERP, permițându -vă să opriți vechiul sistem și să eliberați resurse valoroase.

Afacerea vrea să-și extindă foile de parcurs

Sistemul de planificare a resurselor pentru întreprinderi potrivite ajută la scalarea business -urilor focuri de parcurs.

Pe măsură ce afacerea dvs. crește, este posibil să fie nevoie să luați în considerare deschiderea de noi locații geografice sau extinderea pe noi piețe.

O soluție ERP eficientă va face o strategie de creștere realizabilă și realistă.

până la urmă, doriți ca foaia de parcurs să fie o poveste de succes, nu o poveste de precauție – un sistem ERP poate ajuta la asigurarea acestui lucru.

Procesele de vânzări complexe ucid o afacere

Procesele de vânzare pot fi consumatoare de timp și complicate.

s -ar putea chiar să varieze de la un client la altul.

Când vine vorba de scalabilitate, a avea un proces de vânzare simplu, dar eficient, este crucial .

Funcțiile de afaceri care se ocupă de facturare, transport și plăți trebuie automatizate pe cât posibil.

Scopul este de a face procesul de vânzare cât mai eficient și eficient.

ca atare, dacă știți că procesele dvs. de vânzare ar beneficia de automatizare, ar putea fi momentul să analizați un sistem ERP.

Creșterea așteptărilor clienților

Datele clienților sunt esențiale pentru a înțelege ce au nevoie și doresc clienții dvs.

este, de asemenea, necesar să le oferiți cea mai bună experiență posibilă pentru clienți.

Cu toate acestea, dacă mai utilizați foi de calcul Excel sau alte metode depășite pentru a stoca datele clienților, nu utilizați aceste date la potențialul său maxim.

Un sistem ERP vă poate ajuta să obțineți o viziune de 360 ​​de grade a clienților dvs. prin diverse tablouri de bord de date.

în acest fel, puteți înțelege mai bine nevoile și dorințele lor și le puteți oferi cea mai bună experiență posibilă.

Probleme de operații

Cu operațiuni de afaceri care se ocupă de diferite departamente, soluțiile ERP pot fi utilizate pentru a îmbunătăți comunicarea și colaborarea.

având procese de afaceri de bază pe care părțile interesate le pot cumpăra și încrederea este esențială pentru succesul afacerii.

Un sistem ERP poate ajuta să se asigure că procesele sunt standardizate și transparente în întreaga organizație.

În acest fel, toată lumea lucrează cu același obiectiv în minte și nu există nicio confuzie cu privire la ceea ce trebuie făcut.

Fuziunile se întâmplă

Un sistem ERP poate fi un schimbător de jocuri în eficientizarea proceselor de luare a deciziilor din cauza fuziunilor.

Acest tip de sistem poate să ajute la reducerea costurilor și la îmbunătățirea eficienței, asigurând rentabilitatea obiectivului final .

Indiferent dacă este o întreprindere mică care este achiziționată sau două mari corporații care se îmbină, un sistem ERP poate ajuta tranziția să fie mai netedă.

Lipsa de integrare și automatizare

automatizarea poate oferi un avantaj competitiv întreprinderilor.

Platforma ERP potrivită ar trebui să se poată integra cu alte soluții software pe care le folosește afacerea dvs. pentru a automatiza sarcinile repetitive.

acest lucru permite angajaților să se concentreze pe lucruri mai importante , cum ar fi sarcinile strategice care pot ajuta afacerea să crească.

În schimb, lipsa de integrare și automatizare poate fi o piedică pentru creșterea afacerilor, deoarece poate duce la ineficiențe și erori.

Metode de raportare ineficiente

Unul dintre cele mai importante avantaje de planificare a resurselor pentru întreprinderi este că poate ajuta la îmbunătățirea metodelor de raportare.

cu implementarea ERP adecvată, întreprinderile pot genera rapoarte exacte și în timp util , care sunt cruciale atunci când iau decizii de afaceri solide.

sisteme inflexibile

Creșterea afacerilor și sistemele inflexibile nu merg mână în mână.

Pe măsură ce afacerea dvs. crește, este posibil să fie nevoie să vă schimbați procesele și procedurile .

Cu toate acestea, dacă sistemele dvs. sunt inflexibile, aceste modificări ar putea fi dificilă (dacă nu imposibil).

De exemplu, să spunem că afacerea dvs. crește și trebuie să adăugați mai multe produse la inventarul dvs.

cu un sistem inflexibil, acest lucru ar putea necesita multă intrare manuală și ar putea fi predispusă la erori.

Cu toate acestea, un sistem ERP flexibil poate automatiza acest proces, economisindu -vă timp și bani.

Conformitatea nu este la standard

conformitatea cu reglementările este esențială în multe industrii.

Indiferent dacă mediul, sănătatea și siguranța sau reglementările privind confidențialitatea datelor , întreprinderile trebuie să respecte standardele stabilite.

Un sistem ERP poate ajuta cu acest lucru prin furnizarea de instrumente și caracteristici necesare întreprinderilor pentru a îndeplini aceste standarde.

Considerații înainte de implementarea unui sistem ERP

Chiar dacă proprietarii de afaceri își dau seama uneori că timpul este potrivit pentru o actualizare ERP sau că sistemul lor actual nu mai poate susține creșterea, s -ar putea să nu fie în întregime siguri de unde să înceapă .

Iată câțiva factori care ar trebui luați în considerare înainte de implementarea unui sistem ERP.

dimensiunea companiei

Dimensiunea companiei este unul dintre principalii factori atunci când alegeți un sistem ERP.

Dacă sunteți o afacere mică, este posibil să nu aveți nevoie de toate clopotele și fluierele care vin cu o soluție de întreprindere mai cuprinzătoare.

Pe de altă parte, dacă aveți o afacere mare, complexă, veți avea nevoie de un sistem ERP pentru a vă ocupa de toate nevoile dvs.

Costuri

Un nou sistem va veni cu diverse costuri asociate cu acesta.

Fie că este vorba de costuri de management de proiect sau de informații de afaceri care trebuie luate în considerare și luate în considerare în instalarea unui sistem ERP, trebuie să vă asigurați că au bugetul corespunzător.

ar ajuta dacă proprietarii de afaceri s -ar gândi și la în curs de desfășurare a întreținerii, asistenței și instruirii .

instruirea angajaților cu privire la modul de utilizare a noului sistem poate fi costisitor, dar este esențial să vă asigurați că sunt pregătiți în mod adecvat.

Conversia datelor

Trebuie să luați în considerare costurile și resursele de conversie a datelor dacă treceți de la un sistem ERP la altul.

Multe sisteme au propriul lor mod de a stoca date , așa că trebuie să vă asigurați că toate datele dvs. pot fi transformate în noul sistem.

Întreprinderi care pot profita la maxim de un sistem ERP

Nu toate tipurile de afaceri vor beneficia de un sistem ERP.

Pentru unele companii, costul unui sistem ERP ar putea să nu justifice beneficiile.

Cu toate acestea, pentru alții, avantajele unui sistem ERP ar putea fi prea bune pentru a trece .

Iată câteva întreprinderi specifice care pot profita la maximum de o implementare ERP.

întreprinderi de comerț electronic

întreprinderile de comerț electronic trebuie să poată să urmărească nivelurile de inventar, comenzile clienților și informațiile de expediere .

Un sistem ERP poate ajuta cu acest lucru prin furnizarea unui loc central pentru stocarea tuturor acestor informații.

Întreprinderi de fabricație

Dacă conduceți o afacere de fabricație, știți cât de important este să urmăriți nivelurile de inventar și programele de producție.

indiferent dacă trebuie să vă schimbați programul de producție și nivelurile de inventar, sau căutați modalități de îmbunătățire a gestionării lanțului dvs. de aprovizionare, un sistem ERP vă poate ajuta.

întreprinderi de distribuție

nevoile unei afaceri de distribuție sunt similare cu o afacere cu ridicata.

Cu necesitatea vizibilității la nivelurile de inventar și a comenzilor clienților, un sistem ERP poate ajuta întreprinderile de distribuție să funcționeze mai bine .

În termeni practice, un sistem ERP ca parte a unei afaceri de distribuție poate oferi proprietarilor de afaceri capacitatea de a:

  • Luați decizii mai informate despre afacerea lor
  • Îmbunătățiți nivelurile de satisfacție a clienților
  • Creșteți eficiența operațională
  • Reduceți costurile

întreprinderi de construcții

întreprinderile de construcții trebuie să poată să urmărească progresul proiectului, costurile materiale și orele angajaților .

Un sistem ERP poate ajuta cu acest lucru prin furnizarea unui loc central pentru ca toate aceste informații să fie stocate și accesate.

De la urmărirea garanțiilor până la gestionarea subcontractanților, un sistem ERP poate ajuta întreprinderile de construcții să rămână în vârful proiectelor lor.

Beneficiile ERP-FAQ

Care sunt beneficiile sistemului ERP atunci când vine vorba de experiența clienților?

Enterprise Resource Planning Software ERP oferă mai multe beneficii atunci când vine vorba de experiența clienților, principalul fiind capacitatea de a gestiona mai bine datele clienților și de a le folosi pentru a îmbunătăți experiența clienților.

Având aceste informații disponibile, întreprinderile pot oferi o experiență de cumpărături mai personalizată și mai personalizată pentru fiecare client, în timp ce sunt în topul gestionării riscurilor lor.

Acest lucru duce la rate de satisfacție mai mari atunci când vine vorba de relațiile cu clienții.

Cât de importante sunt datele de afaceri atunci când implementați un sistem ERP?

Oricare și toate datele de afaceri sunt esențiale atunci când implementați un sistem ERP.

întreprinderile trebuie să ia în considerare cu atenție modul în care doresc să utilizeze aplicații software ERP pentru a susține obiectivele și obiectivele lor specifice pentru a beneficia la maxim de această implementare.

Datele exacte și actualizate sunt esențiale pentru luarea deciziilor sonore despre configurarea și utilizarea sistemului ERP.

din partea flip, trebuie luate în considerare întreruperile datelor de afaceri atunci când planificați implementarea unui astfel de sistem.

În timp ce unul dintre beneficiile sistemelor ERP este capacitatea lor de a oferi o singură sursă de adevăr pentru datele de afaceri, acest lucru poate fi și un dezavantaj dacă datele nu sunt corecte sau nu sunt actualizate la timp.

Ce este un sistem ERP cloud și cum îl optimizați pentru afacerea dvs.?

Multe oferte SaaS sunt disponibile pentru sistemele ERP cloud.

Aceste oferte pot fi optimizate în mai multe moduri , cum ar fi alegând un sistem special conceput pentru cloud sau lucrul cu un partener cu experiență în optimizarea sistemelor Cloud ERP.

În plus, este esențial să vă asigurați că sistemul este scalat și dimensionat corespunzător pentru nevoile specifice ale afacerii, deoarece acest lucru poate ajuta la maximizarea eficienței și la minimizarea costurilor.

Spre deosebire de sistemele ERP la fața locului, sistemele ERP cloud oferă mai multe avantaje cu privire la flexibilitate și scalabilitate.

De exemplu, pentru că sunt găzduite în cloud, întreprinderile pot, de obicei, să se extindă sau să se utilizeze utilizarea lor fără a face schimbări semnificative de infrastructură .

cu sisteme ERP la fața locului, în schimb, întreprinderile trebuie să achiziționeze adesea licențe hardware și software suplimentare atunci când doresc să-și extindă utilizarea.

Ce sunt silozurile de date în cadrul ERP?

Silozuri de date în cadrul ERP pot apărea atunci când datele nu sunt partajate în mod adecvat între diferite departamente sau unități de afaceri.

Acest lucru poate duce la ineficiențe și la date duplicate , o problemă semnificativă de afaceri.

Pentru a evita acest lucru, este esențial să vă asigurați că datele sunt sincronizate în mod corespunzător pe toate departamentele și unitățile de afaceri, astfel încât toată lumea să lucreze cu aceleași informații.

Ce este gestionarea relațiilor cu clienții?

Managementul relațiilor cu clienții (CRM) este un termen la care se referă la diferitele procese și tehnologii pe care întreprinderile le folosesc pentru a -și gestiona relațiile cu clienții.

Aceasta include totul, de la gestionarea informațiilor despre clienți până la înțelegerea modelelor și preferințelor de cumpărare a clienților.

De la aplicații de introducere a datelor până la instrumente de prognoză, software -ul CRM este conceput pentru a ajuta întreprinderile să optimizeze interacțiunile cu clienții și să îmbunătățească satisfacția clienților.

Înfășurați

Sistemele ERP oferă multe beneficii pentru întreprinderi în ceea ce privește experiența clienților, eficiența și gestionarea datelor t.

Pentru a beneficia la maxim de un sistem ERP, este esențial să luăm în considerare cu atenție cum va fi utilizat și ce obiective și obiective specifice va susține.

În plus, trebuie să se efectueze întreținere și actualizări periodice pentru a se asigura că sistemul răspunde întotdeauna nevoilor afacerii.

Când sunt utilizate corect, sistemele ERP pot juca un rol esențial în îmbunătățirea operațiunilor de afaceri și a creșterii liniei de jos.

citire ulterioară pe adamenfroy.com: Consultați acest articol de comparație Revizuirea SAP vs. Oracle , doi dintre cei mai populari furnizori ERP de pe piață astăzi.

Acest lucru vă poate ajuta să decideți cu privire la caracteristicile esențiale ale nevoilor dvs. de afaceri și să vă asigurați că veți beneficia la maxim de investiția dvs.

În plus, știind diferența dintre un erp și crm Sistemul poate Ajută -ți afacerea să -l determine pe cel mai bun pentru nevoile tale.

În timp ce ambele sisteme au pro și contra, acestea oferă diferite tipuri de funcționalitate care pot beneficia de diverse companii.

În cele din urmă, dacă doriți mai mult control asupra contractelor dvs. de afaceri, dreptul software CLM poate face o mare diferență, deoarece poate automatiza multe dintre procesele implicate în gestionarea contractului.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *