AI Marketing: Ce este + instrumente și exemple

AI Marketing: Ce este + instrumente și exemple

inteligența artificială devine încet o parte mai semnificativă a Strategie de marketing a multor companii.

cu potențialul său de anvergură largă și capacitatea sa de a lua decizii dificile, nu este de mirare că întreprinderile apelează la marketingul AI.

Dar ce este exact marketingul AI și cum poate ajuta practic întreprinderile?

În acest articol, voi discuta despre marketingul AI, despre ce este vorba și unele dintre diferitele instrumente și exemple pe care le puteți folosi pentru a începe cu campaniile dvs.

cu AI contabilizând 29% din campaniile de marketing Fiind condus, știind despre ce este această industrie și cum a profita de el, este esențial.

Să intrăm corect în ea.

Ce AI Marketing?

Crearea campaniilor de marketing și publicitate care se bazează pe inteligența artificială (AI) se numește AI Marketing.

Se numește uneori „marketing cognitiv” sau „învățare automată pentru marketing”.

agenții de publicitate, echipe de marketing și chiar antreprenori individuali pot utiliza instrumente de marketing AI pentru a crea mai mult de campanii de marketing mai personalizate și mai eficiente.

Apoi, software-ul de vânzări AI poate fi folosit pentru a ajuta la închiderea oportunităților generate din astfel de campanii.

O altă fațetă în acest sens este aceea că, prin utilizarea analizelor predictive, se poate utiliza, de asemenea, platforme AI și programe AI pentru a difuza anunțuri consumatorilor pe baza interacțiunilor lor anterioare cu produse sau servicii similare.

Cu alte cuvinte, AI Marketing folosește machime învățare și tehnologie de inteligență artificială în eforturile sale de marketing și publicitate pentru a face aceste eforturi mai eficiente și mai eficiente.

cu date din ce în ce mai de înaltă calitate care ajută procesul de marketing și capacitatea de a să definească publicul țintă cu o precizie mai mare , echipele de marketing apelează la instrumente de marketing bazate pe AI pentru a obține un avantaj în operații.

de la mari corporații, cum ar fi Amazon (folosind AI pentru a ajusta prețul produselor lor în timp real) la întreprinderile mici care utilizează AI pentru marketingul social media, oportunitățile pentru AI în marketing sunt vaste .

Care sunt avantajele utilizării AI în marketing?

Atât internetul, cât și inteligența artificială (AI) evoluează constant și, așa cum fac, la fel și impactul lor asupra marketingului.

Aceasta înseamnă că există o serie de avantaje pentru utilizarea AI în marketing, inclusiv:

Prezicerea modelelor de comportament al consumatorilor

Prezicerea a ceea ce un client este probabil să facă în continuare întreprinderilor un avantaj semnificativ. Le permite să fie proactive și să își ajusteze strategiile de marketing în consecință.

Companiile pot folosi acum aceste informații pentru a crea campanii de marketing mai direcționate și mai eficiente.

îmbunătățit segmentarea clienților

Unul dintre avantajele utilizării AI în marketing este că poate ajuta la îmbunătățirea segmentării clienților.

prin utilizarea analizelor predictive, întreprinderile pot clienții să grupeze împreună pe baza probabilității lor de a achiziționa anumite produse sau servicii.

Acest lucru ajută companiile să -și concentreze eforturile de marketing pe cele mai promițătoare avantaje, ceea ce duce la rezultate mai bune.

Conținut și recomandări hipersonalizate

Un alt avantaj al marketingului AI este că entitatea potrivită poate utiliza date specifice pentru a crea conținut și recomandări hiper-personaj.

folosind date din interacțiunile anterioare ale unui client, întreprinderile pot să își personalizeze mesajele și sugestiile fiecărui client .

Acest lucru ajută companiile să construiască relații mai puternice atât cu clienții lor reali, cât și cu potențialii lor, ceea ce duce la mai multe conversii.

Optimizarea în timp real a campaniilor

Un alt beneficiu al marketingului AI este că permite optimizarea campaniei în timp real.

folosind instrumente de marketing bazate pe AI, întreprinderile pot să urmărească performanța campaniilor lor în timp real și pot face ajustări în consecință.

Acest lucru ajută companiile să se asigure că campaniile lor sunt întotdeauna performante în cel mai bun caz , ceea ce duce la rezultate mai bune.

eficiență crescută și productivitate

În cele din urmă, marketingul AI poate ajuta la creșterea eficienței și productivității diferitelor echipe dintr -o organizație.

prin automatizarea sarcinilor repetitive, instrumente de marketing bazate pe AI pot elibera timp pentru ca membrii echipei să se concentreze pe mai multe sarcini strategice.

Acest lucru ajută întreprinderile să ia mai mult din echipele lor în operațiunile lor zilnice.

exemple a AI Marketing

Să ne uităm acum la câteva exemple de marketing AI în diverse departamente.

managementul relațiilor cu clienții

Folosind analiza cererii viitoare, AI vă poate ajuta personalul echipei dvs. de asistență cu persoanele care vor fi cel mai probabil să creeze clienți mulțumiți.

De exemplu, combinația de inteligență artificială și Managementul relațiilor cu clienții (CRM) este unul dintre elementele esențiale dintr-un Ciclul de viață al produsului.

Dacă sunteți capabil să preziceți ce va face un client , veți putea să le vizați cu mesajul potrivit la momentul potrivit.

O prezență omnichannel obișnuită în mod tradițional pentru a fi domeniul întreprinderilor mari cu bugete substanțiale de marketing.

inteligența artificială a ajutat acum la democratizarea acestui lucru, făcând mai ușor și mai accesibil pentru întreprinderile mici să creeze o prezență pe mai multe canale.

de exemplu, este o companie CRM care folosește inteligența artificială pentru ajută echipele de vânzări să închidă mai multe oferte.

Algoritmii AI de la Luni.com Analizează datele din sistemul CRM pentru a oferi reprezentanțelor de vânzări cu informații și recomandări în timp real.

segmentarea clienților

Puteți utiliza AI pentru a vă segmenta clienții în grupuri pe baza probabilității lor de a achiziționa anumite produse sau servicii.

De exemplu, dacă sunteți retailer de îmbrăcăminte, puteți utiliza AI pentru a vă segmenta clienții în grupuri pe baza comportamentului lor trecut de cumpărare.

puteți apoi să vizați fiecare grup cu diferite mesaje și oferte de marketing, ceea ce ar duce la mai multe conversii.

de exemplu, HubSpot Marketing Automation Utilizează inteligența artificială pentru a segmenta clienții și clienții.

Algoritmii de marketing HubSpot AI analizează punctele de date de la sistemul CRM pentru a segmenta clienții în diverse liste și oferă echipe de marketing cu informații în timp real și recomandări.

cu învățare profundă, un astfel de sistem poate citi și analiza automat datele clienților pentru a aduce la suprafață informații critice care altfel ar fi rămas ascunse.

eCommerce AI Instrumente

Procesul de vânzare al unei companii de comerț electronic este diferit de cel al unei companii tradiționale.

Într -o companie de comerț electronic, clientul inițiază de obicei contactul cu compania prin intermediul unui site web sau al unui magazin online.

Acest lucru face dificil pentru companiile de comerț electronic să urmărească și să urmărească cu oportunități într -un mod tradițional.

Acest comportament poate, de asemenea, să influențeze strategia de publicitate folosită .

Cu toate acestea, companiile de comerț electronic încă trebuie să poată ajunge la clienții lor acolo unde își petrec deja timp: online.

aici este locul în care AI poate ajuta platforme de comerț electronic .

folosind AI, companiile de comerț electronic pot urmări și urmări cu oportunități într -un mod mai eficient.

prin utilizarea marilor companii, cum ar fi alidropship , antreprenorii comerciali pot avea acces la diverse plugin-uri AI care fac toată munca pentru ei atunci când vine vorba de desfășurarea afacerii lor.

chatbots

Marketing digital a deschis ușile pentru implicare în timp real cu clienții și perspectivele.

Dar a creat și o nouă provocare: cum să ții pasul cu toate solicitările și întrebările care vin?

Răspunsul pentru multe companii a fost să folosească chatbots ai .

chatbot -urile sunt programe de calculator care simulează conversația umană.

le puteți utiliza, de asemenea, pentru a automatizarea serviciilor pentru clienți sau a sarcinilor de vânzare .

De exemplu, un chatbot ar putea fi utilizat pentru a răspunde la întrebările frecvente sau pentru a oferi recomandări ale produsului.

se poate folosi software precum hubspot chatbot Pentru a crea chatbots pentru site-ul lor sau blogul lor.

Există, de asemenea, cele care pot fi utilizate direct de la Facebook Messenger pentru a ajuta la serviciile pentru clienți sau sarcinile de vânzare.

Unii chatbots sunt chiar capabili să înțeleagă procesarea limbajului natural , ceea ce le permite să continue o conversație cu un om ca și cum ar fi oamenii înșiși.

optimizarea motorului de căutare

diverse instrumente SEO poate ajuta la luarea (semi) decizii automate care pot ajuta un site web să se clasifice mai sus în motoarele de căutare .

Câteva exemple de aceste instrumente sunt: ​​

  • Moz : O suită de instrumente pentru a ajuta la cercetarea cuvintelor cheie, construirea de legături și optimizarea pe pagină
  • ahrefs : Un instrument pentru analiza concurenților, cercetarea cuvintelor cheie și construirea legăturilor

Aceste instrumente pot ajuta cu diverse aspecte ale SEO, de la cercetarea cuvintelor cheie până la construirea legăturilor.

inițiative care ajută la luarea deciziilor sunt întotdeauna binevenite pentru SEO, deoarece procesul poate fi foarte mult timp dacă este făcut manual .

Crearea de artă digitală

cu utilizarea AI Art Generators , oricine poate crea artă digitală.

aceste instrumente care iau text sau alte imagini ca intrare și generează artă ca ieșire.

cu diverși parametri cu care se poate juca, rezultatele pot fi foarte diferite de fiecare dată.

În scopuri de marketing, acest lucru poate fi utilizat pentru a crea imagini vizuale pentru postări de socializare sau reclame.

poate fi folosit și pentru a genera imagini pentru postări de blog sau articole.

software de scriere AI

Utilizarea AI pentru scrierea conținutului și producția are mai multe avantaje.

În primul rând, vă poate ajuta să creați un conținut mai bun.

analizând diverse date introduse în sistem, software de scriere AI vă permite să creați conținut care este mai probabil pentru a converti perspectivele în clienți.

Unul dintre cei mai buni software AI pentru a fi utilizat pentru crearea de conținut și automatizare în scopuri de marketing este jasper .

Acest software poate ajuta să aibă grijă de toate sarcinile legate de marketingul conținutului în strategia dvs. de marketing.

Un alt exemplu care demonstrează modul în care AI schimbă marketingul este copia AI.

Copy ai este un instrument care te ajută să creezi o copie mai bună pentru site -ul sau blogul tău.

face acest lucru prin luarea diferitelor intrări ale utilizatorilor și generarea copiei de top care poate ajuta la vânzarea unui produs, să informeze perspectivele beneficiilor și multe altele.

În continuare (și care are nevoie de o mică introducere în producția de conținut), gramatică este un exemplu excelent al modului în care AI poate ajuta crearea de conținut.

Grammarly este un instrument de verificare gramaticală care folosește AI pentru a găsi și corecta erorile gramaticale.

se poate folosi, de asemenea, pentru a -și îmbunătăți stilul de scriere și pentru a -i permite să facă sugestii pentru a face scrierea unuia mai precisă și mai concisă.

automatizare webinar

Webinarii sunt încă unele dintre cele mai bune cazuri de utilizare a tehnologiei AI, deoarece pot prelua multă implicare umană prin efectuarea automatizării potrivite.

Best Webinar Software Platform Tools , cum ar fi demio , easywebinar și Everwebinar toate utilizează AI pentru a automatiza procesul de găzduire a unui webinar.

Aceasta include trimiterea invitațiilor, gestionarea înregistrărilor și trimiterea de memento -uri .

Funcționalitatea pe care o oferă aceste aplicații poate economisi mult timp și poate facilita găzduirea de webinarii în mod regulat.

email marketing automatizare

magazinul de succes offline de alături și retailerul cu cutie mare de pe stradă ar putea avea un lucru în comun: ambii folosesc AI în marketingul lor prin e-mail.

Marketingul prin e -mail este una dintre cele mai vechi și mai eficiente forme de marketing digital.

a fost foarte consumator de timp pentru a gestiona și trimiteți mii de e-mailuri , dar, din fericire, există acum diverse instrumente AI care vă pot ajuta.

ca în cazul oricărui alt canal de marketing, principalele obiective ale software de marketing prin e-mail se rostogolește în jurul Tratarea nevoilor clienților și creșterea conversiei .

AI vă poate ajuta să atingeți aceste obiective în mai multe moduri.

În primul rând, vă poate ajuta să automatizați trimiterea e -mailurilor potrivite la momentul potrivit și, în al doilea rând, vă poate ajuta să creați linii de subiect mai bune și o copie de e -mail care oferă mai multă valoare celor care le citesc.

Segmentarea este un alt factor esențial de luat în considerare atunci când creăm campanii de marketing pentru a împinge oamenii prin călătoria clienților și a crește conversiile.

Instrumente precum ActiveCampaign , Contact constant , și getResponse sunt exemple excelente despre modul în care AI este utilizat în marketingul prin e-mail astăzi.

AI Instrumente analitice analitice

știind pe ce audiențe vizează să se concentreze și pe ce tip de conținut să creeze este esențial pentru orice strategie de marketing.

Aici instrumente de date mari și diverse software AI intră.

Aceste instrumente vă ajută să colectați și să analizați diverse valori și date pentru a lua decizii mai bune cu privire la campaniile dvs. de marketing.

Drept urmare, experiența clientului poate fi îmbunătățită semnificativ folosind datele colectate.

Instrumente precum Google analytics , Zoho Analytics , și IBM Watson Analytics sunt toate exemple excelente despre modul în care AI este utilizat în analiză astăzi.

social media planificarea

social media este o modalitate excelentă de a vă conecta cu publicul dvs. și de a vă promova marca.

Cu toate acestea, gestionarea tuturor conturilor dvs. de social media poate fi foarte consumatoare de timp .

aici este locul în care puterea AI și managementul social media și instrumentele de programare.

instrumente precum crowderfire și Rebrandly Vă poate ajuta să automatizați marketingul dvs. de social media.

Vă pot ajuta programați postările, urmăriți implicarea și atrageți noi adepți .

Utilizarea acestui tip de AI în strategia dvs. de marketing de social media vă poate ajuta să economisiți mult timp și energie.

înfășurați.

instrumentele de marketing AI sunt în continuă evoluție și poate fi dificil să ții pasul cu toate schimbările.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, este esențial să alegeți instrumentul potrivit pentru nevoile dvs. specifice.

Exemplele de mai sus sunt doar câteva moduri în care AI este utilizat în marketing astăzi.

După cum puteți vedea, AI poate fi utilizat în diverse aspecte ale marketingului, de la crearea de conținut la managementul social media.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți strategia de marketing, luați în considerare încorporarea AI în planul dvs. de marketing.

s -ar putea să fii surprins de cât de multă diferență poate face.

lectură ulterioară pe adamenfroy.com: Vrei să afli despre mai multe cazuri de utilizare de AI în acea zi și vârstă?

Iată o listă cu cele mai bune software și aplicații de investiții AI pe piață chiar acum.

În plus, software de recrutare AI poate ajuta companiile să ia decizii de angajare mai bune la locul de muncă.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *