Streaming VOD: definiția video la cerere și cum funcționează (2023)

Streaming VOD: definiția video la cerere și cum funcționează (2023)

Nu este tocmai un secret că în lumea conținutului, videoclipul este regele incontestabil.

Gândiți-vă doar la asta: ultimele sondaje Toți sunt de acord că majoritatea publicului preferă videoclipuri față de toate celelalte forme de conținut.

Împreună cu aceasta, duratele de vizualizare video pe platformele VOD au arătat mai mult de 100% creștere În ultimii ani.

Astăzi, VOD nu se limitează doar la platforme de divertisment precum Netflix, Disney+și Hulu, pentru a numi câteva.

întreprinderile mari, mijlocii și chiar mici profită astăzi de VOD pentru a ajunge la clienți, clienți și în scopuri de instruire.

[ Streaming videoclipuri, înțelegerea modului în care VOD joacă în strategia dvs. generală de marketing este esențială.

Dar ce este exact VOD și cum diferă de streamingul live și Ott ?

Voi descompune toate acestea astăzi.

Table des matières

< /a> Ce este VOD?

VOD, sau video la cerere, este tocmai ceea ce sună: este capacitatea de a reda și viziona videoclipuri ori de câte ori și oriunde doriți. Acest lucru se opune modelului de difuzare adoptat de media tradițională, unde sunteți obligat să urmăriți conținut programat.

VOD se poate referi la orice conținut video pre-înregistrat pe care îl urmăriți pe internet. Serviciile de streaming video precum Amazon Prime, Apple TV și HBO sunt câteva exemple comune de divertisment bazate pe divertisment Platforme VOD .

Deși VOD ar putea părea o inovație recentă, este de fapt un concept vechi. Modelul VOD a apărut pentru prima dată la începutul anilor 1990. Pe atunci, din cauza îmbunătățirilor masive ale tehnologiei de compresie și transmisie a datelor, a fost posibilă distribuirea videoclipurilor prin intermediul liniilor de telefon.

surse: tbivision.com

Tăiat la deceniul actual, iar astăzi putem vizualiza conținut VOD și alte conținuturi la cerere prin intermediul internetului printr-un număr mare de servicii. Chiar și platformele de socializare, cum ar fi YouTube, Facebook și Instagram, au apărut ca canale VOD semnificative.

Cu toate acestea, un alt avantaj al redării VOD este că nu sunteți restricționat la un singur dispozitiv, cum ar fi televizorul dvs. pentru consum. Abonații la orice serviciu VOD pot utiliza cu ușurință orice dispozitiv, de la desktop -uri la laptopuri și chiar telefoane mobile pentru a accesa conținut VOD.

Cele mai populare servicii video online și platforme de streaming oferă acces video pe un model bazat pe abonamente sau cu plata pe vedere. Cu toate acestea, restricția pe aceste platforme este că puteți accesa conținut doar de creatorii afiliați cu aceste rețele de conținut.

Dacă sunteți un creator independent sau o afacere care dorește să utilizeze puterea VOD, există un număr mare de Demand platforme de streaming . Acestea vă permit să găzduiți, să gestionați, să vă monetizați și să distribuiți conținutul VOD într -o manieră perfectă.

este VOD la fel ca streamingul?

Când vorbim despre VOD, singura întrebare care este obligată să apară este dacă este la fel ca streamingul. Răspunsul este destul de simplu: nu este. Streamingul este pur și simplu o modalitate prin care puteți urmări conținutul VOD; cealaltă este să descărcați videoclipul în întregime.

Când transmiteți conținut VOD, videoclipul nu este stocat în memoria dispozitivului. În schimb, urmăriți direct fluxul de date pe măsură ce acesta este descărcat și interpretat de playerul video. Netflix este cel mai bun exemplu de serviciu video streaming .

În cazul în care platforma o permite, puteți descărca chiar și videoclipul pentru vizualizarea ulterioară. De exemplu, în unele cazuri, YouTube vă va permite să descărcați și stocați un videoclip pentru vizionare mai târziu. Rețineți că aceste descărcări sunt de obicei criptate pentru a funcționa doar pe o aplicație specifică.

Streamingul este doar o metodă de livrare a conținutului în cazul VOD. Desigur, pentru streaming VOD fără probleme, trebuie să aveți o conexiune la internet în bandă largă cu lățime de bandă mare. În caz contrar, este posibil să fiți nevoit să vă confruntați cu probleme de tamponare.

sursă: cloudflare.com

din fericire, odată cu avansarea tehnologiei telecomunicațiilor și proliferarea largă a conexiunilor de internet 4G și 5G, lățimea de bandă este rareori o problemă astăzi. Acest lucru permite telespectatorilor să transmită transmiterea completă a conținutului video Full-HD și chiar 4K fără întârzieri semnificative.

Cum diferă VOD de streamingul live?

Mulți oameni confundă adesea VOD cu streaming live. Dacă vă gândiți la asta, există o diferență semnificativă între cele două moduri de consum de conținut. Și fiecare vine și cu avantajele și dezavantajele sale.

Streaming live este o metodă de streaming video în care spectatorii văd videoclipul în timp real (cu o ușoară latență în unele cazuri). Aici, spectatorii fac parte dintr -un eveniment live care se întâmplă așa cum îl urmăresc.

streaming live are mai multe avantaje, cum ar fi cele de mai jos:

Cu toate acestea, toate aceste avantaje vin și cu partea lor corectă de dezavantaje:

 • Streamingul live este restricționat în timp, ceea ce înseamnă că trebuie să-l urmăriți la un moment fixat
 • Telespectatorii nu au avantajul de a stoca conținutul chiar pentru vizionarea ulterioară
 • fluxurile live sunt din punct de vedere tehnic mai complicate și intensiv în resurse decât VOD

VOD, pe de altă parte, folosește în cea mai mare parte conținut pre-înregistrat, care poate fi accesat la comoditatea spectatorilor. Platformele VOD permit utilizatorilor să acceseze și să urmărească conținut în conformitate cu programul lor de pe orice dispozitiv conectat la Internet.

Stilurile de viață moderne și peisajele tehnologice în schimbare rapidă au alimentat creșterea VOD. Astăzi, chiar și furnizorii de streaming live își repun conținutul pentru lansare pe platformele VOD. VOD aduce cu el moduri mai bune de control, adaptabilitate și vizualizare flexibilă.

< /a> Ce este OTT?

Deoarece citiți deja despre VOD, șansele sunt că sunteți familiarizați cu termenul OTT. Ei bine, OTT reprezintă servicii „peste top”, adică tehnologie și platforme care permit streamarea video pe internet.

OTT nu se aplică doar la streamingul video, dar poate funcționa și pentru apeluri audio și VoIP. Tot ce ai nevoie pentru utilizarea OTT este o conexiune la internet stabilă și ești bine să mergi.

OTT a apărut ca un mod atractiv de livrare a conținutului pentru furnizorii de divertisment, precum și pentru alte afaceri. Deoarece livrarea video OTT poate fi făcută la o fracțiune din costul necesar pentru radiodifuziunea tradițională, a obținut proeminență cu companiile utilizatorilor și .

sursa: statista.com

Iată o listă cu unele avantaje pe care OTT le oferă:

 • Planuri de prețuri cu mai multe niveluri centrate pe clienți
 • ubicuitatea timpului și a locului consumului
 • Experiență de utilizator fără probleme pe dispozitive
 • valorile publicului în timp real și datele clienților
 • întrerupere minimă a livrării conținutului
 • Segmentare mai bună a conținutului

Tehnologia OTT a făcut posibilă pentru VOD să devină din ce în ce mai populară. Dar Ott este sinonim cu VOD sau există diferențe între cele două? Asta voi discuta în secțiunea următoare.

Care este diferența dintre VOD și OTT?

În ciuda liniei subțiri dintre OTT și VOD, cele două servicii au o diferență tehnică semnificativă. OTT definește modul în care conținutul este livrat spectatorilor, adică tehnologia reală utilizată pentru distribuția conținutului.

VOD, pe de altă parte, este o descriere a modului în care privitorul consumă conținutul. Pe scurt, în timp ce OTT este modelul de distribuție, VOD este modelul de consum. Puteți urmări atât VOD, cât și fluxuri live peste platforme OTT .

Aici este esențial să menționăm că tehnologia OTT este un motiv pentru care VOD a devenit atât de populară în întreaga lume. Astăzi, modelele VOD și OTT se împletesc în modele complexe de distribuție a conținutului hibrid.

< /a> Cum funcționează VOD

Acum, când știi ce este VOD, să înțelegem cum funcționează. Următoarea este o scurtă explicație a modelului de transmisie VOD și a diferitelor etape implicate în acesta.

pași în funcționarea VOD:

 • În primul rând, activele video sunt comprimate folosind tehnici de compresie adecvate
 • În continuare, activele sunt codificate/transcodate într -un format care poate fi redat pe un player video
 • Apoi, activele comprimate și codificate sunt mutate pe serverele VOD
 • După codificare, activele sunt introduse într -un container video
 • Containerul este furnizat cu informații esențiale, cum ar fi miniaturile și metadatele
 • La cerere, activul este criptat și trimis la dispozitivele utilizatorilor
 • Mai multe protocoale precum HLS sau MPEG-DASH sunt utilizate în acest scop
 • Unele servicii VOD utilizează, de asemenea, CDN -uri sau rețele de livrare a conținutului
 • În cele din urmă, conținutul video este decodat de player și îl puteți vedea

Rețineți că explicația de mai sus este o imagine de ansamblu simplificată a întregului proces VOD. Pe măsură ce intrați mai adânc în tehnologia VOD, lucrurile devin și mai complexe atunci când aruncați permisiuni de utilizator, tehnologie ABR și modele de monetizare în mix.

vorbind despre modelele de monetizare, să aruncăm o privire la modul în care puteți utiliza VOD pentru a genera venituri.

Care sunt diferitele tipuri de modele de monetizare VOD?

VOD funcționează excelent ca un instrument de marketing și educațional, dar acesta nu este doar utilizarea acestuia. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a genera profit monetar considerabil. Multe companii folosesc VOD ca sursă principală de generare a veniturilor.

Iată o listă a diferitelor modele de venituri care au apărut pentru a monetiza VOD.

sursă: muvi.com

1. AVOD (videoclipuri bazate pe reclame la cerere)

avod este modelul de venituri urmat de YouTube. Aici, veniturile sunt generate din reclame care sunt introduse strategic în conținutul video.

În modelul AVOD, utilizatorul nu trebuie să plătească nimic pentru a vizualiza videoclipul. Aici, strategia principală este de a atrage cât mai mulți spectatori pe videoclipuri și reclame. Site -urile de socializare precum Facebook, Dailymotion și Twitch utilizează acest model.

Următoarea este o listă a diferitelor tipuri de reclame pe care le vedeți în videoclipuri:

 • pre-roll- unde apar anunțurile înainte de începerea videoclipului
 • Mid-Roll- unde apar anunțurile în timp ce videoclipul joacă
 • post-roll- unde vin reclamele după videoclip

anunțurile din modelul AVOD pot fi din nou împărțite în skipplable, semiplificabile (după câteva secunde) și non-skippable.

2. SVOD (abonament video la cerere)

svod este, În prezent, cel mai popular model pentru consumul de VOD. În acest model de venituri, privitorul sau abonatul plătește o taxă lunară (adesea facturată anual) pentru a accesa biblioteca de conținut a furnizorului de servicii VOD.

Exemple comune de servicii care utilizează acest model sunt Hulu, Amazon Prime și Netflix. Netflix este serviciul care a popularizat acest model oferind mai multe planuri de abonament cu diferite facilități în fiecare nivel.

3. TVOD (video tranzacțional la cerere)

Modelul TVOD tranzacțional sau TVOD folosește o schemă de plată pe vizualizare. Aici, clientul trebuie să plătească pentru videoclipul pe care dorește să îl vizualizeze și doar videoclipul respectiv. Într -un fel, este inversul SVOD, unde trebuie să plătiți pentru acces la întreaga bibliotecă de conținut.

Din nou, TVOD poate fi defalcat în două submodele:

 • dtr, sau descărcați la închiriere
 • DTO, sau descărcați pentru a deține

În modelul DTR, utilizatorul nu poate stoca videoclipul pe stocarea dispozitivului lor, dar trebuie să -l transmită. În modelul DTO, utilizatorul poate descărca și stoca fișierul pe stocarea dispozitivului.

Platformele populare care utilizează TVOD sunt Apple iTunes, Google Play pentru Android și Amazon Prime.

4. BVOD (Broadcaster Video la Demand)

BVOD sau radiodifuzorul VOD este un sub-tip de AVOD, unde radiodifuzorii transmit emisiuni TV la cerere, alături de oferte liniare de conținut. Majoritatea acestor servicii obțin venituri pe baza abonamentului.

O excepție notabilă, în acest caz, este BBC iPlayer în Regatul Unit, deoarece taxele de licență o finanțează.

5. HVOD (videoclip hibrid la cerere)

Modelul final de venituri VOD despre care trebuie să discutăm este HVOD sau VOD hibrid. HVOD este o combinație de două sau mai multe modele de venituri menționate mai sus. Urmează o schemă de abonament freemium, în care utilizatorii pot trece de la AVOD la SVOD cu o taxă.

Servicii notabile folosind HVOD sunt Vimeo și YouTube Premium, unde actualizarea poate permite spectatorilor să deblocheze caracteristici și conținut special.

< /a> Avantajele VOD

Video a fost întotdeauna cel mai popular mod de consum de informații și divertisment. De la TV și DVR la YouTube și nu numai, VOD a parcurs un drum lung și cu un motiv întemeiat. Iată câteva avantaje ale VOD enumerate pe scurt.

sursa: ForthebusinessIssIsss.com

1. Nu este limitat de programele fixe

Capacitatea de a ajunge la public atunci când sunt cel mai probabil să rezoneze cu conținutul dvs. este avantajul principal al VOD. Spre deosebire de serviciile de difuzare obișnuite, cum ar fi TV prin cablu, VOD permite utilizatorilor să vizualizeze conținutul ca, când și unde doresc.

în acest fel, nu numai că spectatorii obțin capacitatea de a -și alege timpii de vizualizare, dar creatorii de conținut pot folosi și această caracteristică pentru a ajunge la public la comoditatea lor. Este o situație câștig-câștig pentru toate părțile interesate.

2. Extrem de convenabil

Următorul avantaj semnificativ al VOD este comoditatea sa extremă. Nu trebuie să înregistrați nimic, să cumpărați niciun hardware special sau chiar să faceți o călătorie pentru a ridica un disc video. Tot ce este necesar este să apăsați „Play” și sunteți gata de vedere.

Dacă ați activat Autoplay, atunci nici nu trebuie să faceți atât de mult. VOD nu necesită să descărcați nimic și să ocupați spațiu pe stocarea dispozitivului. Și puteți reda videoclipul pe toate dispozitivele dvs.

Toate facilitățile de mai sus reduc frecarea implicată în obținerea spectatorilor să consume conținutul tău. Acest lucru este, fără îndoială, un avantaj la fel de mare pentru spectatori, precum și pentru creatorii și furnizorii de conținut.

3. Configurare cu buget redus

Spre deosebire de TV prin satelit sau prin cablu, care necesită investiții în infrastructură masivă, VOD este relativ ușor de configurat și de utilizat. Tot ce ai nevoie este să înregistrezi echipamente, o conexiune la internet constantă, de mare viteză și o platformă de găzduire VOD.

Bariera de intrare cu costuri reduse facilitează întreprinderilor și producătorilor de conținut individuali să intre în industria VOD. De asemenea, înseamnă că utilizatorii pot consuma conținut VOD cu investiții foarte mici în echipamente.

4. La nivel mondial Reach

Deoarece majoritatea serviciilor VOD sunt disponibile pe smartphone -uri, acoperirea VOD este masivă. O rețea atât de vastă se traduce printr -o bază de audiență la nivel mondial, care poate fi accesibilă cu câteva clicuri și robinete.

5. Analitică aprofundată și livrare de conținut vizată

Una dintre diferențele dintre consumul video tradițional și VOD este că spectatorii accesează aproape întotdeauna conținutul VOD de la un dispozitiv personal. Acest lucru înseamnă că, în calitate de furnizor de servicii, puteți avea acces la cantități masive de date despre spectatorii dvs.

Acest lucru permite o mai bună segmentare a audienței, direcționare și livrare a conținutului. Cu date detaliate despre modul în care clienții interacționează cu conținutul dvs. și cu punctele de date demografice, puteți regla modelul VOD pentru furnizarea de conținut adaptat spectatorilor.

Puteți oferi chiar liste de vizualizare curate pentru abonați, cum ar fi cele oferite de Netflix. Majoritatea serviciilor VOD folosesc astăzi sisteme de recomandare bazate pe AI pentru a sugera ceasuri pentru public.

6. Conversie mai bună

Toate avantajele de mai sus culminează în cele din urmă cu cele mai semnificative toate: conversii mai bune. În loc să difuzeze doar conținut și să sperăm că publicul va acorda, furnizorii VOD pot utiliza analize și valorile conexe pentru a asigura conversii.

< /a> Dezavantaje ale VOD

În comparație cu avantajele, dezavantajele VOD pot fi considerate neglijabile. Cu toate acestea, cel mai bine este să aruncați o privire la ele pentru a vă asigura că nu veți cădea pentru niciunul dintre acestea în călătoria dvs. VOD.

Iată o listă rapidă a puținelor dezavantaje ale VOD:

 • Multe părți ale lumii suferă de lățime de bandă scăzută
 • Număr mare de concurenți
 • Prea mult conținut poate duce la conținut-Fatigue
 • Planuri de prețuri multiple provoacă confuzie

Ca rezultate directe (și adesea indirecte) ale acestor avantaje și dezavantaje se combină, spectatorii de astăzi s -au găsit cu mai mult conținut decât pot consuma. O astfel de situație poate fi privită atât ca un bane, cât și ca un boon, indiferent de modul în care îl privești.

modul în care întreprinderile pot folosi VOD

Când discutăm despre VOD, este ușor să fii aspirat în lumea divertismentului. Însă rapid până astăzi, iar întreprinderile profită, de asemenea, beneficiile funcționalității VOD. De la un marketing mai bun la vânzări și o informare a clienților, VOD a luat rădăcini în corporații.

sursa: businesswire.com

Iată câteva modalități prin care întreprinderile să folosească VOD:

 • Pentru marketing digital eficient
 • Feedback efectiv al datelor
 • Obținerea unei mai bune înțelegeri a comportamentului clienților

În această situație, tutoriale VOD și videoclipuri de formare vin la îndemână pentru întreprinderi. Multe companii folosesc VOD pentru bordul noilor angajați și chiar formează forța de muncă existentă.

Nu există limite la avantajele pe care întreprinderile le pot obține de la utilizarea VOD. Tot ce este necesar este o strategie clară pentru utilizarea tehnologiei.

Cum puteți selecta serviciile VOD potrivite pentru afacerea dvs. « >

Este ușor de înțeles de ce VOD este un instrument esențial pentru întreprinderi. Principala problemă cu care se confruntă majoritatea corporațiilor aici este selectarea serviciilor VOD potrivite. Vă recomand să păstrați în minte trei factori cruciali atunci când alegeți platforma VOD potrivită pentru afacerea dvs.

1. Confidențialitate și securitate

O platformă VOD pentru întreprinderi (numită și o platformă video EVP-Enterprise) va gestiona cel mai probabil informațiile de afaceri sensibile. Astfel de informații trebuie protejate împotriva accesului și descărcărilor neautorizate.

Acesta este motivul pentru care, atunci când selectează un EVP, întreprinderile ar trebui să se asigure că aceste platforme oferă criptare de calitate a întreprinderii și DRM. Controlul de acces cu granulație fină și SSO vă pot permite să controlați accesul la resurse video într-un mod mai bun.

2. Fiabilitate

Pentru întreprinderi, o platformă VOD trebuie să fie fiabilă și accesibilă atunci când este nevoie. Pentru a garanta acest lucru, asigurați -vă că furnizorul pe care îl utilizați are CDN -uri eficiente și streaming bitrate adaptive. Acestea se asigură că videoclipurile dvs. pot fi vizualizate oriunde, oricând.

3. Flexibilitatea caracteristicilor

În sfârșit, orice platformă VOD pentru întreprinderi trebuie să fie suficient de flexibilă pentru a se adapta nevoilor acelei afaceri. De asemenea, ar trebui să fie suficient de personalizabil pentru a oferi o experiență complet de marcă publicului țintă.

înfășurați.

video la cerere poate să nu fie un concept nou, dar ubicuitatea pe care tehnologia modernă de internet a oferit -o este, fără îndoială, revoluționară. Posibilitatea de a consuma conținut video la comoditatea dvs. a schimbat peisajul conținutului pentru totdeauna.

Nu este de mirare atunci că întreprinderile se încadrează pentru a profita de el. Cu toate acestea, VOD continuă să evolueze și nu se spune unde va duce creșterea. Odată cu creșterea personalizării și a conținutului adaptat, cursa pentru supremația VOD se încălzește.

Un lucru este sigur: atât publicul, cât și furnizorii VOD au o mulțime de beneficii de obținut din tehnologie. Nu așteptați ca tendința să se ridice; Fii un participant timpuriu în spațiul VOD și profită de primul avantaj.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *